Diskuzní fórum LPG/CNG
26.8.2012 19:12:36
Jméno:
Tomas Předmět:
TSI přestavbaDobrý den,
uvažuji o koupi nového auta Galaxy nebo Sharan, který ma nový motor 1.4 TSI (Sharan) nebo 1.6 Ecoboost Galaxy. V budoucnu bych to chtěl přestavět na LPG. Podle současných diskuzí u Vás na fóru ale i jinde, zatím tyto přestavby nejsou možné. Lze čekat, že např. v horizontu roku až dvou to bude možné? Pochopil jsem, že se vždy čeká na software pro konkrétní motor v autě, aby bylo možné nastavit přesné poměry vstříku LPG.
děkuji za odpověď
Tomš Borák
27.8.2012 9:23:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: TSI přestavbaDobrý den. V současné době, žádný z našich dodavatelů nenabízí soupravu a tím ani program pro Váš typ motoru. Nedovedu si ani odhadnout možný termín dodání soupravy. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.8.2012 19:00:07
Jméno:
Jan Předmět:
,Opel zafiraZdravím,
chci nechat přestavět opel zafira 1,8 /16V , 92 kW.
Jaký spolehlivý lpg systém vybrat? Postačí lpg systém STAG??
Přimazávání ventilů u tohoto typu doporučujete ?
Jak dlouho spolupracujete s firmou S D S s.r.o. , která patří do Vaší partnerské sítě ??
Touto firmou si chci auto na lpg nechat přestavět.
Děkuji za odpovědi a přeji Vám mnoho štěstí.
27.8.2012 9:10:25
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ,Opel zafiraDobrý den. Pro Váš typ vozidla doporučuji systém STAG 4 PLUS ( nepochopil jsem proč „postačí systém STAG?…) Systémy STAG firmy AcGas patří mezi nejvíce montované systémy pro svoji kvalitu, spolehlivost a cenu. V každém případě doporučuji přimazávání ventilů. S firmou SDS s.r.o. spolupracujeme cca 2 roky. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.8.2012 15:13:33
Jméno:
Petr Předmět:
Přívstřik benzinuMohl by jste trochu popsat jak zmíněný přívstřik funguje.Hlavně by mě zajímalo zda nevadí,že se přívstřik uskutečňuje až od určitých vyšších otáček (kolem 4000) a tudíž ke snížení teploty ve válci nedochází po celou dobu chodu motoru a zda se při přívstřiku benzinu snižuje adekvátně dávka LPG.Jak se zvýší spotřeba benzínu oproti systému přimazávání ventilů.
Kterému systému ochrany ventilů by jste dal přednost při montáži do svého auta?
Děkuji za Vaše rady a názory na tomto foru
27.8.2012 9:02:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přívstřik benzinuDobrý den. Problematice VSR se věnuji v několika desítkách odpovědí na tomto fóru. Nicméně pro rekapitulaci:Systém přístřiku benzínu lze nastavit od určitého zatížení (podtlak-MAP), od nastavených otáček (např. 0-8000 ot/min), a procentuelního podílu přístřiku benzínu (0-20%). Množství benzínu a plynu určuje řídící jednotka na základě odezvy od lambdy sondy. Dlouhodobá účinnost systémů ochrany ventilů se stále prověřuje. Nemáme zatím erudované výsledky. Zvýšení spotřeby benzínu je adekvátní nastaveným parametrům. (viz. Výše) Ing.Pataky - technik
25.8.2012 19:07:20
Jméno:
Bárta Pavel Předmět:
bigas softwareDobrý den prosím o radu ohledně lpg ve svém voze opel astraH 1.6 16v 77kw, lpg BIGAS bylo namontováno v Itálii a software je tudíš italský a nyní mám s lpg problémy a v servisu mi nedokáží pomoct že prý se jim počítač nespojí s mou řídící jednotkou lpg,poradíte mi zda je možné přehrát software a kde? jsem z Kaplice u Českého Krumlova děkuji za odpověď Bárta
25.8.2012 19:15:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: bigas softwareDobrý den.S lítostí Vám musím sdělit, že vámi uváděný systém nemontujeme a proto nevlastníme ani program a interface. Obecně platí, že v Itálii namontované systémy jsou blokované kvůli záruce. Pokud si prodejce před prodejem vozidla systém nenechá odblokovat, musí nový zákazník koupit novou řídící jednotku.Ing.Pataky
25.8.2012 17:46:29
Jméno:
Milan Kepák Předmět:
Přestavba LPGDobrý den, chtěl jsem Vás jako oborníka oslovit o možnost přestavby LPG na Opel Meriva, 1.6 16V, 74kW, r.v.2005, Z16XE, zejména, který typ byste mi doporučil a taky středisko, jsem z Ostravska. Děkuji za info a nshledanou. Kepák
25.8.2012 19:10:01
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba LPGDobrý den. Děkujeme za slova uznání.Je více zařízení která by byla vhodná pro Váš typ motoru. Mohu tedy doporučit systém SQ 24.11 od firmy BRC, Easy Fast Smart od firmy Lovato, případně STAG 4 Plus od firmy AcGas. Doporučuji přimazávání Flash Lube nebo použití systému VSR - přístřik mbenzínu na ochranu ventilových sedel.Středisko si vyberte z naši partnerské sítě v daném regionu. (viz. pravo nahoře). Všechny jsou na vysoké úrovni a mají dlouholeté zkušenosti. Ing.Pataky
25.8.2012 9:52:37
Jméno:
Standa Předmět:
životnost nového vozu na LPGDobrý den, mám objednaný nový hyundai I30 1,6i CVVT na LPG, zajímá mne když tedy při chodu na LPG vzniká vyšší teplota a standartně montované zařízení s přístřikem benzínu stačí - podle BRC , jestli se nezkracuje životnost motoru, nebo se to nepromítne do nějaké opravy ventilů. Zkrátka mě zajímá jestli jsem si touto volbou nezkrátil životnost motoru, popřípadě jaká je průměrná životnost provozu na benzín a LPG? Děkuji a přeji příjemný den.
25.8.2012 19:01:36
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: životnost nového vozu na LPGDobrý den. Mírné zvýšení teploty motoru při provozu na plyn je kompenzováno právě systémem VSR, tedy přístřikem benzínu nebo použitím "přimazávání" Flash Lube. Nemáme erudované výsledky porovnání životnosti motorů na benzín a plyn. Dlouholeté zkušenosti a počet úspěšných instalací ale vyvrací fámu o poškození motorů při provozu na plyn.Ing.Pataky
25.8.2012 9:01:38
Jméno:
Peter Janeček Předmět:
Volvo XC 90 4,4 V8Dobrý den, zvažuji přestavbu na LPG u mého automobilu. Jde o SUV Volvo XC90 4,4 V8, 232 kw, rok výroby 7/2005. Zajímalo by mě jak zda-li pro tuto motorizaci je možná přestavba. Pokud ano, pak by mě zajímala velikost toroidní nádrže - chtěl bych zachovat velikost kufru, dále pak cena montáže, popřípadě zkušenosti s touto přestavbou. Mnohokrát děkuji. S pozdravem Peter Janeček
25.8.2012 18:53:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Volvo XC 90 4,4 V8Dobrý den. Zástavba zařízení LPG pro Váš typ motoru je možný..Typ nejvhodnějšího systému, velikost nádrže a cenu montáže Vám sdělíme na čísle 602 518 625. Ing.Pataky - technik
24.8.2012 22:26:32
Jméno:
jan Předmět:
Mitsubishi space wagonDobrý den,
lze již přestavět motor 2,4 GDI od Mitsubishi space wagon (přímý vstřik) ???
Na kolik tato přestavba vyjde,jde li to vůbec?
A jaký (jestli existuje) lpg systém se používá ??
Děkuji za odpověď
25.8.2012 13:38:29
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Mitsubishi space wagonDobrý den.V současné době ještě není na trhu souprava ani program pro Váš typ motoru.Ing.Pataky - technik
22.8.2012 16:42:34
Jméno:
Tomáš Předmět:
Poškození při provozu na LpgDobrý den, mám přestavěný ford focus 1,6 na lpg s přimázáváním FL. Po 40tkm jsem při výměně těsnění pod hlavou nechal provést kontrolů vent. vůlí a ventilů. A ejhle, vůle v horní toleranci, sedla na bloku ok, dosedací plochy ventilů poškozeny-->nutnost jejich zabroušení. Plynař říká, že to není plynem-vůle se zmenšují. U mne byly větší. Nechal jsem je zabrousit a zvýšit sytost směsy vč. přidání FL. Vůle se řeší "hrníčkovými"podložkami takže ladit to moc nejde, pouze měnit.
Dotaz: 1. Je Vám známo, že by se daly samotné ventily sehnat z lepšího materiálu než origo?
Děkuji za odpověď.
23.8.2012 7:19:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Poškození při provozu na LpgDobrý den.Tímto oborem činnosti se nezabýváme.Ing.Pataky-technik
22.8.2012 14:07:28
Jméno:
Jiří Předmět:
RevizeDobrý den. Já jen lehce naváži na dotaz pana Martina a to ohledně revize. Panu Martinovi jste odpověděl, že Vaše revize spočívá ve vizuální kontrole spojů, hadic, upevnění komponentů a „očuchání“ pro zjištění případného úniku plynu testerem. Ovšem na Vašich stránkách píšete, že v AutoGas Centrum je v ceně revize LPG zahrnuta i průběžná plynová diagnostika a případné dotřízení LPG. http://www.lpg-autogascentrum.cz/revize-lpg/ Proto mě zajímá, jestli je tedy součástí opravdu nějaká diagnostika a co si mám představit pod pojmen dotřízení? Děkuji
22.8.2012 14:33:37
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: RevizeTo je v pořádku. Je to náš bonus zákazníkům.Ing.Pataky-technik
22.8.2012 13:04:55
Jméno:
Martin Předmět:
Chybí výkon v režimu LPG
Dobrý den, reaguji na Vaši odpověď na můj dotaz níže. Nikde jsem nenapsal, že závada má souvislost s provedenou revizí, vozidlo je dovezené i s LPG z IT a provozuji ho krátkou dobu - proto potřebuji vychytat všechny mouchy a snažil jsem se tedy uvést co nejvíce informací. Od vás jako servisního místa bych spíše očekával odpověď typu "není problém zajet na diagnostiku a pokusit se o odhalení závady" a ne posílat mě rovnou k montážní firmě. Chápu, že lukrativnější a přednostnější je pro Vás samozřejmě instalace nových zařízení, ale i ta dříve montovaná potřebují servis a ne vždy je možné se zvláště v případě dovezených vozidel nebo vzniku náhlé závady obrátit na přímo na montážní firmu. Jednalo se mi spíše o to vyjít z Vašich zkušeností a nabídnout relevantní radu a řešení.Ještě jsem zapomněl uvést, že jsem z Písku, a proto volba AGC Strakonice jako "mého" servisu, jehož služeb bych měl zájem využívat mi přijde jako logická volba
22.8.2012 13:58:29
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Chybí výkon v režimu LPGDobrý den. Omlouvám se, vyznělo to tak, že potíže nastali po naši revizi. Nicméně, vozidla dovezena z Itálie mají často zablokovanou řídící jednotku a nelze ji odblokovat. V tomto případě se musí nahradit úplně novou řídící jednotkou. Pak lze provést diagnostiku a závady odstranit.Ing.Pataky-technik
22.8.2012 7:43:42
Jméno:
Martin Předmět:
Chybí výkon v režimu LPGDobrý den. Mám Volvo V40, motor B4184S2, LPG systém BRC. Před měsícem byla provedena revize systému v Autogas Strakonice. Od té doby najeto cca 1500 km. V průběhu posledních 14 dní po dosažení provozní teploty začne motor cukat hlavně v rozsahu otáček 1500-2500/min, po vytočení nad 2500ot/min sice jede bez cukání, ale s menším tahem - to pouze při režimu na LPG. Pozorováno zvýšení spotřeby LPG na cca 12,5l/100km. Při volnoběhu na LPG otáčky pulzují (cca 230-1000ot/min) a při zpomalení nebo podřazování má motor tendenci zhasnout. Než motor dosáhne provozní teploty (1-2min od nastartování studeného motoru) tento problém s LPG nepozoruji. Při provozu na benzín vše funguje jak má, žádné cukání ani ztráta tahu, volnoběh drží bez výkyvů cca 800ot/min. Svíčky, filtry i provozní náplně jsou měněny před revizí. Ještě jsem si všiml nepřesné signalizace stavu LPG v nádrži - po vyjetí asi 1/3 nádrže blikají stále 4 diody - přepokládám že takto je signalizován stav malého množství paliva a dále nedochází po vyjetí nádrže LPG k automatickému přepnutí na benzinový provoz - nevím ale, jestli toto systém umožňuje. Děkuji předem za radu.
22.8.2012 8:41:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Chybí výkon v režimu LPGDobrý den. Revize systému obsahuje vizuální kontrolu spojů, hadic, upevnění komponentů a „očuchání“ pro zjištění případného úniku plynu testerem. Revize tedy nemohla způsobit Vámi uváděné závady. Pro odstranění závad se obraťte na montážní firmu, která provedla instalaci vašeho zařízení LPG do vozidla. Ing. Pataky-technik
20.8.2012 21:04:19
Jméno:
Libor Předmět:
ztráta výkonu na LPGDobrý den. Mám Ford Mondeo MK3 1,8 . Přestavba v LK autoservis system SOLARIS DYNAMIC OBD . Mám na tento system najeto cca 7000 km. Při vyšších venkovních teplotách nad 26 st. ztrácí motor výkon hlavně při akceleraci a to pouze při režimu na LPG. Při volnoběhu na LPG otáčky pulzují a při akceleraci při rozjezdu je motor tak líný že trvá cca 5 sec než se vůz vůbec rozjede. Je zajímavé, že při nižšších teplotách vzduchu problém s LPG není. Děkuji za radu.
21.8.2012 6:57:43
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ztráta výkonu na LPGDobrý den. Vámi uváděný systém nemontujeme. Obraťte se na LK autoservis.Ing.Pataky-technik
20.8.2012 6:03:46
Jméno:
Pavel Předmět:
ZávadaDobrý den. Mám Citroen C3 přestavbu na LPG asi půl roku. Na plyn auto jede v pohodě ale při startování na benzin auto párkrát chcípne , na benzin to prostě nechce jet, motor má malé otáčky , při jízdě na benzin to škube a nemá ten správný výkon , Ve značkovém servisu sami nevědí co to je ? Potom řekli že by to mohla být lambasonda , tu jsem vyměnil ale nic se nezměnilo , také jsem skusil vyměnit v nádrži benzin a nic, nic, Jestli my někdo může poradit , budu rád , může napsat i na toto - E- mail - vitkovmajer@seznam.cz předem moc dík . Pavel
20.8.2012 7:48:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Závada
Dobrý den.Vámi popsaná závada ukazuje na ujeté korekce.Neuvádíte použité zařízení (výrobce a typ).Pokud byla montáž provedena našim partnerem a námi zastoupeným zařízením (ještě by měla platit i záruka), tak si s úpravou korekcí poradí. Případně pomůžeme i konzultací.Ing.Pataky - technik
18.8.2012 22:12:44
Jméno:
Ladislav Předmět:
ZávadaDobrý den , mám dotaz mám namontováno zařízení STAG 300 motor octavia 1.8 T a při venkovní teplotě 26 stupňů začne motor houpat a chcípne.Na benzín jde normálně. Po delší jízdě je vše v pořádku.Diagnostika byla provedena už několikrát a žádná chyba se neukázala. Zářízení mám namontováno už 2 roky a tenhle rok to takhle zlobí jsem z toho zoufalí nemůžete poradit co s tím? Dodávám že to zlobí pouze když je horko a někdy po natankování plné nádrže.Předem děkuji za odpověď.
20.8.2012 7:30:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ZávadaDobrý den. Patrně je narušena správná činnost některého z funkčních čidel.Sdělte mi montážní firmu na číslo 602 518 625 a pokusíme se závadu odstranit.Ing.Pataky - technik
Přidat záznam