Diskuzní fórum LPG/CNG
21.5.2013 16:48:29
Jméno:
Mikšovský Předmět:
cena přestavbyDobrý den kolik dude stát přestavba na lpg u Opel Insignia 2,0T Kombi Automat rv 2009
21.5.2013 18:45:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: cena přestavby
Dobrý den. Chápu že v dnešní době považujete cenu přestavby za nejdůležitější faktor při rozhodování jestli LPG ano či ne.Těch možností je hned několik. Záleží na výrobci zařízení, komfortu vybavenosti, spolehlivosti i kvalitě instalace a dalších. Doporučuji zavolat k nám na čísla 602 178 440 (vedoucí provozu) nebo 602 518 625 (technik), nebo nám sdělte Vaše tel číslo na technik@autogascentrum.cz a my Vás budeme kontaktovat pro podání úplných informací. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.5.2013 12:51:36
Jméno:
standa Předmět:
LPGdobry den,mam auto Ford focus r.v. 2000..je to 1,6 16 ventil.Chci si to predelat na plyn a tak prosim o radu...Dekuji
20.5.2013 13:12:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG
Dobrý den. Vaše vozidlo je vhodné pro přestavbu (zástavbu zařízení LPG).Doporučuji některý námi odzkoušených zařízení výrobců a systémů: BRC - SQ Plug/Drive, Lovato - Lovato Easy Fast, Landi Renzo - EVO. Jsme zástupci těchto firem pro ČR. Podrobnosti získáte na tel. 602 178 440 (p.Kůs - ved. provozu) nebo 602 518 625 (Ing.Pataky - technik)
17.5.2013 7:18:54
Jméno:
Pavel Předmět:
Všeobecné informaceDobrý den, nám namontovám systém Lovato s přimazáváním ventilů na Renaul Laguna 1,6 16v. Je mi divné že spotřeba na palubním PC píše caa 10l ale spotřeba je tak 15 litrů LPG. Nevím ale auto je po servisu má najeto 180000km ale všeobecně se mi zdá že to je příliš velká spotřeba. V servise mi rekli že odpojily baterii a že se vymazaly údaje z řídící jednotky že mám jezdit chvíli na benzín a potom že prepnout na LPG a že se jednotka LPG naučí sama dávkovat LPG. Další vec je že mi svítí pořád kontrolka benzínu protože prej neví že jedu na LPG.
Dá se nakalibrovat jednotka LPG a jednotka auta tak že palubní pc ukazuje ason trochu reálná data při jízdě na LPG???
17.5.2013 8:16:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Všeobecné informaceDobrý den. Palubní PC neukazuje skutečnou spotřebu LPG u žádného vozidla s externí montáží LPG. Pokud je skutečná spotřeba 15 litrů, tak je evidentní, že z nějakého důvodu svítí kontrolka Check-Engine. (patrně chudá-bohatá směs). LPG jednotka se „naučí“ dávkovat plyn po autokalibraci. Úpravy algoritmu dávkování za provozu provádí řídící jednotky podle komfortu vybavení (např. OBD, ISA). Doporučuji provést novou autokalibraci a nastavení v dynamickém režimu. Podle roku výroby (OBD) lze nastavit přesnost dávkování podle korekcí. S pozdravem Ing.Pataky - technik
14.5.2013 23:04:30
Jméno:
pavel Předmět:
olej jaky?dobrý den pane inženýre,chci se zeptat mam FABIA 1,2 na LPG,, vše ok,jen že musim dolivat olej po 1100km,použivam castrol ten co tam patři,prosim je nějaky specialni olej na motor když je tam Lpg, motor ma vetši teplotu když je kpg někde sme četl.
děkuji vám
S pozdravem
pavel
15.5.2013 8:02:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: olej jaky?Dobrý den pane Pavel. Neexistují žádné speciální oleje na LPG. Našim zákazníkům doporučujeme po absolvování montáže používat oleje předepsané výrobcem daného vozidla i na provoz LPG.Při pohonu na LPG se prodlužuje životnost motorového oleje, který si - na rozdíl od působení tradičních paliv - lépe a déle udržuje potřebné vlastnosti. V motoru se tedy po LPG přestavbě nevytvářejí karbonové usazeniny, čímž se jeho životnost prodlužuje. Plynový pohon produkuje čistší výfukové plyny. Jedná se o další z řady výhod LPG.S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.5.2013 14:09:47
Jméno:
Radovan Předmět:
dotazDobrý den,chtěl bych se zeptat, jestli je možné u vás zakoupit a jaká je cena Sensore di pressione
neznám kód proto opisuji ze štítku
BRC M.T.M.s.r.l. SEQUENT 67R-O10036 Class2 Sensore di pressione GPL turbo-M.A.P Metano P1
Děkuji vám za odpověď.
12.5.2013 15:08:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den. Kontaktujte skladníka na čísle 606 728 358. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.5.2013 22:04:51
Jméno:
Tomáš Předmět:
Lovato - přístřikDobrý den. Píšete že zapínání přístřiku u systému Lovato je vaše know-how. Lovato uvádí, že jejich systém dokáže pracovat ve všech režimech motoru pouze na plyn? Jak je to tedy s tím přístřikem? Údajně se mi u mého Lovata OBDII v některých režimech zapíná, ale ve firmě mi neřekli kdy. Zároveň se mi nezdá, že by ubýval benzín při jízdě na plyn. Můžete prosím alespoň rámcově vysvětlit tuto problematiku - dochází k přístřiku i v malých otáčkách, nebo za studena, pouze při vysokých otáčkách, při vysoké akceleraci apod? Děkuji.
12.5.2013 7:30:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Lovato - přístřikDobrý den. Parametry pro nastavení přístřiku jsou velice citlivou záležitostí.Značně ovlivňují účinnou ochranu ventilů.Pokud montážní firma ponechá tovární nastavení např. u systému Lovato, tak k přístřiku dochází pouze při vyšších otáčkách a zatížení motoru.Tzn. že v městském provozu a při klidné jízdě se téměř žádný benzín nevstřikuje.S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.5.2013 8:24:26
Jméno:
Vykysalý Předmět:
servisní prohlídkadobrý den pane inženýre,
před rokem 21.5.2012 mám od Vás namontováno LPG. Mám přijet na roční prohlídku do tohoto datumu tedy 21.5.2013., což je také uvedeno v malém průkazu.Nebo se počítá i první sevisní kontrola, která proběhla 26.7.2012. A pak by to bylo tedy do 26.7.2013. Hezký den
S pozdravem Vykysalý Petr
10.5.2013 8:42:01
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: servisní prohlídkaDobrý den pane Vykysalý. Na další kontrolu by jste měl přijít vždy po ujetí 20.000 Km na LPG (viz. Servisní kniha). Pokud do 21.5.2013 nenajedete těch 20-tis. km, tak platí tzv. Roční kontrola tedy: 21.5.2013. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.5.2013 23:38:18
Jméno:
Jan Soukup Předmět:
Plynový filtrDobrý den,
loni v únoru jsem si u Vás nechal namontovat do škoda Fabia systém Lovato, chtěl jsem teď na revizní prohlídku u Vášeho partnera LPG Kovář v Nupakách (je uveden v partnerské síti pro Prahu). Bohužel zjistil, že tam je nějaký neobvyklý (dle jejich slov: Velký fitr) u motoru a ten se jim nepodařilo za dva měsíce sehnat a už mi raději pan Kovář ani nebere telefony, mohu poprosit, kde ten filtr mohu sehnat??? Protože podle všeho už je pěkně ucpaný, auto nechce jet a přepíná se na benzín.
Děkuji
Jan Soukup
10.5.2013 7:18:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Plynový filtrDobrý den. Přepínání na benzín nemusí být vždy způsobeno pouze zaneseným filtrem. Nicméně, odpovídající filtr (popište štítek na filtru) můžete objednat u nás na čísle 606 728 358 (ved. skladu).V regionu Prahy máme několik dalších partnerů, kteří by uvedený filtr mohli mít skladem.Po výměně filtru doporučuji kontrolu, v případě nutnosti i opětovné nastavení systému S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.5.2013 13:44:26
Jméno:
Jiri Magnusek Předmět:
dotazDobry den chci se zeptat,kdy mi končí platnost plýnové náadrže kterou jste montovali ve váší firmě do vozu Škoda Felicie obsah 1,6 litru.Kdy byla nadrž namontována bohužel nevím auto jsem koupil bez jakych koliv dokladu na plin takže ám piší odlo štitku ktery sem našel na nadrži AGC S.R.O Nadrž prumer. 570 typ AGC. 01.02. vyrobni čislo 31320 zadny štitek z darumem latnosti nadržš tam nevdim i kdyz redpokladam ze tam nekde je dkuji vám za odpoved
9.5.2013 7:01:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den.Na štítku je vyražený datum výroby. Platnost je deset let bez ohledu na datum montáže. Pokud datum výroby nejste schopen identifikovat, tak vyfoťte kovový štítek na nádrži a zašlete ho k nám. Ing.Pataky - technik
3.5.2013 12:01:05
Jméno:
Beniček Richard Předmět:
DotazDobrý den. V 5/2012 jsem koupil u autorizovaného prodejce Hyundai i20 přestavěný na lpg.Je tam po první kotrole 2500km nastavený přistrik paliva 20%.Chtěl bych se zeptat jestli by pro motor nebylo lepší ho vypnout a namontovat nekterý systém na přimazávání ventilů a taky z finančního hlediska. A ještě jesli nema lpg vliv na spotřebu oleje protože jsem to auto reklamoval a jediné vysvětlení ztráty oleje udali jako vyšsí teplota u motorů na lpg.Děkuji Beníček
3.5.2013 13:48:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Lze použít systém externího přimazávání s VSE. Doptejte se u prodejce, jestli vypnutím VSR neztrácíte záruku.S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.5.2013 9:08:53
Jméno:
Milan Špaček Předmět:
Milan ŠpačekPředmět: Fiat Stilo Multiwagon 1,6 16v - zhasínání motoruDobrý den, díky za odpověď.
Jsem domluvený s montážní dílnou že se tam příští týden zastavím a pokud neshledají nějakou zjevnou závadu tak jsem s nimi domluven že by se dálková diagnostika provedla. Mohu ještě vědět jestli toto všechno spadá do nějaké "reklamace" nebo se to musí hradit?
S pozdravem
Milan Špaček
3.5.2013 13:45:01
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Milan ŠpačekPředmět: Fiat Stilo Multiwagon 1,6 16v - zhasínání motoruDobrý den. Záleží na tom, jestli je vaše montáž ještě v záruce.Pokud je, tak se postupuje podle záručních podmínek montážní dílny.S pozdravem ing.Pataky - technik
30.4.2013 18:07:37
Jméno:
Petr Předmět:
novy motor do auta s LPGDobrý den, mám Opel Meriva 1,4 16V z r. 2005, je v nem LPG. Musim dat jiny motor, ktery LPG nema. Da se udelat odhad, co vsechno se musi udelat s timto druhym motorem (pracovne, financne) aby se na nej mohlo napojit to LPG v aute?
30.4.2013 20:00:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: novy motor do auta s LPGDobrý den. Záleží na tom, v jakém rozsahu byla provedena demontáž zařízení z původního motoru, v jakém stavu zařízení LPG je a o jaké zařízení se jedná. Novou instalaci učtujeme hodinovou mzdou s připočtením nákladů na výměnu opotřebovaných součástek a náročnosti seřízení včetně provedení výchozí revize. Zavolejte na číslo 602 518 625 pro získání úplných informací. S pozdravem Ing.Pataky - technik
30.4.2013 11:00:33
Jméno:
Milan Špaček Předmět:
Fiat Stilo Multiwagon 1,6 16v - zhasínání motoruDobrý den, chci se na Vás obrátit s problémem ohledně zhasínání motoru při volnoběžných otáčkách (např. při zastavování na semaforech a podobně). Vlastním automobil Fiat stilo 1,6 16V Multiwagon r.v.2004. LPG Stag 4. U firmy kde mi přestavbu provedli mi nebyli schopni říct co je špatně, natož pak vyladit aby vše fungovalo tak jak má. Nemáte nějaký tip na to jak toto odstranit?
Děkuji za rychlou odpověď.
S pozdravem
Milan Špaček
Přelouč
602463142
30.4.2013 11:26:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Fiat Stilo Multiwagon 1,6 16v - zhasínání motoruDobrý den.Těch příčin může být několik. Řešením je návštěva montážní dílny,přes kterou provedeme dálkovou diagnostiku (pokud je montážní firma naši partnerem) a problém se pokusíme vyřešit. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.4.2013 15:07:31
Jméno:
Jozef Balušík Předmět:
Škoda Farbia II 1,2 HTPProvozuji Škodu Fabii II 1,2 HTP, vyrobenou v roce 2007 a exportovanou do Itálie, kde bylo zamontováno zařízení na pohon LPG Landirenzo. (Označení na papírech je následující: Rid. GPL IG1 con Ev ins; model G.P.L.2; homologace ECE /ONU N 67-01E13 67_R 010025 Class 1/2/2A). Auto jsem koupil v bazaru v roce 2010 a provozuji jej podle pravidel, včetně servisu. S provozem na plyn nebyly potíže až doteď. Kontrolky na krabičce ukazujících množství plynu v nádrži a přepínání z benzinu na plyn přestaly svítit, a přepnutí na plyn přestalo fungovat. Na benzin auto funguje normálně. Sám závadu nedokážu odhalit, proto se obracím na Vás. Nevím, zda Vám něco bude platný můj popis, ale kdo se neptá, nic se nedoví? Předem děkuji za odpověď.
29.4.2013 18:50:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Škoda Farbia II 1,2 HTPPokud není propálená pojistka napájení řídící jednotky LPG, nevyhnete se návštěvě odborného servisu. Můžou být nedokonalá spojení napájení, případně i vadná řídící jednotka. Nelze vyloučit ani vadný přepínač. Další problém může nastat když že se montážní firma nespojí s řídící jednotkou, protože ve valné většině případů bývá zablokovaná kvůli záruce. (když je montáž provedena autorizovanou firmou v Itálii). Některé dokážeme na dálku za poplatek u naši firmy odblokovat, v opačném případě se musí koupit nová řídící jednotka. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.4.2013 14:12:14
Jméno:
Petr Prokeš Předmět:
přestavba Fiat punto 1.8 96kwDobrý den,
chtěl bych auto přestavět na lpg, ale nevím, jestli je nutné u tohoto motoru přimazávání ventilů. Děkuji za odpověď Petr Prokeš
29.4.2013 14:24:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba Fiat punto 1.8 96kwDobrý den. Do vozidel Fiat ochranu ventilů instalujeme pouze na přání zákazníka.Při minimální investici k poměru ceny montáže LPG máte jistotu ochrany ventilů a ventilových sedel. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam