Diskuzní fórum LPG/CNG
4.8.2012 13:24:38
Jméno:
Nissan Předmět:
Zkušenosti s LPGZkušenosti s LPG: Plyn je dobrá věc, ale hodí se jen do aut na dojetí po 2 letech a 150 tis zničené pístní kroužky nissan maxima 3.0 V6 jinak nikdy žádný problém, měl jsem namontované i Flashlube takže ventily vpoho. Až koupím nové auto, tak plyn namontuju znovu :) Ovšem dle mého názoru to chce auto s větším objemem (3.0 a více), jinak se asi ani nevyplatí.
5.8.2012 18:57:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zkušenosti s LPGNemohu s Vámi souhlasit. 85% montáží se provádí do vozidel o obsahu do 2,0 litru.Ing.Pataky - technik
4.8.2012 9:16:02
Jméno:
Hynek Předmět:
nastartuje auto s 5-6 pokusyDobrý den,udělali mně přestavbu na LPG,/motor 1.4 í.najeto na benzinu 105 tisíc km/,nejde nastartovat auto..jenom s 5-6 pokusy.v servisu řekli že musím použit aspoň 20 km na benzin....Děkuji
předem
Hynek
4.8.2012 11:47:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: nastartuje auto s 5-6 pokusyDobrý den.Jednorázově to sice může pomoct, ale nevyřeší to hlavní problém: Ujeté korekce. Je třeba nastavit mapu plynu tak, aby byly korekce benzín-plyn zhodné. S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.8.2012 23:03:34
Jméno:
Michal Předmět:
Vhodný motorDobrý den, chtěl bych se zeptat, který z následujících motorů je nejvhodnější pro zástavbu LPG a který naopak vyloženě vhodný není. A samozřejmě, kolik by zástavba na doporučený model stála? Auta a motory: Honda Accord (02-08) 2.4i, Mazda 6 (02-07) 2.3i, Subaru Legacy (03-07) 2.5i, Ford Mondeo (00-07) 2.5 V6, Opel Vectra C 2.0Turbo? Dekuji.
4.8.2012 6:37:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Vhodný motorDobrý den. Pokud jsou motory v pořádku, do všech lze udělat zástavbu zařízení LPG.Ceny se pohybují od 26.000 kč.Ing.Pataky - technik
3.8.2012 18:25:56
Jméno:
M. Kovařík Předmět:
Toroidní nádrž vně vozidla - PÚDobrý den,
mám na LPG čerstvě přestavěný vůz Opel Zafira, který má nádrž zavěšenou pod podvozkem vně vozidla. Doporučuje se nějaká přídavná povrchová úprava nádrže?
3.8.2012 18:57:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Toroidní nádrž vně vozidla - PÚDobrýn den. Ne, pokud je požita venkovní nádrž, je opatřena ochrnným nátěrem od výrobce. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.8.2012 16:30:17
Jméno:
Ing. Vladimír Albrecht Předmět:
benzin v nádržiDobrý den,
dovolte mi, abych se zeptal na věc související nikoliv s plynem ale z benzínem v nádrži, kterého ubývá samozřejmě málo. Cca 1x za půl roku tankuji plnou nádrž, která mi pak stačí na starty. Vozidlo mi před měsícem nechtělo startovat na benzin, po dlouhých startech nakonec chytlo (Naposledy jsem tankoval v únoru do plna). Po ohřátí a přepnutí na plyn vše ok. V servisu mi z nádrže vypustili cca 10l "humusu". Po výměně palivového filtru a vypláchnutí nádrže je vše ok. Do vozidla samozřejmě tankuji benzin na normálních čerpacích stanicích (žádné JZD, apod.). Domnívám se, že to mohla způsobit biosložka v benzinu. Máte nějaké doporučení ohledně benzinu v nádrži? Je lepší tankovat častěji např. 5 - 10 litrů?. Auto je 18 měsíců staré, takže tam nemohl být nějaký "humus" z dřívějška, apod. Jedná se o vozidlo Renault Thalia 1,2, r. v. 2010, najeto 30. tis. km, z toho 25 tis. na plyn. Systém Lovato Easy Fast.
Velmi Vám děkuji za Váš názor.
3.8.2012 8:16:20
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: benzin v nádržiDobrý den.Není dobré mít plnou nádrž benzínu při běžném provozu.Doporučujeme cca 10-15 litrů a pak doplňovat. Jednak je vyšší váha vozidla (spotřeba) a benzín taky stárne.S pozdravem Ing.Pataky - technik
1.8.2012 16:21:16
Jméno:
Jan Předmět:
Zajizdeni motoru...Dobry den,
nemam zkusenosti s LPG,proto se ptam jestli je mozne u noveho auta s LPG zajizdet motor na plyn a nebo je potreba zajizdet nejaky cas jen na benzin,nebo paliva stridat?
Jedna se o motor renault 1.6 8V 62kW,zarizeni je Stag 4 + Flashlube,dekuji za info...nerad bych motoru pripadne hned na zacatku nejak ublizil
2.8.2012 15:23:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zajizdeni motoru...Dobrý den. Žádné "zajíždění" není potřeba.S pozdravem Ing.Pataky - technik
31.7.2012 18:55:33
Jméno:
Marek Petrovič Předmět:
Výměna jednoho vstřikovacího ventiluAuto bylo před 4 měsíci dovezeno z německa, Řídící jednotka je GASmobil
Všechny údaje, které jsou uvedeny na řídící jednotce:
GASmobil GmbH SEC-04
GASSTEUERGERAT BIS 4zYL
E8 67R-014313
E8 110R-004329
1.8.2012 14:33:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Výměna jednoho vstřikovacího ventiluLituji, ale tento systém nemontujeme.Ing.Pataky-technik
30.7.2012 22:19:55
Jméno:
Marek Petrovič Předmět:
Výměna jednoho vstřikovacího ventiluDobrý den, rád bych se zeptal na možnost výměny,náhrady a dostupnosti jednoho vstřikovacího ventilu.
Tři ostatní vstřikovací ventily fungují správně, poslední 4tý na 4tém válci nevstřikuje. Myslíte si, že když nahradím vadný ventil, bude systém nadále fungovat bez problému jako dosud?
tady informace, které jsem vyčetl přímo z ventilu:
METIS IG2
SEAT D 4mm
Nov 2007
lpg-cng class 2
67R-01 4303
110R-004304
v případě, že bystě chtěl ventil vidět, mohu zaslat foto, je žluté barvy.
31.7.2012 7:44:39
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Výměna jednoho vstřikovacího ventiluDobrý den.Jaké zařízení LPG je ve vašem vozidle? Název, případně výrobce řídící jednotky. Ing.Pataky - technik
30.7.2012 21:48:49
Jméno:
Radek KRICNER Předmět:
Přímaz olejem vs. benzínemDobrý den,
chci se vás zeptat, zda je možné udělat úpravu ve vozidle, které má nainstalovaný LPG s přímazem benzínu.
Jedná se mi o to, že jsem si nechal nainstalovat LPG (od firmy BRC) do Hyundai i30 CW 1,6 a nejsem spokojený s přímazem benzínem (ekonomické důvody). Je možné takto upravené vozidlo předělat na přímaz olejem? Případně kolik to stojí? Předem děkuji za odpověď.
31.7.2012 7:41:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přímaz olejem vs. benzínemDobrý den. Ano, v programu řídící jednotky plynu se zruší přístřik benzínu („přimazávání“) a může se doinstalovat systém Flash Lube nebo Vap Saver. U nás to stojí od 1500 Kč. S pozdravem Ing.Pataky - technik
30.7.2012 9:17:35
Jméno:
Dalibor Předmět:
FSI na CNGDobry den, nevim zda mi dokazete odpovedet i v problematice CNG. Chci se zeptat, jeli u prestaveb na CNG nutne prihlizet k motorkodu jako v pripade prestavby na LPG. Muj soucasny motorkod u FSI nejde prestavet na LPG. Premyslim, jestli pockat na vydani LPG zarizeni, ktere se naprogramuje na miru motoru, nebo si nechat udelat prestavbu na CNG.
31.7.2012 7:37:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: FSI na CNGDobrý den. V současné době neexistují programy pro vozidla s přímím vstřikem CNG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.7.2012 16:51:21
Jméno:
František Beneš Předmět:
Jak opravi čerpání LPGJak opravit čerpání LPG.Jde nějak opravit to že na některých čerpacích stanicích mi nejde tankovat LPG,začalo to asi po roce po montáži nové nadrže byla provedena odbornou firmou,domnívám se že zpětný ventil nepustí plyn do nádrže,automechanik který zařízení servisuje a opravuje s tím nechce nic dělat a tvrdí že to je problém čerpacích stanic.Proto že jich je ale několik zdá se mi že problém je i v mé nádrži.Tento problém mi způsobuje velké obtíže a nevím jak jej mám řešit.Děkuji za radu.František Beneš
28.7.2012 6:39:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Jak opravi čerpání LPG"Odborná" firma nemá pravdu když tvrdí že je chyba v čerpací stanici.Závada je na multiventilu.Ing.Pataky - technik
25.7.2012 21:28:14
Jméno:
Filip Kramer Předmět:
QashqaiDobrý den,
děkuji za odpověď, ale nechápu větu "patří do skupiny rizikových vozidel vhodných pro zástavbu zařízení LPG"
Co to tedy znamená?
26.7.2012 7:10:38
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: QashqaiDobrý den. Jedná se o předběžné vyjádření technického oddělení (BRC) do ukončení testovacích zkoušek bez bližší specifikace.Ing.Pataky - technik
25.7.2012 13:58:33
Jméno:
Pavel Rödl Předmět:
Výpočet náhrad za služební cestuDobrý den, jezdím s vozidlem Lexus RX 300 přestavěným na LPG. Jsem zcela spokojen. Spotřeba je o těch cca 20% vyšší, než u benzínu, pokles výkonu minimální. Snad jedině trošku nižší kroutící moment ve vyšších otáčkách. V poslední době jsem ale začal vozidlo používat i služebně a narazil jsem na skutečnost, že do přílohy TP se nepíše spotřeba plynu. To znamená, že cestovní náhrady mi vypočítávají z ceny plynu, ale spotřeby benzínu. Tím je provoz na plyn zásadním způsobem znevýhodněn. Je možné někde získat tyto hodnoty, pominu-li zkoušení zkušebnou? Byla spotřeba měřena při homologaci zařízení na přestavbu? Je možno ji získat?
25.7.2012 14:50:33
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Výpočet náhrad za služební cestuDobrý den.Pokud máte zařízení na alternativní pohon LPG namontován u nás nebo u našich dealerů zašlete na naši adresu kopii Technického průkazu a firma Vám napíše spotřeby pro Vaše vozidlo, které můžete použít pro Váš případ.Rudolf Apfelthaler - legislativní pracovník
24.7.2012 20:44:44
Jméno:
Filip Kramer Předmět:
QashqaiDobrý den,
jaká je prosím cena přestavby Nissan Qashqai 1,6 r.v.2012 a jakou doporučujete nádrž, když je v autě pouze prostor pro dojezdovou rezervu s výškou 18cm? Přijdu o část kufru? Protože když jsem se díval na nádrže, všechny jsou buďto 30L, nebo vysoké.
25.7.2012 7:37:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Qashqai
Dobrý den. Nissan Qashqai 1,6 podle vyjádření technického oddělení firmy BRC, patří do skupiny rizikových vozidel vhodných pro zástavbu zařízení LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.7.2012 15:29:40
Jméno:
pavel Předmět:
děkujiaha,tak to ja tam zajedu a zeptam se co jim to psalo a jestli vše ok,že?
vyměnili jen svyčky to cukuni a dušeni jak sem psal.je to možne že ta diagnostika to ukazala
24.7.2012 7:17:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: děkujiOK.
Přidat záznam