Diskuzní fórum LPG/CNG
28.2.2013 8:43:40
Jméno:
Béďa Předmět:
Druh ůpřevodovkyDobrý den,
pane inženýre pokud bych se rozhodoval u HYUNDAI IX 35 - dvou litr o přestavbu na LPG má vliv na budoucí provoz zda má převodovku automatickou a nebo manuální? Děkuji za odpověď a zdravím.
28.2.2013 11:03:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Druh ůpřevodovkyDobrý den pane Bedřichu (Sz.)
Ne, u dvoulitru ne. U obsahu 1,6 G4FD ano, tam lze pouze s mechanickou převodovkou.S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.2.2013 22:13:58
Jméno:
Waldes Předmět:
Reakce p Lukáš.Pane Lukáši, nechal jste se napálit. Ten kdo Vám to montoval Vám tvrdil, že se jedná o zaručeně Italský systém..?. Stačí se podívat na domovské stránky a proklikáte se až vysoko na sever do Polska.Je to složenina toho nejlevnějšího co je na trhu. Valtek T30 do eresa, to je výsměch. Smutné na tom všem je, že nejste sám. Ta hra se S místo Z na konci názvu, nese ovoce jen těm kdo cíleně klamou zákazníka. Ale peníze jste již položil a o to přece až v první řadě šlo. Hodně zdaru při reklamaci.
waldes
28.2.2013 10:28:17
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Reakce p Lukáš.
Pane Waldes, děkujeme za vaše vyjádření. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.2.2013 20:48:39
Jméno:
Lukáš Předmět:
Otáčky po přepnutí O1 RS/ElpigazDobrý den, mám vůz Octavia RS 1.8T. Systém Elpigaz EOBD, reduktor Vega-i, vstřikovače Valtek 30.
Mám problém po přepnutí z BA na LPG a to takový, že po přepnutí kolísají otáčky a za jízdy přechody mezi akcelerací / decelerací trhají motorem respektive celým autem. V té chvíli jdou od vstřikovací lišty nepravidelné cvakající zvuky.
Tento problém nezávisí na teplotě motoru, dělá i po manuálním přepnutí zahřáteho motoru a problém zmizí až jízdou na LPG asi po 2km. Čím je venku větší zima, tím se to víc projevuje.
Montážní firma provedla výměnu pístků v liště + seřízení atd. Reduktor je dán nový.
Už si s tím neví rady.
Prosím o Váš názor, případně zda-li si myslíte že jste schopni toto opravit.
Děkuji.
28.2.2013 7:15:31
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Otáčky po přepnutí O1 RS/ElpigazDobrý den, Systém použitý ve vašem vozidle nemontujeme a neservisujeme.Pokud je vaše vozidlo ještě v záruce, požadujte na montážní firmě opravu, případně demontáž a vrácení peněz. Pak Vám nabídneme odzkoušené, skutečně spolehlivé italské systémy BRC, Lovato, Landi Renzo atd.S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.2.2013 20:10:27
Jméno:
Ctirad Předmět:
DotazDobrý den, vlastním Octavii s originálním LPG. Je možné, aby se do nádrže o objemu 44l dalo na čerpací stanici načerpat téměř 53l ? Je možná chyba např. v zaseknutém plováku?
Díky za odpověď
28.2.2013 7:03:03
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Do nádrže objemu 44l nelze natankovat 53l LPG! Obecně je kapalina nestlačitelná. Buď máte větší nádrž nebo vadný ukazatel množství LPG na čerpací stanici.S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.2.2013 8:20:53
Jméno:
martin pánek Předmět:
dotaz na přestavbu na LPGDobrý den, mám dotaz zda-li je u Vás možná přestavba na LPG Mazdy CX-7 2.3 DISI Turbo (191 kW, 380 Nm). Jaký typ by se k tomuto automobilu nejlépe hodil a jaké jsou pořizovací náklady(má představa je pořídit si největší nádrž do místa místo rezervy-bohužel nevím, jak je velká,dále místo pro tankování plynu umístit pod víčko tankování benzínu a do interiéru budík spotřeby), jak dlouho přestavba potrvá a kolik dní dopředu bych se měl u Vás objednat. Jaká bude spotřeba plynu po přestavbě u tohoto vozu? Raději bych Vám osobně zavolal, ale jsem momentálně v zahraničí a plánovanyý příjezd mám v 05/2013. Děkuji a s pozdravem PÁNEK Martin. Kontaktujte mne prosím pouze e-mailem.
27.2.2013 8:46:35
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotaz na přestavbu na LPG
Dobrý den. Podmínkou úspěšné přestavby Vašeho typu vozidla je, že má manuální převodovku a že je evropské provenience. Kontaktujte nás po návratu do ČR. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.2.2013 22:37:27
Jméno:
Jakub Předmět:
Montáž použitého systému LPGDobrý den,
jak se staví servisy k montáži použitého LPG systému?
A jak je to pak se zápisem to TP??
Mám Mazdu 323F 1.8 16V 76kW (rv. 89-94) s elektronickým vstřikováním.
27.2.2013 8:43:56
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Montáž použitého systému LPGPodmínky použití použitého systému LPG: 1./ Všechny díly musí mít homologace 67R-01 2./ Servis provede zápis o demontáži zařízení z původního vozu do TP 3./ Servis požádá o zaslání nové přílohy k TP (pro zápis do registru) držitele osvědčení o hromadné přestavbě a zašle k výměně původní přílohu k TP 4./ Po namontování soupravy proběhne přihlášení přes držitele osvědčení o hromadných přestavbách běžným způsobem. 5./ Zařízení musí odpovídat typům na které má servis dohody k montáži. S pozdravem Rudolf Apfelthaler - legislativa
26.2.2013 21:00:19
Jméno:
Tomáš Holý Předmět:
TSI v HK ?Dobrý den pane inženýre, nevíte dělá Váš sml. partner v Hradci Králové GASUTO Kánský přestavby TSI ?
27.2.2013 8:18:25
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: TSI v HK ?Dobrý den pane Holý. Ano, Gasauto Kánský provádí přestavby FSI, TFSI motorů. Možnosti přestavby jsou dané obsahem motoru, motorkódem a typem převodovky.Kontaktujte pana Kánského pro další informace. S pozdravem Ing.Pataky - technik
25.2.2013 15:08:42
Jméno:
Aleš Předmět:
problem v komunikaci jednotky LPG, zhasíná dioda na přepínačiMoje chyba (zhásínání kontrolky na přepínači) se objevila ihned po instalaci, ke kalibraci zatím tedy vůbec nedošlo. Chybu v napájení jsme vyloučili důkladným měřením a dvojitou kontrolou zapojení. Chyba v přepínači by snad být neměla (rozsvítí se oranžová kontolka benzinu, dá se přepnout a rozsvítí se zelená kontrolka lpg). Jediné co bylo divné, že ikdyž bya nádrž prázdná, ukazoval přepínač 80% naplnění. Jaká by byla případná cena v případě výměny vadné jednotky či přepínače včetně práce u vašeho partnera (auto Fedor v Prostějově)? Děkuji moc za odpověď
25.2.2013 17:19:55
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: problem v komunikaci jednotky LPG, zhasíná dioda na přepínačiOdpověď odeslána na Váš email.Ing.Pataky
25.2.2013 12:03:56
Jméno:
Jaroslav Předmět:
Dotaz.Dobrý den.Přemýšlím o dotáhnutí BMW 320i přestavěné na plyn.Nádrž to má místo rezervního kola na na vrchu je napsáno myslím že STAKO.Nemáte prosím nějaké bližší informace o takovýchto typech.A náhodou nemáte radu jak je to u přimazávání a co u toho je potřeba u vozidel BMW.Předem moc díky za odpověď.
25.2.2013 17:22:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz.Dobrý den.Označení STAKO je jenom název výrobce nádrže. Nic to neříká o použitém systému.Vozidla BMW nevyžadují ochranu ventilových sedel. S pozdravem Ing.Pataky - technik
24.2.2013 0:22:32
Jméno:
Ales Předmět:
problem v komunikaci jednotky LPGdobry den,
mam dotaz ohledne systemu landi renzo omegas.
nechal jsem si nainstalovat tento systen na mitsubishi galant 2.0i a mam nasledujici problem:
po otoceni klickem se mi rozsviti ovladac prepinani lpg/benzin, ale po15s zhruba zhasne. podle vseho co jsem se docetl by mel svitit porad a po nastartovani by bylo pak mozne provest kalibraci. ale po nastartovani se komunikace s lpg jednotkou prerusi. vsechno je zapojene spravne dle manualu a meloby fungovat, ale nefunguje. kde by mohla byt prosim chyba? jsem z Brna, dekuji
24.2.2013 7:53:55
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: problem v komunikaci jednotky LPGDobrý den. Váš dotaz jsem v celém rozsahu nepochopil. Ano, po nastartování se má na přepínači LPG/B rozsvítit červená kontrolka indikující provoz na benzín.Po dosažení teploty vody a přepnutí na plyn svítí zelená kontrolka.Pokud zhasne po 15s, tak chyba může být v napájení řídící jednotky, může být vadný přepínač nebo i řídící jednotka.Neuvádíte, jestli se tato závada objevila hned po instalaci nebo až později.Kalibrace se provádí pouze jednou, a to po instalaci zařízení odbornou firmou. Ke kalibraci je nutné mít interface kabel, program LR Omegas a odpovídající firmware. Nedoporučuji amatérské programování. Pokud jste z Brna, můžete navštívit náš autorizovaný servis v Prostějově, firmu Fedor Auto s.r.o. Průmyslová 4533/18, telefony: 582 330 596, 608 744 487.Předem se objednejte. S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.2.2013 10:36:44
Jméno:
David Kapičák Předmět:
Spotřeba omluvaA mužete mi napsat jaká je teda spotřeba?
23.2.2013 15:03:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Spotřeba omluvaPokud je zapalovací soustava a komprese motoru v pořádku, a je správně naprogramovaná mapa LPG podle korekcí řídící jednotky benzínu, tak může být nárůst spotřeby LPG oproti benzínu v rozmezí cca. 10-15%. Ing.Pataky - technik
22.2.2013 14:36:17
Jméno:
peter Předmět:
infoZijem na Slovensku, takze preto touto formou sa chcem opytat na Vas nazor.... mam landi renzo igs.... ma to injector s dvoma krokovymi motorcekmi, ktory je pravdepodobne zly, nedrzi mi volnobeh. v servise mi chcu menit cely injector, preto sa s chcem opytat ci by mi nestacilo menit iba motorceky???
23.2.2013 8:59:17
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: infoPokud nedrží volnoběh, stačí vyměnit krokový motůrek volnoběhu.Ing.Pataky - technik
20.2.2013 19:33:37
Jméno:
peter Předmět:
infoDobry den! Chcem sa opytat, ma tu niekto skusenosti s landi renzo IGS?
21.2.2013 6:57:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: infoDobrý den. Zavolejte nám na číslo 602 178 440 a objednejte se. Ing.Pataky - technik
19.2.2013 8:57:37
Jméno:
MichalF Předmět:
nová firma v PardubicíchDobrý den, v Pardubicích je nová firma LPG servis Prokop, která se odkazuje na vás jako partnerskou firmu. Přesto, že vznikla nyní, zmiňuje na svých stránkách dlouholeté zkušenosti s LPG. Chci se zeptat, jestli těmto informacím mohu věřit jestli se skutečně jedná o odborníky, od kterých mohu čekat kvalitně odvedenou práci. Děkuji za odpověď.
19.2.2013 10:42:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: nová firma v PardubicíchDobrý den.Ano, firma LPG Service se stala našim partnerem nedávno, ale nebyla pro nás neznámou firmou. Pouze montovali systémy jiných výrobců. Dnes již nejsou téměř žádné rozdíly v montážích, diagnostice a programování různých výrobců zařízení LPG.Firma prošla rozdílovým školením na naše systémy. Mohu je doporučit. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.2.2013 6:14:56
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
Felicia-Stag4Dotaz: Martin Předmět: Problém Stag 4+
Vážený pane, Felicii 1,3MPi se systémem sekvenčního vstřikování LPG je šložitější naladit než např. Felicii 1,6MPI.
Doporučuji nevhodné komponenty vyměnit za vhodné - tzn. pokud máte systém sekvenční Stag4, nechte si upgradovat firmware na nejvyšší verzi a vyzkoušejte vstřikovače Hanna H2000.
19.2.2013 7:19:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Felicia-Stag4Ano, pokud by se jednalo čistě o závadu vstřikovačů, technické řešení by to bylo. Nikoliv však ekonomické (cena railu se vstřikovači cca 4800 Kč bez instalace a programování). Ing.Pataky - technik
Přidat záznam