Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <187>  <188>  <189>  <190>  <191> ||  <265>     >>   >5x>  

18.2.2013 19:47:22
Jméno: Autogas Centrum Předmět: Omluva
Spotřeba Davida Kapičáka. Omlouvám se za špatný výpočet spotřeby pana Kapičáka.Ing.Pataky - technik
18.2.2013 19:48:28
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Omluva
Autogas Centrum

16.2.2013 21:59:18
Jméno: Petr Předmět: revize
Dobrý den Musím mít před technickou kontrolou revizi plynu.Děkuji za odpověd
18.2.2013 7:51:16
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: revize
Dobrý den. Pokud je revize platná, tak ne. S pozdravem Ing.Pataky - technik

16.2.2013 18:37:32
Jméno: Abakuk Předmět: Stag 4+
Pro p. Martina. Hallův snímač bývá někdy na vadný, zkusil bych z jiného vozu, pokud máte možnost.. Osobně bych si typnul vstřikovače , změřit odpor je k ničemu. jestliže jsou hlučné nejspíš je zničený horní O kroužek a každý dávkuje jinak, proto sporadické chyby typu "chudá , bohatá". Je známo , že Italům utekla serie , kde se toto stávalo i při menších kilometrech než 5tkm. Ale bez diagnostiky a rozebrání vstřikovačů to nepůjde.
18.2.2013 7:56:18
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Stag 4+

OK

14.2.2013 21:48:14
Jméno: Martin Předmět: Problém Stag 4+
Dobrý večer, řeším asi týden problém s volnoběžnými otáčkami a s cukáním na LPG. Systém mám Stag 4 Plus,zabudován ve Felicii 1,3 Mpi. Sestava má najeto cca 9tkm,automobil necelých 48tkm. Při volnoběhu se zdá,jako kdyby jeden válec vždy jeden zážeh vynechal.Chod je pravidelně nepravidelný. Motor se třepe a to do cca 1500ot/min,pak to vymizí.Při udržování rychlosti,nejčastěji 50tky,auto cuká. Dle Vagu se vypisujou chyby,konkrétně lambdy a to vstup otevřen-sporadicky,signál mimo toleranci-překročena horní mez-sporadicky. Ale pouze na LPG,na benzín vše šlape,chyby se nikdy nevypisujou .Zbytek hodnot se zdají být v toleranci. Byl jsem s tím u Vašeho smluvního partnera,tam mi bylo vše zkontrolováno,odpory vstřiků se neliší,tlak je správný. Dle něj,v LPG problém není. Bylo mi řečeno ať zkontroluju zapal.soustavu. Vyměněny svíčky,očištěn Hallův snímač,také snímač tlaku vzduchu. Z jiné Felicie,kde je také namontován LPG jsem prohodil zapalovací lištu,vše bez úspěchu.Dnes vyčištěná klapka,adaptace smazány,klapka nastavena,také bez úspěchu. Podobná chyba už se mi párkrát stala při příchodu chladnějšího počasí(najeto do 5tkm),projevovala se asi tak,že po ujetí cca 2-3 km,kdy motor ještě nebyl plně zahřát,začaly volnoběžné otáčky skákat od cca 550-1000.Taktéž se pokaždé po této akci zapsaly obě udávané chyby lambdy do ŘJ. Toto se mě ale nikdy nestalo u zahřátého motoru,který jel cca. 10km vkuse bez zastavení. Ještě dodám,že vstřikovače jsou Valtek,tuším 30 a už po 5tkm klepou jak šicí stroj.Ale to mi bylo řečeno,že není na závadu. Plyn zásadně beru u dvou čerpacích stanic,kde vím,že je v rozumné kvalitě. Budu vděčný za každou radu,popřípadě na co se mám dále zaměřit. Díky a s pozdravem Martin J.
15.2.2013 8:43:37
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Problém Stag 4+
Dobrý den. Nemám pro vás žádnou univerzální radu na odstranění závad.Doporučuji objednat se u nás, nebo u našeho autorizovaného partnera ve Vašem regionu.Bez diagnostiky nedokážeme přesně identifikovat vámi popsané chyby. S pozdravem Ing.Pataky - technik

14.2.2013 15:58:01
Jméno: Jirka Předmět: ´Použit aditiva LIQUI MOLY
Dobrý den pane inženýre, někteří prodejci aditiv LIQUI MOLY pro plynové motory(LM4012) uvádí.že je možné přidávat toto aditivum přímo do benzínu v poměri 1:1000 a každých cca 3000 km jezdit vozidlem přepnutým na benzín cca 10 minut. Je tento způsob ochrany sedel ventilů účinnýas dostatečný a nebo je to jen obchodní trik. Předem děkuji za odpověď.S pozdravem Jiří Cacek
14.2.2013 17:36:40
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: ´Použit aditiva LIQUI MOLY
Dobrý den. Nemohu posoudit tento přípravek, protože ho neaplikujeme. Ing. Pataky - technik

13.2.2013 9:15:16
Jméno: Otto Předmět: fabia 1,4 Mpi 50kw
Dobry den ještě mám dotaz jake doklady by byly potřeba k případné montáži a zhruba cenu.dekuji
13.2.2013 10:04:33
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: fabia 1,4 Mpi 50kw
Zavolejte na číslo 602 178 440

12.2.2013 20:27:07
Jméno: Aleš Weisgärber Předmět: OPRAVA
Dobrý den. Potřebuji opravit, případně vyřešit problém - na Renault Megane na LPG. Nepravidelně, asi 2x do měsíce, se vybije již druhý nový akumulátor u auta. Autoelektrikář po dlouhosáhlém pátrání přišel s verzí, že je nepravidelné vybíjení od plynové jednotky. Je to možné? A jste schopni si s taovou závadou poradit? Děkuji. Weisgärber
13.2.2013 7:08:28
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: OPRAVA

Dobrý den. Každý autoelektrikář by měl umět změřit proudový odběr řídící jednotky za provozu i po vypnutí. Může být vadná i řídící jednotka (malá pravděpodobnost), nebo je špatná elektrická instalace řídící jednotky která je např.stále napájena i po vypnutí. Nutno provést diagnostiku u odborné firmy. S pozdravem Ing.Pataky - technik

12.2.2013 15:51:51
Jméno: Pavel Předmět: topení
Dobrý den.Ještě bych se chtěl vrátit k tomu topení.Mohl bych to napojit na zpátečku z topení.A jestli ano nebude se to pozdě přepínat na plyn.Děkuji za odpověd
13.2.2013 7:02:56
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: topení
Ano. Nebude při dodržení zásad v minulé odpovědi. Ing.Pataky - technik

11.2.2013 17:26:28
Jméno: Pavel Předmět: topení
Dobrý den.Chtěl bych od Vás poradit. Mám felicii 1,3 sekvenční vstřikování reduktor BRC a netopí mi. Přívod vody do reduktoru je od motoru a zpátečka z reduktoru je do zpátečky z topení. Je to tak správně zapojené! Děkuji za odpovědˇ
11.2.2013 19:45:37
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: topení

Dobrý den.Vyhřívání reduktoru lze provést (vstup i výstup) z jedné větve chlazení motoru.Čím kratší napájecí hadičky, tím lépe.S pozdravem Ing.Pataky - technik

10.2.2013 21:29:25
Jméno: Otto Předmět: Fábia 1,4 Mpi 50kw
Dobrý den chtěl bych se zeptat na možnost zástavby lpg pohonu z felicie 1,3 Mpi 50kw do fábie 1,4 Mpi 50kw a na případné úpravy.
11.2.2013 19:36:29
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Fábia 1,4 Mpi 50kw
Dobrý den.Jaké zařízení máte ve Felicii 1,3 ?
11.2.2013 20:52:28
Jméno: Otto Předmět: RE: Fábia 1,4 Mpi 50kw
Dobrý večer měl bych na výběr ze čtyř aut spíš bych potřeboval poradit jaký tip nebo od jakého výrobce by byla přestavba možná.děkuji za pomoc

9.2.2013 21:59:30
Jméno: Michálek Vojtěch Předmět: přimazávaní ventilů
Dobrý den, mám nově namontované zařízení STAG 300 isa 2 na voze Renault scenic r.v.2000 1,6 cm2 16 ventil. Musím mít přimazávání ventilů? Děkuji za odpoveď.
11.2.2013 19:34:17
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: přimazávaní ventilů
Dobrý den. Ne, podle našich poznatků Váš typ motoru nevyžaduje přimazávání ventilů. Montujeme ho pouze na přání zákazníků. S pozdravem Ing.Pataky - technik

9.2.2013 21:50:29
Jméno: Igor Předmět: stag 4 eco
Dobrz den, mam otázku aký je rozdiel v systéme stag 4eco a stag 4plus. Dakujem za odpoved
11.2.2013 19:31:38
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: stag 4 eco
Dobrý den.STAG 4 ECO nemá mapu časového vstřikování benzinu 3D. Automaticky mění nastavení a kalibraci mapy tlaku plynu ale neprovádí úpravy podle teploty plynu.Tento systém se v ČR nepoužívá. S pozdravem Ing.Pataky - technik

9.2.2013 21:00:39
Jméno: Aleš Gambavý Předmět: KIA Venga

Dobrý večer. prohledávám internet kde najít firmu pro přestavbu svého vozidla na plyn.Zůstal jsem na vaši stránce po přečtení několika rad a doporučení pana Ing.Patakyho. Musíte být profesionálové ve svém oboru. Mám dotaz: Kia Venga Frech 1,4 CVVT rok. výroby 2011 a chci se zeptat jestli je přestavba možná a kolik by to stálo? Cena je přestavby je sice dúležitá, ale určitě spíše upřednostním kvalitu. Aleš

11.2.2013 19:22:11
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: KIA Venga
Dobrý den. Děkujeme za vaši přízeň. Na Váš email jsem odeslal dvě nabídky podle komfortu vybavení. doplňující informace Vám mohu podat na čísle 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik

8.2.2013 13:53:51
Jméno: Petr Alberti Předmět: LPG originální zástavba
Dobrý den, mám originální zástavbu LPG landirenzo na OII 1,6 MPI u nového vozu z ledna 2012 / to škodovka ještě montovala /. Přes léto bezchybný system .Problem mám s přepínáním z benzínu na plyn v zimě . Při mínus 1 st.C cca po 10 km , při mínus 5 st.C třeba po 17-20 km.Po "zahřátí " již jede LPG dobře.Diagnostika vozu je bez chyby . Problem nejspíše bude v teplotním čidle , nebo v nastavení řídící jednotky . Je schopna mi vaše firma v tomto pomoci .Třeba existuje aktualizovaný softvare pro české poměry .
8.2.2013 14:45:15
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG originální zástavba
Dobrý den.Mám obavy, že řídící jednotka Landi Renzo Omegas programovaná v Itálii, bude výrobcem zablokovaná. V tom případě se do programu nedostaneme. Blokace bývá provedena z důvodu poskytovaných záruk.S pozdravem Ing.Pataky - technik

8.2.2013 13:50:48
Jméno: Kamil Předmět: Motor GDi
Dobrý den. Mám dotaz ohledně LPG do Hyundai ix35, 1,6GDi, 99kW. Dočetl jsem se o systémech LOVATO v kombinaci s tímto typem motoru. Máte zkušenosti s takovou přestavbou, případně sytémem Lovato? Vzhledem k přístřiku benzinu by mě zajímalo jaký je poměr spotřeby LPG/benzin, případně při jakých otáčkách a v jakém množství na 100km, dochází k přístřiku benzinu. Jezdím převážně po dálnici kolem 130km/hod tj. 3600 tis otáček a kdyby měl být poměr např.60% LPG a 40% benzin, tak návratnost investice bude úplně někde jinde než u klasických systému kde se benzín spotřebovával jen při startu a rozjezdu. Předem díky za reakci Kamil K.
8.2.2013 14:40:04
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Motor GDi

Dobrý den. Ano, u Vámi zmíněného vozidla provádíme zástavbu zařízení LPG. Měření spotřeby jsme prováděli na našem vozidle i30 1,6 GDI 99 kW. Se systémem Lovato je poměr cca 7/100 km LPG a 2/100km benzínu při nepřekročení rychlosti 100km/hod. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <187>  <188>  <189>  <190>  <191> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací