Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <206>  <207>  <208>  <209>  <210> ||  <265>     >>   >5x>  

27.6.2012 18:44:22
Jméno: alan dubový Předmět: motorkód
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je spjat, jestli vůbec je, kód motoru vozidla s rokem a měsícem výroby. Zejména v případě výběru auta s motorem TSI. Zda je možné se orientačně zaměřit na konkrétní roky výroby vozidel při výběru auta pro přestavbu na LPG. Pěkný den. alan
28.6.2012 7:19:00
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: motorkód
Dobrý den.Kód motoru nemá souvislost s datem výroby.Ing.Pataky-technik

27.6.2012 8:26:40
Jméno: Pavel Novák Předmět: dotaz
Dobrý den, mám Octavii II, motor BSE, u Vašeho partnera instalovaný systém STAG 300+. Nyní mě čeká po 90 tis. výměna rozvodů. Můj dotaz zní, zda je při tom nutné nějak zasahovat do systému na plyn nebo naopak, zda plynový systém nějak zasahuje do míst, které je potřeba mít při výměně přístupná? Mám obavu, aby si s tím v mém servisu vůbec byli schopni poradit. Předem mockrát děkuji za odpověď Pavel Novák
27.6.2012 10:00:56
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz
Dobrý den. Pokud je zařízení LPG namontováno standardně, nezasahuje do míst s přístupem nutných k výměně rozvodů. Neovlivní to ani nastavený program LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik

26.6.2012 20:32:07
Jméno: Martin Nowak Předmět: Jaké LPG
Dobrý den Koupil jsem opel meriva 1.6 16V 77kw a chtěl bych to předělat na LPG. Který systém mi doporučíte a jestli je potřeba nebo je lepší dát přimazavání ventilů. Jsem z Českého Těšína, kterou firmu by jste mi doporučil? Děkuji
27.6.2012 7:09:45
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Jaké LPG
Dobrý den.Lze použít kterýkoli sekvenční systém námi zastupovaných firem BRC, Landi Renzo, Lovato nebo Ac.Gas. Konkrétní systém vyberete u firmy kterou Vám doporučím prostřednictvím emailu.Přimazávání je nutné, doporučuji FL nebo VAP Saver, případně použít systém VSR - přístřik benzínu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

25.6.2012 14:18:37
Jméno: Jiří Novotný Předmět: kombinovaná spořeba
Dobrý den, prosím o názor k tomuto dotazu. Různé informace uvádějí, že po přestavbě vozidla na LPG se zvýší spotřeba paliva o cca 10%. Mám Fabii 1,2 a kombinovaná spotřeba plyn plus benzín neklesne pod 9 litrů, přičemž před přestavbou byla průměrná spotřeba benzínu 6,0 litrů. Při sledování samostatné spotřeby za plyn a benzín podle stavu zůstatku v nádržích vychází průměrná spotřeby plynu 6,6 litrů a benzínu (než se zařízení přepne na LPG) 2,4 litrů. Odečet litrů v nádržích samozřejmě způsobuje jistou nepřesnost. Mám tedy informaci o cca 10% zvýšení spotřeby paliva považovat pouze za „reklamní“ porovnání spotřeby pouze plynu po přestavbě se spotřebou benzínu před přestavbou, nebo se tím myslí porovnávání celkové kombinované spotřeby paliva s tím, co bylo před přestavbou? Děkuji za názor k této záležitost.
25.6.2012 15:06:28
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: kombinovaná spořeba
Dobrý den. Ke konci vašeho příspěvku se tak trochu ztrácím ve vašem dotazu… Není žádným reklamním trikem proklamované navýšení spotřeby plynu o cca 10-15%. V některých případech i o 20%. Je několik faktorů ovlivňujících výši spotřeby: Nastavení zařízení a programu LPG, kvalita plynu, komprese motoru, elektrická soustava zapalování (kabely, svíčky cívky), styl jízdy, čistota filtru vzduchu, způsob měření spotřeby, počet najetých km atd. To vše vysvětluje ten rozptyl od uváděných hodnot. S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.6.2012 20:21:54
Jméno: Bidmon Rudolf Předmět: vypínání LPG
Dobrý den. Zakoupil jsem Focuce 1999 1.6 a nechal namontovat v jediné firmě ve Svitavách a okolí, která to nabízí LPG. Později se ke mě dostaly informace, že s montáží možná nemají tolik zkušeností jak tvrdí. Zařízení je Autogasfinal Lovato easy fast 1.1-1.3 2012. Nyní mám potíže s fungováním a mechanik, který to montoval, nemůže přijít na to čím by to mohlo být. Přepínač mám s diodovým ukazatelem stavu nádrže. Stává se mi, že i když je nádrž třeba plná, zařízení přepne na benzín, jako kdyby plyn došel. Když chci přepnout na plyn zpět, tak to čeká na přepnutí, bliká a zase skočí do benzínu. Nepomůže ani když zastavím a vypnu motor na minutu. Teprve až např po hodině vše funguje a přepne to po nastartování do plynu.
25.6.2012 7:52:57
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: vypínání LPG
Dobrý den. Naše firma nemá smluvního partnera přímo ve Svitavách. Patrně se jedná o nesprávné nastavení celého systému. Obraťte se na firmu Hensl Roman, Moravská Třebová. S pozdravem Ing.Pataky - technik

22.6.2012 18:54:03
Jméno: Luboš Předmět: Spotřeba LPG
Dobrý den Mám namontován systém SEQVENT 24 BRC na Qashqai 1.6.Vše funguje velice dobře(23000km).Pouze mám problém se spotřebou.(benzín 7.2/70000km,LPG9litrů a více).již jsem na vás tento dotaz měl.V servisu mi prý udělali tak jak jste uvedl ,ale je to stajné.Je tedy reklama (10-15%navýšení) klamavá a spotřeba nejde snížit?Spotřeba by měla být kolm 8 litrů.Tankuji plná,prázdná a plná,potom zjištuji spotřebu.Tankuji i ve stejný čas kvůli teplotě plynu.Vyzkoušel jsem i několik druhů LPG.Vše zhruba stejné Děkuji za pozitivní odpověď.
25.6.2012 7:43:05
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Spotřeba LPG
Dobrý den. Který náš smluvní partner provedl zástavu LPG do Vašeho vozidla? Ing.Pataky - technik

22.6.2012 11:03:06
Jméno: Petr Předmět: Dotaz na LPG Chevrolet Cruze
Dobry den, prosim vas montovali jste uz LPG do vozu Chevrolet Cruze sedan 1.8l benzin? Pokud ano jak dlouho montaz trva jaky system je nejlepsi do tohoto vozu pouzit a jak nejvetsi nadrz se da pouzit do prostoru rezervy a je nutne primazavani FlashLube?Prosim na kolik LPG do vozu prijde? Moc dekuji za odpoved
22.6.2012 11:23:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz na LPG Chevrolet Cruze
Dobrý den. Ano, montovali jsme několik vozidel. Montáž trvá jeden den. Nedovolíme si zde veřejně pojmenovat nejlepší systém, ale víme, která zařízení jsou nevhodná. My používáme jedno italské zařízení. Zástavba zařízení LPG do Vašeho typu vozidla vyžaduje zkušenosti montážní firmy s vlastnictvím potřebné diagnostiky. Velikost nádrže je omezena pouze průměrem, a zákazník si může vybrat i vyšší profil s větším objemem. Např od 50l atd. Přimazávání je hodně diskutovaná záležitost, pro jistotu lze namontovat FL nebo použít přístřik benzínu. Na cenu montáže se informujte na čísle 606 616 986. S pozdravem Ing.Pataky - technik

21.6.2012 22:20:41
Jméno: rosta Předmět: lpg
dobry den chtěl jsem se zeptat skončila mi platnost nadrže na lpg slišel jsem že se da ještě prodloužiz o par let chtěl bys naku radu jak mam pokraovar
22.6.2012 7:29:39
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: lpg
Dobrý den.Klikněte na našem webu na tlačítko výměna nádrží.

20.6.2012 23:08:38
Jméno: Barbora Polová Předmět: přestavba Fiesta ST
Dobrý den, uvažuji o přestavbě Fordu Fiesta 2,0 ST na LPG. jaká by byla orientační cena? Díky moc
21.6.2012 9:22:25
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: přestavba Fiesta ST
Odpověď odeslána na Váš email.

18.6.2012 14:23:36
Jméno: Petr Předmět: Fabia
Dobrý den, minulý pátek jsem si u Vašeho smluvního partnera nechal namontovat na svůj vůz Škoda Fabia zařízení STAG 300-4. Dnes se mi rozsvítila oranžová kontrolka, kontrola systému výfukových plynů. Mohl byste mi poradit co s tím. jestli mám několik dní počkat a nebo zajet na opravu. Mohl byste mi napsat z jakého důvodu tato kontrolka svítí. Děkuji Petr.
18.6.2012 15:20:04
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Fabia
Dobrý den. Na nic nečekejte, žádejte okamžitě úpravu programu.S pozdravem Ing.Pataky-technik

15.6.2012 23:25:19
Jméno: David Předmět: množsví přivstřikovaného benzinu
Dobrý den, mám Hyundai i30cw 1.6CVVT,BRC SQ24. Zajímalo by mě, jak velké množství benzínu je přivstřikováno při provozu na LPG.
16.6.2012 8:17:19
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: množsví přivstřikovaného benzinu
Dobrý den. Množství přivstřikovaného benzínu je závislé na nastavených parametrech VSR v programu, stylu jízdy a druhu provozu (městský, dálniční) Hodnoty nastavení jsou našim know-how.Jakákoli konkrétní hodnota by mohla být zavádějící. S pozdravem Ing.Pataky - technik

13.6.2012 13:22:58
Jméno: Tomáš Předmět: (VSR x FL)
Dobrý den, problematika přimazávaní je asi velice zajímavá, ale zajímalo by mne jestli máte prokalkulováno co je z pohledu zákazníka na náklady výhodnější? Jestli VSR třeba zbytečně neprodražuje cenu za km oproti FL nebo opačně.
14.6.2012 7:04:29
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: (VSR x FL)
Dobrý den.VSR funguje pouze při překročení nastavených limitů. Je to jiné u městkého provozu a jiné na dálnici. Obecně lze řící, že to vyjde téměř nastejno.Ing.Pataky - technik

12.6.2012 22:48:25
Jméno: Karel Mach Předmět: VSR
Dobrý den, Jsou obě metody ochrany ventilových sedel (VSR x FL) ve svém účinku rovnocenné, nebo doporučujete více jednu z nich? Chtěl bych dát přednost VSR (u vozu Ford a motoru Duratec), je tento způsob ochrany (bez FL) plně dostačující? Děkuji.
13.6.2012 6:48:53
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: VSR
Dobrý den.Nemáme erudované výsledky porovnání VSR a FL..S pozdravem Ing.Pataky - technik

11.6.2012 23:55:29
Jméno: Radek Předmět: Životnost vstřikovačů
Dobrý den, mám dotaz ohledně obecné volby zařízení z hlediska životnosti vstřikovačů. Zda Valtek, Tartarini x BRC x Keihin atd. Dokonalý rozstřik, dávkování x choulostivost na kvalitu plynu. Častější rozborka a čištění x výměna celých vstřikovačů atd. Lze kombinovat vstřikovače s jiným zařízením. Např. jednotka Tartarini a vstřikovače BRC?
12.6.2012 8:24:27
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Životnost vstřikovačů
Dobrý den. Jsme profesionální a korektní firma. Jakýkoli řebříček vstřikovačů by mohl poškodit třetí strany. Za určitých podmínek lze vstřikovače kombinovat: musí souhlasit napájecí napětí, odpor a impedance, typ konektoru a přítomnost volby daného vstřikovače v programu a další. S pozdravem Ing.Pataky - technik

11.6.2012 11:25:04
Jméno: Robert Předmět: Hyundai i30
Vlastnim Hyundai i30 2010, 1,4 80,2kw motor G4FA. Aky mate nazor na LPG zariadenie AG AUTOGAS TELEFLEX SGI a k tomu primazavanie ventilov , JLM valve saver fluid. Na Slovensku to odporucaju najviac. Kolko kvapiek toho JLM za minutu odporucujete a je potrebne este aj privstrek paliva ? Za Vasu odpoved vopred velmi pekne dakujem.
11.6.2012 12:11:52
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Hyundai i30
Dobrý den. Ke konkurenčním zařízením se zásadně nevyjadřujeme. V České Republice si zastoupení Hyundai vybralo italské zařízení BRC se systémem VSR bez nutnosti instalace FL.S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <206>  <207>  <208>  <209>  <210> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací