Diskuzní fórum LPG/CNG
10.6.2013 19:08:00
Jméno:
Jirka Předmět:
Zapalovací svíčkyDobrý den. Mám necelý rok staré vozidlo Hyundai i30CW (jedná se o starý typ kombíku - motor, 1,6 a 93 kW), které má najeto 22000 km, z toho asi 2500 km na LPG. Mám problém, že motor občas při akceleraci cukne - to bych možná byl ochotný pochopit v případě, že je to při otáčkách kolem 1500 (i když na benzín to nedělá). Ale nějak mi uniká, proč občas cuká i při podřazení při naprosto normálních otáčkách (kolem 2500). Pochopitelně při kontrolní jízdě v servisu bylo vše v naprostém pořádku. Chci se tedy zeptat, jestli tyto problémy mohou být způsobeny odtrhem na zapalovacích svíčkách (z výroby je tam tuším 1) a pokud ano, tak jaký by měl odtrh pro moje vozidlo být. Předem děkuji. Jirka
11.6.2013 17:55:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zapalovací svíčkyDobrý den. Necelý rok staré vozidlo s uvedenými počty najetých km by mělo mít zapalovací soustavu včetně svíček v pořádku. Závadu bych hledal v nastavení mapy vstřikování a funkčnosti čidel tlaku a podtlaku. Bez diagnostiky bych jenom hádal.S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.6.2013 12:41:07
Jméno:
Pavel Dlouhy Předmět:
Prespani LPGDobry den, je mozne v aute s namontovanym LPG prespavat? Pokud ano, je potreba vetrat? Jde mi o unik CO atd., abychom se jeste probudili :)
10.6.2013 14:46:32
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Prespani LPGDobrý den. Trochu divný dotaz, ale budiž.Pokud je instalace zařízení LPG provedena podle technologických postupů autorizovanou firmou a jsou prováděny pravidelné předepsané kontroly, nemůže plyn do vnitřního prostoru vozidla unikat. S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.6.2013 8:28:47
Jméno:
Aaa Předmět:
DotazDobrý den, uvažuji u koupi vozu BMW X5 4,4 lpg, r.v. 2001, zajímalo by mě, jestli je normální, když je v motoru slyšet mírné klepání po přestavbě na lpg. Děkuji
10.6.2013 10:16:11
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den.Až BMW koupíte, můžeme Vám nabídnout montáž odpovídajícího zařízení LPG. Nevím co si představit pod mírným klepáním. To je velice široký pojem. Žádné klepání motoru není normální. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.6.2013 12:32:39
Jméno:
svatik Předmět:
peugeot 308 sw 1.6 THP 115kwDobrý den lze provézt přestavbu vozidla peugeot 308 sw 1.6 thp 115kw 6ti stupnový manuál.A kolik by byla cca celková cena a jestli je nějaká dílna v okolí ostravy.
Děkuji za odpověď
10.6.2013 7:19:37
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: peugeot 308 sw 1.6 THP 115kwDobrý den. Ano, přestavba (přesněji zástavba LPG) do Vašeho vozidla možná je.Protože se jedná o přímovsřikový motor s novu technologií zástavby, náročnější montážní postupy a s možností výběru několika druhů zařízení, kontaktujte mě na čísle 602 518 625 pro upřesnění ceny a doporučení možných montážních firem ve Vašem regionu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.6.2013 17:02:24
Jméno:
PUCHAR Předmět:
DOTAZDobrý den pane Pataky ,u oktávije MPI 1.6 SE po automatickém přepnutí na plyn rozsvíti červená kontrolka plynu a píska a auto jede na benzin , několikrát ručně přepnu na plyn a jedu na plyn zcela bez problému .Druhý den se ta samá zavada opakuje,přepnu několikrát ručně a vše v pořádku Mám systém LOVATO EASY FAST řidici jednotka 460038 eu67r 01 reduktor 460 038e867r 014289 vstřiky 460038eg67r 01 ZAŘÍZENI MONTOVÁNO LPG SERVIS BRNO KOMÁROV ,září 2010 ,vaší rukou k moji naprosté spokojenosti laděné je to první závada po 47000km prosím o odpověd .JINAK VAŠE FORUM JE SUPER .
10.6.2013 7:04:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DOTAZDobrý den pane Puchar. Než bych se rozepisoval o možných příčinách Vámi popisované závady, bude lepší se u nás objednat na kontrolu a na seřízení systému. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.6.2013 2:34:04
Jméno:
Andrej Istomin Předmět:
dotaz na nfiltr pevných částic PDFDobrý den. Mám citroen c8 rok výroby 2003 obsah motoru je 2.2 , výkon motoru 94KW. Proč nemám kontrolku na aditivum ? !! Proč se mi nezobrazuje upozornění na aditivum !? ..
10.6.2013 7:01:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotaz na nfiltr pevných částic PDFDobrý den. Odpověď si vyžádejte u montážní firmy.Váš uvedený předmět dotazu na filtr pevných částic je pro mě nepochopitelný. S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.6.2013 14:47:34
Jméno:
Tomáš Zátko Předmět:
studený startDobrý den,mám Focus 1,8l 16V přestavěný na LPG, STAG 3000. Nějakou dobu po přestavbě začaly být problémy se studenými starty. Auto po nastartování ztrácí otáčky a chcípne. Při rozjetí se motor hltí a má tendenci chcípnout. Pokud to chcípne, znovu nastartuji, tak je to již v pořádku. Jedná se sice o dobu, kdy auto jede na benzín, ale byl jsem na kompletní diagnostice a kontrole auta a vše je v pořádku a není žádná závada. Mám pocit, že to souvisí s LPG. To samé dělá kolegovi, který si nechal přestavět Hyundaie Matrix ve stejné době ve stejném servisu. Nemáte již s tímto problémem aut na LPG zkušenosti a radu jak to vyřešit? Předem děkuji za radu. Tomáš Zátko
10.6.2013 6:55:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: studený startDobrý den. Bez diagnostiky můžu jenom hádat. Je možné, že je mapa plynu chudá nebo bohatá a tak se posunou korekce řídící jednotky benzínu. Start vozidla na benzín je pak obtížný, dlouho trvající. Je třeba zkontrolovat čidla plynu (teplotní na vodu, tlakový na plyn a podtlakový reduktoru. Provést novou autokalibraci. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.6.2013 23:26:11
Jméno:
Jiří Předmět:
vap saverHezký den. Za kolik lze u vás v současné době, či ve vaši partnerské síti (pokud to partneři prodávají) koupit Vap saver náplň 1 nebo 0,5 litru?
7.6.2013 6:57:46
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: vap saverDobrý den.Ceny v partnerské síti mohou být odlišné. Prodává se balení po 1 litru okolo 400 Kč. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.6.2013 20:55:59
Jméno:
Josef Předmět:
filtryDobrý den, mám sekvenční vstrikování BRC a chtěl bych u vás vyměnit filty plynné a kapalné fáze. Jak dlouho trvá jejich výměna.S Pozdravem Pepa.
7.6.2013 6:55:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: filtryDobrý den. Do jedné hodiny. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.6.2013 18:00:00
Jméno:
Pavel Předmět:
RE: nejede na LPG Děkuji za radu, chci se jestě zeptat, když jsem odpojil plynovou trubku co vede od multiventilu co je u nádrže k elektroventilu co je v motorové části a nešel tam plyn, jak když byl motor nasratorvaný a přeplo to ma plyn, tak ani když byl motor v klidu. , dá se tímto stylem určit, že bude tedy špatný ten multiventil co jeu nádrže?
5.6.2013 18:57:56
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: RE: nejede na LPG Přiznám se, až jsem se lekl cože jste to vyváděl s tou trubkou. Prosím Vás už neexperimentujte, nechte to odborníkům ! Přepnout na plyn když je trubka od multiventilu odpojena při nastartovaném motoru je bez urážky diletantizmus !!! Mohl jste způsobit požár a přivodit si i poškození zdraví nebo přijít o život.Omlouvám se, ale raději Vás tvrdě upozorním než přivodíte neštěstí sobě a okolí. Ing.Pataky - technik
4.6.2013 20:34:04
Jméno:
Jarda Předmět:
Kia Ceed 1,6 GDIDobrý den.
Dnes jsem si byl vyzkoušet nový Kia Ceed s motorem 1,6GDI 99Kw a jako již několik aut před tím by jsem ho chtěl předělat na LPG, ale nevím zda je to u tohoto motoru vůbec možné a jestli ano o kolik by se snížil výkon a zvedla spotřeba?
A jaká by byla cca cena přestavby?
Děkuji Vlach.
5.6.2013 8:11:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Kia Ceed 1,6 GDIDobrý den. Ano, do Vašeho typu vozidla děláme zástavbu zcela nového zařízení LPG. Pokles výkonu je zanedbatelný(cca do 5%) a běžný uživatel ho ani nepozná. Je třeba počítat s kombinovanou spotřebou benzínu a plynu. (je nutný přístřik benzínu z důvodu chlazení benzínových vstřikovačů). Z důvodu odladění a zavádění nového systému Vám poměr vstřikování benzínu a plynu, včetně ceny montáže sdělíme na čísle 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.6.2013 17:43:26
Jméno:
Pavel Předmět:
nejede na LPG Dobrý den, chci se zeptat, mám citroen xsara 1,4i a mám tam namontovaný LPG systém landi renzo, jen místo vstřiku med, mi tam byli před rokem damé vstřikovač metrix, vše fungovalo v poho, jen ted ted když chci jet na LPG , tak mi to hlásí že mám prázdnou nádrž i když plyn mám,myslel jsem si že odešlo čidlo tlaku, které jsem už jednou měnil. Když jsem rozpojol plynovou hadici co je mezi filtrem a vstřikovačem, tak tam nebyl žádný plyn a minule, když mi odešlo to čidlo tak tam tlak právě byl, jen to čidlo to šparně vyhodnotilo. Chci se zeptat je možné že by odešel třeba nejaký ventil a nechtělo to pustti plyn k reduktoru a dál ke vstřikovači ? Když jsem se ptal v jednom servisu na LPG, tak mi řekli, že netuší čím to muže být , tak kdyby jste mohli poradit čím to muže být a nebo na co se zaměřit budu moc rád,
5.6.2013 8:02:42
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: nejede na LPG Dobrý den. Záměna vstřikovačů a výměna tlakového čidla nemá nic společného s dodávkou plynu. Příčina může být ve špatné funkci multiventilu (u nádrže), nebo elektroventilu v motorové části. Bude nutné zkontrolovat i reduktor. Vyhledejte v naší partnerské síti autorizovanou firmu LPG ve vašem regionu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.6.2013 14:26:31
Jméno:
Ladislav Burián Předmět:
dotaz a prosba o raduDobrý den, v květnu letošního roku jsem zakoupil vozidlo Renault Kangoo 1.6 r.v. 2010, které bylo v roce 2012 přestavěno u Vaší společnosti na LPG se zařízením STAG 4, typ nádrže Irene T-74-33778. O vozidle na LPG jsem přemýšlel již delší dobu a to nejen pro levnější provoz ale zejména mne lákal ekologický provoz bez znečištění ovzduší. Spoustu věcí jsem se dočetl, čímž bych chtěl v první řadě pochválit Vaši společnost za bezvadné informace. Snad nebudu příliš obtěžovat s několika dotazy, za jejichž odpověď předem děkuji:
- Nádrž by měla mít objem 74 litrů, ale podařilo se mi natankovat po kompletním vyjetí nádrže a následném aut. přepnutí na
benzin pouze 66,5 litru plynu - kde může být chyba??? - další můj dotaz se týká spotřeby plynu, na uvedených 66.5 litru se mi podařilo najet pouze něco málo přes 500 km, čímž mi vychází průměrná spotřeba cca 13 litrů, což mi přijde poměrně velmi mnoho na to, že jezdím opravdu velmi slušně a navíc poměrně rovnoměrně po městě a mimo město. Dle údajů které jsem se dočetl mimo jiné i na vašich stránkách by se spotřeba neměla lišit od spotřeby benzinu. A poslední dotaz se týká samotného provozu - při jízdě na plyn po dálnici se mi po cca 80 ujetých kilometrech přihodilo, že mi zvukové znamení upozornilo že není plyn a automaticky se pohon přepnul na benzin, podotýkám že nádrž byla nejméně z jedné poloviny naplněna. Po opětovném nastartování se standardně nastavil na plyn. No a ještě možná jeden až hloupý dotaz, při jízdě na plyn ukazuje palubní počítač průměrnou spotřebu plynu????
Snad jsem Vás příliš nezahltil otázkami ale snažím se co nejlépe porozumět pohonu na LPG . Mockrát děkuji s pozdravem Ladislav Burián
4.6.2013 15:41:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotaz a prosba o raduDobrý den. Začnu rovnou odpovědí na Vaše dotazy: Obsah nádrže: Všechny nádrže LPG jsou omezeny plněním na 80% (kvůli roztažnosti plynu) Ve Vašem případě nádrž o objemu 74 lt. umožňuje natankovat 59,2 lt. Vy natankujete 66,5 lt. tedy mnohem víc. Množství je závislé na vnější teplotě okolí a plynu. Zde tedy chyba není. Spotřeba: Nikde na našich stránkách nenajdete informaci o stejné spotřebě plynu jako na benzín. Naopak, neustále zdůrazňujeme navýšení spotřeby plynu oproti benzínu v rozsahu 10-15 %. Záleží na použitém systému, na stavu motoru (komprese, opotřebení, stav elektrické soustavy cívek, svíček i kabelů atd. Spotřeba 13 lt. může být způsobena nedodržením předepsaných kontrol, nastavením tlaku reduktoru a tím i neprovedením obnovy programu. Zvukové upozornění přesně odráží výše jmenované: nízký pracovní a minimální tlak, neprovedené korekce mapy atd. Doporučuji návštěvu u nás, nebo u některého z našich autorizovaných partnerů ve Vašem regionu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.6.2013 13:01:05
Jméno:
Radek Dvořák Předmět:
zanesené vstřikyZdravím. Mám dotaz. Dneska jsem přijel ze servisu. Měl jsem ucpané vstřiky na lpg. Když mi jeden z nich ukázali tak byl zanesený kovovýma pilinami. Jako když něco brousím na brusce a pak zametám ten prach. Filtr plynné ani kapalné fáze to nezachytil protože je to prý moc drobné. Není to divné? Mám STAG 4 a vstřiky jsou myslím valtec nebo tak nějak. Na lpg mám najeto 3 tis.km. Prý jsem špatné natankoval ale kde mám jistotu že mají kvalitní plyn. A pokaždé dělat repas vstřiků se mi pak nevyplatí jezdit na plyn. Nebo zvolit jiné vstřikovače? Moc vám díky Radek
4.6.2013 14:57:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: zanesené vstřiky
Dobrý den. Každý vstřikovač je náchylný na nečistoty obsažené v LPG. Jako zákaznící nemáme možnost ověřit kvalitu pohonných hmot. Běžné nečistoty zachytí fitry kapalné a plynné fáze pro uspokojivý chod motoru. Váš případ může být ojedinělý a bez diagnostiky nejsem schopný určit příčinu.S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.6.2013 10:03:26
Jméno:
Šebek Předmět:
studené startyDobrý den, měl jsem k Vám dotaz dne 28.5.2013 a děkuji za odpověď. Ptal jsem se na problémy se studeným startem u Thalie přestavěné na LPG. Nezmínil jsem, že tyto problémy se projevují i v případě, že přepínač přepnu na benzín. V servisu kde montovali LPG mi tvrdí, že v tomto případě se LPG tváří jako odpojené a nemělo by ovlivňovat startování a chod motoru. V servisu Renaultu mi tvrdí, že i když je systém přepnutý na benzín ovlivňuje řídící jednotka LPG chování motoru. Kde je prosím Vás pravda?
Děkuji Šebek
4.6.2013 14:47:27
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: studené startyDobrý den. Je třeba vědět, že i když je přepínač LPG/Benzín v poloze benzín, jsou vstřikovače benzinu fyzicky přes řídící jednotku LPG napájeny(přes emulátor). Pokud bude emulátor vadný, může se stát, že na benzín vůbec nenastartujete. Pokud není správně nastavená mapa vstřikování LPG (bohatá nebo chudá), tak se řídící jednotka benzinu nastaví podle posledně zaznamenaných hodnot lambda sondy. Posunutí korekcí na základě bohatosti může ovlivnit další startování. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam