Diskuzní fórum LPG/CNG
20.6.2013 19:20:19
Jméno:
kucer r Předmět:
nádrž lpgDobrý den :mám od vaší fa namontovaý v mitsubishi asx lpg lovato přes autorizovaného prodejce.Chci se zeptat jestli dáváte k nádrži technickyý list(kde jsou napsané rozměry výrobce atd) já ho nedostal,syn má od vás též namontované lovato ve fabii a tech list má.na tech kontrole ho vyžadují .Proč ho nemám za montáž jsem zaplatil 32000 kč děkuji za odpověď.
21.6.2013 8:50:24
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: nádrž lpg
Dobrý den.Máte právo po montážní firmě požadovat veškeré doklady k namontovaným komponentům.My našim odběratelelům dodáváme úplné dokumenty k soupravě LPG. Ing.Pataky - technik
20.6.2013 12:59:48
Jméno:
Ivan Předmět:
pozitivní zkušenostiNa těchto fórech se bohužel objevují většinou jen problematické zkušenosti se zástavbou LPG, což činí dojem, že většina případů je problematických. Budiž tedy jeden zatím pozitivní. Nechal jsem si cca před měsícem přestavět starší Ford Mondeo sedan (r.v.99, najeto asi 165t km) na system Lovato (VAP Saver + přívstřik benzínu při vyšším výkonu) od smluvního partnera Strakonic. Před přestavbou jsem jezdil (většinou dálnice, 120 km/h) za necelých 7l benzínu/ 100km, teď pod 7.5l LPG a 0.5 l benzínu na 100 km. Nárust spotřeby cca 15%, ale vzhledem k opotřebení motoru v pohodě - akceptovatelné.. Zatím mám na plyn najeto asi 3500 km, ale chystám se s tím autem ještě pár stovek tisíc km najet, pokud možno na plyn.. Zatím jsem nabyl dojmu, že abych toho dosáhl, tak nesmím auto moc zatěžovat (tzn. jezdit plynule), brát plyn z ověřených zdrojů a pravidelně ho servisovat (jak plyn, tak ostatní části, což stejně kvůli bezpečnosti dělám). Docela by mě zajímali i pozitivní zkušenosti s provozováním LPG, zejména počet najetých km na LPG, nárůst spotřeby, ev. servisní vícenáklady, ev. typy na co si dát pozor..
21.6.2013 8:36:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: pozitivní zkušenostiDobrý den. Děkujeme za Váš příspěvek. Snad nebudeme nařčeni z toho, že jsme si příspěvek napsali samy.Ing.Pataky - technik
20.6.2013 11:49:00
Jméno:
Radek Předmět:
SpotřebaDobrý den, mám nově brc systém u oktavie 2 1,6 benzin a jsem zklamaný spotřebou plynu. BYł miřečeno, že se spotřeba zvýší o 5-10% ,ale realita je jiná, jde o navýšení o skoro 30% a to z necelých 7 litrů na devět. Je to v pořádku ?
Dékuji
A ještě mi stále svítí kontrolka výfukového systému, diagnostika poukazuje na lambda sondu a chudou směs, co s tím ? Nejraději bych to vrátil.....
Radek
20.6.2013 12:18:12
Jméno:
karel Předmět:
RE: Spotřeba
nechci zasahovat do této diskuse, ale vysvětlím, děláme BRC 18 let v 98% vozidel....po montáži se musí systém po 2000 km doladit(nastavit tlak, zkontrolovat dynamické zatížení..), z praxe se po ujetí 10 ticíc toto zopakuje ještě jednou, jelikož se celý systém "usadí", najede a potom funguje jak má...pokud se rozsvítí check, nechat svítit, buď sám zhasne(systém se dolaďuje), když ne, dá se pak lépe vyčíst, kde je třeba systém doladit..za prvních pár kilometrů se spotřeba nedá přesně určit, musel byste tankovat ve stejnou dobu, stejnou ČS, stejná teplota......omlouvám se administátorovi za vstup. AutoGas Barták sro
Děkuji za poskytnutou odpověď. Ing.Pataky - technik
20.6.2013 8:37:55
Jméno:
Vlasta Předmět:
Zápach v kabině 2Dobrý den,
před nedávnem jsme zde popisoval jaký zápach po plynu mám v kabině, v servisu kde mi lpg montovali nejdříve nic necítili a já musel jezdit s otevřeným oknem, pak sice našli unikající hadici, kterou zakrátili s tím, že už to bude v pořádku, ale již při odjezdu jsem i nadále cítil zápach plynu, leč servisáci opět nic necítili...
Další den, jsem se do servisu vrátil s tím, že se s tím opravdu jezdit nedá a tak páni opět bádali a bádali až i konečně oni uznali že tam je cosi cítit.
nejdříve odstranili vůni v autě:-) to mě opravdu pobavilo a pak jsme zajeli na STK kde mají čichačku plynu a problém byl na světě, údajně odešlo těsnění na výfuku hned pod motorem a tím se mi dostávají zplodiny do kabiny. Podotýkám že se tak děje pouze v malých otáčkách, volnoběhu.
Samosebou na mě teď v servisu nemají čas, protože mají hodně práce, až někdy v příštím týdnu. Podotýkám že servis je smluvní partner Strakonic, ale z určitých důvodů nebudu uvádět kde, protože předpokládám že to bude mít další průběh.
Ptám se, je možné, aby servis který je vašim smluvním partnerem a zabývající se montáží lpg nevlastnil čichačku?, Je možné, že údajně prasklé těsnění kdesi na výfuku za motorem dělá jízdu tak nepříjemnou, chci jen říci, že auto má pouhých 50 000 km najeto a údajně prasklé těsnění se neprojevuje zvýšeným hlukem, jen nesnesitelným zápachem po plynu.
Prozatím jsem z lpg velice rozladěn, spotřeba se mi výrazně zvýšila, no prostě spokojenost žádná, jen samé komplikace.
Auto bylo před montáží lpg zcela v pořádku, nikdy žádný problém, teď mi auto z ničeho nic zhasne za jízdy, a samosebou v servisu to řešili několikrát a na nic nepřišli...
Opravdu jsem rozladěn.
21.6.2013 8:33:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zápach v kabině 2Dobrý den. Odpovím pouze na Vaši konkrétní otázku. Každý náš smluvní partner musí mít tzv. "čichačku", jinak by nemohl provádět montáže LPG a jejich revizi. To další musíte řešit s montážní firmou. Ing.Pataky - technik
20.6.2013 8:20:19
Jméno:
Novák Předmět:
DotazDobrý den, chtěl bych se informovat, jestli je Fiat Doblo 1.2 r.v.03 vhodný na přestavbu lpg a co by jste doporučil. V homologovaných vozidlech jsem ho nenašel.
Děkuji za odpověď, s pozdravem Novák
21.6.2013 8:27:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Omlouváme se, výpadek ze seznamu byl zapříčiněn naši administrativní chybou. Přestavba možná je např. se systémy sekvenčního vstřikování BRC, Landi Renzo, Lovato, atd. Ing.Pataky
19.6.2013 14:48:28
Jméno:
Ivan Předmět:
Servisní knížkaDobrý den, před měsícem jsem si nechal zabudovat lpg do svého vozu od vašeho smluvního partnera STAG 300. Servisní knížku jsem k tomuto systému dostal pouze v polštině/angličtině/ruštině. I přes rčení, že kolik jazyků znáš-tolikrát jsi člověkem, bych se rád zeptal, zda by nebyl k máni i český překlad? Děkuji moc za odpověď
21.6.2013 8:22:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Servisní knížkaDobrý den. Každý náš smluvní partner má u nás možnost zakoupení servisní knížky v češtině. Obraťte se na firmu, kde byla montáž provedena.Ing.Pataky - technik
18.6.2013 22:47:53
Jméno:
Jarda Lito Předmět:
Při vysokých venkovních teplotách přestává táhnoutDobrý den. Mám v Opelu Meriva 1,6 montován systém KME (dovezeno takto z Německa). Dokud byly venkovní teploty pod cca 20 stupňů, jezdilo auto na LPG i benzin stejně slušně. Nyní ale při těch vedrech auto při provozu na LPG silně zlenivělo. Někdy téměř neakceleruje ani na nižších rychlostech. Na benzin jede dál pěkně. Pocitově to vypadá jako když dochází plyn v nádrži LPG, ale ta je plná. Před asi měsícem byla měněna konzola zapalování po indikaci výpadků zapalování 2. válce (na LPG i benzínu, motor poslechově jasně šel na tři válce). Svíčky jsou tam iridiové. Co by to mohlo být? Děkuji za názor.
19.6.2013 7:11:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Při vysokých venkovních teplotách přestává táhnoutDobrý den. Bez diagnostiky nejsem schopen přesně odpovědět. Klidně to může být závadou v zapalovaní, nízkém tlaku reduktoru, zanesenými filtry, nebo nutností přeprogramování celého zařízení vlivem provozu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.6.2013 21:58:02
Jméno:
Ladislav Předmět:
DotazDobrý den.Ve voze Seat Ibiza 1,2 47kw mám již 10.let namontován systém BRC sekvent 24.který fungoval bez větších potíží.Poslední dobou začal plyn během jízdy samovolně přepínat na benzín a opět zpět na plyn.Během 10km jízdy do práce se tento problém projeví cca.8krát.Na diagnostiku jsem ojednán až koncem měsíce(dřív v servisu neměli čas-EKO-GAS SZOTEK).Proto se obracím na vás o radu,zda jste se s tímto problémem již setkal.Dva roky tomu vyměněny svíčky a filtry.Je s tímto možno jezdit na LPG?Děkuji
18.6.2013 9:58:24
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Domívám se, že došlo k snížení tlaku na reduktoru. Oprava je velice snadná. Firma pana Szotka má plánovanou dovolenou (na přesný termín se musíte informovat u něho). S pozdravem Ing.Pataky - technik
15.6.2013 16:01:07
Jméno:
Ing. vojtech Mujgoš Předmět:
LPGDobrý den. 11.4.2013 jsem si nechal namontovat Vaše zařízení BRC S24 do mého vozu Hyundai I30CW, koupeného v srpnu 2010. Přestavba proběhla v autorizovaném servisu Hyundai v Příbrami Stav tachometru byl 30.500 km. Dne 26.4. proběhla bezplatná servisní prohlídka po ujetí 3.000 km. Po její provedení mě ale překvapilo to, že počítač spotřeby do doby prohlídky ukazoval průměrnou spotřebu kolem 6 l/100km na km, tak po její provedení se spotřeba skokem stoupla na 8 l/100km. Styl jízdy jsem nezměnil a tak mě to udivilo. Když jsem to sdělil v servisu tak jen kroutili hlavou, že nic nenastavovali co by to mohlo ovlivnit. Před týdnem při cestě ze Slovenské republiky mi systém po natankování LPG v Brně signalizoval zvukem i světelně problém se soustavou LPG. Nebylo možné ho zapnout ani manuálně. Zbytek cesty cca 250 km jsem dojel na benzín. Na druhý den jsem proto jel do autorizovaného servisu, kde mi systém namontovali, je vzdálen cca 25 km. Po manuálním zapnutí cestou LPG systém bez problému naběhl. V servisu nic nezjistili, preventivně však vyměnili oba filtry. Na druhý den jsem měl jít do Semil cca 150 km vzdáleném. Cestou přes Prahu jsem musel zastavit a něco krátce vyřídit. Ačkoliv systém do té doby bez problému pracoval tak po nastartování opět odmítl naběhnout a okamžitě signalizoval závadu. Při manuálním přepnutí na LPG motor okamžitě ztratil výkon a choval se jako motorová brzda. Protože byl cca 15 km od místa poruchy autorizovaný servis Huindai v Butovicích zastavil jsem tam. Povedlo se mi je přesvědčit, aby systém prověřili. Výsledkem bylo zjištění, že systém LPG je v pořádku ale jsou oddělány vůle ventilů a nedoporučili mi z autem dále jezdit delší trasy bez opravy. Dnes mám najeto přes 41.000 km. S LPG jsem za dobu cca 2 měsíců najel přes 11.000 km a pravděpodobně odešli sedlá ventilů. V pondělí 17.6. místo cesty do Řecka, kterou jsem měl plánovanou, odvážím auto do autorizovaného servisu a jsem moc zvědav co zjistí servis po rozebrání motoru.
16.6.2013 9:54:42
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGDobrý den. Bylo by předčasné se teď vyjadřovat k zaklepání ventilů. Příčinu nevíme. To by mohl posoudit pouze soudní znalec z oboru problematiky vlivu provozu LPG na váš motor. Mohu pouze konstatovat, že za poslední 2 roky byla provedena montáž LPG do několika stovek Hyundai-ů (téměř 2000) pouze s několika promily závad. S pozdravem Ing.Pataky - technik
14.6.2013 22:23:30
Jméno:
Urban Předmět:
zapalovací svíčky na LPGProsím jaké zapalovací svíčky použít pro vozidlo Jeep Grand Cherokee Laredo objem 3956 výkon 135 KW z roku 1995 provozovaný na LPG
16.6.2013 9:46:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: zapalovací svíčky na LPGDoporučené výrobcem vozidla. Ing.Pataky - technik
14.6.2013 8:16:34
Jméno:
Pšenica Předmět:
Displej LPGDobrý den, přestavovali jsme Kia cee´d 1.4 MPi a po cca 2500 km nám zákazník reklamuje, že při jízdě samovolně vypíná displej od LPG. Dle zákazníka vypne na cca 2-5 min a poté se znova rozsvítí a bliká jako po nastartování. Když přijede do servisu tak se samozřejmě závada neprojeví. Provedena kontrola konektorů, elektroinstalace - bez závad. Nesetkal jste se někdy s touto závadou? Děkuji za odpověď.
14.6.2013 8:48:11
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Displej LPG
Vy jste naše autorizovaná firma? Podle jména, emailu ani IP adresy Vás nejsem schopen identifikovat. Pokud ano, kontaktujte mě na technik@autogascentrum.cz S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.6.2013 12:25:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: reakce na odpověď technika Autogascentrum
Dobrý den.Snažil jsem se Vám odeslat odpověď na email: jedno@seznam.cz , samozřejmě že byl fiktivní. Vaše IP je ale : 80.188.32.42 Nemáme potřebu se dále vyjadřovat k firmě v Zubří ani vašemu problému. No a to vaše " Dobry den,shruba " ani nekomentuji...Ing.Pataky - technik
13.6.2013 8:35:06
Jméno:
Ondra Předmět:
Přestavba Felicie Dobrý den,
chtěl bych si u Vás nechat přestavit Felicii Lxi na LPG. Zajímalo by mě, jaký systém byste doporučil a jaká by byla zhruba cena. (nádrž bych chtěl toroidní)
Díky.
13.6.2013 12:17:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba Felicie Dobrý den. Zavolejte na číslo 602 178 440 pro informaci o cenách i možnostech výběru zařízení. S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.6.2013 8:36:01
Jméno:
Jirka Předmět:
Zapalovací svíčky - dodatekDobrý den. Děkuji za odpověď. Jen bych ještě požádal o upřesnění odpovědi na můj dotaz s cukáním motoru v případné souvislosti se zapalovacími svíčkami. Není tedy potřeba měnit zapalovací svíčky nebo zmenšovat jejich odtrh při provozu na plyn? Někde jsem totiž četl, že by z dlouhodobějšího hlediska mohlo díky většímu odtrhu dojít k poškození zapalovací soustavy (např. zapalovacích cívek). Ještě jednou děkuji.
12.6.2013 13:24:11
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zapalovací svíčky - dodatek
Dobrý den. Na základě dlouhodobých zkušeností doporučujeme používání svíček předepsaných výrobcem vozidla bez mechanických úprav. Vašeho typu vozidla bylo v naši partnerské sítí namontováno několik stovek zcela bez závad. Pouze v ojedinělých případech (když je špatné spalování LPG prokazatelně vinou svíček) používáme náhrady. S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.6.2013 22:46:49
Jméno:
Vlasta Předmět:
únik plynu do kabinyDobrý den, mám stejný problém, v malých otáčkách mi proniká zápach plynu do kabiny, není to výfuk, je to plyn, dnes mi zjistili v servisu únik plynu z jedné hadic, byla zakrácena, ale neuvěřitelný zápach se line dál, pokud mi to zítra neodstraní, budu požadovat demontáž celého zařízení a uvedení do původního stavu, je to velice nepříjemné, musím jezdit se staženým okénkem...
11.6.2013 18:00:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: únik plynu do kabiny
Dobrý den.O radu nežádáte, pouze jste nám sdělila Váš problém. Chápu Vaše rozhorčení nad španou prací montážní firmy. Musíte ale postupovat podle záručních podmínek obchodního zákonníku. Hodně štěstí.Ing.Pataky - technik
Přidat záznam