Diskuzní fórum LPG/CNG
3.9.2012 10:43:00
Jméno:
Kepák Předmět:
svíčky LPGDobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat jako odborníka na nutnost použití zapalovacích svíček LPG a nebo lze dle Vašich zkušeností použít i zakladní. Ptám se z důvodu přestavby vozu Opel Meriva, 1.6, 16V, 74kW, r.v.2005 a i proto, že např. NGK, BERU i DENSO jsou velice drahé. Tak se ptám zda cena pak odpovídá kvalitě či výdrži svíčky. Děkuji za názor a info. k této prblematice. Kepák
3.9.2012 10:55:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: svíčky LPGDobrý den.Nemá cenu bezdůvodně investovat do drahých svíček. Zkušenosti ukazují, že pokud je spalování LPG programem dobře nastaveno, nejlepší jsou originální svíčky předepsané výrobcem.Pouze v ojedinělých případech přistupujeme k záměně svíček podle diagnostiky spalování.S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.9.2012 15:12:27
Jméno:
Marcin Předmět:
CNG opel Vectra CDobry den. Potrebuji se zeptat jestli je mozne udelat instalacje CNG do opla vectra c s motorem 1,8 103kw/140km Z18XER a kolik stoi prestavba ? Dekuji za odpoved
3.9.2012 7:02:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: CNG opel Vectra CDobrý den. Ano, instalace možná je. Pro bližší informace volejte 602 178 440 ved. provozu p.Kůs. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.9.2012 12:33:18
Jméno:
miroslav fedor Předmět:
prestavba na LPGDOBRY DEN PUJDE PREDELAT NA LPG ATFA ROMEO 2.2JTS 136KW JEDNA SE O PRIMY VSTRIK DO VALCU.DIKY ZA ODPOVED
3.9.2012 6:59:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: prestavba na LPGDobrý den. V současné době, žádný z našich dodavatelů nenabízí soupravu a tím ani program pro Váš typ motoru. Nedovedu si ani odhadnout možný termín dodání soupravy. S pozdravem Ing.Pataky - technik
31.8.2012 23:31:28
Jméno:
Ivo Pulec Předmět:
Při studeném startu se dusí motorDobrý den, mám dotaz ohledně auta Hyundai Accent 1.4 - rok 2008, mám na něm systém STAG 4 Plus, výrobce AC AutoGaz. Auto mám přestavěné na plyn u firmy LPG servis, na Jeneweinově 2 v Brně. S autem jsem najel prvních 10tisíc km bez problémů, problém se vyskytl po revizi, kdy mi na autě zvýšili bohatost směsi plynu, protože se mi rozsvěcovala kontrolka check motor (chudá směs). Ihned po revizi začal problém se studeným startem, a to takový, že po nastartování studený motor chytne, asi 5 sekund běží bez potíží, potom se začne asi 30 vteřin dusit (nakonec nechcípne) v průběhu dušení tak cca 2x vyletí samovolně otáčky nad 2,5 tisíce, poté se uklidní volnoběh a vše funguje zcela normálně, jak na benzín, tak na plyn. Se zahřátým motorem už žádný problém není, startuje dobře. Abych vyloučil problém v benzínu, tak jsem dal auto do servisu Hyundai, kde po diagnostice konstatovali, že je auto v naprostém pořádku. Potom jsem zajel do firmy, kde dělali přestavbu a tam naznali, že se po zhasnutí motoru dostane do sání zbytek plynu, který se následně při studeném startu smíchá s benzínem, a proto nedrží volnoběh po startu. Vyřešeno zásahem do elektroinstalace, bohužel to vydrželo asi týden, a potom se problém vrátil. Při druhé návštěvě technik vymazal mapu a celé auto znovu seřídili, cca 2 hodiny práce. Bohužel toto nezabralo vůbec a problém přetrvává, následně mi bylo řečeno, že neví, co s tím dělat dál. Zajímalo by mě, jestli nemáte nějakou zkušenost s tímto problémem? Jinak mám dilema dát auto do nějakého jiného servisu, jaký byste mi případně doporučili? (uvažuji o Fedor Auto v Prostějově). Bydlím v Boskovicích (okres Blansko) děkuji za odpověď Pulec
1.9.2012 8:43:42
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Při studeném startu se dusí motor
Dobrý den. Váš, byť obsáhlý popis závady nestačí k přesné identifikaci možných příčin. Tu lze určit pouze diagnostikou. Pokud se montážní firma „vzdala“ tak navštivte našeho autorizovaného partnera v Prostějově, firmu FEDOR Auto s.r.o. Průmyslová 4533/18 web: www.fedorauto.cz e-mail: fedorauto@fedorauto.cz telefony: 582 330 596, 608 744 487 . Ing.Pataky - technik
30.8.2012 23:19:49
Jméno:
Ondřej Předmět:
Mercedes 190 a 124Dobrý den,mezi homologovanými vozidly nabízíte i starší "dvouventilové" Mercedesy se vstřikováním KE-Jetronik -M-B 190 a M-B 124 (200,230,260,300 E ).Jaké máte zkušenosti s lpg provozem těchto typů a kolik zhruba jste jich už přestavěli?
Ptám se proto,protože mezi příznivci těchto vozů je obecně vžitý názor,že tyto typy nejsou vhodné na provoz lpg,na rozdíl od mladších "čtyřventilových" motorů a že bezproblémově je přestavovat se nedaří žádné firmě....děkuji za odpověď Ondřej
31.8.2012 7:50:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Mercedes 190 a 124Dobrý den. …“nedaří žádné firmě“…Tak jsme asi jediná firma, která provádí úspěšně zástavby LPG do Vámi vyjmenovaných typů vozidel. Podmínky: Elektrická soustava zapalování musí být v naprostém pořádku. Vybrat vhodný MIX a řídicí systém. Nutno se s předstihem objednat. Ing.Pataky - technik
30.8.2012 21:09:47
Jméno:
Rostislav Předmět:
lpgdobrý den,chtěl sem se zeptat mam roomstera prestavba plyn a nejak mi to zloby a pri vyslapnti spojky pred krizovatkou nekdy motor zhasne,nebo pri podrazovani,cim by to mohlo byt dekuji
31.8.2012 7:35:11
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: lpgDobrý den.Nevím o jaké auto a systém LPG se jedná. Příčin může být několik. Navštívte montážní firmu která přestavbu provedla, a pokud je to náš partner s naším zařízením, tak provedeme dálkovou diagnostiku a opravu Vašeho systému LPG.Ing.Pataky - technik
29.8.2012 11:00:45
Jméno:
Martin Předmět:
Mazda 3, 1,6Dobrý den, chystám se k přestavbě Mazdy 3 (r.v.2010, najeto 30tis. km) s motorem 1,6. Nejsem žádný závodník, takže motor moc nevytáčím, takže největší zátěží pro auto budou dálniční jízdy 3-4x do roka po 2 tis. km na dálnici s otáčkami nad 4 tis. Uvažuji tedy o systému BRC nebo Lovato s přimazáváním VCR. Mám k tři dotazy: 1. Nebudou dálniční jízdy v tomto rozsahu pro motor, resp. jeho sedla ventilů příliš velkou záteží (1,6 od Fordu dle informací, které mám nepatří pro zástavbu na plyn k nejvhodnějším); 2. Jaká je řádová spotřeba benzínu u tohoto systému (cca při klidné jízdě a pak v dálničních rychlostech). 3. Je systém VCR dostačující nebo byste doporučili pro jistotu ještě i zde přidat FlashLube. Předem díky za odpověď, Martin Maštálka
30.8.2012 8:23:25
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Mazda 3, 1,6Dobrý den.
1./Pro ochranu ventilů lze použít systém VSR - přístřik benzínu nebo přimazávání Flash Lube. 2./ Podle nastavených parametrů přístřiku.od hodnoty podtlaku (MAP), od - do otáček a % přístřiku. ( v max. nastavení 1-20% průměrné spotřeby Vašeho vozidla) 3./ Vzhledem k využití zejména v dálničním provozu, doporučuji oba systémy. Ing.Pataky - technik
28.8.2012 22:53:21
Jméno:
Josef Předmět:
BMW E-38Dobrý den, jde provést přestavba na LPG, u BMW 740i, E-38, rok výroby 1995, najeto cca 400 000 km. Případně jaké se použije vstřikování, nevím jestli se přestavbou nesníží výkon. Děkuji za odpověd.
29.8.2012 7:36:37
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: BMW E-38Dobrý den.Zástavba zařízení sekvenčního vstřikování možná je.Snížení výkonu záleží na stavu motoru.Ing.Pataky - technik
27.8.2012 22:43:03
Jméno:
Jan Malar Předmět:
mondeoDobry den,mam zaujem o kupu ford mondeo 2.5T posledny model , chcel by som sa opytat na vas nazor ,ci je mozne namontovat don LPG system,dakujem
28.8.2012 7:57:24
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: mondeoDobrý den. Shodou okolností, zrovna dnes provádíme montáž do typu, který hodláte koupit. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.8.2012 22:40:03
Jméno:
petr Předmět:
BMW 335iDobrý den,
chci se zeptat jestli děláte přestavbu na vůz BMW 335i rok 2006.
Děkuji
28.8.2012 7:52:11
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: BMW 335iDobrý den. Ne, jedná se o přímovstřikový motor na který nemáme soupravu ani program. Je malá pravděpodobnost, že se v budoucnu ještě objeví souprava u některého z našich dodavatelů.S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.8.2012 17:36:03
Jméno:
Leopold Předmět:
Přestavba na LPGDobrý den, dostal jsem na Vaši firmu samé kladné recenze, že jste opravdu odborníky na pravém místě. Měl bych dotaz Ohledně mého vozu Audi S6 Avant 4.2, V8, 250kW, r.v. 2001, neboť zvažuji jej nechat ve Vaší firmě přestavět na LPG. Něco málo jsem o systémech přečetl, ale rád bych Vás jako odborníky požádal o radu, co za systém LPG byste mi doporučili na tento typ vozu a především, jestli nemám mít u tak velkého obsahu obavy o motor, jeho zničení, písty a především ventily, protože ty údajně trpí nejvíc. Jestli nedojde k jejich poškození a podobně. Předem děkuji za odpověď. Leopold
28.8.2012 7:41:39
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba na LPGDobrý den. Jsme rádi, že jste nás našel na základě kladných referencí. Váš typ skutečně nepatří mezi často montovaná vozidla. Přesto, máme za sebou několik úspěšných montáží. Nemusíte se bát vyššího obsahu, děláme montáže i do 5-6 litrových motorů. Doporučuji STAG 300 PLUS. U 11 let starého vozidla může dojít k poškození pístů, ventilů atd. kdykoli bez ohledu jestli má zařízení LPG nebo ne. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.8.2012 17:21:50
Jméno:
Jiří Předmět:
Volba systému Honda AccordDobrý den. Začal jsem řešit přestavbu vozu na LPG. Je to Honda Accord 2,4i-vtec automat (rok 2004). Jak se zde dočítám, používá se buď nějaké jednodušší řešení s přimazáváním nebo zařízení s přístřikem benzínu, což je předpokládám o něco dražší.. Mám to auto rád, je spolehlivé, dokonce spotřeba udpovídá údaji výrobce, ale přes 10l/100km to prostě je. Co byste mi z přestaveb, které provádíte doporučil? Možná více než cena přestavby (pokud v tom není nějaký drastický rozdíl) bych očekával minimální servisní úkony a spolehlivost. Děkuji Vám.
28.8.2012 7:28:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Volba systému Honda AccordDobrý den. Provedli jsme několik desítek zástaveb LPG do Vašeho typu vozidla s různými systémy bez jediné reklamace. Mohu doporučit SQ 24.11 (BRC)-v programu lze nastavit přístřik benzínu pro ochranu sedel (VSR). Osvědčili se i systémy STAG 4 PLUS (AcGas – nutný Flash Lube) a Lovato Easy Fast (Lovato - VSR). Všechny tyto systémy jsou velice spolehlivé. Konkrétní ceny montáží se dozvíte na čísle 602 178 440 u vedoucího provozu pana Kůse. Ing.Pataky - technik
27.8.2012 12:58:08
Jméno:
josef Předmět:
změna na LPGDobrý den.Mám dva roky starou Suzuki s4 4x4 obsah 1.6. Nebudu mít problémy, když přejdu na LPG. Děkuji Josef .
27.8.2012 13:25:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: změna na LPGDobrý den. Při výběru vhodného zařízení a montážní firmy ne.Zavolejte na 602 178 440 p.Kůs-vedoucí provozu.
27.8.2012 8:42:42
Jméno:
dalibor Předmět:
LR IGS cng problem s prepnutim na plynDobry den, mam takovy zajimavy problem, mam v aute zastavbu LR IGS cng, celou dobu v pohode ale posledni mesice se objevuje tento problem.Obcas, zvlast po delsich trasach, kdyz vypnu motor a napr. na 5 - 10 min. znovu nastartuji stane se, ze auto se neprepne na plyn. Normalne je to tak, ze se zapne klic, rozsviti se LED s indikaci tlaku plynu, sviti zluta LED (benzin) a blika zelena LED (plyn). Po rozjeti a snizeni otacek se prepne na plyn tj. zhasne zluta LED a zelena LED sviti trvale. Takhle to ma normalne byt. Me se ale obcas stane, viz vyse, ze po jakoby prepnuti, zhasnou vsechny LED indikatoru tlaku a sviti zluta LED a v cca 3 sekundovych intervalech blika zelena LED, auto jede pak trvale na benzin. Pomaha pak jedine odpojeni ridici jednotky plynu od napajeni, problem je, ze je to potreba nekdy udelat i nekolikrat a vetsinou tu jednotku je potreba vypnou na dlouhou dobu. (10 - 30min). Pokud napr. nekam dojedu, kde stojim delsi dobu (parkuju) je vse v pohode. Vetsinou se to ale stava napr. pri plneni, kde musim vypnout motor na dobu cca 5 - 10min., jenze taky ne vzdy, nekdy to tak udela, nekdy ne. Snazim se to uz dlouho vysledovat, ale dela to prevazne u delsich tras nad cca 50km a pak staci zastavit na 5 - 10 min. a problem se projevi. Pokud jezdim po meste nebo trasy do cca 50km je to v pohode. Tak pokud jste se nekdy s timto problemem setkali napiste. Pokud chcete, muzu napsat dalsi podrobnosti. Dekuji D.K.
27.8.2012 9:42:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LR IGS cng problem s prepnutim na plynDobrý den. Příčin může být několik: Mohou se zadrhávat krokové motorky, může být nespolehlivé napájení řídící jednotky (přechodový odpor), závada řídící jednotky atd. Doporučuji provést diagnostiku pro zjištění pravé příčiny. Ing.Pataky - technik
26.8.2012 21:23:37
Jméno:
Jirka Předmět:
PlynCau lidi.Mam dotaz dnes mi začal utikat plyn hned za tim vstupem kde se dava hadice k naplnění.Tam není žádny ventil jen ten jeden za tím plnicím hrdlem??Ja jsem to jaksi utahl a přestalo to naštěsti ale kdyby to vysičelo všech 50litru může se něco stát??Díky za odpovedi
27.8.2012 9:30:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: PlynDobrý den. Nevím co jste utahoval, ale raději doporučuji okamžitou návštěvu montážní firmy LPG ve Vašem regionu.(viz. partnerská síť-vpravo nahoře). Ing.Pataky - technik
Přidat záznam