Diskuzní fórum LPG/CNG
14.11.2012 13:54:28
Jméno:
Vladimir D. Předmět:
dotazZdravim.prosimvas mam takovy dotaz,pouzivam na primazavani Flashlube a chci se zeptat zda kdyz bych chtel zkusit vap saver jestli to muzu nalit do te nadobky od flashlube a nemusi se nijak menit davkovani nebo se musi predelavat cely system vap saver?jsem v tom laik tak se nezlobte.moc dekuji za odpoved Vladimir D.
15.11.2012 9:16:28
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den. Přimazávací směsi Flash Lube a VAP SAVER mají rozdílnou viskozitu a proto bude třeba upravit nastavení. S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.11.2012 19:06:51
Jméno:
huspaky Předmět:
lpgDobrý den mám problém s log necam mega v KIA carens při jízdě se přepíná lpg na benzín a nechce se přepnout zpět musím zastavit a vypnout motor po chvilce nastartuji a plyn jede ale není to vždy je to spíš taková sporadická závada ale v posledních dnech to blbne několikrát za den problém je v tom že to není kde napichnout na počítač v praze v tc101 nemají konektor a v hradci v geře si nejsem jistý jestli to tam vůbec napíchly protože jsem to neviděl a nic nezjistili děkuji
13.11.2012 20:49:34
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: lpgDobrý den.Tento systém nemontujeme.S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.11.2012 22:23:42
Jméno:
Petr Předmět:
motory Ti-VCTDobrý den, měl bych dotaz, zda pro přestavbu na LPG jsou vhodné i motory typu Ti-VCT, osazované do vozidel Ford. Děkuji.
13.11.2012 7:02:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: motory Ti-VCTDobrý den. Ano, ale pouze se zařínením LPG které je schopno programově řídit vstřikování plynu pro motory s proměnným časováním ventilů.My Vám taková zařízení můžeme nabídnout.Zavolejte na 602 178 440. S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.11.2012 16:32:24
Jméno:
Jan Eichenmann Předmět:
Jaký motor? Dobrý den,
prosím o informaci jaké motory jsou pro přestavbu LPG nejvhodnější? Uvažuji o koupi vozu cca do 100 tis od roku výroby 2004. Např, fiat Stilo, Grande Punto, Renult Thalia, Hyunday Acent nebo Elantra. Vím, ale že např, japonské a korejské automobilky ( ale i ford, protože má stejné motory s Mazdou) nepoužívají tak kvalitní materiál na ventily a dochází k upalování ventilů. Normálně by ten motor najel 300 tis bez zásahu, ale na LPG má podpálené ventily cca po 50 tis. Proto bych si rád od Vás nechal poradit, jaký motor je vhodnější a kterému se raději vyhnout. Dá se říct, že starší motory jsou pro přestavbu vhodnější?
Děkuji za odpověď.
S pozdravem Honza E.
12.11.2012 19:41:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Jaký motor? Dobrý den.Vhodnost montáže LPG zařízení do jednotlivých typů motorů, lze snad částečně posuzovat pouze podle četnosti problémů při montáži a provozu. Vámi vyjmenovaná vozidla kromě typů Hyundai (zde se doporučuje přimazávání ventilů systémem VSR nebo VAP SAVER) jsou co do hlediska montáže a provozu bezproblémová. Opel, Ford, Japonské a Korejské automobilky nemají méně kvalitní materiál ventilových sedel. Zdokonalení spalování benzínu neklade tak velké tepelné nároky na motor jako dříve. Při spalování LPG ale teplota motoru mírně stoupne a proto se doporučuje sedla chránit. Starší motory byly vybaveny tzv. tvrzenými sedly, které snášeli na tu dobu vyšší teploty. Evropské automobilky tuto technologii aplikují dodnes. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.11.2012 17:50:56
Jméno:
Libor Fafala Předmět:
úprava systému VSRDobrý den,
Vlastním vůz Hyundai IX20. Když jsem auto kupoval, nechal jsem si tam už u dealera namontovat LPG. Celou dobu mně tvrdili, že je to systém s přimazáváním ventilů flashlube. Když jsem byl po 3000 km na seřízení a kontrole přímo u montážní firmy, dozvěděl jsem se , že je to systém VSR. Proto si také vysvětluji velkou spotřebu benzinu. Zatím dělám analýzu (zapisuji studené starty,atd). Je možné tento systém VSR upravit, aby mazání nebylo benzinem? A kolik taková úprava zhruba stojí. Děkuji Libor
12.11.2012 9:17:33
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: úprava systému VSRDobrý den.Systém VSR (přístřik benzínu na ochranu ventilů - v programu BRC) se dá vypnout a nahradit externím zařízením VAP SAVER. Firma BRC tuto záměnu nedoporučuje z důvodu, že nemají ověřenou účinnost této ochrany.Cena dodatečné montáže VAP SAVER je odlišná u každé montážní firmy.S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.11.2012 13:19:05
Jméno:
Petr Předmět:
ohřev reduktoruDobrý den, nevím, zda tento dotaz již byl zodpovězen, zatím jsem jej nenašel. Tedy, chci se zeptat, zda reduktor, který má za úkol přeměnu LPG z kapalné na plynnou formu, pracuje pouze na bázi přívodu teplé vody z chladícího okruhu (kdy je tedy nezbytné dostatečné zahřátí chladící kapaliny a tedy např. v silných mrazech je otázkou až několika kilometrů, než se chladící kapalina dostatečně ohřeje a dojde k přepnutí na lpg), nebo zda existují kombinované reduktory, které v první fázi zahřejí kapalinu v reduktoru např. elektrickou spirálou a teprve po prohřátí chladící kapaliny z chlazení vozidla dojde k ohřevu reduktoru jen touto chladící kapalinou. Pokud existují oba typy, jaký je mezi nimi cenový rozdíl. Děkuji, Burda
12.11.2012 9:10:24
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ohřev reduktoruDobrý den.Nejsou nám známy reduktory s kombinovaným vyhříváním.S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.11.2012 9:22:49
Jméno:
Pavel Nachtmann Předmět:
Přestavba s STAG 300Dobrý den,Mám od Vás namontované LPG zařízení STAG 300 do Renault Megan 1,6 v roce 2007. Naprosto bezproblémový provoz, pouze pravidelné revizní prohlídky a výměny filtrů.Nyní bych rád toto zařízení u Vás nechal přemontovat do Toyota Yaris 1,0 r.v. 2003. Bude třeba toto stávající zařízení něčím doplnit? Děkuji a s pozdravem Nachtmann
9.11.2012 9:35:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba s STAG 300Dobrý den.Ne, zařízení plně vyhovuje do Toyota Yaris. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.11.2012 20:04:30
Jméno:
Zdeněk Předmět:
Zkusím to ještě jednou a opět v dobrém...Hezký večer pane inženýre Pataky. Chápu důvody Vaší ,,tvárné" odpovědi..., ale zkuste mi prosím znova odpovědět na následující konkrétní otázku...: pokud byste byl majitelem Opela Zafiry 1,8 92kW 16V r.v. 2003 s namontovaným LPG, jaký typ svíček byste v motoru použil...? Já jsem opravdu laik a obracím se na Vás jako na odborníka... Snad ta odpověď nezpůsobí nějakou škodu firmě s dobrou pověstí, kterou v tomto fóru zastupujete... Díky. Zdeněk
6.11.2012 20:38:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zkusím to ještě jednou a opět v dobrém...K20TXR, KJ16CR-L11 nebo iridiové IK20, IK16.
6.11.2012 16:59:29
Jméno:
Zdeněk Předmět:
Opel Zafira A s LPGPřeji hezký den. Krátce vlastním Opel Zafiru 1,8 92kW, r.v.2003. Podle TP byl v roce 2008 namontován LPG systém typu AGC 01-12. Motor je po GO. Jsem laik a prosím o dvě rady. Zda je u tohoto motoru nutné při předpokládaném ročním nájezdu do 15000 km nechat namontovat přimazávání sedel ventilů a hlavně jaké svíčky (nejlépe konkrétní typ) byste mi doporučil pro provoz s LPG? Děkuji Vám za odpověď. Zdeněk
6.11.2012 19:03:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Opel Zafira A s LPGDobrý den. Nedovolím si zpochybnit vyjádření generálního zástupce GM pro Českou Republiku, který nařídil aplikaci ochrany ventilových sedel značky Opel po instalaci zařízení LPG. Doporučuji používat svíčky předepsaná výrobcem bez ohledu na montáž LPG.S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.11.2012 21:44:22
Jméno:
Josef Kroc Předmět:
LPG TucsonZdravim.Mám na Hyundaji Tucson rok namontované LPG.ujel jsem na něj asi 10000km a zdá se mi,že dost kouří.Také i když jedu na plyn jsem zjistil,že si bere poměrně dost benzinu.Může mi někdo poradit čím to je?děkuji Josef
6.11.2012 8:44:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG TucsonDobrý den.Zvýšená kouřivost svědčí o nedokonalém spalování. Špatné nebo nevhodné svíčky, bohatá nebo chudá směs atd. Doporučuji reprogramování systému LPG pomocí korekcí OBD. Vyšší spotřebu benzínu lze přičíst systému funkce VSR (přístřik benzínu na ochranu ventilů). Ochranu ventilů lze řešit i zařízením VAP SAVER bez přístřiku benzínu. Firma BRC ale spíše doporučuje VSR. S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.11.2012 16:55:25
Jméno:
Stulik Předmět:
přestavba 3,6 FSIDobrý den, chtěl jsem se zeptat zda také děláte přestavby na lpg pro Skoda Superb 3,6 FSI. Děkuji za odpověď. Petr Stulík
4.11.2012 7:19:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba 3,6 FSIDobrý den.Naši dodavatelé vhodného zařízení a programu na tom intezívně pracují.Nemáme informace o časovém horizontu.S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.11.2012 7:18:38
Jméno:
Ivan Předmět:
Kontrolka nádržeDobrý den, mám namontované Vaše zařízení (AGC 01-14)v Hyundai i30 (2008). U kontrolky nádrže došlo k mírnému uvolnění vrchního krytu a čas od času kontrolka začala problikávat a pískat. Nechal jsem opravit v servisu a situace je ještě horší. Kontrolka se chová nestandardně, zhasne, píská problikává. Je nutné tuto kontrolku vyměnit, nebo je možné ji nějakým způsobme nastavit. Připadá mi, že se jedná o problém s kontakty???. Děkuji
2.11.2012 7:48:33
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Kontrolka nádržeDobrý den.Je nutné provést kontrolu v odborné dílně.Od pevného uchycení a natočení snímače polohy na multiventilu až po programové nastavení měření hladiny zobrazeného na přepínači. U nových montáží nebývá problém s kontakty ale s nesprávným (negalvanickým) uzemněním. Pokud byla montáž LPG provedena v naši partnerské síti, může se firma obrátit na naše technické poradenství. Tel. 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik
1.11.2012 14:40:41
Jméno:
Martin Předmět:
DotazDobrý den.Máte zkušenosti s plynem do SUBARU Outback 2.5i MY2004 121kw .Je lepší přimazávání?Jaká je u vás cena.Auto má najeto 230000km.Děkuji Martin.
2.11.2012 7:36:01
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Ano, máme za sebou několik desítek montáží Vašeho typu vozidla s různými systémy.Cena montáže je závislá na použitém druhu zařízení a proto nás kontaktujte na čísle 602 178 440. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.10.2012 20:55:37
Jméno:
Josef Předmět:
Toyota CorollaDobrý den, uvažuji o přestavbě na LPG u Corolly 1.6i VVTi. 81kW, r.v.2002. Co by jste mi prosím doporučil?
30.10.2012 7:57:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Toyota CorollaDobrý den. Osvědčil se systém Lovato. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.10.2012 18:50:29
Jméno:
MIchal Předmět:
STAG 4 PLUSDobrý den.
Rád bych se zeptal zda Stag 4 Plus je vhodné do Škoda Octávia 1.6 MPi ,která plní normu EURO 5, je to rok výroby 2011. V jedné vaší odpovědi ve foru je zmíněno že vyhovuje jen do EURO 4. Musím použít STAG 3000 plus či premium či raději něco jiného.
30.10.2012 7:50:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: STAG 4 PLUSDobrý den.
Stag 4 plnil normu Euro 4, ale Stag 4 PLUS už plní normu Euro5. Je tedy vhodný do Vašeho vozidla. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam