Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <188>  <189>  <190>  <191>  <192> ||  <265>     >>   >5x>  

7.2.2013 15:07:00
Jméno: petr vykysalý Předmět: přechodka
Dobrý den pane inženýre, mám již skoro rok od Vás namontován pohon na lpg. Musím zaklepat, naprostá spokojenost. V létě se chystám přes Německo, údajně mi nepůjde na tamních benzíkách natankovat plyn, kvůli jiné koncovce na tankovací hadici. Prý existuje jakási přechodka, lze ji sehnat třeba u Vás. Až pojedu na roční prohlídku koupil bych si ji. Děkuji za odpověď
8.2.2013 14:24:35
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: přechodka
Dobrý den pane Vykysalý. Podívejte se na zde na stránkách na odkaz (tlačítko) „Redukce do Evropy“. Až přijedete, můžete si ho koupit. Máme skladem. S pozdravem Ing.Pataky - technik

7.2.2013 14:00:13
Jméno: Radek Předmět: Dotaz o radu
Dobry den mam dotaz ohledne LPG koupil jsem auto Honda CR-V r.v 1998 Ma otazka je v tom kdyz je auto studene a seslapnu plyn pustim ho otacky klesnou az na nulu a auto chcipne,druhy problem je ze kdyz jezdim na plyn a pridam rychle plyn a do hodne otacek zacne pipat prepinac lpg a musim ubrat a zase ho zapnout dekuji za odpoved na muj email r.labudik [zavinac] seznam.cz
8.2.2013 14:20:03
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz o radu
Dobrý den. Těch příčin může být několik. Může se jednat buď o nízký tlak (možná i vadné čidlo tlaku), případně špatně nastavené parametry pro opětovné přepnutí. Neuvádíte systém, proto doporučuji navštívit odbornou firmu pro provedení diagnostiky a následnou opravu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

4.2.2013 23:29:48
Jméno: Jan Schmidt Předmět: Citroen Xsara Picasso a provoz na LPG
Dobrý den pane Pataky, mám Citroen Xsara Picasso 1,6/ 70KW. Nechal jsem si udělat přestavbu u vašeho autorizovaného servisu na LPG system BRC Sequent 24. Na jízdní vlastnosti si nemohu stěžovat, ale spotřeba ze 6,8 litrů benzinu se mi zvedla na 10litrů LPG s přímazem benzinem (jezdím převážně delší trasy). To je více než 40% nárůst spotřeby při stejném stylu jízdy a za stejných klimatických podmínek. Jezdím na ekonomiku, takže auto nevytáčím, včas přeřazuji a využívám převíšení k jízdě samospádem. Dále, stav LPG v nádrži mi kontrolní diody ukazují dosti zvláštně, 52litrová toroidní nádrž, po ujetí 48km mi zhasne 1. dioda indikátoru plnosti nádrže, 2. po ujetí 68km, 3. kontrolka mi zhasla dokonce po ujetí 14km od zhasnutí druhé, ale po vypnutí a opětovném nastartování mi opětovně zhasla po ujetí 42km od zhasnutí druhé kontrolky a rezerva mi začala blikat po ujetí 68km. Jsem docela rozčarován těmito údaji. Prý to mám sledovat a pak mi to při první servisní prohlídce přeprogramují - myslel jsem, že je stav nádrže indikován dle nějakého tlakového provozu a ne podle toho zda někdo naprogramuje - zhasni po ujetí 100km.. Ekonomika provozu - ušetřím 64Kč/100km při uvažovaném přimazávání 0,5l benzínu. Kalkulačky návratnosti v tomto hodně selhaly. Můžete mne uklidnit a napsat mi, že je tento stav možno vyladit tak, že budu mít spotřebu LPG kolem 8 litrů/100km a stav nádrže bude indikován tak, že se nebudu muset řídit počtem skutečně ujetých km a vysledovanou spotřebou? Děsí mne také fakt, že je tímto systémem hodně ovlivněn palubní ukazatel benzínového paliva, jeden den mi ukazuje 4 dílky, pak zase celý den 3 dílky (a to i při vypnutí zapalování a opětovném nastartování) a teď už zase 4 dílky.. a to jsem již ujel na LPG více než 620km. Je možné, že je tímto systémem ovlivněn palubní počítač do té míry, že by se i při nainstalovaném emulátoru paliva nedokázal srovnat a indikovat skutečný stav v benzínové nádrži? Děkuji za odpověď Jan Schmidt
5.2.2013 8:41:51
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Citroen Xsara Picasso a provoz na LPG
Dobrý den pane Schmidt. Z Vašeho obsáhlého popisu závad jsem dospěl k názoru, že problém zvýšené spotřeby bude v nastavení mapy vstřiků. Nastavit mapu podle korekcí řídící jednotky benzínu. Nepřesné hodnoty množství plynu v nastavení hladinoměru – neúplná - nepřesná kalibrace. Emulace palubního počítače fiktivního odečtu benzínu je u některých vozidel problematická, ne na všechny vozy existují emulátory. Ale na Váš typ vozidla by měl fungovat emulátor FLE-P. Objednejte se u nás na diagnostiku a odstranění závad nastavením všech problematických parametrů. S pozdravem Ing.Pataky - technik

4.2.2013 16:31:41
Jméno: matoušek Předmět: montáž LPG z jiného vozu
Dobrý den. Přílohu TP s hologramem, pane inženýre, samozřejmě mám. Znamená to tedy, že když přijedu k Vám s vozem ze kterého chci LPG zařízení vyndat, pak s vozem do kterého ho chci namontovat, zaplatím Vám práci + materiál a už nic navíc ? Kromě poplatku (asi) 50,- na úřadě za zapsání do TP ? Děkuji matoušek
5.2.2013 8:12:42
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: montáž LPG z jiného vozu
Dobrý den. Abychom si rozuměli:Potřebujeme předložit vyplněnou přílohu z demontovaného vozidla. Tzn. kdo montáž provedl, použité komponenty s výrobními čísly, datum montáže atd. Novou přílohu bez poplatku Vám vydáme my.S pozdravem Ing.Pataky - technik

4.2.2013 10:57:04
Jméno: Jirka Předmět: Ošetření sedel ventilů
Dobrý den.Do Škody Roomstra 1,4,63kW chci provést montáž zařízení na LPG.Je nutné v průběhu provozu ošetřovat sedla ventilů aditivy,nebo jsou sedla ventilů tak kvalitní ,že to není nutné.Děkuji a jsem s pozdravem.
5.2.2013 8:09:09
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ošetření sedel ventilů
Dobrý den.Do Vašeho typu vozidla podle našich poznatků přimazávání není nutné.Montujeme ho pouze na přání zákazníka. S pozdravem Ing.Pataky - technik

4.2.2013 1:51:27
Jméno: Janda Předmět: jednotka BRC
Dobrý den,mám v autě instalováno zařízení BRC,v servise mi řekli,že mám zakodovanou řídící jednotku.Umíte jí odblokovat? Je to dovoz z Itálie.Děkuji.
4.2.2013 7:52:01
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: jednotka BRC
Dobrý den. Firma BRC vyrábí několik druhů řídících jednotek. Odblokování provádíme (pokud je odblokování možné) na objednání a stojí podle druhu řídící jednotky od 1000 do 1500 Kč. Obraťte se na některého z našich smluvních partnerů ve vašem regionu. Firma vyjme řídící jednotku LPG a zašle ji k nám. Provede taky nezbytné úpravy pro dočasný provoz výhradně na benzín. S pozdravem Ing.Pataky - technik

3.2.2013 21:55:02
Jméno: matoušek Předmět: montáž LPG z jiného vozu
Dobrý den.Pane inženýre reaguji na Vaši odpověď z .2.2.2013 ohledně použití zařízení z jednoho vozu do jiného.Konkrétně na bod 5." K dodaným komponentům je nutno dodat původní přílohu LPG z demontovaného vozu. " Co to přesně znamená ? Je to snad příloha velkého tech.průkazu ? A co to obnáší finančně ? Jeden majitel LPG Servisu mi na dotaz na přendání zařízení do jiného auta, řekl, že kromě práce a materiálu je třeba zaplatit ještě zhruba 3000 Kč "za nové papíry " ! Přišlo mi to divné, jaké nové papíry ? Proč ? Děkuji za odpověď
4.2.2013 7:41:22
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: montáž LPG z jiného vozu
Dobrý den pane Matoušek. Po provedení montáže zařízení LPG v ČR musí zákazník obdržet od montážní firmy přílohu k TP kde jsou zaznamenány všechny komponenty zařízení (včetně výrobních čísel) s homologačními čísly MD. Tato příloha je opatřena hologramem a jedinečným postupovým číslem. Jedná se o bezpečnostní ochranu, aby v ČR nedocházelo k montážím z neprověřených komponentů dovezených ze zahraničí. Tyto komponenty můžou mít jiné schvalovací podmínky pro provoz a homologaci v dané zemi. Montáží zařízení to ale nekončí. Je nutno tuto montáž registrovat do centrálního registru vozidel (DAVOZ), a to bez přílohy nejde. Firma, která vám prodá „papíry“ (bez toho, že by zařízení prověřila, případně namontovala), bere na sebe veškerou odpovědnost za bezpečnost celého zařízení.S pozdravem Ing.Pataky - technik

2.2.2013 21:34:58
Jméno: Slowik B. Předmět: Hyundai Santa Fe 2,7 V6
Dobrý den, nedávno jsme si pořídili s manželkou Hyundai Santa Fe 2,7 V8 s LPG, dovoz Itálie. Můžu -li Vás obtěžovat měl bych pár otázek: - vozidlo má v současné době najeto 71000,- km, v provozu od 9/2006, LPG dle přiložené servisní knihy nainstalované 2/2007 v 6768 km - systém TeleflexGFI - Autogas System AG SGI, přímaz oleje Flasch Lube. - jakým je Váš názor na tento systém ? - při provozu na LPG svíti kontrolka motoru - v autorizovaném servisu bylo zjištěno, že jsou vadném vstřikovače ( oprava cca. 16.000,-Kč a mají zkušenosti, že odcházejí v našich podmínkách již po 60.000km ), byla mi také nabídnuta alternativa - výměna za Lovato ( jen o několik tisíc dražší, ale na "servisovaní" daleko přijatelnější. - v dalších servisech mi nabídli montáž polského Stag a italského Elpigas ( jak jsem zjistil, jedná se taky o polský systém vybavený jen některými italskými komponenty), - je vůbec tento typ motoru vhodný na přestavbu LPG ( dle firmy Prins u těchto motorů dochází už po 60000km k poškození ) - jestli ano, tak jaký Vy doporučujete, ale prosím konkrétně (cenové ralace do 25.000,-Kč, bez nádrže, které nemám zájem překročit)? - řeším dilema zda opravit stávající systém AG,( v tom případě by prý bylo dobré přidat ještě jeden filtr) nebo nainstalovat nový a teď jaký? - Lovato , STAG nebo Elpigaz ? - přímaz oleje Flasch Lube mám řešen jen centrálně - v servise mi sdělili, že tento způsob má velmi malou učinnost ? - jaký je Váš názor ? Předem si dovolím poděkovat za Váš čas a ochotu mi případně zodpovědět. Doposud jsem neměl vozidlo na LPG, takže nemám s tímto žádné zkušenosti. Děkují, s pozdravem Slowik B. v.r..
4.2.2013 7:10:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Hyundai Santa Fe 2,7 V6
Dobrý den. TeleflexGFI -AG SGI nemontujeme a proto s tímto systémem nemáme žádné zkušenosti.Pokud uvažujete o výměně systému, doporučuji zavolat na 602 178 440 kde obdržíte kompletní informace o podmínkách přestavby.S pozdravem Ing.Pataky - technik

1.2.2013 21:00:25
Jméno: Antonín Předmět: montáž lpg z jiného vozu
Dobrý den mám na nepojízdném vozidle Volvo V40 1.6 namontováno lpg nakolik by přišlo ho namontovat na Nissan Almera 1.6 s tím že by bylo demontováno a přivezeno.Díky Hynek.
2.2.2013 20:05:13
Jméno: autogas centrum Předmět: RE: montáž lpg z jiného vozu
Dobrý den. Bude se jednat o klasickou montáž z dodaného staršího zařízení. Montáž trvá 7 hod. a provádí ho dva montážníci. Celkem tedy 14 hod. práce. Chtěl bych ale upozornit na některé důležité podmínky: 1. Demontáž může provést pouze vyškolená firma, která má oprávnění zaznamenat odbornou demontáž do velkého TP demontovaného vozidla. 2. Důležitá je životnost nádrže (10 let) která se počítá od data výroby nádrže vyraženém na kovovém štítku nádrže. (aby byla ještě životnost nádrže rentabilní po zástavbě) 3. Multiventil na nádrži musí mít homologaci 01. 4. Cu trubka dopravy LPG od nádrže k elektroventilu v motoru se z původního vozidla neodstraňuje, do nového vozidla se musí dát nová. Totéž platí pro všechny pryžové součásti. 5. K dodaným komponentům je nutno dodat původní přílohu LPG z demontovaného vozu. 6. Počítejte s možností i více práce, v případě repasu vstřikovačů, výměny membrány v reduktoru, filtu, programování atd. Zavolejte na číslo 602 518 625 pro upřesnění ceny přemontování. S pozdravem Ing.Pataky - technik

1.2.2013 19:45:47
Jméno: Jiří Předmět: r 350
Dobrý den pane Pataky. Měl bych zájem o přestavbu vozu Mercedes Benz R 350 r.v. 2007 200 kw. Chtěl bych se zeptat, zda-li je tento vůz vhodný pro přestavbu na lpg(popřípadě zda-li byla už provedena nějaká přestavba tohoto automobilu), a zda-li nezbytně doporučujete přimazávání ventilů. Předem děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Jiří Pešek
2.2.2013 19:34:33
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: r 350
Dobrý den pane Pešek. Ano, přestavba, přesněji zástavba zařízení LPG do Vašeho typu vozidla možná je. Jedná se o klasický 6-ti válec, se kterým máme dostatečné zkušenosti. Obecně pro tyto motory přimazávání ventilů nutné není. Montujeme ho jen na přání zákazníka za cenu 1500 Kč i s DPH.S pozdravem Ing.Pataky - technik

31.1.2013 20:47:51
Jméno: Kamil Polak Předmět: Spatne startuje za tepla
Dobrý den chci se zeptat mám felicií 1.3mpi a log brc dys přijedu na plin a cca.Za 10min. du nastartovat na bezin tak motor nechce chytnout na poprvé .Dys ale jezdím na bezin tak je to všechno v pohodě
1.2.2013 7:12:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Spatne startuje za tepla
Dobrý den. Nechte so zkontrolovat svíčky a kabely.Musíte navštívit servis. S pozdravem Ing.Pataky - technik

30.1.2013 17:33:15
Jméno: Martin Předmět: Porucha LPG
Dobrý deň. Použivam system Landi Renzo na Fabii 1.2 HTP 8 rokov 197 250 km bez problemov . Teraz mi pri chode sam od seba vypne plyn a prepne na benzin , po reštarte auta to niekedy zopakuje ale nie vždy. Bol som v autrizovanom servise Landi Renzo. Vymenili mi filter a mebranu.Prešiel som 2 km a problem tu bol zase ten isty. Pri diagnostike signalizovalo poruchu nizsky tlak. Poradili mi že mám vymeniť vodnu pumpu lebo mi zle prepina pri studenom motore nedostatočne zohriaty splynovač. To beriem ale prečo mi to uroby aj keď je motor už teply? Viete mi poradiť čo s tým ? Ďakujem. Ešte raz sa obraciam na Vás. Zistil som že ak je auto odparkovane vonku tak aspoň 8 hodin v zime ,rano naštartujem kurenie vypnute, prepne na plyn, kurenie zapnem, prejdem 50 km bez broblemov ale nesiem zastaviť a vypnuť motor. Ak vypnem motor a prepnem na plyn prejdem tých par km a porucha je naspäť. V servise Landi Renzo v pri Košiciach nejak nevedeli prečo to robý a ešte jedna vec chceli mi vymeniť lištu rozdelovača strekov ale aby som to nerobil lebo ju zbytočne budem kupovať lebo môže byť v poriadku. Preto sa chcem opýtať ako to je ak sučiastka ktoru mi vymenia nema vpliv na odstranenie poruchy tak by som platit len za montaž a demontaž ? Ďakujem.
30.1.2013 18:47:48
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Porucha LPG
Dobrý den. Nevím jaká je praxe na Slovensku, ale domívám se, že každá dobrá autorizovaná firma by neúčtovala nové vstřikovače pokud by se prokázalo, že závada byla někde jinde. Mohla by naúčtovat platbu za práci strávenou výměnou a odzkoušením.Vaše vozidlo vyžaduje komplexní prověrku benzínové i plynové části motoru vzhledem k množství najetých km. Pokud vozidlo jezdilo 8 let bez problémů tak lze předpokládat, že došlo k závadě na některém z komponentů zařízení. (teplotní čidlo, řídící jednotka, podtlakové čidlo případně ty vstřikovače). S pozdravem Ing.Pataky - technik

29.1.2013 20:08:41
Jméno: Tomáš Zátko Předmět: motor cuká
Dobrý den,mám Ford Focus 1,8l 16V,r.v.1999. V autě jsou svíčky Motorcraft necelý rok a mají najeto cca 8 000,-km.Mám čerstvě namontované LPG,STAG 300.Při převzetí vozu auto v nízkých otáčkách jelo trhavě a nemělo tah. Bylo mi řečeno, že je to problém zapalování a budou to nejspíš kabely.Druhý den jsem koupil nové kabely BOSH. Problém přetrvával.V servise provedli novou konfiguraci LPG zařízení a nové zajetí.Nepomohlo to.Další den mi v servisu zmenšili odtrh svíček o cca 0,15mm na 0,85mmm. Problém se o něco málo zlepšil, ale přetrvává.Zdá se mi, že ani na volnoběh není běh motoru úplně klidný.Můžete mi prosím poradit,v čem by mohl být problém.Předem moc děkuji za odpvěď.
30.1.2013 9:48:55
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: motor cuká
Dobrý den. Podle Vašeho popisu závady by se skutečně mohlo jednat o problém zapalování směsi. To nejsou jenom kabely a svíčky (doporučuji originální svíčky předepsané výrobcem bez úprav)ale také cívky, komprese, váha vzduchu a vůbec celkový stav motoru. Doporučuji kontrolu v autorizovaném servisu Ford a poté nové nastavení systému. Důležité je i místo a způsob snímání podtlaku (MAP), vzdálenosti trysek od válců atd. S pozdravem Ing.Pataky - technik

29.1.2013 15:20:29
Jméno: Pavel Předmět: Spotřeba LPG
Dobrý den, veliceoceňuji Vaše rady a názory na fóru. Měl bych na Vás dotaz ohledně spotřeby plynu. Mám namontované LPG zařízení STAG 300 do Toyota Yaris 1,0 , kdy spotřeba benzinu je v průměru 5 litrů a plynu 7,6, což se mi zdá vysoká. Původně bylo LPG zařízení STAG namontováno v Renault Megan 1,6 /ve Vaší firmě a naprosto bez problémů/. Zařízení nebylo nijak "přenastaveno". Je spotřeba odpovídající, nebo by pomohlo přenastavení řídící jednotky? Děkuji Pavel
29.1.2013 19:38:51
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Spotřeba LPG
Dobrý den.Děkujeme za slova uznání rad našeho fora. Vámi naměřená hodnota spotřeby LPG není zcela v pořádku. Dobře nastavený sekvenční systém STAG 300 při běžném provozu by měl mít průměrnou navýšenou spotřebu LPG oproti benzínu o cca 10-15% . Tzn. 5,5 – 5,75 l/100km LPG. U maloobjemových motorů pro dosažení vyššího výkonu v zátěži se spotřeba ještě může mírně zvýšit. Podle našich zkušeností o dalších cca 10%. Celkem tedy na 6,25 l/100km. Vámi naměřená hodnota 7,6 l/100km může mít souvislost s tím, že program byl kalibrován na motor 1,6. Doporučuji provést novou kalibraci a podle polohy kalibrační konstanty (množnika) vyměnit trysky vstřikování plynu za menší. Nastavit hodnoty vstřikování plynu pomocí diagnostiky a podle korekcí řídící jednotky benzínu upravit mapu vstřikování plynu. Každá autorizovaná firma by měla tuto operaci zvládnout. S pozdravem Ing.Pataky - technik

28.1.2013 15:22:11
Jméno: Chalupský Předmět: Nissan Murano
Dobrý den. Vlastním vozidlo Nissan Murano r.v. 2006, najeto 76.000km. Uvažuji o přestavbě. Prosím o informaci, jaký typ doporučujete, zda jste u tohoto typu vozidla montovali lpg a cena přestavby. Děkuji. Chalupský.
29.1.2013 7:28:19
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Nissan Murano

Dobrý den. Namontovali jsme několik desítek vozidel Vašeho typu se zařízeními od firem Lovato, AC, BRC a Landi Renzo. Všechna vozidla jezdí bez závad. Rozdíly mezi systémy jsou pouze v jejich komfortu vybavení a tím v pořizovacích cenách za montáž. (Komforty: Autoadaptivita,záznam poruch, registrace počtu najetých km na benzín a na plyn, možnost nastavení přímých startů na plyn atd.) Nejvhodnější zařízení Vám nabídneme po prohlídce vašeho vozidla a požadovaném komfortu. Zavolejte k nám na číslo 602 178 440 p.Kůs – vedoucí provozu pro upřesnění konkrétního zařízení a ceny montáže. Nebo nám sdělte Vaše tel. číslo na technik@autogascentrum.cz a my Vás budeme kontaktovat. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <188>  <189>  <190>  <191>  <192> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací