Diskuzní fórum LPG/CNG
14.1.2013 7:25:53
Jméno:
Radek Kovařík Předmět:
Montáž LPGDobrý den. Jste schopni mi nabídnou přestavbu nějakého zařízení LPG do 20.000 do Octavie 1,8 T ? Chci ho prodat, a už dva potencionální zájemci hledali vozidlo s LPG. Děkuji Radek
14.1.2013 12:07:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Montáž LPGDobrý den.Ano, jsme schopni Vám vybrat zařízení podle Vašeho požadavku.Určitá malá technická omezení levnějšího zařízení zasílám emailem. S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.1.2013 17:27:19
Jméno:
Martin Předmět:
Valtec Dobrý den,
mám namontováno na voze Opel H 1.6 STAG 4 PLUS se vstřikovači Valtek T30. Po roce, kdy docházelo k cukání, jsem navštívil servis a bylo mi zděleno, že 2. vstřiky nejdou a došlo k jejich vyměně, prý je to běžné a je to díky nekvalitnímu plynu. No budiž. Nyní však dochází k problikávání kontrolky plynu ve vyšších otáčkách, po opětovné návštěvě servisu došlo k nepatrnému zlepšení, ale teď zase problikává při nižších otáčkách. Nejsem odborník, ale určitě je něco špatně! Zařízení je v záruce a zaplatil jsem celkem dost peněz 29000 včetně přimazávání ventilů. Můžete mi dát radu co s tím?
11.1.2013 7:07:57
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ValtecDobrý den.Bez nahlédnutí do diagnostiky mohu jen doporučit kontrolu vstřikovačů (seřízení zdvihů, případně vyčištění ultrazvukem). Provést novou autokalibraci a nastavení mapy podle korekcí. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.1.2013 12:40:43
Jméno:
Novotny Předmět:
plnici otvor na šroubující redukci ?Dobrý den jeste doplnujici dotz: Skoda Yeti - pisete, ze plnici hrdlo vedle benzínoveho se nevejde - dá se tm dát vyustění se sroubovcí redukcí plnění - vejde se tam ? Děkuji Vám.
7.1.2013 14:36:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: plnici otvor na šroubující redukci ?Dobrý den.
Vedle plnění benzínu se vždy montuje malé plnící hrdlo s redukcí pro tankování.Problém je v tom, že v tomto případě není dostatečný prostor pro bezpečné uchycení.
29.12.2012 8:50:47
Jméno:
Vondrášek Předmět:
Fabia RS 132kwDobrý den, mam fabii rs s motorem 1,4 TFSI 132kw, chtěl bych se zeptat zda je možné (nebo v brzké době bude) přestavět motor na lpg.
S pozdravem Vondrášek
30.12.2012 19:19:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Fabia RS 132kwDobrý den.Nemáme přesné informace kdy bude k dispozici souprava a program pro Váš typ motoru, zejména výkonu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.12.2012 13:34:06
Jméno:
Michal5565 Předmět:
bigasDobrý den.
Prosím o info, zdali opravujete Italský LPG systém BIGAS. Mám ho na Škodě 1,8T / 2000 a při automatickém přepnutí na plyn po zahřátí motoru se nepřepne , panel začne pískat a blikat. Děkuji za odpověď. Michal Vála
29.12.2012 7:47:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: bigasDobrý den.Vámi uváděný systém nemontujeme. S pozdravem Ing.Pataky - technik
25.12.2012 11:00:05
Jméno:
Serhiy Předmět:
lpg do hyundai ix20Dobri den.Chtel bych se zeptat.Ůvažůji o koupi Hyundai ix 20.Ale nevim s jakym motorem by to bylo lepši,1,4 nebo 1,6 benzin.Najezdim cca 10000-12000 km ročne.Stoho jednou za rok dovolena 1000 tam a 1000 spatky.A chtelbych tam dat lpg.Prosym o radů jestli se to vyplati a s jakym motorem by to šlo najlip.dekuji za odpoved.
25.12.2012 13:44:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: lpg do hyundai ix20Dobrý den. Který typ Hyundai ix20 si vybrat, lépe poradí odborný prodejce této značky.Z hlediska uvažované montáže zařízení LPG je to zcela jedno.S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.12.2012 14:53:21
Jméno:
Albert Lukáč Předmět:
nepřepina na LPGDobrý den.
Pane Pataky,děkuji za odpověď.
Závada je už jenom jedna. auto už vubec nepřepne na plyn a pŘepinač pořad jenom blika..
FORD FOKUS ,1,6, r.v. 2004,auto jsem koupil před rokem se zabudovaným LPG v bazaru, to kdo montoval system LPG nevím.
Zjistil jsem udaje:
ŘJ: OMVL DREAM XXI Injection system, COD AEB 2001 Ny
Reduktor : REG OMVL DREN XXI-N, MEDIUM POWER OMVL ,DREAM XXI-N Reducer
Filter: VAL EK, FILTER TYPE 91,LPG-CNG Clas 2
Vstřikovač: typ REG/OMVL
Mimo vstřikovaču se nic jiniho nedělalo.
Jestli mi mužete poradit dobrej servis v Praze nebo se rovnou v novem roce objednam k Vám.
Děkuji za odpověď a přeji hezke svatky Vánoční.
23.12.2012 19:36:58
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: nepřepina na LPG
Dobrý den pane Lukáč. Je mi líto, ale Vámi uváděné zařízení nemontujeme.Nevím která firma v ČR se tímto zařízením zabývá. Problém je v tom, že nemáme program a interface kabel pro připojení k řídící jednotce plynu.Pokuste se v Praze kontaktovat firmy Neptun Harfa (mob: 777 305 080 nebo AutoMT (mob:777 650 719).S přáním příjemně prožitých vánoc a úspěšného nového roku. Ing.Pataky - technik
22.12.2012 15:29:12
Jméno:
Petr Nový Předmět:
Dotaz tsi 1.21) Dobrý den, co by u Vás stála přestavba Skody Yeti 1.2 TSI 77 KW (CBZB) ?
2) Kam s nádrží není tam klasický prolis půjde tam přesto dát ? a jaká největší ? -nemám rezervu je tam sice jen malý náznak ?
3) Plnící hrdlo dá se umístit pod plech.víčko, vedle plnícího otvoru benzínu ?
4) umíte také přestavbu na splátky či leas. přes Vás, či sml. spol. ?
VELICE Vám děkuji za odpovědi.
22.12.2012 17:49:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz tsi 1.2Dobrý den.1) od 40-45-tis. podle druhu zařízení. 2)do prolisu 34 litrová nádrž.3) 39 litrů na průměr, výškou vyčnívá několik cm.3)Ne, není tam dost místa.4)Na leasing přes našeho partnera.S pozdravem Ing.Pataky - technik
21.12.2012 17:13:31
Jméno:
Pavel Předmět:
LPG Polo N2Dobrý den, mám vw polo 6N2 r.v. 2001, motor 1.4 16v 55kw, chtěl bych tento vůz předělat na LPG, a chtěl bych se zeptat zda se to vyplatí, když jezdím z 80 procen jen do práce, což je cca 5 km jedna cesta. což znamená, většinou jízda jen se studeným motorem atd. Vím, že LPG se přepíná jen u alespoň částečně zahřátého motoru, tak nevím, zda to má smysl, abych nejezdil stejně pořád na benzín. A za další, co přimázávání ventilových sedel u tohoto motoru, zda je lepší přívstřik benzínu a nebo VAP SAVER? Díky za odpověď
22.12.2012 7:55:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG Polo N2Dobrý den.5 km denně je skutečně málo na návratnost vložené investice.Podle našich zkušeností VW Polo nevyžaduje ochranu ventilů.S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.12.2012 17:58:26
Jméno:
Pavel Nachtmann Předmět:
Velikost nádrže Toyota YarisDobrý večer pane inženýre, mám vozidlo TOYOTA Yaris1.0 r.v. 2003 - rezerva - dojezdová.. V nabídce montáže LPG zařízení jsem objevil dvě verze používaných toroidních nádrží: o objemu 39 l a 34 l. V první variantě je výška nádrže 200mm a průměr 580mm a při montáži znemožňuje posun zadního sedadla do zavazadlového prostoru v případě 34 l nádrže je výška 180mm a průměr 566mm. Umožňuje tento objem a velikost nádrže plnou funkčnost posunu zadního sedadla do zavazadlového prostoru? Zajímá mne zda v rámci vašich bohatých zkušeností s montážemi LPG, jste řešili tento problém? Děkuji za názor.
20.12.2012 8:31:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Velikost nádrže Toyota YarisDobrý den pane Nachtmann. Situace je následovná:Vyhovět Vašemu požadavku lze pouze s nádrží 34 litrů. Uložení nádrže musí být provedeno nadoraz směrem k nárazníku tak, aby se mohli zadní sedačky posunout. K úplnému vysunutí sice chybí cca 2 cm, ale aretace sedačky je funkční. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.12.2012 10:30:37
Jméno:
Béďa Předmět:
BRC - LED diodyDobrý den,
pane inženýre mám v HYUNDAI IX35 v únoru 2012 namontované zařízení BRC. Jsem spokojen až na jednu věc. Kontrolky LED diod, které ukazují množství LPG v nádrži, je místo rezervního kola, v ůbec neukazují přesně. Po ujetí cca. 50 km. první zhasne, po dalším ujetí cca. 70 km. zhasne druhá a někdy se v polovině nádrže zb lázní, že najednou začnou svítit všechny trvale a nebo všechny začnou blikat až do vypnutí motoru. Můžete poradit co s tím? Děkuji za odpověď.
19.12.2012 12:11:08
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: BRC - LED diodyDobrý den.Předem bych chtěl upozornit, že indikátor stavu paliva zobrazuje pouze informativní údaj jako: plná nádrž, tři čtvrtě , půl a rezerva.Není tedy určen pro přesné měření. Nicméně, montážní firma patrně ponechala pouze tovární nastavení programu na standartní nádrž. Lepších výsledků zobrazení pro instalovanou nádrž lze dosáhnout odkliknutím položky >prázdná nádrž<( v programu-uložit) a po natankování plné nádrže odkliknout položku >plná nádrž< v programu-uložit.S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.12.2012 19:40:23
Jméno:
Karel Předmět:
Toyota AURIS - LPGBenzinove motory toyoty ( VVT-i i Valvematic ) nemaji LPG prilis v lasce. Duvod je ve vyssich provoznich teplotach v motoru - dochazi k podlapolavi sedel ventilu, coz se system VVT-i i Valvematic snazi vyrovnat, ale az opotrebeni prekroci unosnou mez, motor jde do kytetk... je to vzasade to same riziko jako u ostatnich aut, tim ze je ovsem ventilovy rozvod u benzinovych motoru toyoty velmi slozity, tak je take nachylny na jakekoliv rozdilne podminky, nez na jake byl konstruovan... mohu potvrdit pouze motor se systemem VVT-i, ale toyota ho silne nedoporucuje k prestavbe na LPG.
Z tohoto důvodu se nedoporučuje dát LPG na tento typ motoru. Jaký je Váš názor. Já bych si ho tam chtěl namontovat. Děkuji Karel
18.12.2012 7:30:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Toyota AURIS - LPGTéměř všechny motory jsou původně konstruovány buď pro pohon benzínem, nebo naftou. Výrobci zařízení LPG se proto snaží co nejvíce přiblížit provozním podmínkám původního pohonu. Mírné zvýšení teploty při spalování LPG se tedy musí (i mimo jiné) kompenzovat ochranou těch částí motoru, které by tímto provozem mohli trpět. Je zcela jedno, jestli se jedná o VVT-i nebo běžný motor. Máme za sebou několik desítek montáží Vašeho typu vozidla. Oproti tomu nemáme dostatečné informace o počtu najetých km a výsledky odborné kontroly stavu ventilů. Všechny montáže jsou ale bez reklamací. S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.12.2012 18:41:58
Jméno:
Jiří Pešek Předmět:
dotaz-přimazávání ventilůDobrý den,
mám dotaz je-li nutné při přestavbě na lpg,přimazávání ventilů,na motoru toyota LC 100 4,7 V8 ?
Děkuji a jsem s pozdravem.
J.Pešek
18.12.2012 7:12:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotaz-přimazávání ventilůDobrý den.Zatím jsme neprovedli montáž zařízení LPG do tohoto typu vozidla s objemem 4,7 l. Obecně u Toyoty přimazávání doporučujeme.S pozdravem Ing.Pataky - technik
16.12.2012 21:00:39
Jméno:
Jirka Předmět:
LPGDobrý den. Psal jste,že není možné, aby plyn pronikal do chladicího systému spalovacího motoru, ale pokud otevřu expanzní nádržku je silně cítit plyn.Je to možné ?
17.12.2012 8:01:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGDobrý den. Mohlo by jít o extrémní případ závady na reduktoru. (prasklina). Nelze vyloučit ani závadu na motoru.Jinak jsou obě média vzájemně odděleny.S pozdravem Ing.Pataky - technik
16.12.2012 13:59:09
Jméno:
Karel Předmět:
toyota aurisChtěl bych přestavit motor na Toyotě. Auris 1.6 VVT i. Četl jsem na různých fórech, že přestavbu tohoto typu motoru nedoporučují. Jaký je Váš nazor?
16.12.2012 14:44:36
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: toyota aurisProč nedoporučují? Budu reagovat na konkrétní důvod.Ing.Pataky - technik
Přidat záznam