Diskuzní fórum LPG/CNG
26.6.2023 18:16:51
Jméno:
Míla Bureš Předmět:
LPG Fabia 1 1.2 HTPTak dnes to zase seplo na LPG a po přijetí do servisu mi bylo řečeno abych přijel až to nepojede že diag nic neukáže tak si servisák dělá srandu nebo tomu nerozumím.Myslím že to dělá nějaké čidlo teploty ale nevím kde ho hledat.Mam Magic z roku 2005
27.6.2023 7:12:53
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: LPG Fabia 1 1.2 HTPDobrý den, pokud se jedná o nahodilou závadu, která není zapsána do paměti řídící jednotky LPG a vše při provedení diagnostiky funguje, jak má, pak se závada velmi těžko hledá. Může se jednat i o závadu v elektroinstalaci (studený spoj, poškození kunou apod.). Teplotní čidlo je na reduktoru a snímá teplotu reduktoru.
25.6.2023 18:05:16
Jméno:
Míla Bureš Předmět:
LPG Fabia 1 1.2 HTPDobrý den,už si nevím rady a servis má volno až koncem měsíce a já musim 14.07. na STK.Vozidlo nastartuji přepne na LPG to tak že začne trhat ale jede,už se mi stalo za poslední tyden dvakrát,že auto nereagovalo na přidání plynu až zhaslo nebo jsem musel rychle přepnout na benzin pak to jelo bez problémů.LPG se sice snažilo ale nepovedlo se vždy to zhaslo jako by tam LPG nebylo a mam plnnou nádrž.Jedná se o starši Magic-
26.6.2023 7:39:19
Jméno:
RE: LPG Fabia 1 1.2 HTPDobrý den, závada může být jak v LPG systému (vadný reduktor, některé čidlo, vstřikovače) tak i v zapalovací soustavě vozidla. O jakou závadu jde ukáže až diagnostika.
25.6.2023 17:53:20
Jméno:
Josef Jusku Předmět:
Caddy cng 2009 nestartujeDobrý den, pros o radu . Caddy CNG 2009 ecofuel nestartuje . Po vyjetí CNG se auto preplo na benzínovou rezervu ale po chvilce auto zdechli pak jsem ještě parkrate nastartoval ale hned to zase zdechlo. Teď už nastartovat nejde vůbec . Můžete mi prosím poradit čím to může být ? Napadá mě čerpadlo . Mohu ještě něco zkusit co by pomohlo ? Děkuji moc za ochotu.
26.6.2023 7:33:01
Jméno:
RE: Caddy cng 2009 nestartujeDobrý den, zřejmě se bude jednat o závadu v dodávce benzínu. Může být vadné čerpadlo, zanesený filtr… Pro určení závady bude třeba použít diagnostiku případně další doplňková měření.
26.6.2023 7:29:07
Jméno:
RE: Dotaz výměna vložky Filtru Lovato s čidlem LPG CNGDobrý den, vložku filtru plynné fáze do Vašeho filtru si můžete objednat u nás pod objednacím číslem CCI-281-1-0-0Z.
21.6.2023 17:24:01
Jméno:
F.Kalouner Předmět:
KIA CarensDobrý den. Zvažuji koupi ojetého automobilu Kia Carens r.v. 2016 motor 1.6 Gdi 99kw se systemem Landi Renzo 4V (gdi,tsi) č.dílu:GBRC09SQ1100003
označení typu GC01
Je tento typ vhodný pro tento motor - je to vstřikování kapalné fáze?
A dá se odhadnout životnost motoru, samozřejmě od - do.
Vůz má nyní cca 140 000km, tak abych se vyhnul brzké investici.
Díky za odpověď.
22.6.2023 8:03:25
Jméno:
RE: KIA CarensDobrý den, s největší pravděpodobností se nejedná o systém vstřikování kapalné. Těchto motorů jsme ve vozech KIA a Hyundai přestavěli na LPG s jinými systémy celou řadu a nemám zprávy, že by se vyskytly nějaké problémy. Podmínkou pro dlouhodobou životnost motoru je dodržování servisních intervalů předepsaných výrobcem vozidla a výrobcem LPG systému.
15.6.2023 10:30:57
Jméno:
Stránský Předmět:
LPG BRC Sequent fly Ještě se zeptám.
Na této "přepadové hadičce" do sání je v nejvyšším místě umístěn komponent (plastová krabička o rozměrech cca 5x5x3 cm vizuálně připomínající elektrické relé) bez elektrického napájení, kterou jsem nenalezl na žádném funkčním schématu.
Mohl by jste prosím popsat její význam a funkcí ?
Je na ní štítek BRC, ale žádné číslo, podle kterého bych ji mohl identifikovat.
Děkuji
15.6.2023 11:41:31
Jméno:
RE: LPG BRC Sequent fly Dobrý den, pravděpodobně se bude jednat o MAP sensor – snímač tlaku v sacím potrubí.
14.6.2023 5:53:53
Jméno:
František Předmět:
Kia Carens 1.6 gdi 99kwDodrzuji revize a výměny filtru prakticky musím jezdím s autem do Německa a nechci mít problémy. Tady zasílám vin auta: KNAHT811AE7076033
13.6.2023 21:32:34
Jméno:
Stránský Předmět:
LPG BRC Sequent fly Ještě mě napadlo, že by se dočasným odpojením této "přepadové" hadičky dalo potvrdit/vyloučit, že špatné starty způsobuje únik LPG z reduktoru do sání.
Mám pravdu ?
Jaký je prosím rozdíl mezi přepnutím přepínače LPG do polohy provozu na benzín a úplným vyřazením LPG systému vytažením pojistek ?
(problém se startem zmizel při provozu s vytaženými pojistkami ale nikoli s pouhým přepnutím přepínače na benzín).
Děkuji
14.6.2023 7:16:10
Jméno:
RE: LPG BRC Sequent fly Dobrý den, hadička spojující reduktor se sacím potrubím ovlivňuje v závislosti na podtlaku v sacím potrubí správný pracovní tlak reduktoru. Odpojení hadičky Váš problém nevyřeší. Jediné dočasné řešení je, že pár kilometrů před dojezdem přepnete na benzín, tím se spotřebuje přebytek LPG v sání a starty se zlepší. Po výměně reduktoru doporučuji diagnostickým programem zkontrolovat tlak reduktoru a plynovou mapu.
13.6.2023 21:07:55
Jméno:
Stránský Předmět:
LPG BRC Sequent fly Jestli jsem to správně pochopil lišta s LPG vstřiky i reduktor mají přepadové vedení (hadičku), které vede propuštěné zbytky LPG do sání motoru, tak aby neodcházelo volně do atmosféry ?
Jaká součást reduktoru by toto mohla způsobit (např. membrána) ?
Bylo by alespoň dočasným řešením než nechám vyměnit reduktor tuto hadičku odpojit a zbytkové LPG nechat odvětrávat například pod motor ?
Děkuji
12.6.2023 17:03:37
Jméno:
Štěpán Předmět:
LPG BRC Sequent fly Ještě doplňuji, že obě lambdy jsou nové Bosch a když jsem pojistky LPG vrátil zpět, problém s teplými starty po odstávce se vrátil.
Tedy problém není ve vstřikování benzínu, ale v systému LPG.
13.6.2023 7:43:18
Jméno:
RE: LPG BRC Sequent fly Dobrý den, domnívám se, že problémy bude způsobovat vadný reduktor, který po vypnutí motoru propouští LPG do sání. Při teplém startu je pak směs příliš bohatá. Po delším odstavení a následném studeném startu LPG ze sání ovětrá a start proběhne normálně.
12.6.2023 16:49:30
Jméno:
Stránský Předmět:
LPG BRC Sequent fly Dobrý den, mám auto Xsara Picasso 1,8 16V 85 kW. Systém BRC fungoval na mém autě bez problémů cca od roku 2004 (montováno předchozím majitelem v Itálii) a najel jsem na něm cca 250000km. Měnil jsem pouze nádrž a filtry. V současnosti mám tento problém. Loni na jaře jsem musel postupně vyměnit všechny vstřikovače, protože začali odcházet. Jsem automechanik - výměna je snadná. Později na podzim odešlo ještě čidlo teploty plynu na reduktoru, výměnu jsem také zvládl. Později jsem si všiml, že mám problém se startem ohřátého motoru po odstávce půl hodiny a výše. Pokud startuji ihned, do cca 5 minut, motor naskočí okamžitě, pokud po půl hodině a výše -musím dlouho točit startérem a startovat s plným pedálem akcelerace. Je to špatné pro startér a baterii. Ještě dodám, že úplně studený motor ráno chytá celkem bez problémů.
Na vstřikování benzínu není jediný problém (kontrolováno orig. diagnostikou v Citroen servisu) a bylo mi doporučeno vytáhnout pojistky od LPG. Po odstranění pojistek problém zmizel a auto startuje za každých podmínek na drc.
Prosím o radu a vysvětlení, v čem je problém.
Děkuji
11.6.2023 9:57:40
Jméno:
František Předmět:
Kia Carens 1.6 gdi 99kwDobrý den. Nechal jsem si u vás předělat kia carens 1.6 gdi .99kw Mám najeto na lpg za dva roky asi 70 tis.km celkem 115000 km byl jsem u vás na doladení po 3000 km a potom po 10 tis.km kvuli chudé směsi od té doby všechno v bez problému. Jasné že dodržuji kontroly a výměny lpg filtru a aktualizaci .. chci se zeptat na tento motor jestli se seřizujete ventily a jestli u vás mohu objednat na kontrolu tlaku valcu a na celkovou kontrolu motoru a stavu lpg vstrikovací soustavy a nebo po jaké době či km mám nechat udelat kontrolu na autě.?
13.6.2023 7:17:38
Jméno:
RE: Kia Carens 1.6 gdi 99kwDobrý den, servisní intervaly jsou uvedeny v návodu k použití vozidla a servisní knížce. U LPG systému je servisní interval 20 tis. km, kdy se mění plynové filtry a rok nebo 10 tis. km pro provedení těsnostní zkoušky tzv. revize – též je uvedeno v servisní knížce LPG systému. Kontrolu tlaku válců a kontrolu LPG systému Vám samozřejmě můžeme udělat. Co se kontroly vůlí ventilů tyče potřebovali bychom znát VIN vozidla.
3.6.2023 18:36:01
Jméno:
Ondřej Předmět:
Chybový kód Dobrý den, občas se mi zahlásí porucha plynu po nastartování a vykáže to tuto poruchu.
No gas pressure senzor.
Po výměně maf senzoru je to stejné
Hodnoty při této chybě jsou
Map barv 0.95
Gas bar 0.00
Gas teplota 11 stupňů
Teplota vody 22 stupňů
Děkuji
5.6.2023 7:09:04
Jméno:
RE: Chybový kód Dobrý den, mimo jiné se může jednat i o závadu v elektroinstalaci. Pro zjištění závady bude nutné provést diagnostiku případně další doplňková měření.
26.5.2023 16:33:23
Jméno:
Tomáš Kowalski Předmět:
Fiat Doblo 1,4 - přestavba z CNG na LPGDobrý den, budu mít lehce zapeklitý dotaz, nicméně jsem jej tu již nejednou našel (viz třeba https://www.lpg-autogascentrum.cz/forum/dotaz-7497 -prestavba-z-cng-na-lpg/) takže asi nejsem jediný. :) Mám Fiata Dobló 1,4 s bimodální (CNG/benzín) přestavbou přímo z fabriky. Zrovna před chvílí jsem se vrátil z revize tlakových láhví před STK, a technik mi sdělil, že letos to sice prošlo, ale že se obává, že kvůli počínající korozi na jedné z lahví to již za dva roky neprojde, a bude nutná výměna lahví a okolních "serepetiček". Vzhledem k tomu, že je to ročník 2012 a jinak je to auto v opravdu hezkém stavu, takřka bez koroze, na samotné technické s jedinou "Áčkovou" závadou, tak trochu řeším, co s ním dál. Předpokládám, že přestavba na LPG je technicky řešitelná (byť teda z důvodu, abych se vyhnul oné výměně tlakových lahví), ale očekávám, že se zde objeví "oříšek" v podobě nutnosti náhrady původní řídící jednotky za "čistě benzínovou" a teprve poté přestavby na LPG. Dokázal by jste alespoň přibližně odhadnout orientační cenu takové přestavby? Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den! :) Tomáš Kowalski
29.5.2023 7:10:20
Jméno:
RE: Fiat Doblo 1,4 - přestavba z CNG na LPGDobrý den, aby bylo možné provést legálně přestavbu vozidla CNG na LPG, musí být splněny legislativní požadavky. Přestavba musí být provedena buďto jako individuální nebo jako typová. V každém případě pověřená zkušebna kontroluje mimo jiné zástavbu LPG systému, emise a pokud by byl zachován i pohon na CNG i to, jak je zabezpečeno, aby vozidlo jelo vždy jen na jedno palivo, a to buď CNG nebo LPG. Pro přestavbu "jednopalivových" vozidel CNG na LPG nemáme typové schválení Ministerstva Dopravy a nevím o tom, že by některá firma zabývající se přestavbami takové typové schválení měla.
23.5.2023 10:16:33
Jméno:
Karel Předmět:
hybrid Mitsubishi Outlander PHEV Hezky den,
lze prosim namontovat LPG do hybridniho vozu Mitsubishi Outlander PHEV - rok vyroby 2015 - motor 4B11 - 2.0L ? Benzinovy motor je a provozu spinan jen obcas a pri pomale jizde jen na chvili - je to vhodne pro provoz na LPG?
23.5.2023 11:05:31
Jméno:
RE: hybrid Mitsubishi Outlander PHEV Dobrý den, motor 4B11 je MPi motor a přestavba na LPG možná je viz jeho přestavba v Outlanderu zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/mitsubishi/montaz-mitsubis.hi-outlander-1-998- cm/. Před případnou přestavbou bychom však rádi provedli prohlídku vozidla s ohledem na možnost umístění komponent LPG systému zejména LPG nádrže.
Přidat záznam