Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <19>  <20>  <21>  <22>  <23> ||  <265>     >>   >5x>  

30.3.2023 8:44:48
Jméno: Standa Předmět: VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoru
Jen doplním. Lišta se vstřikovači je označena A-B-C-D a jedná se o modré vstřikovače (nikoliv černě - to jsem uvedl chybně).

Díky
30.3.2023 9:40:16
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoru
Dobrý den, pořadí zapalování válců je 1-3-4-2. Ještě bych před výměnou vstřikovačů v první řadě doporučoval zkontrolovat zapalovací soustavu. Pokud by bylo zapalování v pořádku, a závada by přetrvávala, pak bych teprve přistoupil k výměně vstřikovačů – doporučuji vyměnit všechny vstřikovače najednou a pokud se jedná o dodatečnou přestavbu, doporučoval bych též zkontrolovat plynovou mapu pomocí diagnostického programu.

30.3.2023 8:40:56
Jméno: Standa Předmět: VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoru
Dobrý den, rád bych tu poprosil o radu.

U mého VW 1,6 MPi (75kw) mi začal zlobit jeden ze vstřikovačů - dle diagnostiky je problém s válcem č. 1.
Jelikož už mám jednou měněné (černé) vstřikovače Landi Renzo, rád bych zkusil vyměnit pouze tento jeden vstřikovač.
Když ale koukám na lištu se vstřikovači tak nevím, který vstřikovač patří kterému válci.
Někde jsem našel, že u VW jsou válce (směrem od rozvodů) v pořadí 1-3-4-2.
Můžete prosím potvrdit, zda-li to tak opravdu u tohoto motoru je?
Tím pádem bych měnil první vstřikovač zleva.

Díky

27.3.2023 18:57:02
Jméno: Daniel Předmět: Tovární LPG Dacia lodgy
Dobrý den, mám tovární LPG na Dacia lodgy od valteku, přestalo mi to jet na LPG ale po výměně filtrů kapalné i plynně fáze po nastartování studeného motoru funguje jak má. Bohužel pokud znovu startuji už teplý motor tak už nepřepne znovu na LPG. Kde může být problém?
28.3.2023 7:18:23
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Tovární LPG Dacia lodgy
Dobrý den, závada může být např. v některém sensoru nebo elektroventilu. Pro určení závady bude nutné připojení k diagnostickému programu.

24.3.2023 20:33:16
Jméno: Tomáš Wittler Předmět: Přestavba citigo CNG na LPG
Dobrý den, lze předělat citigo CNG 50kW na LPG? Provoz na CNG není v současné době výhodný. Kolik by přestavba stála? Máte s tím zkušenosti?
27.3.2023 7:26:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavba citigo CNG na LPG
Dobrý den, pro přestavby jednopalivových vozidel CNG na LPG nemáme typové schválení a nevím o žádné firmě, která by ho v současné době měla. Přestavbu na pohon LPG lze provést pouze jako individuální přestavbu, kterou schvaluje obecní úřad obce s rozšířenou pravomocí a který stanoví podmínky přestavby. Prokázání splnění podmínek se dokládá protokolem vystaveným pověřenou zkušebnou.

23.3.2023 22:29:36
Jméno: Libor Předmět: Na benzín nestartuje na lpg ano
Dobrý den, Peugeot 806, 2.0 rfv, sekvenční Tartarini, po otočení klíčku ani při startování jednotka motoru nesepne rele palivoveho čerpadla, motor nenastartuje. Při nouzovém startování lpg chytne hned a relé palivoveho čerpadla sepne, při přepnutí na benzín zhasne. Diagnostika jednotky lpg bez chyb. Diagnostika benzinove jednotky bez chyb, při zkoušce akčních členů vstřikovače cvakají, relé pal.čerpadla spíná. Čím by to mohlo být? Děkuji za odpověď
24.3.2023 7:40:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Na benzín nestartuje na lpg ano
Dobrý den, závada bude zřejmě v elektroinstalaci a k jejímu odstranění bude třeba provést diagnostiku elektroinstalace.

23.3.2023 8:42:28
Jméno: Libor Předmět: VW Caddy III EcoFuel - tovární CNG
Dobrý den, u VW Caddy III EcoFuel mi svítí kontrolka motoru - na diagnostice z toho vyšel aktivní chybový kód P33A4, což by měl dle error code výrobce být "Uzavírací ventil plynové palivové nádrže 4 - zkrat na kostru." Při resetu chyby se po krátké době kontrolka opět rozsvítí. Přestože auto i s touto chybou jezdí delší dobu normálně, měl bych radši jistotu, že je vše v pořádku. Byli byste ochotni se mi na to podívat? Děkuji moc za info, s pozdravem Libor Vitešník.
23.3.2023 9:06:43
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: VW Caddy III EcoFuel - tovární CNG
Dobrý den, na servis se můžete u nás objednat na tel. 606 659 530.

22.3.2023 20:12:00
Jméno: Jaroslav Předmět: Montuje někdo LPG na duster 2 1340cm 96kw ?
Montáž na výše uvedený předmět
23.3.2023 10:31:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Montuje někdo LPG na duster 2 1340cm 96kw ?
Dobrý den, Vaše vozidlo můžeme přestavět na pohon LPG. Kontaktovat nás můžete na tel. 606 659 530.

20.3.2023 17:58:23
Jméno: Libor Předmět: Motor Hyundai 1,5 DPI 81 KW
Dobrý den. Zvažuji zakoupení nového vozu Hyundai i30 s motorem 1,5 DPI 81 KW a jeho následnou přestavbu na LPG. Bude v tomto případě nutný přístřik benzínu? Pokud ano, o jak velkou spotřebu benzínu by se přibližně jednalo?
Děkuji Libor.
21.3.2023 7:59:54
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Motor Hyundai 1,5 DPI 81 KW
Dobrý den, motor 1,5 CPI, 81 kW, kód motoru G4LG je MPi motor se dvěma vstřikovači na válec (benzín se vstřikuje do sání před sací ventily). Pokud bude při přestavbě použit systém dávkování aditiva pro ochranu ventilů, pak po přepnutí bude motor poháněn pouze LPG.

15.3.2023 12:25:21
Jméno: Jiří Strnad Předmět: RE: odblokováni řídíci jednotky brc
Jaká je cenová relace za odblokování a bude trvale nebo jednorázové?
20.3.2023 9:22:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: RE: odblokováni řídíci jednotky brc
Dobrý den, neuvádíte, zda se jedná o tovární přestavbu nebo dodatečnou přestavbu. U některých továrních přestaveb odblokování není možné. Pokud lze řídící odblokovat, pak odblokování je trvalé. Cen Vám posílám mailem.

13.3.2023 9:53:54
Jméno: Pavel Předmět: lpg nádrž
Dobrý den,měnil jsem nádrž nal lpg.Po výměně nádrže a jejím naplnění svítily všechny kontrolky zeleně. Asi po ujetí 50km přestaly svítit všecny 4. Pak se rozsvítila jen poslední na rezervu a stále bliká.Může to být plovákem nebo jiná závada.Děkuji
20.3.2023 9:19:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: lpg nádrž
Dobrý den, závada může být ve snímači hladiny LPG.

12.3.2023 18:32:08
Jméno: David Předmět: LPG Prins
Dobrý den.
Koupil jsem Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi s LPG
Na benzín jede paradne.
Na plyn pocukává mezi 1000-1500 ot.-malinko přidám a jede normalně.
Při prudši akceleraci a ve vysokých otáčkách plyn vypne.
Svíčky nové-správné.
Hledám někoho kdo by to diagnostikoval. U nás Prins nikdo nedělá.
Popřípadě bych potřeboval nasměrovat. Auta delam,ale do plynu se nehrabu.
20.3.2023 9:16:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG Prins
Dobrý den, systémy Prins jsou u nás velmi málo zastoupené. Obraťte se na servisní centrum AUTOOUTLET v Klecanech nebo v Hodoníně.

11.3.2023 2:43:38
Jméno: David Hroust Předmět: Cívka ventilu na redktoru
Dobrý den, přibližně jednou za rok (30kkm) musím vyměnit cívku na ventilu reduktoru. Závada se většinou projeví přepálením pojistky nebo nepřepnutím na lpg. Jde o 11w cívku valtek a reduktor je za předním nárazníkem. Už jsem jí měnil 4x a chtěl bych se tedy zeptat jaká je obvyklá životnost cívky, případně čím prodloužit její životnost.
20.3.2023 9:08:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Cívka ventilu na redktoru
Dobrý den, problémem může být umístění reduktoru, kdy pronikající vlhkost může způsobovat korozi kontaktů případně zkrat. To pak vede k přepálení pojistky případně k poškození cívky. Pokud je v motorovém prostoru místo, doporučuji přemístit reduktor.

1.3.2023 23:31:40
Jméno: Daniel Předmět: Hyundai i30 1.6gdi 88kw 2013
Dobrý den mám problém s LPG systém BRC. Při městské jízdě se plyn sám vypne že, zhasne komplet ukazatel naplnění nádrže po pěti minutách se rozsvítí a svítí lehce oranžově. Při dálniční jízdě na LPG systém LPG funguje bez problémů. Rok zpět byl vyměněný regulátor + 3 vstřiky. Nemáte tip co by to mohlo být za vadu? V servisu si stim nevěděli rady a jen natahují ruce pro peníze. Díky za odpověď
2.3.2023 7:31:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Hyundai i30 1.6gdi 88kw 2013
Dobrý den, dle Vašeho popisu bych typoval, že se bude jednat o závadu v elektroinstalaci. Doporučuji zkontrolovat zapojení LPG systému dle schématu zejména jeho napájení. Pokud závada bude přetrvávat nadále bude nutné LPG systém připojit k diagnostickému programu a pokusit se závadu navodit a dle výsledku diagnostiky provést opravu.

28.2.2023 18:00:09
Jméno: Bubernik Předmět: Závada LPG
Několikrát mi při cestě cca 50 km vařila voda. Dolévat jsem asi 5l. Po konzultaci s automechanikem jsem vyřadil reduktor s chladícího okruhu a bylo vše ok. Plyn se dostával přes reduktor do chladící soustavy a vytlačil vodu .
Začalo to přepínáním plynu na benzín, během jízdy a neochotně se přepínal benzín na plyn po startu.
Poté se začala zvyšovat teplota motoru, ( těsnění pomalu odcházelo) a následoval var motoru po cca 5km. Oprava - bylo možné vyměnit těsnění za pár stovek. Já jsem volil raději nový reduktor od jiného výrobce, kde tato závada je naprosto vyloučena.

28.2.2023 11:46:33
Jméno: Jarda Předmět: Hyundai Tucson 2.0 i 2005
Dobrý den.Mám problém v tom že se mi rozsvěcí kontrolka motoru ale pouze na chod LPG. Když přepnu na benzín tak po několioka km sama zhasne.Ale opět na provoz LPG se cca po 50-100km rozsvítí.Měl jsem to i v servisech kde mi měnili lambda sondy a nastavovali.Po čase se ale kontrolka rozsvíti zase.
Nevíte čím to může být?? Falešný vzduch nenasává Lambdy vyměněny výfukový systém v pořádku.MOhou toto udělat zapalovací svíčky??

Děkuji
28.2.2023 12:54:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Hyundai Tucson 2.0 i 2005
Dobrý den, rozsvěcování kontrolky motoru může být způsobeno špatným složením palivové směsi LPG. Bude tedy nutné připojit LPG systém k diagnostickému programu a zkontrolovat správnou funkčnost jeho komponent včetně plynové mapy. Vzhledem k tomu, že opotřebení svíček je při provozu na LPG větší, doporučuji též svíčky zkontrolovat a případně vyměnit.

<5x<   <<     <1> || <19>  <20>  <21>  <22>  <23> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací