Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <198>  <199>  <200>  <201>  <202> ||  <265>     >>   >5x>  

19.9.2012 10:43:52
Jméno: Perlička Předmět: dotaz
Dobrý den, vlastním octavii TOUR II. 1,6 r.v. 2011. změnil jsem zaměstnání kde nyni musím dojíždět. Chci se zeptat zda by byl problém do tohoto vozu namontovat LPG a kolik je pořizovací cena. Známí nás od tohoto odrazují, prý si zničíme auto. Děkuji Perlička
20.9.2012 7:48:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz

Dobrý den.Není žádný problém s montáží zařízení LPG do Vašeho typu vozidla. Cena montáže je 26.000 Kč včetně DPH.Je čistě na Vás jak se rozhodnete.Buď dáte na své známé, (kteří patrně nemají žádné zkušenosti s LPG jenom znalosti od  "jedna paní povídala") a nebo, Vás přesvědčí několik tisíc úspěšných montáží naší firmy. S pozdravem Ing.Pataky - technik

18.9.2012 15:29:52
Jméno: Viktor Nečas Předmět: Jaký systém LPG
Dobrý den. V současné době uvažuji o přestavbě svého auta na pohon LPG. Více méně mi jsou doporučovány systémy STAG a LOVATO. Uvítal bych jakoukoliv radu, který ze systému vybrat. Na různých fórech jsou psány různé názory. Auto: Škoda Roomster (r. 2006), 1,6 16V 77 kW. Děkuji, Nečas...
18.9.2012 19:29:09
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Jaký systém LPG
Dobrý den. Chcete po mě, abych si vybral které své dítě mám radši...Takhle to ale není. Oba systémy dnes splňují veškeré náročné parametry na spolehlivost, autonomii řízení, kvalitu provedení, bezporuchovost atd. Systém Lovato má pouze jeden bonus navíc, a to možnost ochrany ventilových sedel systémem VSR - přístřikem benzínu. Protože Škoda Roomster má tvrzená sedla, systém Lovato nepotřebuje. Ve vašem případě by se tedy přikláněl k systému STAG 4 Plus. S pozdravem Ing.Pataky - technik

17.9.2012 22:32:02
Jméno: plíšek Předmět: fsi motor bvx
Dobrý den, v září měl jít do provozu systém vstřikování pro motory fsi typ bvx jaká je prosím situace? Předem děkuji za odpověď Plíšek
18.9.2012 7:26:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: fsi motor bvx
Dobrý den.Jak vidíte v našem seznamu motorkód BVX není.S pozdravem Ing.Pataky - technik

17.9.2012 17:59:55
Jméno: David Předmět: LPG
Dobrý den, Prosím o jakoukoliv radu. Vlastním fiat marea 1.6 16V. Tento automobil jsem koupil už po přestavbě na LPG jedná se o tartarini s řídící jednotkou Tau due. Pořád s LPG je nějaký problém v servisu mi vyměnili membrány a seřídíli řídící jednotku, vyměnili krokomotorek, skontrolovali elektromagnetický ventil, ale fungovalo to týden a začlo to zlobit znovu. Jedná se o problém že na volnoběh motor neběží sám, musím ucpat sací otvor a nechat jen malý průduch vzduchu pak tak nějak běží ale jinak při otáčkách cca 1000 je směs strašně chudá a při přidání plynového pedálu střílí do sání a při vyšších otáčkách směs velmi bohatá. Jinak když jedu tak se chová motor normálně na lpg jede motor má i celkem sílu ale vyřadím pustím plyn a chcípne. Prosím o radu ani v servisu si nevědí rady a už to stálo hodně peněz. Moc Vám děkuji za jakýkoliv Příspěvek.
17.9.2012 18:52:05
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG
Dobrý den. Systém Tartarini nemontujeme a proto nemohu erudovaně poradit.Obraťte se na jinou montážní firmu Tartarini ve Vašem regionu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

17.9.2012 13:48:59
Jméno: Tomáš Hejhal Předmět: Svíčky NGK LPG 5
Dobrý den, mám Ford Mondeo III 2.0 - 107kw . Systém mám Stag 300+ .Doposud jsem používal svíčky NGK PTR6F-13. Po nějakém čase asi jejich životnosti cca 20 000km dojde k prošlehnutí kabelu a následnému špatnému provozu se studeným motorem.Chci se zeptat na váš názor ohledně svíček NGK LPG 5 , které NGK vyrábí přímo na LPG. Zajímá mě jestli jsou tyto svíčky v něčem lepší co se týče spalování atd. jak udává výrobce nebo jestli je to jen reklamní trik. Děkuji za váš názor. S pozdravem Hejhal
17.9.2012 13:55:59
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Svíčky NGK LPG 5
Dobrý den. Nepoužívíme Vámi uvedené svíčky a proto je nemohu hodnotit.Parametry udávané výrobcem by neměli být reklamním trikem. Rozdíly zjistíte při porovnání parametrů obou svíček. My doporučujeme téměř vždy používat originální svíčky doporučené výrobcem.S pozdravem Ing.Pataky

17.9.2012 12:25:51
Jméno: Jindra Předmět: Chiptunig auta s LPG
Dobrý den, zajímalo by mě ještě, zda je tedy všeobecně po instalaci vícebodového sekvenčního vstřikování s plnou autoadaptivitou možno provést tzv. chiptuning nebo je tato kombinace již nemožná? Jednalo by se opět o stejné auto jako jsem uvedl v ranním dotazu. Děkuji
17.9.2012 12:34:57
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Chiptunig auta s LPG
Dobrý den.Chiptuning se musí udělat ještě před zahájením montáže zařízení LPG.Účinost chiptuningu nemusí být plně ekvivalentní s benzínem.S pozdravem Ing.Pataky - technik

17.9.2012 10:42:16
Jméno: Alexander Předmět: Subaru Legacy 2.0R
Dobrý deň, vlastním Subaru Legacy 2.0R MY2006 (kombi, automat) a sledujúc trend v cenách benzínu zvažujem zástavbu LPG. Chcel by som sa spýtať, ktorý systém by ste mi odporúčili a či taká zástavba bude mať vôbec nejaký (pozitívny) finančný efekt a či v tomto konkrétnom prípade skôr neriskujem problémy so spoľahlivosťou v inak absolútne bezproblémovom aute. Aktuálny nájazd je 145 tis. km, odhadovaný ročný nájazd 10-15 tis. km. Ďakujem a s pozdravom, Alexander.
17.9.2012 11:20:17
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Subaru Legacy 2.0R
Dobrý den. Montáž zařízení LPG u vozidel Subaru vyžadují určité zkušenosti montážní firmy. Námi dodávana kvalitní zařízení zabezpečí ekvivaletní chod motoru na benzín i LPG. Konkrétní typ můžeme domluvit, až bude z Vaší strany montáž aktuální.S pozdravem Ing.Pataky - technik

17.9.2012 8:41:27
Jméno: Jindra Předmět: Vstřikovací systém
Dobrý den, vlastním Ford Mondeo MK3 2.0i 16V r.v.prosinec 2006 a uvažuji o přestavbě na LPG. Poradíte mi jaký vstřikovací systém a další komponenty s ním spojené by byly pro tento motor nejlepší? Předem děkuji za ochotu vyřídit můj dotaz
17.9.2012 11:15:18
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Vstřikovací systém
Dobrý den. Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování s plnou autoadaptivitou. Konkrétní značku můžete vybrat při objednávce u naší firmy. Je nutná ochrana ventilů systémem VSR (přístřik benzínu), nebo mechanické mazání Flash Lube, Vap Saver.S pozdravem Ing.Pataky - technik

17.9.2012 7:08:26
Jméno: Jan Cmarko Předmět: prestavba na LPG
Takze mi prosim Vas prestavbu na LPG nedoporucate na Nissan Qashqai , 1600cm3,r.v. 2010? Dakujem Cmarko Jan
17.9.2012 7:52:05
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: prestavba na LPG
Dobrý den. Nissan Qashqai 1,6 podle vyjádření technického oddělení firmy BRC, patří do skupiny rizikových vozidel nevhodných pro zástavbu zařízení LPG. Jedná se o předběžné vyjádření technického oddělení (BRC) do ukončení testovacích zkoušek bez bližší specifikace.S pozdravem Ing.Pataky - technik

16.9.2012 18:55:21
Jméno: PETR Předmět: DOTAZ
DOBRÝ DEN PANE INŽENÝRE .MÁM NA VÁS PÁR OTÁZEK .MÁM NASTAVENÉ PŘIMAZÁVÁNÍ FLASH LUBE NA 5 KAPEK ZA MINUTU STAČÍ TO?DRUHÁ OTÁZKA PŘI TANKOVÁNÍ PLYNU PO CVAKNUTÍ PISTOLE JE MOŽNÉ JEŠTĚ DOTANKOVAT PLYN ?JDE MI O TO ABY SE NÁDRŽ NEBO NĚJAKÝ VENTIL ZBYTEČNĚ NEPOŠKOZOVAL PŘETLAKOVÁNÍM .MÁM NÁDRŽ N 42 L A TANKUJI 36-38LPOSLEDNÍ OTÁZKA SVÍTILA MI KONTROLKA KONTROLA EMISÍ VÝFUK.PLYNŮ MACHANIK MI ZÁVADU SICE ODSTRANIL ALE NYNÍ MI AUTO PŘI MÍRNÉM PŘIDÁVÁNÍ PLYNU PŘI VŠECH RYCHLOSTNÍCH STUPNÍCH ZAČNE KUCKAT JE PROBLÉM V NASTAVENÍ NEBO NĚKDE JINDE?MÁM NAMONTOVANÉ ZAŘÍZENÍ STAG 300-4 ISA 2.CHTĚL BYCH ZNÁT VÁŠ NÁZOR PŘEDEM DĚKUJI ZA VAŠÍ ODPOVĚĎ A PŘEJI HEZKÝ DEN
17.9.2012 8:00:00
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: DOTAZ
Dobrý den pane Petr.My nastavujeme 8 - 12 kapek za minutu.Po uzavření multiventilu už víc plynu nejde natankovat.Rozdílné mmnožství natankovaného plynu je dáno rozdílným plnícím tlakem pistolí té které čerpací stanice LPG.Kontrolka emisí (Check-Engine) se rozsvítí vždy, když je směs chudá nebo bohatá. Je třeba v programu plynu nastavit mapu vstřikování podle korekcí OBD. S pozdravem Ing.Pataky - technik

16.9.2012 10:03:00
Jméno: Pavel Kocourek Předmět: Škoda Superb 3,6 V6
Dobrý den, uvažuji o koupi Škoda Superb 3,6 V6 DSG. Je vhodný na přestvbu LPG ? Děkuji za odpověď
16.9.2012 16:54:54
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Škoda Superb 3,6 V6
Dobrý den. V současné době ještě nemáme soupravu a program na Váš typ motoru. Naši dodavatelé na uvedeném systému pracují. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.9.2012 10:31:38
Jméno: Martin Sedláček Předmět: Přimazáváni u Hyundai I30
Dobrý den, uvažuji o koupi nového vozu Hyundai i30 kombi s úpravou na LPG a to již u nového auta. Mám dotaz zda lze požadovat instalaci přimazávání pomocí Flash Lube a ne system VSR, který si vybrala automobilka jako standardní s jejich pětiletou zárukou. Když totiž kalkuluji, že u systému VSR je spotřeba benzínu nastavená na 20% z celkové spotřeby a jelikož je tento systém údajně aktivní až od vyšších otáček, předpokládám jeho funkci po dobu cca. 50% z celkové jízdy na LPG, jsou i tak náklady na provoz s přimazáváním Flash Lube výrazně nižší a vyšší investice se mi do pořízení tohoto systému v krátké době vrátí. Nemluvě o tom, že pokud nejsou sedla ventilů ošetřena aditivem z benzínu i při nízkých otáčkách, předpokládám, že k problémům s ventily stejně dojde, ale až po delším používání vozidla. Děkuji za odpověď.
15.9.2012 17:00:37
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přimazáváni u Hyundai I30
Dobrý den.Podmínky 5-ti leté záruky v případě použití Flash Lube místo VSR musíte domluvit s Vašim prodejcem Hyundai.S pozdravem Ing. Pataky - technik

14.9.2012 14:28:25
Jméno: jan Předmět: problem lpg
dobry den pane inženyre mam vuz f.marea rv00,1.6 16V 76kw,před mesicem jsem nechal instalovat lpg stag 4,od pana Svobody.Před tydnem mi auto začalo cukat,jede na 3valce a střili do vyfuku,dnes rano ješte na vic byl citit plyn od topeni.Byl jsem u p.Svobody a on rikal,že za to muže benzinova čast vozu,což mne přijde divne nebot pred tim než se ve voze zacal ,,vrtat,, tak nebyl jediny problem.dekuji za každou radu jsem uplne bezradny a neštastny s uctou Macků
15.9.2012 6:37:41
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: problem lpg
Dobrý den pane Macků.Bez kontroly instalace a diagnostiky závad by nebyla moje odpověď relevantní.Protože máte vozidlo ještě v záruce, reklamaci musíte řešit s panem Svobodou.Pomocí dálkového přístupu můžeme pomoct s nastavením přímo u něho.Případně může pan Svoboda po objednání přijet k nám do Strakonic k odstranění závad. S pozdravem Ing.Pataky - technik

14.9.2012 13:26:13
Jméno: Bedřich Kárl Předmět: Bi-fuel JTG
Dobrý den, koupil jsem si Subaru Forester r.v. 2005 , 2.0 X s dalším označením bi-fuel JTG, hledal jsem na internetu atd. něco bližšího k tomuto systému. Našel jsem však pouze schéma, kde je znázorněna v systému něco jako zpátečka paliva do nádrže a palivová pumpa. To mě však poněkud nesouhlasí se skutečností neboť v nadrži objem 64 L (výrobce ICOM) mi po dojetí plynu zůstává ještě tak 15 l, a v prostoru pod krycím víkem nádrže (jeden konec) a v prosoru motoru (druhý konec) je nezapojená (volná) zelená hadice. Vozidlo je jinak opatřeno systémem LPG STAG 300-4. Mohl by jste mi prosím přiblížit funkci systému,který jsem si původně pravděpodobně koupil. Zda byl spolehlivý a pod. abych se mohl buď uklidnit,nebo rozčílit :-). Jinak vozidlo jezdí zatím spolehlivě.
15.9.2012 6:27:38
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Bi-fuel JTG

Dobrý den.Systém ICOM neservisujeme. Kapalným vstřikováním se zabývá naše partnerská firma Coubal www.autogascoubal.cz  v Praze (Vialle).Pokud máte ve voze instalovaný STAG 300-4, jedná se o nahrazení kapalného vstřikování plynným. Systém kapalného vstřikování není natolik rozšířen kvůli vysoké pořizovací ceně.S pozdravem Ing.Pataky - technik

13.9.2012 10:19:53
Jméno: Erik Předmět: lpg

Dobrý den, bydlím ve Valašských Kloboukách okres Zlín.Ve voze mám vámi popsaný druhý typ lpg zařízení.Ještě mě napadlo, nemůže být jenom zacpaný palivový filtr, když jsem to vyjel až na nulu...? Děkuji moc

A ještě se chci optat, vzadu u bomby jsem kroutil tím ventilem a ted přesně nevím jak má být nastavený.Nemůže to být přičina poruchy?

13.9.2012 10:40:47
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: lpg

Dobrý den.Stále nevím jaké zařízení LPG je ve Vašem vozidle. S tím ventilem už nekruťte. Navštívte naši partnerskou firmu MATSERVIS-Matouš Tel: 604 235 263 , Tečovice 368, ZLÍN otevírací doba: Po-Pá 7:00 - 18:00 web: www.matservis.cz e-mail: matservis@matservis.cz telefon: +420 577 104 667. S pozdravem Ing.Pataky

<5x<   <<     <1> || <198>  <199>  <200>  <201>  <202> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací