Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <197>  <198>  <199>  <200>  <201> ||  <265>     >>   >5x>  

26.9.2012 19:17:07
Jméno: Tom Předmět: Ford Fiesta
Dobrý den dá se udělat přestavba na LPG Ford Fiesta r.v. 2005. Nebudou problémy se sedly??? Jak je to z přimazaváním ventilů???
27.9.2012 10:04:13
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ford Fiesta

Dobrý den. Ano, zástavba zařízení LPG je možná. Ventily budou chráněny systémem VAP SAVER nebo VSR. S pozdravem Ing.Pataky - technik

26.9.2012 14:07:40
Jméno: Zbyněk Žabenský Předmět: VW Passat 2,0FSI BVX
Dobrý den, zajímalo by mě zda je k dispozici přestavba pro VW Passat 2,0FSI 110KW kód motoru BVX s přímým vstřikem LPG do válců. V minulém příspěvku zmiňujete, že koncem září by měly být informce k dispozici.
27.9.2012 10:02:12
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: VW Passat 2,0FSI BVX
Dobrý den. Zavolejte mi na 602 518 625 příští týden v úterý. Budu mít úplné informace.S pozdravem Ing.Pataky - technik

26.9.2012 10:48:16
Jméno: Jarda Předmět: i30CW
Dobrý den, uvažuji o koupi nové Hyundai i30 CW a mám 2 dotazy: 1) z hlediska přestavby na LPG, pominu-li rozdíl ve výkonu motoru, doporučujete spíše 1,6i CVVT (88kW) či 1,6 GDI (99kW). 2) Dočetl jsem se, že spolupracujete s prodejcem Domanský s.r.o. - neztratil bych tedy po přestavbě záruku na motor či nebyl by u něj probrlém s ostatním servicem? děkuji
26.9.2012 12:07:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: i30CW
Dobrý den.1.Z hlediska zanyšlené zástavby zařízení LPG je zcela jedno o jaký typ motoru jde. Máme o něco více zkušeností s 1,6i CVVT (88kW). Nespolupracujeme s firmou Dolanský s.r.o. Záruční podmínky po montáži musíte domluvit s Vašim prodejcem. S pozdravem Ing.Pataky - technik

26.9.2012 8:52:02
Jméno: Martin Předmět: Dotaz Audi A6
Dobrý den mám u Vás montovaný lpg system Stag 300 v Audi A6 a před týdnem mi auto začalo cukat.Tak jsem vypnul a zapnul plyn a už se to nepřeplo. A pípa mi to kod 3krat krátce a jednou dlouze co mi to signalizuje.Děkuji za odpověd
26.9.2012 12:02:24
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz Audi A6

Dobrý den.Pípání obecně oznamuje chybu systému. Bude nutná diagnostika.Objednejte se u ved. provozu pana Kůse. S pozdravem Ing.Pataky - technik

25.9.2012 14:17:04
Jméno: jan keller Předmět: dotaz
Vážení, uvažuji o koupi staršího vozidla (nejraději Škoda YETI nebo VW Caddy). V každém přípdadě chci vozidlo nechat přestavět na LPG. Poradíte mně, jak mám vybírat? Díky, Jan Keller
25.9.2012 14:32:12
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz

Dobrý den. Pokud budete vybírat Yeti, zkontrolujte kód motoru jestli ho máme v seznamu montovatelných vozidel přímého vstřikování. Caddy se vyrábí ve verzi přímého vstřiku i klasiky.Pokud bude mít přímí vstřik, opět zkontrolujte kód motoru. V obou případech je důležité, aby byla zcela v pořádku zapalovací soustava motoru (svíčky, kabely, cívky). S pozdravem Ing.Pataky - technik

25.9.2012 8:49:05
Jméno: Lukáš Petráň Předmět: Typ vstřikovačů
Dobrý den, také přemýšlím o přestavbě na LPG u vozu Renault Laguna 1.6 r.v 2003. Na internetu jsem naše mnoho firem a mnoho systémů které se do aut montují. Rád bych se Vás proto zeptal, jaký druh vstřikovačů preferuje vaše firma a jaké má pro to důvody? Zdali membránové nebo pístové? Které jsou lepší pro sparvný chod? Předem vám děkuji za odpověď.
25.9.2012 9:57:39
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Typ vstřikovačů
Dobrý den.Částečně jsme omezeni výběrem (doporučením) typů vstřikovačů výrobci zařízení LPG pro daný systém.( výběrem typů v programu).V České Republice se membránové vstřikovače používají velice sporadicky. Měli jsme možnost vyzkoušení membránových vstřikovačů. Na základě zkušeností preferujeme pístové vstřikovače. Ostatně, i většina renomovaných firem je kompletuje do své soupravy. S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.9.2012 20:44:35
Jméno: Karel Klimo Předmět: Jaký motor pro LPG
Dobrý den pane inženýre. Většina lidí se vás ptá na méně vhodné motory pro dodatečnou montáž LPG. Já si chce koupit mírně ojetý vůz cca 6 let starý a nechat namontovat LPG. Ptám se proto obráceně. Znáte ze své praxe nějaké motory, bez ohledu na značku, které byste řekněme z titulu vhodnosti na alternativní motor alespoň mírně preferoval? Rozhodně vás nebudu peskovat, když mi nákup nevyjde. Dobře vím, že je více faktorů ve hře, jako technický stav motoru atd. Prostě mě jen zajímá, který motor z konstrukčního a materiálového hlediska má šanci na slušnou životnost s LPG bez nutnosti přimazávání.
25.9.2012 7:37:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Jaký motor pro LPG

Dobrý den pane Klimo. „Přimazávání“, neboli ochrana ventilů je určena pro motory s tzv. měkčenými sedly ventilů. Vývoj elektroniky spalování benzínu umožnil použití tzv. (měkčených) odlehčených sedel (teplota motoru je při spalování benzínu nižší než dříve). LPG má vyšší oktanové číslo a při spalování směsi se teplota motoru může mírně zvýšit. Některé typy motoru tím mohou trpět, a proto  výrobci doporučují „přimazávání“. Ochrana ventilů po montáži LPG se tedy neaplikuje u motorů s tvrzenými sedly. Seznam neexistuje. Naše doporučení použití ochrany pro některé typy motorů, najdete zde na fóru několikrát. S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.9.2012 19:32:15
Jméno: Jan Předmět: Marea
dobry den pane ing tak jsem se radoval zbytečne auto už zase cuka na lpg.mohli bychom se spolu dohovořit,rad bych navštivil přimo vas mate moji duveru dekuji Macků
25.9.2012 7:04:03
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Marea
Dobrý den pane Macků.Objednávky oprav přijímá provozní, pan Kůs na čísle 602 178 440.I když máte ještě montáž LPG v záruce, u nás musíte uhradit veškeré náklady spojené s diagnostikou a opravou.S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.9.2012 13:33:25
Jméno: Ondřej Předmět: Vyplatí se LPG - malý nájezd km
Dobrý den, vyplatí se montovat LPG na motor 1.4 16V 55kw, který jezdí ročně cca 12000km. Většina jízd je po městě a jsou krátké (4-10km). Aktuální spotřeba benzinu je 8l/100km, což je při dnešních cenách benzínu už dosti neúnosné. Vyplatí se montáž nebo budu i s LPG většinou jezdit na benzín? Děkuji za radu.
24.9.2012 14:46:11
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Vyplatí se LPG - malý nájezd km
Dobrý den. Jestli se to oplatí nebo ne, musíte rozhodnout sám. Uvádím ekonomická fakta: Montáž zařízení LPG stojí od 24.000 Kč podle typu zařízení včetně DPH. Návratnost pořizovací investice jsou cca 2 roky. U studeného motoru proběhne přepnutí na LPG cca po 500-1000 m. S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.9.2012 12:19:44
Jméno: Dalibor Novak Předmět: LPG zastavba pro FSI
Dobry den, v reakci na posledni prispevky se chci zeptat. Znamena to tedy, ze i v pripade motorkodu, ktery neni uveden v seznamu prestaveb na LPG, jste schopni se poptat u vyrobce na alternativu? Rad bych tedy vedel moznost ve svem pripade. Skoda Octavia II, FSI 110kW, motorkod BLX. dekuji za odpoved, Dalibor Novak
24.9.2012 14:37:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG zastavba pro FSI
Dobrý den.Ano, montáž zařízení LPG Vašeho typu vozidla možná je. Seznam byl dnes doplněn.S pozdravem Ing.Pataky - technik

22.9.2012 18:59:42
Jméno: Michal Předmět: Audi FSI
Dobrý den pane inženýre. Asi před půl rokem jste mi montovali lpg do mojí A4. Mám najeto cca 9000 km a auto funguje skvěle. I ta kombinovaná spotřeba nejde přes 1,5 litru na 100 km , spíš míň. Zajímalo by mě jestli to už dělají i další firmy protože před půl rokem jsem musel obvolat téměř celou republiku než jsem narazil na Vás. To bylo samé že nemají tenhle kod motoru,že to nedoporučují , že to nikdo pořádně nedělá atd. A ejhle,ono to jde.. Díky ještě jednou. Michal.
23.9.2012 6:57:32
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Audi FSI
Dobrý den pane Michal.Velice nás těší Vaše spokojenost s námi provedenou montáží. Když porovnáte náš seznam montovatelných vozidel se seznamy „konkurenčních“ firem (pokud je vůbec mají), tak ten rozdíl je patrný na první pohled. A i když konkrétní motorkód není na seznamu, jsme schopni okamžitě reagovat alternativou po doporučení výrobce. Viz. dotaz pod námi. Takže, ono to skutečně jde…S pozdravem Ing.Pataky - technik

22.9.2012 14:09:20
Jméno: Josef Mičulka Předmět: Dotaz
Dobrý den.Chtěl jsem se Vás zeptat,jestli lze přestavět na lpg tato varianta vozidla.(údaje z TP) Audi A4 avant quattro,varianta ABWEQ1QM6,typ BWE ,147kw,objem 1984,palivo BA 98B, r.v.2006.Díky za odpovědˇ
23.9.2012 6:46:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz

Dobrý den.V současné době Vámi uvedený motorkód motoru není v seznamu montovatelných vozidel.Zítra učiním dotaz k našim dodavatelům na možnost použití jiné alternativy.S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.9.2012........>>   Ano, lze provést zástavbu zařízení LPG do Vašeho typu vozidla! (Odpověď zaslána i emailem) Ing.Pataky - technik 

20.9.2012 21:27:27
Jméno: Matoušek Předmět: Ochrana sedel

Dobrý den pane inženýre.Už 4 roky a 75000km jezdím se zařízením LPG v Mondeu 1.8i z roku 1998. Na vašich stránkách se dočítám o systémech chránících sedla ventilů.Fordy jsou tam mezi značkami které ochranu sedel vyžadují.Já ji nemám a jezdím bez problémů. (Auto má najeto 350000 km !!!) Je to mým nevelkým nájezdem kilometrů, nebo se potřeba ochrany sedel takto starých motorů netýká ? A ještě jeden dotaz.Poslední půlrok jezdím spíše kratší trasy a navykl jsem si startovat jen na plyn .Může to mít na zařízení nebo na motor nějaké neblahé následky ? Funguje to dosud bez potíží.Děkuji za odpověď

21.9.2012 11:55:08
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ochrana sedel
Dobrý den pane Matoušek. Straší vozy Ford mívají tvrzená sedla.Samotný start přímo na LPG nemá neblahé následky na motor pokud už je voda v reduktoru zahřátá min. na 30-35°C. S pozdravem Ing.Pataky - technik

20.9.2012 9:00:58
Jméno: Jarka Hovorková Předmět: použití LPG z felicie do felicie, cena
Dobrý den, měla bych dotaz. Mám na předek havarovanou felicii 1,3 RV 95 s LPG AGC 01.01. Montáž autogas v roce 2004. Vyplatí se LPG demontovat a namontovat do jiné felicie? Pokud to vůbec lze, jaké by byly cca náklady? Prodloužení platnosti tlakové zkoušky nádrže je běžná praxe, nebo to může být problém? Moc díky za odpověď, pěkný den.
20.9.2012 10:19:08
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: použití LPG z felicie do felicie, cena

Dobrý den. Nevím, jak čelný náraz mohl případně poškodit zařízení LPG. Pokud je vše v pořádku, lze uvažovat o montáži do jiné Felicie. Tady nejsme omezeni rokem výroby. Nádrže mají platnost 10 let, a nelze ji prodlužovat tlakovou zkouškou. Podle Vašeho popisu je stará už 8 let. Za dva roky byste ji musela vyměnit za novou. Demontáž zařízení trvá cca 2 hodiny. Montáž do druhé Felicie trvá 15 hodin. Celkem tedy 17 hodin. Jedna hodina montážních prací u nás stojí 400 Kč (Práce celkem 6.800 Kč). Drobný instalační materiál do 1000 Kč. Nádrž stojí 6.900 Kč komplet včetně multiventilu i s revizí. Celkem 14.700 Kč včetně DPH.S pozdravem Ing.Pataky - technik

19.9.2012 17:40:05
Jméno: jan Předmět: marea
dobry den pane ing dal jsem do auta nove origo.svičky a vše je v pořadku.nashledanou
20.9.2012 7:52:47
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: marea
Dobrý den.Jenom potvrzujete naše zkušenosti, že nejvhodnějšími svíčkami jsou svíčky předepsané výrobcem i pro provoz LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <197>  <198>  <199>  <200>  <201> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací