Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <202>  <203>  <204>  <205>  <206> ||  <265>     >>   >5x>  

18.8.2012 20:35:35
Jméno: Jan Předmět: lpg v nadrzi
Dobry den, chtel bych se zeptat kolik zbyde v toroidni nadrzi lpg,kdyz system automaticky prepne na benzin z duvodu vyjeti nadrze plynu...je tam uplne prazdno a nebo treba litr,pul zustane? Diky
20.8.2012 7:24:26
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: lpg v nadrzi
Dobrý den.Přepnutí na benzín provede systém na základě tlaku plynu a ne podle výšky hladiny. Zůstatek tekutého plynu v nádrži je závislý na nastavení multiventilu, velikosti a tvaru nádrže a je zcela nepodstatný.Ing.Pataky-technik

18.8.2012 8:15:06
Jméno: Jarda Předmět: Yeti 1.2 TSI
Yeti 1.2 TSI, z malého TP varianta ACCBZBXO
20.8.2012 7:15:47
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Yeti 1.2 TSI
Na motor 1,2 s motorkódem BZB zatím nemáme soupravu a program.Ing.Pataky - technik

17.8.2012 20:29:59
Jméno: Jarda Předmět: Yeti TSI 1.2
Dobrý den, mám dotaz na 1.2 TSI 77 Kw (Yeti, již jsem se jednou dotazoval v minulosti), bližší informace ohledně přestavby. Cena je asi cca stejná ale jak je konstrukčně řešeno (přivstřik benzinu ? Oleje ? a podobně). Již na Vašich stránkách jsem nalezl že máte v seznamu přestavby. Chtěl bych zkalkulovat zda se mi vyplatí přestavba. Děkaji.
18.8.2012 6:48:23
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Yeti TSI 1.2
Dobrý den.Napište motorkód.Ing.Pataky-technik

16.8.2012 17:30:10
Jméno: Jiří Předmět: RE Eda
Dobrý den pane inženýre. Vidím,že pan Tonda, Antonín atd. se nám přejmenoval na Edu, Eduarda a pod. a nadále Vás zkouší ze znalostí problematiky spojené s LPG. Tedy nejen Vás, prudí také u ing. Čadka na foru a svými cílenými dotazy se snaží Vás i ostatní jaksi "nachytat".Komu asi tento pán tlačí káru?? Tentokrát přezkušuje ze znalostí o Chemtanu, co to bude asi příště? Je to divné , když chce vědět o tomto "zázraku" , že se nezeptá svých chlebodárců ze severní Moravy.. Možná je to tím, že se na vlastí forum ještě nezmohli a tak otravuje tady. Nenechte se odradit pány Tondy , Edy , Edwardy a jim podobnýmy. Přeji hodně úspěchů ve Vaši záslužné práci. Jirka
17.8.2012 7:48:43
Jméno: Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět: RE: RE Eda
Dobrý den pane Jiří. Potvrzujete nám to, co jsme zjistili i mi při kontrole IP adres odesílatele. Tento pán není pro nás neznámá osoba. Je natolik hloupý, že nemění ani místo odesílání svých příspěvků. Provedli jsme kontrolu IP adres i s panem Ing.Čadkem, a skutečně se jedná o stejnou osobu.My se jeho dotazy budeme zabývat nadále, nakonec nám tím dělá dobrou reklamu. Děkujeme za upozornění. Ing.Pataky-technik

16.8.2012 16:14:00
Jméno: Pavel Předmět: Naplnění nádrže
Dobrý den, také bych měl dotaz ohledně naplnění nádrže. Mám nádrž o objemu 47 litrů, nicméně při posledním tankování mi dle stojanu natankovala obsluha do nádrže 48,33 litrů. Většinou tankuji pouze do cvaknutí multiventilu při 80% naplnění nádrže (cca 37 l), jen občas tankuji více a dosavadní natankované maximum bylo cca 46,5 litrů. Je vůbec možné, že LPG je natolik stlačitelná kapalina, aby se do nádrže dalo natlačit téměř o 1,5 litru více než je její objem? Nebo myslíte, že to signalizuje nějakou závadu u mého auta, popř. u tankovacího stojanu (jedná se o větší čerpací stanici, žádné JZD apod.)? Během tankování ani po něm jsem necítil žádný únik LPG. Na revizi i emisích jsem byl cca před 2 měsíci a vše v pořádku. Zařízení mám montováno v roce 2005 u Vašeho partnera v Horní Suché a dosud jsem najel na LPG víc než 200 000 km bez problémů, ale s "přetankováním" jsem se ještě nesetkal. Děkuji za Váš názor. S pozdravem, PJ
17.8.2012 7:26:54
Jméno: Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět: RE: Naplnění nádrže
Dobrý den. Nemusíte se bát „přetankování“. Multiventil dovoluje naplnění nádrže na 80%, ale je tam určitá rezerva . Nelze to tedy počítat přesně matematicky. Kapalina je nestlačitelná, tedy pokud natankujete víc, je tam i objemově víc LPG v kapalném stavu.Ing.Pataky-technik

15.8.2012 23:56:49
Jméno: Petr Předmět: Dotaz na naplneni nadrze
Dobry den, mam ve voze namontovanou nadrz o velikosti 52l a vejde se me tam jen 37l vim ze nejde naplnit na 52l ale melo by se tam vejit cca 80% coz dela 41l nevite cim to je ze se me tam vejde tak malo nebo se to da nejak nastavit? Mam novy system BRC.
16.8.2012 7:22:10
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz na naplneni nadrze
Dobrý den. Než se pustit hned do prohlídky a nastavení multiventilu, pokuste se natankovat na jiné čerpací stanici. Plnící tlak pistolí může být totiž rozdílný od pumpy k pumpě. Ten rozdíl cca 4 litrů je v celku zanedbatelný, ale pokud se potvrdí naplnění 37 litrů u více stanic, je třeba provést kontrolu multiventilu. Ing.Pataky - technik

14.8.2012 19:43:03
Jméno: Eda Předmět: Aditivum
Dobrý den, některé montážní firmy nabízejí aditivum do lpg pod názvem Chemtane V, je to novinka nebo něco již překonaného?Má to mít nějaké vlastnosti které lpg chybí, děkuji za vaši reakci.
15.8.2012 7:36:21
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Aditivum
Dobrý den. Vámi zmiňované aditivum nepoužíváme a proto se k jeho vlastnostem nemohu vyjádřit.Ing.Pataky - technik

14.8.2012 19:27:26
Jméno: Honza Předmět: Landirenzo
Dobrý den, mám dovoz auta z Itálie (Ford Mondeo 2,3 Duratec-HT automat, rok výroby 2009) a v něm namontovaný systém Landirenzo Omegas pravděpodobně rok výroby 03/2007 . K vozidlu jsem dostal nějaký doklad od LPG s označením „Rid.GPL IG1 con EV ins“ Mám dva problémy: 1. Auto ráno nastartuje na poprvé, ale během dne když jezdím a auto nechám stát víc jak 10 min a chci potom nastartovat, tak mám problém.(startuji cca 5sekund) 2. Ve vyšších otáčkách se motor jakoby začne dusit a cukat.Jeden příklad za všechny.Jel jsem do prudšího kopce a potřeboval jsem předjet pomalejší vůz, sešlápnul jsem plyn až na podlahu auto podřadilo a jak se dostalo na hranici 4,5 tis otáček tak prostě dál jet nechtělo.Okamžitě jsem přepnul na benzín a problém přestal.Vím,že LPG má menší výkon,ale tohle by se asi stávat nemělo. Děkuji za odpověď a za čas strávený nad mým dotazem.
15.8.2012 7:34:24
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Landirenzo
Dobrý den. Neuvádíte kolik km vozidlo najelo na plyn. Předpokládám, že bude nutná výměna membrán a provedení nové autokalibrace. Můžou být i zanešené některé vstřikovače.Pozn. Zařízení Omegas z Itále jsou často zakódovaná a nelze se k nim připojit. V tomto případě se musí koupit nová řídící jednotka. Ing.Pataky - technik

13.8.2012 15:07:22
Jméno: Křivinka Předmět: přestvba
Dobrý den, má Ford Cmax,1,8i,92 kw ,2004,kolik by stála u Vaši firmy přestavba a jaký systém mi doporučujete,děkuji Křivinka
13.8.2012 15:27:07
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: přestvba
Dobrý den.Cena je závislá na použitém systému.Doporučuji Plug/Drive (BRC) nebo systém Easy Fast Smart (Lovato).Od 26.000 včetně DPH. Doporučuji taky přimazávání nebo aktivaci přístřiku benzínu (VSR) .Ing.Pataky - technik

13.8.2012 13:47:39
Jméno: Pavel Šimoník Předmět: Flash lube
Dobrý den, mám LPG sekvenční Tartarini v Mazdě 6 1,8 2004. Při montáži ve firmě Auto Unger v Brně mi bylo řečeno, že Flashlube je pro tento motor zbytečný. Naopak v servisu Mazda mi ho minulý týden doporučovali. Auto má najeto 97 tis. km, z toho 47 tis. na LPG. 1. Je opravdu tento typ motoru náchylnější na sedla ventilů? 2. Má ještě smysl FL namontovat? Děkuji za odpovědi.
13.8.2012 14:13:04
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Flash lube
Dobrý den.Myslím, že názor servisu Mazda je hodnověrnější než názor montážní firmy Ing.Pataky - technik

13.8.2012 9:15:35
Jméno: milos Předmět: vypnutie pre nizky tlak
Dobry den, mam maly problem s LPG( Landi Renzo) ,audi 2006 1,6 75kW nabehane cca 120.000 km , sekvencne vstrekovanie, zavada , raz za 1-2 tyzdne mi pocitac vyhodnoti nizky tlak aj pri plnej nadrzi a po opatovnom vypnuti motora a naslednom nastartovani problem zmizne, niekedy treba opakovat vypnutie a nastartovanie aj niekolko krat...kde moze byt poroblem?
13.8.2012 10:00:40
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: vypnutie pre nizky tlak
Dobrý den.Zaměřil bych se na tlak v reduktoru. Možná bude nutná výměna membrán.Ing.Pataky - technik

9.8.2012 22:18:39
Jméno: Jan Předmět: Honda CRV
Dobry den mal by som na vas otazku kupil som Hondu CRV rok vyroby 1997 najazdene 265 000km auto po motorickej stranke je vo velmi dobrom stave ale co ma trapi je ta spotreba 11l na 100km a silne uvazujem o prerobeni na LPG ked mozte poradte mi ci sa to este oplati a aky system by ste mi odporucil nakolko ze vraj japonske auta sa splynom moc nemusia inak poradili tento system Compact s domazavanim JLM dakujem za akukolvek odpoved
10.8.2012 9:05:47
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Honda CRV
Dobrý den.Provedli jsme přestavbu u několika desítek vozidel vašeho typu které fungují bez závad. Doporučuji sekvenční vstřikování s přimazáváním Flash Lube. Konkrétní typ zařízení na základě prohlídky vozidla.S pozdravem Ing.Pataky - technik

9.8.2012 15:08:57
Jméno: Tomáš Paroulek Předmět: i30
Dobrý den, mohu se zeptat?Vlastním vůz Hyundai i30 a při koupi jsem si nechal provést montáž LPG - bez přimazávání.To dle tvrzení prodejce(který se odvolal na vás) není zapotřebí.Tak jsem mu věřil a nyní nastalo velké překvapení - rozčarování!Byl jsem vyzván na servis,na přeprogramování jednotky LPG - přívstřik benzínu.Co to je?Proč to nebylo uděláno při montáži?A za další...chtěl jsem vozidlo na LPG a ne aby jezdilo částečně na benzín.Přijde mi to divné a velmi neprofesionální.Opět opakuji,že se prodejce odvolává na vás,na dodavatele LPG zařízení.Můžete mi podat vysvětlení prosím? Tomáš Paroulek
9.8.2012 19:09:58
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: i30
Dobrý den. Vozidla Hyundai řady i20,i30,ix atd. patří mezi nové modely. Výrobce zařízení LPG, italská firma BRC po provedených testech 10-ti tisíců najetých km doporučila „přimazávání“ (chlazení) ventilů přístřikem určitého množství benzínu na ochranu sedel. Nastavení přístřiku (VSR) je programová záležitost a nevyžaduje žádné dálší náklady instalace.Pokud přístřik benzínu odmítnete, lze použít systém Flash Lube. S pozdravem Ing.Pataky - technik

8.8.2012 11:27:54
Jméno: Radek Předmět: Dotaz

Co mám zkušenosti tak přímaz olejem je na provoz levnější. U Huyndae mi montáž nabízejí za 3 000 Kč, což se zdá o hodně více než vaše nabídka. Děkuji za odpověď.

8.8.2012 16:50:49
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz
Dobrý den. Je zcela na Vás, pro který způsob "přimazávání" se rozhodnete.Uváděl jsem, že u nás stojí instalace Flash Lube od 1500 Kč.Zdůrazňuji ! : od 1500 Kč. Ceník zařízení a prací je zcela na prodejci. Poskytnutí 5-ti leté záruky taky něco stojí. S pozdravem Ing.Pataky - technik

7.8.2012 21:39:05
Jméno: Radek Předmět: Dotaz - záruka
Dobrý den, zakoupil jsem nový vůz Hyundai i30CW 1,6 Benzín, do kterého jsem si nechal namontovat LPG od společnosti BRC. Bohužel jsem při zadávání montáže zapomněl poznamenat, že chci přímaz olejem. Na vozidlo mám záruku 5 let, je možné aby jste mi domontovali přímaz olejem aniž bych přišel o záruku? Kolik bude montáž stát (zařízení+práce). Jak je časově montáž náročná. s poděkováním
8.8.2012 7:09:33
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz - záruka
Dobrý den.Kompletní záruku na vozidlo s LPG poskytuje výhradně prodejce Hyundai který zařízení namontoval.Obraťte se tedy na Vašeho prodejce. My poskytujeme dvouletou záruku na montáž Flash Lube. Zařízení i s montáží stojí od 1500 Kč včetně cca 2 hod.práce. Pozn.Systém BRC SQ 24.11 s programem Plug/Drive umožňuje přístřik benzínu (VSR) který je ekvivalentem olejového přimazávání. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <202>  <203>  <204>  <205>  <206> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací