Diskuzní fórum LPG/CNG
16.3.2013 13:56:35
Jméno:
Jiří Černý Předmět:
lpgDobrý den, mám infiniti fx35 rv.2005 a chci přestavbu na plyn. Otázka zní za kolik? jaký tip? A jestli vstřikování benzínu nad určité otáčky?
Děkuji Černý
17.3.2013 7:51:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: lpg
Dobrý den. Máte možnost si vybrat z několika druhů sekvenčního vstřikování od firem Lovato, BRC, Landi Renzo, AcGas atd.Každá ze zařízení nabízí odlišný komfort pro zákazníka a tím i pochopitelně odlišnou cenu montáže.Sdělte nám Vaše tel. číslo na technik@autogascentrum.cz a my Vás budeme kontaktovat. Podrobě Vám vysvětlíme odlišnosti ve vybavení. Jednoznačně doporučuji ochranu ventilů buď přístřikem benzínu nebo externím přimazáváním. S pozdravem Ing.Pataky - technik
15.3.2013 21:59:13
Jméno:
karel Předmět:
nizky tlak landi renzoHezky den. Obracim se na vas s prosbou o pomoc a to treba rady.Vlastnim system landi renzo omegas a pri jizde a to nepravidelne se mi prepne z plynu na benzin. Byl jsem v servisu byla provedena kontrola multiventilu ,vymeneny obe civky na multiventilu i u reduktoru ig-1 dale vymeneny filtry,vycisteny vstriky ultrazvukem vymeneno cidlo tlaku a dela to porad.Plynar to mel napojene na notebooku cca hodinu nastartovane na dilne tlak vse v norme ,reduktor daval 1,20 bar coz je pry v norme, ale opet ujedete 20 km a prepne to, podotykam ze jedine to psalo nizky tlak. Vypnete klicek nastartujete a zas to jede na plyn proste uz nevim co s tim a strasne rad bych kdyby to fungovalo spravne nebavi me vypinat motor a zase startovat. Kdy me to nikdy ale nepreplo tak kdyz treba stojim na parkovisti proste na volnobeh i kdyz pridavam plyn tak nic. Co mam ale zpozorovane tak pri prechodu z benzinu na plyn to lehce skubne ,ale pak to jede bez problemu byl bych vdecny kdyby jste poradil s pozdravem Karel B.
16.3.2013 6:42:04
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: nizky tlak landi renzo
Dobrý den. Objednejte se na opravu u nás, nebo nám zavolejte a my vám doporučíme montážní firmu ve vašem regionu.Bez diagnostiky nelze problém vašeho zařízení LPG vyřešit. S pozdravem Ing.Pataky - technik
15.3.2013 19:31:29
Jméno:
Vladan Předmět:
GabrhelKolik by stala instalace plynu do BMW 530i ?
16.3.2013 6:38:41
Jméno:
RE: GabrhelDobrý den. Zavolejte na číslo 602 178 440 p. Kůse, vedoucího provozu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
14.3.2013 17:31:40
Jméno:
M Předmět:
lpgDobrý den,motor Subaru 3.0 H6.volit přímaz,nebo přívstřik benzínu při otáčkách 4500
16.3.2013 6:36:28
Jméno:
RE: lpgDobrý den. Záleží na systému který máte ve vozidle. U některých není možnost přístřiku benzínu a proto se musí použít externí přístřik. Po několikáté opakuji, že zatím nemáme erudovaný rozbor a porovnání účinnosti obou systémů. S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.3.2013 19:42:59
Jméno:
JK Předmět:
dakujem dobry vecer....prosim vas o radu ..........kupil som si fabiu 1,6 16V kod BTS.mozte mi prosim vas poradit aky system LPG si tam mam dat namontovat??je lepsie BRC alebo LOVATO?kamarat ma dve fabie v autoskole a v jednej ma lovato a v druhej brc.vravel ze ma lepsiu spotrebu na lovato.je to mozne??dakujem s pozdravom
16.3.2013 6:32:38
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dakujem
Dobrý den. Prakticky je zcela jedno pro který systém se rozhodnete. Spotřeba vozidla a provoz je závislý na nastavení zařízení. S pozdravem Ing. Pataky - technik
13.3.2013 17:05:48
Jméno:
pavel švec Předmět:
kalkulačkaDobrý den, chtěl jsem si na Vaší kalkulačce propočítat návratnost montáže LPG do nového vozu Hyundai i30. K udržení záruky, je nutné instalovat pouze Vámi navrženou sadu BRC. Bohužel nejde mi do kalkulačního vzorce na Vašich stránkách , nebo neumím zadat současně i spotřebu benzínu. Ta je v případě přestaveb vozidel Hyundai údajně až 2 litry benzínu na 100km. Plus spotřeba LPG. I Cena vestavby údajně až 32000 Kč v síti Hyundai je momentálně o cca 12 ticí vyšší než systém např. Lovato. Jak by jste mi poradil to spočítat. Můžete prosím kalkulačku doplnit? Objevují se diskuze, zda je takováto přestavba ještě ekonomicky výhodná?
16.3.2013 6:29:34
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: kalkulačkaDobrý den. Kalkulačka je pouze informativní. Nelze ji aplikovat individuálně na jeden systém. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.3.2013 14:17:23
Jméno:
Polanský Předmět:
radaDobrý den,,potřeboval bych poradit,jaký systém a v podstatě kam zajet na montáž se svou Honda CRV 2,0 r.v. 2010.Děkuji
Polanský
11.3.2013 18:10:35
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: rada
Dobrý den. Sdělte mi na technik@autogascentrum.cz v jakém regionu bydlíte abych mohl poradit. Ing.Pataky - technik
10.3.2013 8:31:03
Jméno:
Pavel Zoubek Předmět:
EU6Dobrý den pan Pataky, nedávno pan Pečenka ze Škody Auto v jednom chatu odpověděl na položenou otázku v tom duchu, že Škoda již ve svých LPG modelech pokračovat nebude a příčinou údajně jsou emisní normy konkrétně nemožnost dosahovat nízkých hodnot NOx. Což mě jako současného uživatele LPG a vzhledem k tomu, že hodlám mít i další vůz na LPG, docela zarazilo. Jaký je Váš názor na LPG provoz vozidel na LPG v souvislosti se zavedením EU6?
11.3.2013 6:19:38
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: EU6Dobrý den pane Zoubek. Domívám se, že takové hodnocení je předčasné. O zavedení EURO 6 ví i výrobci zařízení LPG a pracují na odpovídajících systémech.S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.3.2013 20:06:54
Jméno:
Jiří Předmět:
5008
Dobrý den, pane Ing.Pataky. Plánuji koupit Peuget 5008 1,6 THP 115kw 156k nebo 1:6 VTi 88kw 120k, oba na benzín a LPG.Prosím o radu jaky systém a typ instalovat.Dekuji Vám za odpovět.
10.3.2013 6:41:20
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: 5008Dobrý den. V prvním případě sekvenční systém přímého vstřikování (Direct Injection) a v druhém, klasický systém který ovládá motory s proměnlivým sáním. Bližší informace získáte ne čísle 602 178 440 p.Kůs - vedoucí provozu. (příští týden jsem v zahraničí a proto mi nevolejte). S pozdravem Ing.Pataky
7.3.2013 16:22:23
Jméno:
bechyně Předmět:
lpg pro VW 1.6 75kwDobrý den, nikde nemůžu najít, lze -li bez problému přestavět VW GOLF variant 1.6 r.v. 2008 / 1595ccm, 75kw, 102ps. Děkuji za info, případně radu co zvolit.
8.3.2013 7:54:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: lpg pro VW 1.6 75kw
Dobrý den.U Vašeho typu vozidla lze provést zástavbu zařízení LPG bez problémů.Lze použít kterýkoli systém sekvenčního vstřikování od firem Lovato, Landi Renzo, BRC, AcGas .Ing.Pataky - technik
7.3.2013 14:56:38
Jméno:
Ivan Skřivan Předmět:
přestavba X6 35i nebo 5i na LPGLze namontovat LPG do BMW X6 35i anebo 5i? a jaká by byla cena? a uspory?počítám z toroidní nádrží místo rezervy..děkuji
8.3.2013 7:52:39
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba X6 35i nebo 5i na LPG
Zatím ne. Ing.Pataky - technik
6.3.2013 12:15:41
Jméno:
Roman Černý Předmět:
Přimazávání ventilů ŚKODAFABIADobrý den ještě mám jeden dotaz ŠKODA FABIA 1.2 HTP má tvrzená sedla ventilů, nebo je lepší přimazávat ??? Ve fóru jsem to pro množství dotazů nenašel. Děkuji mockrát za odpověď. Roman Černý
6.3.2013 17:31:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přimazávání ventilů ŚKODAFABIA
Dobrý den.Vozidla koncernu VW, tedy i vaše ŠKODA FABIA 1.2 HTP nepotřebují ochranu ventilových sedel. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.3.2013 8:31:20
Jméno:
Martin Konvalinka Předmět:
Ochrana ventilůDobrý den,
mám vůz Škoda Octavia 1,6MPI, 75kw, zařízení BRC. Je potřeba tam naistalovat ochranu ventilových sedel?Když jsem vozidlo koupil, tak tam žádne zařízení namontované nebylo a když pročítám různá fóra, tak jsem z toho zmatený. Ještě by mě zajímalo, jak se u těchto systémů kontroluje nastavení bohatosti směsi, protože když by byla chudá, tak se domnívám, že by motor trpěl víc. Jinak zatím musím pět jenom chválu na auto s LPG. Motor na provozu na LPG je kupodivu výkonější než na benzin a za poloviční náklady.
6.3.2013 9:01:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Ochrana ventilů
Dobrý den.Vozidla koncernu VW, tedy i vaše Octavie nepotřebují ochranu ventilových sedel. Mají stále ještě tzv. tvrzená sedla která jsou odolná vůči mírnému zvýšení teploty motoru v provozu na LPG.Samozřejmě, případnou instalací externí ochrany nic neskazíte.Nastavení bohatosti směsi se provádí na základě odezvy korekcí z řídící jednotky benzínu. Další popis je pro laika zbytečný.Jsme rádi, že jste spokojený s provozem vozidla na plyn. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.3.2013 19:52:32
Jméno:
Michael Pour Předmět:
revize LPGDobrý den, před rokem jsem pořídil auto s již namontovaným LPG, najel jsem cca 17tis km a teď jsem jel na 1.revizi. Mechanik postříkal rozprašovačem kabely u motoru a tankovací otvor. Tím zřejmě zkoumal těsnost. Dále pak na zadní stranu "zprávy o výchozí revizi", udělal kolonky a dal tam červené razítko s datumem. Je toto dostatečné? Čekal bych kontrolu filtru, reduktoru, nastavení řídící jednotky atp. Dále, neexistuje nějaká kartička jako na emise? Kam by se zapisovaly revize? Předpokládám, že musím vozit protokol v autě. Jinak celá ta akce trvala asi 10min. Co si o tom myslíte? Děkuji. Michael
6.3.2013 5:37:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: revize LPG
Dobrý den. Revizí se rozumí kontrola systému na bezpečnost. (diagnostickým čidlem plynu (a ne nějakým postřikem) se kontroluje případná netěsnost /měděná trubka přívodů plynu, plnícího hrdla,nádrže s multiventilem, hadicové spoje od reduktoru k filtru, hadice ke vstřikovačům, netěsnosti v soustavě vytápění reduktoru, čistota filtru atd./) Součástí revize není nastavení parametrů. Celá operace zabere cca 30min.. Zápis o revizi se zapisuje na zadní straně přílohy k plynu. U nás namontovaná a revidovaná vozidla mají navíc kartičku o prováděných revizích, kterou zákazník předkládá při silniční kontrole motorových vozidel (jako emisní kartička). S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.3.2013 18:28:56
Jméno:
Mir. Landa Předmět:
dotaz Saxo 1.1Dobrý den,prosím mužete mi odpovědět,zda citroen saxo 1.1 r.v 2002 má v palivové nádrži jeden,nebo dva plováky,natankuju 3/4 nádrže a někdy druhý den svítí rezerva a na rezervu jsem již najel asi 150km ručička je na nule a pořád to jezdí jen ten nepříjemný pocit,že to někde vhcípne mi nedělá dobře-ptám se proto,že pod zadníma sedačkama jsou dva otvory a tak nevím ,slyšel jsem ,že tam budou dva plováky a jeden z nich muže dělat problémy děkuji za odpověd
6.3.2013 5:22:20
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotaz Saxo 1.1Píšete o plynu, nebo o benzínu?
Přidat záznam