Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <181>  <182>  <183>  <184>  <185> ||  <265>     >>   >5x>  

8.4.2013 10:00:57
Jméno: Béďa Předmět: LPG přístřik benzinu
Dobrý den, pane inženýre mám Hyunadi IX35 2.0 automat a zde mám instalované LPG od BRC. Můžete mi prosím sdělit od jakých otáček je zde naprogramovaný přístřik benzinu a v jakém množství? Děkuji a zdravím
8.4.2013 12:00:00
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG přístřik benzinu
Dobrý den pane Bedřichu. Přístřik benzínu a parametry činnosti nastavuje montážní firma. Takže skutečně nevím jaké parametry firma nastavila. S pozdravem Ing.Pataky - technik

7.4.2013 20:57:38
Jméno: Jiří Kuna Předmět: dotaz
Dobrý den,Fabia 1.2 51kw zařízení magic 2-nové vstřiky,reduktor,filtry po 1500km znovu seřízen potřebný tlak na reduktoru lpg, motor najeto 80000km-dotaz,byl jsem asi u 4 servisů v Praze neustále se rozveci kon.motoru pri jizdě na benzín caa 80 km kontrolka zhasne,kontrola emisí v norme-četl jsem že motory HTP jsou velmi citlivé na seřízení při provozu na lpg a při opětovném rozvícení kon.check toto neřešit!Jinak auto jede v pohodě jak v nízkých otáčkách tak ve vyšších motor pravidelný chod,prosím o váš názor zda toto řešit nebo ne,nebo kdo toto seřízení opravdu umí,děkuji za odpověď JIŘÍ KUNA M.B.
8.4.2013 7:31:06
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz

Dobrý den. Lituji, ale vámi uváděné zařízení nemontujeme a neservisujeme.S pozdravem Ing.Pataky - technik

7.4.2013 12:54:56
Jméno: Pavel Předmět: kde udělat přestavbu?
Dobrý den, rozhodl jsem se přestavět auto na LPG.Hledal jsem Vaše partnery v Brně a našel jsem firmy Čadek autoplyn,nebo 1-lpg.Můžete mě někoho doporučit? Děkuji Pavel
7.4.2013 14:24:50
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: kde udělat přestavbu?
Dobrý den. Doporučuji obě firmy. Zavolejte jim, nechte si nabídnout systémy a podmínky montáže. Pak se rozhodněte sám. S pozdravem Ing.Pataky - technik

6.4.2013 19:31:15
Jméno: Martin Předmět: TSi
Tak čím to je, když kolem 2000 ot./ auto škube motor 1,2 TSi škoda Yeti je tam reduktor Omegas (homologace E13-67R-010025)
6.4.2013 20:15:08
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: TSi
Tento jev se u některých systémů tohoto typu motoru může sporadicky vyskytnout.Technici výrobců intenzívně pracují na odstranění.Ing.Pataky

5.4.2013 23:39:43
Jméno: Martin Předmět: Dotaz TSI
Dobrý den, chci se optat, jestli by jste mi mohl poslat fotku reduktoru a vstřikovačů, který patří do přestavby motoru Tsi Škoda Yeti kód CBZB. Děkuji e-mail: ma.stocek@seznam.cz
6.4.2013 6:51:03
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz TSI
Dobrý den.Není rozdíl mezi reduktorem a vstřikovači přímovstřikových a klasických motorů.Fotografie nezasíláme.S pozdravem Ing.Pataky - technik

4.4.2013 22:54:28
Jméno: Josef Předmět: Montáž
Dobrý den. Chci si u vašeho partnera v Moravských Budějovicích do Škody Octavia 1,6 75 Kw (r.v.2002) namontovat LPG. Jaký systém myslíte, že je pro tento vůz nejlepší? Kolik to bude stát? Děkuji.
5.4.2013 7:19:16
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Montáž
Dobrý den.Všechny námi dovážené systémy jsou pro Vaše vozidlo vhodné. (BRC, Landi Renzo, Lovato, AcGas). Rozhodnutí nechte na našeho partnera v Moravských Budějovicích.Náš partner je samostatně podnikající subjekt který Vám nabídne i odpovídající cenu přestavby. S pozdravem Ing.Pataky - technik

4.4.2013 15:56:21
Jméno: Tomas Předmět: LPG VW Passat 2,0FSI BVX
Dobry den, Rovnaku otazku mam aj ja. Je mozna prestavba na LPG tohot typu vozidla prosim Vas? Neviem co ste sa nakoniec po telefone dohodli. Dakujem.
4.4.2013 18:14:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG VW Passat 2,0FSI BVX

Dobrý den.Seznam máme zde na stránkách. S motorkódy BVY, BLR, BLF a BLX ano. Učiním dotaz u výrobce na kód BVX. Zavolejte mi na 602 5185 625 dne 10.5.2013. Ing.Pataky - technik

>> Podařilo se mi kontaktovat technika firmy BRC už dnes. Přestavbu vašeho vozidla lze provést soupravou BVY. <<

4.4.2013 9:00:32
Jméno: Ivana Radoňová Předmět: KIA CEED SW 1.4 CVVT
Kolik tedy bude s tímto přívstřikem benzínu u LOVATO Easy Fast Smart výsledný poměr spotřeby benzín/LPG - 3% benzínu a 97% LPG, nebo třeba, jak někde píší, až 20% benzínu a 80% LPG? To už by ekonomika provozu na lpg byla někde úplně jinde... Děkuji za odpověď.
4.4.2013 9:21:58
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: KIA CEED SW 1.4 CVVT
Aktivace přístřiku je od určitých otáček a výkonu motoru. Spotřeba benzínu je závislá na stylu jízdy a provozování vozidla.(městský provoz, dálniční, převládající horský terén atd.) Rozsah spotřeby se tak může pohybovat od ½ litru benzínu i do 1 ½ litru na 100 Km. Je to individuální. Na druhé straně, případné zaklepání ventilů by si vyžádalo vyšší náklady na opravu, než jsou výdaje na přístřik benzínu. Se souhlasem firmy KIA by se alternativně mohl použít systém externí ochrany VAP SAVER+VSE (více zde na stránkách), kde jsou provozní náklady nižší. Ing.Pataky - technik

4.4.2013 7:14:31
Jméno: Ivana Radoňová Předmět: KIA CEED SW 1.4 CVVT
Dobrý den, uvažujeme o přestavbě na lpg systém u 1 rok starého vozu KIA CEED SW 1.4 CVVT. Někde jsem četla, že Vaše firma je oficiální dodavatel systému lpg pro vozy KIA pro přestavbu bez ztráty záruky (7let). Můžete mi, prosím, sdělit, který systém je tedy oficiálně pro vůz KIA CEED SW 1.4 CVVT doporučen? LOVATO Easy Fast Smart s přívstřikem benzínu? Jaké hodnoty přívstřiku - otáčky, procenta - je nutné nastavit, aby byl ventily chráněny? Nebo byste nám doporučil jiný systém lpg? Jaký a proč? Děkuji.
4.4.2013 7:43:09
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: KIA CEED SW 1.4 CVVT
Dobrý den. Potvrzuji, že jsme oficiálními dodavateli zařízení LPG pro firmu KIA v ČR. Po úspěšně provedených testech bylo vybráno zařízení Lovato Easy Fast Smart s možností přístřiku benzínu. Parametry přístřiku jsou našim know-how. Parametry se můžou lišit podle typu vozidla, výkonu atd. Na základě průběžných kontrol stavu ventilů a podle množství najetých km, tyto parametry upřesňujeme. Prodlouženou záruku je nutné před montáží domluvit u Vašeho prodejce. S pozdravem Ing.Pataky - technik

3.4.2013 15:18:16
Jméno: Martin Bartoš Předmět: mazání sedel ventilů
Dobrý den, poprosím vás o radu. Chci přestavět své auto Ford Focus 1,6 16v rok 2008 na LPG najeto 80tisíc. Vybral jsem systémem LOVATO EASY FAST EOBD II s auto-adaptací přes CAN/EOBD .Systém je vybaven možností přívstřiku benzínu při jízdě na LPG ve velké zátěži motoru. Nejsem si jist zda přívstřik benzínu je dostačujíci pro promazání ventilů. Firma která mi auto má přestavovat mi napsala toto cituji " Tento přívstřik slouží jako (komfortní) přimazávání a chlazení sedel ventilů motoru a plně nahrazuje přídavná (nespolehlivá) zařízení pro ochranu sedel ventilů. Chci se tedy optat zda přívstřik je opravdu dostačující nebo ne? Předem děkuji za odpověď.
3.4.2013 17:03:08
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: mazání sedel ventilů
Dobrý den. Chybí Vám úplné informace o přístřiku benzínu za účelem ochrany ventilových sedel: Program přístřiku benzínu, který systém Lovato nabízí, umožňuje nastavit parametry a podmínky – rozsah aktivace. Lze nastavit od jakých otáček má být aktivní a v jakém poměru bude přistřikovat benzín podle zátěže motoru. Z toho vyplývá, že ekonomika provozu je odvislá od množství přidávaného benzínu. Externí přimazávání se systémem VAP SAVER+VSE (viz.odkaz zde na stránkách) se zdá být ekonomicky výhodnější při zachování ochrany sedel, ne-li kvalitnější. S pozdravem Ing.Pataky - technik

1.4.2013 23:07:27
Jméno: Jan Schmidt Předmět: Citroen Xsara Picasso a indikace stavu LPG
Dobrý den pane Pataky. Dne 4.2 jsem zde psal o svých problémech s LPG BRC Seqvent 24 osazeném na Citroen Xsara Picasso 1,6 70KW, rok výroby 2002. Od té doby jsem již 2x navštívil autorizovaný servis za účelem seřízení ukazatelů paliva a LPG. Ukazatel benzínu se zdá již v pořádku, ale ukazatel LPG se jim nedaří nastavit - na rezervu (blikající poslední led) ujedu stále 280km. Zahlédl jsem, že tento problém, s tímto systémem, nemám pouze já a nemyslím si, že to je stav, který se dá odbýt tím, že ukazatel stavu paliva má pouze informativní charakter - to by mi mohla rezerva blikat již od natankování plné nádrže. Při poslední návštěvě, kdy jsem měl auto celý týden v servisu, mi byl vyměněn multiventil a řídící jednotka (aspoň je to uvedeno v záznamu o první servisní prohlídce, třebaže jsem to tam dával jako reklamaci), ale výsledek je stále stejný - na rezervu LPG ujedu 280 km +- 30km. Jsem s tímto systémem, co se týká jízdních vlastností, spokojený, ale musím si při každém tankování poznamenávat stav km, abych věděl kdy mi dojde LPG a to mi nepřijde v pořádku, protože s tím autem nejezdím jen já.. Při první reklamační návštěvě servisu jsem měl možnost být u toho, když se technik snažil o kalibraci ukazatele LPG - zkontroloval krajní hodnoty tj. plná a prázdná nádrž - to bylo OK, ale stav nádrže mezi těmito krajními stavy nebyl indikován dobře. Technik zkoušel různými nastaveními systému docílit nápravy, ale marně. Nemohu se dostavit na servis přímo k vám, jak jste mi posledně nabízel, protože z Chomutova je to docela kus cesty. Můžete mi napsat, zda je možné docílit u tohoto popsaného problému nápravy, nebo je to slabá stránka tohoto systému v kombinaci s mým vozem, nebo tlakovou nádobou? Pokud je náprava možná - jak jí mám u vašeho autorizovaného servisu docílit, nemohu tam nechávat auto na tak dlouhou dobu, jezdím s ním do práce. Přijde mi, že je to takové to bádání pokus omyl a s tím se nemohu spokojit. Tlakovou nádrž mám 52litrů polské značky Irene. Děkuji za odpověď Jan Schmidt
2.4.2013 7:24:52
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Citroen Xsara Picasso a indikace stavu LPG
Dobrý den pane Schmidt. Pokud mluvíme o informativním charakteru ukazatele paliva LPG, rozhodně tím nemyslíme, že je v pořádku, že na rezervu ujedete 280 km! Může to být např. nesprávným zapojením snímače hladiny (budíček, který je v podstatě trimerem a měří odpor 0-90 Ohmů podle vychýlení rafičky) případně použitím nestandardního (jiného výrobce) snímače. Pokusíme se pomoct vzdáleně. Sladíme si termín externí pomoci přes montážní firmu, kde byla přestavba provedena. S pozdravem Ing. Pataky - technik

1.4.2013 17:18:42
Jméno: josef valek Předmět: diky
Diky za odpoved a ozvu se,Valek
1.4.2013 17:24:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: diky
Budeme se těšit.Ing.Pataky

1.4.2013 16:55:10
Jméno: josef valek Předmět: lpg
Dobry den ,mam zajem o montaz lpg do vw pasat 2,0l kombi variant r.v.2001 ,ale jsem nerozhodny ktery typ nebo po cem se mam vubec ptat ,mohl byste mi poradit prosim.A je mozna montaz v polsku? slysel jsem ze to vyjde levneji.Dekuji Valek
1.4.2013 17:10:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: lpg

Dobrý den. Doporučuji některý ze systémů výrobců BRC, Landi Renzo, Lovato nebo AcGas.Každý systém nabízí odlišný komfort a tím i jinou cenovou relaci pro pořízení. Podrobnosti Vám sdělím na čísle 602 518 625. Nedoporučuji montáž v Polsku.Budete mít potíže s přihlášením do centrálního registru vozidel a s dodržením podmínek záruk. S pozdravem Ing.Pataky - technik

30.3.2013 20:27:43
Jméno: Pavel Předmět: Problém s LPG
Dobrý den, chtěl bych se zeptat mam LPG 8 měsíců mam auto škoda fabie 12, 47 kw,už se mi stalo že jedu na plyn a šlapu na pedál plynu a nejednou zůstanu stát tak vypnu motor a přepnu na benzín a znova startuju a jedu dál,stím plyne se mi to stalo už po 3 prosím o radu dík.Novák
1.4.2013 16:21:36
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Problém s LPG
Dobrý den.Neuvádíte jaký systém máte ve vozidle namontovaný. Montáž je patrně ještě v záruce, obraťte se na montážní firmu.Může být několik příčin (nízký tlak, špatně nastavený min.tlak, atd.) které bez diagnostiky nelze přesně definovat. S pozdravem Ing.Pataky - technik

29.3.2013 22:29:22
Jméno: Martin Baksa Předmět: Dotazy k LPG pro Hyundai i30, 1,4
Dobry den, zvazuji instalaci LPG systemu do 3-leteho vozidla Hyundai i30, 1,4. Pred rozhodnutim bych Vas chtel poprosit o odpovede na nasledujici dotazy: 1. Ztrati auto 5-letou zaruku, kdyz necham LPG system instalovat primo u sveho prodejce Hyundai? 2. Ktery system by jste doporucil jako technicky nejlepsi? 3. Kolik takovy system stoji u Vas? 4. Jakou prumernou spotrebu jednotlivych paliv/medii Vama preferovany system ma? 5. Na zaklade Vasich zkusenosti, kolik a o kolik asi ztrati vuz schopnost akcelerace a vykonu po instalaci LPG systemu? Dekuji. Martin Baksa
30.3.2013 5:58:13
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotazy k LPG pro Hyundai i30, 1,4

Dobrý den.1./záruku musíte domluvit u prodejce.2./Kvůli unifikaci a záruce, byl firmou Hyundai zvolen systém BRC. 3./ od 27 do 33-tis. Kč. 4./ cca 10-15% navýšení oproti benzínu. 5./pokles výkonu o cca 3-5%. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <181>  <182>  <183>  <184>  <185> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací