Diskuzní fórum LPG/CNG
16.4.2013 21:54:38
Jméno:
Ondřej Předmět:
DotazDobrý den, chtěl bych se zeptat chci si koupit octavii 1.8T 110kw rok výroby 2003 má najeto cca 170t. km. Rád bych udělal přestavbu u vás a zajímámě cena přestavby.
Děkuji za odpověď
17.4.2013 7:54:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den.Cena montáže je závislá na druhu použitého zařízení. Jsou různé systémy nabízející rozdílný komfort. Kontaktujte nás na čísle 602 178 440 p.Kůs - ved. provozu.
16.4.2013 19:06:02
Jméno:
Vláďa Předmět:
Přístřik benzínuDobrý den,mám ve voze Peugeot 207 namontovaný systém LOVATO a zapnutý přístřik benzínu.Rád bych se zeptal při jakých otáčkách motoru se tento přístřik aktivuje a jak často? Kolik asi může být spotřeba benzínu na 100km. Zjistil jsem,že mi opravdu znatelně ubývá benzín. Není ekonomičtější přimazávaní ventilových sedel?
Děkuji za odpověď
17.4.2013 7:52:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přístřik benzínuDobrý den. Aktivace přístřiku je od určitých otáček a výkonu motoru. Je to naše know-how. Spotřeba benzínu je závislá na stylu jízdy a provozování vozidla.(městský provoz, dálniční, převládající horský terén atd.) Rozsah spotřeby se tak může pohybovat od ½ litru benzínu i do 1 ½ litru na 100 Km. Je to individuální. Na druhé straně, případné zaklepání ventilů by si vyžádalo vyšší náklady na opravu, než jsou výdaje na přístřik benzínu. Alternativně lze použít systém externí ochrany VAP SAVER+VSE (více zde na stránkách), kde jsou provozní náklady nižší. Ing.Pataky - technik
16.4.2013 7:02:37
Jméno:
Jan Předmět:
vstřikovačeDobrý den,
mám LPG ve voze Seat Alhambra 2,8 6V (2004) od roku 2009, vždy asi po roce a půl bezproblémového ježdění začne vozidlo cukat a objeví se Engine + info o chudé směsi a později na VAGu i chyba zapalování, popř.info o konkrétních válcích. V servisu mě vždy vymění vstřikovače, doposud 3x, někdy jako reklamaci někdy za Kč. Nyní používají Horizon IG3, ale problém se asi před 14ti dny opakoval a musel jsem navštívit servis po cestě z dovolené kde provedli výměnu svíček a jednu lištu vstřikovačů Valtek EVG BFC 50. Chtěl bych se zeptat zda podle Vašich zkušeností může řešit uvedenou závadu výměna vstřikovačů za kvalitnější, než jsou Horizont a Valtek. Děkuji za odpověď
16.4.2013 9:43:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: vstřikovačeDobrý den.Myslím že ne.Jestliže se závada projeví jednou za rok a půl provozu, tak bych nehledal chybu ve vstřikovačích. Může se jednat o sporadickou chybu vlivem kvaliy LPG, opotřebením membrány v reduktoru, tlak atd.Záleží také na nastavení plynové mapy (korekce, podtlak, program). Nechte si zkontrolovat i zapalovací soustavu motoru.S pozdravem Ing.Pataky - technik
15.4.2013 15:03:55
Jméno:
Martin Předmět:
OctavieDobrý den,
mám š. Octavii 2010 1.6 MPi . Problém je ten, že když přidám plyn na 3. rychl. st. auto zakucká velmi slabě a po zvýšení otáček to už nedelá. Ten stejný moment ale když dám plyn na podlahu to neudelá! Je nesprávne nastavený systém nebo mám zlý typ LPG/reduktor? Dali mne tam nejakej Solaris mini OBD, ale já chtel lovato. Zašel jsem kde meli tabuli lovato a všechno ríkali co a jak a když jsem si šel pro auto doma zjistím že je to nejakej Solaris. Toho u nás skoro žádnej mechanik nemontuje. Systém má 35tis km na plynu a delá to sporadicky. Nevím co s tím tedka. Už mi to štelovali ale ríkali že kdyby mi pridali smes tak budu mít vetší spotrebu a nejaký další bláboli. Dakuji za vyjádření
16.4.2013 7:00:25
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: OctavieDobrý den.Chcete po mě vyjádření k zařízení které nemontujeme. Pokud je to tak jak píšete, tak jistě uznáte, že je neprofesionální nabízet a lákat na renomovanou Italskou značku Lovato, a pak bez upozornění namontovat polský Solaris. Tím nezpochybňuji samotné zařízení! Patrně tam bude i cenový rozdíl. Se závadou a případnou reklamací se musíte obrátit na montážní firmu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.4.2013 20:32:09
Jméno:
Martin Předmět:
Motor TSiDobrý den, dočetl jsem se, že do motoru TSi muže být kapalný plyn. Napojený to je přímo do benzínových vstřikovačů. A ještě by mě zajímala spotřeba ? A cena. Jestli to montujete ?
13.4.2013 21:38:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Motor TSiDobrý den. Systém je pořád ve vývoji.S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.4.2013 11:17:11
Jméno:
Hynek Předmět:
Přestavba LPGDobrý den,
uvažuji o přestavbě vozu na LPG. Mám Hyundai Matrix 1,6 rok výroby 2008, najeto cca 35000km. Na trhu je řada značek italských, holandských, jaké Vy doporučujete, jaké jsou mezi nima rozdíli a kolok by to vše stálo.
13.4.2013 19:00:47
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba LPG
Dobrý den.Pochopitelně že doporučujeme ta zařízení, se kterými máme dobré zkušenosti a která zastupujeme na českém trhu. Jedná se o zařízení výrobců Lovato, Landi Renzo, BRC a AcGas. Velkých rozdílů mezi systémy už nenejdeme. Líší se pouze nabízeným komfortem vybavení. Ceny montáží se tak pohybují od cca 24 do 28-tis. Kč. U Vašeho vozidla doporučuji použít ochranu ventilů. Zavolejte, (602 518 625) a my Vám podáme úplné informace. Nedoporučuji se rozhodovat výhradně podle nabídky nejnižší ceny. Zpravidla v sobě skrývají mnoho záludností. S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.4.2013 21:09:45
Jméno:
Josef Předmět:
Akce.Dobrý den. Chystám se dát si LPG namontovat od vaší firmy. Jedná se o škodu octavia 1,6, r.v. 2003, nyní máte v akci komplexní ochranu každého ventilu extra systémem VSE, platí tato akce i pro všechny vaše smluvní partnery, nebo jen ve vaší pobočce? Je lepší této akce využít a nechat si to tam namontovat, nebo je to pro tento vůz zbytečné?
13.4.2013 7:22:43
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Akce.
Dobrý den. Akce platí pouze pro naši firmu.Naši partneři jsou samostatně podnikající subjekty.Vaše vozidlo nepotřebuje přimazávání ventilů.S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.4.2013 23:06:30
Jméno:
Miroslav Kocourek Předmět:
DotazDobrý den pane inzenyre,prosim vas o radu,zakoupil jsem si vůz značky mercedes E 2.0 kompresor r.v.1997,vůz je dovezen z Italie a je v něm namontovano log.značky BRC.stáří tohoto zařízení je cca.6 let můj problém spočívá v tom,ze pri jízdě na benzin je vše ok.jakmile se přepne na lpg.auto stratil okamžitě vykon,motor se dusi,nema tah,na volnobeh kolísají otáčky.moc vas prosim o radu,popřípadě mi doporucte nějaký servis v Brně.Předem vam dekuji.
12.4.2013 8:57:46
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den pane Kocourek. Nutno provést kontrolu tlaku, (reduktor) vstřikovačů a program. Řídící jednotky z Itálie bývají často zablokované (kvůli záruce) a tak nelze do nich vstupovat.Často se musí koupit nová ŘJ.Vyberte si kteréhokoli našeho partnera v Brně, aby vyzkoušel možnost připojení.Poté lze přikročit k odstranění závady. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.4.2013 16:41:31
Jméno:
D. Novak Předmět:
Zivotnost motoru pri provozu na LPGDobry den,
uvazuji o prestavbe sveho auta s FSI motorem na LPG, nicmene v servise me od tohoto odrazovali. Tvrdili, ze pri provozu na LPG vznikaji v motoru vyssi teploty a tim padem komponenty drive odchazi. Takze ano, usetrim provozem na LPG, ale pak budu nucen delat generalku motoru daleko drive nez pri provozu na benzin, cemuz budou predchazet problemy ruzneho razu. Co clovek to jiny nazor. Pokud se budeme bavit o autu ktere ma najeto 150-200t km, je tomu skutecne tak, ze provozem na LPG si rapidne snizim zivotnost motoru? Nebo se tomuto da predchazet ruznymi ochranami ventilu? dekuji za odpoved.
12.4.2013 8:29:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zivotnost motoru pri provozu na LPGDobrý den.Nebudu polemizovat o výhodnosti montáže LPG. Omezím se pouze na odpověď na Vaši otázku:Životnost motoru ovlivňuje mnoho faktorů.Mírné zvýšení teploty motoru je kompenzováno ochranou funkčních částí.Nelze očekávat žádné zázraky u motoru, který už má najeto 150-200t km.Používáme více druhů ochrany ventilů. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.4.2013 12:54:43
Jméno:
Jan Předmět:
Felina 1,3 LPGDobrý den mam felicii 1,3 MPI na LPG, mam problém v tom že když nastartuju auto točí a chytne vytočíte to na CCA 3000-4000 otáček a behem 2-3 sekund chcípne, vubec nereaguje na přiádaní plynu. když to zkusim po druhé to same, někdy se třeba stane že to na po 20 cate chytne...mužete stim ujet par metru ale jakmile to zdechnete je to to same. reaguje to stejne na benzin tak na plyn prosím o pomoc.
12.4.2013 8:20:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Felina 1,3 LPGDobrý den.Navštívte nejbližší odborný servis. Váš popis závady může způsobovat mnoho faktorů. Bez diagnostiky nedokážu poradit. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.4.2013 18:03:42
Jméno:
Pavel Balog Předmět:
Dotaz:Zdravim, mam problem s passatem B5 2,3 VR5 4 motion syncro 99 lpg-Landirenzo, pri vetsim pridani plynu vypne lpg jakoby dosel plyn, po vypnuti motoru a opetovnyho nastartovani opet funguje a jezdim treba jeste 2 dny po meste, spotreba vychzi kolem 16L/100 coz se mi zda prilis.Spotreba benzinu 9-10 L. Pri nastartovanem motru na miste je citit plyn do kabiny. Dekuji.
10.4.2013 7:44:47
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz:
Dobrý den. Předpokládám nízký tlak, můžou být i ucpané vstřikovače, případně zanesený filtr. Neuvádíte počet najetých km na LPG. Nevylučuji ani možnou výměnu membrán a nastavení reduktoru. Vyšší spotřeba může být způsobena nastavením vstřikovací mapy LPG. Na odstranění závad bude nutný odborný zásah autorizovanou montážní firmou. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.4.2013 14:32:32
Jméno:
Jiří Procházka Předmět:
Dotaz LPGDobrý den. nedávno jsem si pořídil LPG systém do VW pasat 1,8T 110kw Sám nevím jestli zvolit přimazavání přes vzduchové sání a nebo zvolit olej který jsem objevil na LPG. Bude dostačující olej? Děkuji za info. Procházka
9.4.2013 14:47:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz LPGDobrý den. Váš typ vozidla nevyžaduje ochranu ventilů. Nicméně, pokud chcete ventily přesto chránit, doporučuji externí přimazáváni VAP SAVER + VSE. Účinnost těch "olejíčků" z internetu nemáme ověřenou. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.4.2013 13:55:20
Jméno:
Albert Lukáč Předmět:
Náhrada vstřikovací lištyDobrý den, pane Ing.Pataky, ďěkujki za Vaši odpověd ohledne ostrýho kovovýho zvuku v prostroru vstřikovaci lišty .
Ze vyrobniho štitku je patrne, že se jedna o INJECTOR TYPE GIAC 01,AUTOGAZ vyrobený v roce 2008- su tam ještě udaje : SEAT D 4mm, 67R 014430 a 110R 004431.
Na civce ijectoru je udaj 10R, 024470,TYPE A0.
Vzhledem ke skutečnosti, že auto Ford Fiesta 1,2- jazdi na vychodnim Slovensku a v okoli není žadnej servis na LPG, kde by to dokazali opravit, rozhodol jsem se pro vyměnu kompletni lišty vstřikovače.
Bohužel nikde jsem ten typ nenašel.
Prosím nevite jakým jiným typem mohu vyše popsaný vstřikovač /vstřikovaci lištu/ nahradit.
Předem děkuji za odpověď.
9.4.2013 14:44:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Náhrada vstřikovací lišty
Dobrý den pane Lukáč.Náhradní vstřikovací lišty bych raději doporučil podle typu vozidla, obsahu válců a hlavně typu řídící jednotky - programu. Reduktor není tak směrodatný jako řídící jednotka. Napište mi na technik@autogascentrum.cz pro plnohodnotnou odpověď. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.4.2013 22:04:40
Jméno:
Vojtěch Lichorobiec Předmět:
přestavba Fabia Combi 1,4Dobrý den p. Ing. Pataky. Chtěl jsem Vám předem poděkovat za Vaši ochotu při zodpovídání dotazů. Již delší dobu uvažuji o přestavbě svého auta na plyn a chtěl bych tuto přestavbu uskutečnit u Vás. Jedná se o Škodu Fabia Combi první generace, motor 1,4 16V / 74 kW. Chtěl bych se zeptat:
- jednak na cenu přestavby, popřípadě jestli existuje několik alternativ?
- jak velkou toroidní nádrž lze do vozidla nainstalovat?
- je možno schovat plnící hrdlo pro plyn pod víčko nádrže?
- lze provést montáž u Vás ve Strakonicích a poté absolvovat servisní/revizní prohlídky u Vašeho autorizovaného servisního partnera?
a poslední dotaz, jaké máte v současné době objednací lhůty?
Děkuji. S pozdravem a přáním pěkného dne Vojtěch Lichorobiec
9.4.2013 10:27:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba Fabia Combi 1,4Dobrý den.Děkujeme za pochvalu našeho fora.Cena přestavby je vždy závislá na komfortu vybavení zařízení které si vyberete. Bude lépe nás telefonicky kontaktovat.Ano, existuje více alternativ.Nádrž může mít objem 48 litrů. Umístění plnícího hrdla pod víčko možné je za extra příplatek 1500 Kč. (nutno vyrobit držák, uchycení, zabezpečit ochranu proti korozi atd./je tam pryžová obruba/ nedoporučuji) Montáž lze provést u nás a kromě první bezplatné kontroly lze využít služeb našich autorizovaných servisních partnerů.S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.4.2013 18:52:05
Jméno:
Albert Lukáč Předmět:
Kovový zvukDobrý den,prosím Vás o radu. Ford Fiesta 1,2- motor pracuje normalne,tichy a pravidelny chod.Po prepnuti na LPG je slyšet jakoby ve vstřikovači kovový ostry zvuk .
Chci se zeptak jestli to muže dělat vstřikovaci jednotka a jak se odstrani závada- stači vyměnit nový vstřikovač ?.Mám pocit, že se při jitde na LPG taky zvyšila spotřeba plynu.
VSTŔIKOVAČ - injektor type giac 01
REDUKTOR - LANDIRENZO
Předem Děkuji za odpověď.
9.4.2013 10:10:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Kovový zvukDobrý den.Pokud se zvýšila spotřeba plynu a je slyšet ostrý kovový zvuk oproti normálu, může být vadný vstřikovač, nebo několik vstřikovačů.Navštívte montážní firmu pro provedení diagnostiky a opravy. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam