Diskuzní fórum LPG/CNG
29.3.2013 17:16:44
Jméno:
MARTIN Předmět:
škubání TSiDobrý den, chtěl bych se optat, jestli nevíte proč kolem 1800-2000 ot. škube auto mám motor TSi . Děkuji
29.3.2013 17:42:55
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: škubání TSiDobrý den. Jaké auto, jaké zařízení?
29.3.2013 17:06:28
Jméno:
Pavel Předmět:
dotazDobrý den,prosím o Váš názor na životnost vstřikovačů Valtec.Vím,že mě neřeknete dobrý,špatný,ale jakou máte zkušenost z praxe?Mě vydrželi 20000 a museli se měnit gumičky.zdá se mě to málo,nebo to je normální.Děkuji
29.3.2013 17:50:37
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den. Životnosti vstřikovačů, zejména gumiček jsou ve značné míře ovlivňeny kvalitou plynu. Záleží také na typu vstřikovače. Výrobce udává např. u vstřikovače VALTEK 34 100.000 km.Zatím nemáme ověřené vozidlo s tímto nájezdem kilometrů. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.3.2013 13:50:37
Jméno:
Josef Předmět:
LPG ve formanu 1.3BMMZdravím Vás, chci se zeptat, mám formana r.v. 94 1.3BMM s plynem elpigaz a mezi reduktorem a vstřikováním mám ruční šroub na doštelování LPG. U tohoto systému když jedu na plyn tak stále běží čerpadlo v nádrži s benzínem. Nemáte nějaké elek. zapojení které by při provozu na plyn automaticky vypínalo benzínové čerpadlo?
Děkuji Vám za odpověď
29.3.2013 14:08:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG ve formanu 1.3BMMDobrý den. Proveditelné to je, ale nedoporučuji. Odpojování čerpadla benzínu se u vašeho typu vozidla nedělá. Mohli by být problémy při přepínání z LPG na benzín. Trakt by nebyl natlakován. S pozdravem Ing.Pataky - technik
28.3.2013 22:49:20
Jméno:
Standa Předmět:
ochrana ventilůDobrý den, mám Citroen Xsara 1.4i rok výroby 1998, 55kW, typ motoru KFX, je zde při montáži LPG nutná ochrana ventilů ? (aditivum, nebo přívstřik benzinu) Děkuji Standa
29.3.2013 7:15:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ochrana ventilůDobrý den.
Ne, podle našich zkušeností u těchto vozidel není nutná ochrana ventilů. S pozdravem Ing. Pataky - technik
28.3.2013 20:36:39
Jméno:
Honza Předmět:
Dovoz LPG auta z NLDobrý den, prosil bych o radu. Chci koupit Citroen C4 Grand Picaso 1.8i (92 kw) r.v.2008 s namontovaným LPG. Jedná se o dovoz z Holandska. U zařízení LPG je psáno sekvenční vstřikování eurogas. Při ptaní v servisu LPG mi bylo řečeno: ,,Z Holandska nebrat". Jejich zařízení na LPG je prý špatně opravitelné. Například vstřiky prý nejdou rozdělat a vyčistit, atd... U nich je prý plyn krásně čisty a tak je ani rozdělávat nepotřebujou a funguje jim to. U nás je prý v plynu spousta příměsí a tak po dovozu auto chvíli jezdí, než se vše zanese sírou a pak je problém. Mám si prý koupit dovoz z Německa nebo Itálie, ale hlavně né z NL, protože jejich systémy jsou prý na jedno použití. Uvnitř by to prý opravit šlo, ale obal komponentů je nedemontovatelný. Jak to tedy je? V sobotu jsem měl auto koupit, ale úplně mně to odradilo. A nebo mě to přišlo, jako kup si auto a nech si LPG namontovat u nás. Prosím poraďte, auto se mi moc líbí a serviska je i k zmíněnému LPG.
Za odpověď předem děkuji. Honza.
29.3.2013 7:13:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dovoz LPG auta z NLDobrý den.
Je zcela jedno odkud si vozidlo přivezete. Často se stává, že řídící jednotky LPG montované v Itálii, Německu, Belgii a Holandsku jsou z důvodu záruk zablokované. Nezbývá než koupit novou řídící jednotku. U některých typů lze provést odblokování s pomocí výrobce. S pozdravem Ing.Pataky - technik
28.3.2013 19:31:49
Jméno:
Martin Předmět:
DotazDobrý den,chci se optat co je na tom, že musejí být stejně dlouhé hadičky od plynových ventilů ke trysce.A jakou máte zkušenost s montáží s plynem do motorů TSi. Děkuji
29.3.2013 7:09:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Ano, doporučuje se mít hadičky od vstřikovačů k tryskám stejně dlouhé.Vozidla s motory FSI, TFSI atd. montujeme již druhým rokem. S pozdravem Ing.Pataky - technik
28.3.2013 16:01:19
Jméno:
David Předmět:
VSEDobrý den, chtěl jsem se zeptat kolik u vás stojí montáž VAP SAVER se systémem VSE a kolik pouze předělání klasického jednohadičkového systému na systém VSE. Děkuji za odpověď.
28.3.2013 17:54:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: VSEDobrý den. Montáž systému VAP+VSE stojí 2500 Kč,. samotné VSE s montáží stojí 600 Kč vše včetně DPH. S pozdravem Ing.pataky - technik
27.3.2013 10:33:43
Jméno:
Pavel Předmět:
dotazdobrý den, někde na fóru jsem četl,že je dobré vyjet jednou za čas nádrž benzínu kvůli nastavení benzínové ř.j.a škrtící klapky.Prý potom lépe funguje i ř.j.plynová.Prosím o Váš názor na věc.Děkuji
27.3.2013 11:00:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazNezlobte se, ale svůj názor na bezobsažná tvrzení některých fór si nechám pro sebe. Ing.Pataky - technik
27.3.2013 7:53:24
Jméno:
Ruttu666 Předmět:
RX8Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co přestavba RX8 s Vanklem na LPG, váš názor?? Už jsem to viděl, ale nevím je li to pro tento motor zrovna rozumná věc?? Díky.
27.3.2013 9:09:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: RX8Dobrý den. Na rozdíl např. od Polska, je v České republice mizivé procento vozidel s motorem Wankel. Zájem o přestavbu je nulový. Máme zařízení, které je pro tyto motory vhodné, ale nemáme žádné zkušenosti z přestavby. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.3.2013 20:45:13
Jméno:
PetrP Předmět:
DensoDobrý den,doslechl jsem se,že do vozidel s LPG montujete svíčky Denso.Můžete mi prosím poradit vhodný typ pro Š.Octavia ,r.v.2002 ,kod motoru AVU-1,6/75kW ?
Díky
27.3.2013 9:01:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DensoDobrý den. Na základě zkušeností doporučujeme vždy používat originální svíčky předepsané výrobcem i po přestavbě na LPG. V případě nutnosti, jako náhradu používáme svíčky Denso K 20 TT. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.3.2013 11:22:38
Jméno:
Hrubý Michal Předmět:
Přimazávání a přístřikDobrý den
Chci se zeptat ,jestli BRC seqvent 24 používá při provozu motoru na LPG přistřikování benzínu?
O kolik se zvýší spotřeba VAP-SAVER při změně primazávání na VSE.(u starého jednobodového jsem mazal asi 5kapek/min.Děkuji
26.3.2013 11:57:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přimazávání a přístřik
Dobrý den. BRC Sequent 24 MY09 s programem Plug/Drive může provádět přístřik benzínu. Externí ochrana VAP SAVER s VSE nemá přímou souvislost se vstřikováním benzínu. Jedná se o dvě zcela odlišné technologie ochrany ventilovýsch sedel. Není rozdíl mezi spotřebou přimazávací směsi při jednobodové nebo rozvětvené ochraně. Rozvětvený systém (VSE) slouží pro rovnoměrnou ochranu všech ventilů. Řiďte se dávkováním podle doporučení výrobce na obalu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.3.2013 10:27:03
Jméno:
Vláďa Předmět:
LovatoDobrý den, mám ve voze namontovaný systém LOVATO krátce.(Peugeot207 1.4 16V 65KW).
Stává se mi,že vůz při dosažení á30 stupňů ohřátí automaticky přepne na LPG,ale jedu dál a asi při á85 stupních přepne zpět na benzín a zpět už nepřepne ani nanuálně.Musí zastavit vypnout zapalování.Poté vše proběhne v pořádku.
Děkuji za odpověď
26.3.2013 11:51:38
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LovatoDobrý den. Patrně se jedná o nesprávně nastavené parametry pro přepínání z benzínu do plynu (nastavení podle teploty plynu nebo vody?) Může být vadné i některé z čidel nebo nesprávně instalované čidlo. Bez diagnostiky bych jenom hádal. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.3.2013 10:07:03
Jméno:
johyyy Předmět:
LPG Stag 4 žere nejedeDobrý den, mám LPG STAG 4 v Subaru Outback 2.5 121kw 2007. Od prvních kilometru mě trápí zvýšená spotřeba zhruba o 30% podle mě to má na svědomí tlak v reduktoru 1,3bar ale plynař tvrdí že to tak má být. Hlavní problém kvůli kteremu se na Vás obracím je že mi to pokaždé při přepnutí z benzínu na LPG chcípne, když jsou prudké mrazy tak je problém stím prvních 10km vůbec jet (přepíná se při 40 stupních) člověk nestihne ani přeřadit a chcípne to což je v zatáčce docela problém.Divné je že když motor ohřeju v benzínu na 80 stupnu a pak přepnu tak to taky chcípne(v rámci záruky byl vyměněn reduktor a o dost se to zlepšilo).Při prudké akceleraci to občas přepne zpět do benzínu (nestíhá dávkovat ?) Při rychlejší jízdě na dálnici cítím jak motor vynechává a po pár vteřinách se mi na přístrojovce rozbliká vánoční stromeček ale po přepnutí na benzín hned zmizí... Podotýkám že přestavba nebyla udělaná u Vás spíš zvažuji jestli se mi nevyplatí těch 250km k vám na seřízení....
26.3.2013 11:46:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG Stag 4 žere nejede
Dobrý den. Nemá cenu rozebírat možné příčiny nesprávné funkce vašeho LPG zařízení. Objednejte se u nás na opravu a seřízení celého systému. Pokud montážní firma není našim smluvním partnerem, za práci účtujeme částku 400 Kč za každou započatou hodinu. Zde je důkaz toho, že levné montáže nejsou vždy tak levné...S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.3.2013 9:53:37
Jméno:
fachman Předmět:
i30 - provozDobrý den,
předem děkuji za existenci tohoto fóra a za Vaši trpělivost při odpovídání na dotazy.
Mám i30 1.6 88kW r.v. 2012, kupoval jsem ji v červnu 2012 už s lpg. nyní najeto 18 000 km, v červnu půjdu na prohlídku (rok/20 000km).
1)Spotřeba plynu (dle tankování) je 6.4 až 7.7 litru lpg/100 km - město 30%, dálnice 20%, okrsky 50%. Spotřeba benzínu je 1.6 až 1.9 litru N95/100 km. Připadají Vám tyto údaje v pořádku? (Spotřeba dle TP je 8,5/5,0 /6,3)
2) Občasná potíž jsou studené starty ráno při teplotách pod 0, které jsou sice na benzín, ale auto nemá vůbec tah při prvním rozjezdu na jedničku (stlačuji plynový pedál, auto téměř nejede). Po 200 metrech na křižovatce už je to ok. Má to co dělat s lpg nebo ne?
3) palubní počítač ukazuje stabilně hodnoty spotřeby, které jsou nižší než hodnoty vypočtené z tankování LPG - tj. počítač ukazuje např. 5.6 a po natankování LPG zjistím, že to bylo 6.4. Je to normální? Nesedí to ani kdybych sečetl lpg+n95, na to je to zase málo. Podobně zvláštní je údaj o dojezdu, který se občas, mám dojem, týká benzínu a občas plynu.
4) Nádrž lpg má dle dokumentace 50 litrů, stupeň naplnění 40 litrů, ale dostanu do ní maximálně 37.8 litru. Má smysl žádat nápravu nebo jen hrozí, že by to podrbali ještě víc :) ?
Předem děkuji za odpovědi.
26.3.2013 11:33:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: i30 - provoz
Dobrý den. Popsal jste několik vašich zjištění nesprávné funkce LPG zařízení : (spotřeba, ukazatel palubního počítače, množství natankovaného LPG do nádrže, snížený výkon). Kombinovaná spotřeba LPG při správně seřízeném systému LPG by neměla převyšovat max. nárůst 15 % oproti benzínu. Pokud je tato hodnota vyšší, může se jednat o neseřízenou mapu vstřikování LPG podle korekcí řídící jednotky benzínu. Ukazatel palubního počítače (průměrná spotřeba, okamžitá spotřeba, dojezd atd. ) není integrovanou součástí zařízení LPG a proto jsou hodnoty v režimu LPG indiferentní - neurčité. Množství natankovaného LPG do nádrže je omezeno na 80% svého celkového objemu. Skutečné množství je dále závislé na venkovní teplotě plynu na plnícím tlaku pistole čerpací stanice LPG atd.. Snížený výkon může mít spojitost s výše již zmíňovaným nastavením mapy LPG podle korekcí. Navštívte svého prodejce, předpokládám, že je to náš smluvní partner, a pokusím se dálkovým přístupem zkontrolovat nastavení parametrů, případně poradit s odstraněním závad. S pozdravem Ing.Pataky - technik
25.3.2013 21:53:05
Jméno:
Petr Předmět:
LPGDobrý den,Mám ve voze škoda octavia II 1,6 nomontováno LPG a teď přes zimu mi při vypnutí motoru začal z ničeho nic pípat přepínač lpg-benzín i když nadrž je plná.Nevíte co s tím?
26.3.2013 7:50:46
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGVím. Navštívte odborný servis na dané zařízení LPG ve vašem autě....
Přidat záznam