Diskuzní fórum LPG/CNG
11.6.2012 9:37:46
Jméno:
Michal Předmět:
DotazDobrý den.Vlastním vůz Honda a mám jeden dotaz.V autě je namontováno přimazávání Fl a jde mě o jednu věc a to o vůle ventilů po km se mají kontrolovat.Auto nemá automatické doštelování ventilů. Jezdím převážně v měském provoze a mám najeto kolem 20000km.A jestli mě můžete doporučit nějaký servis poblíž Litoměřic kde by mě to udělali a kolik by to tak stlo jenom chco odhad děkuji za kladné vyřízení
11.6.2012 10:12:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. I při instalaci LPG dodržujte výrobcem předepsané frekvence kontrol ventilů. Nemáme přehled o autoservisech a cenách prací v žádném regionu Čech. S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.6.2012 14:55:46
Jméno:
Robert Gottwald Předmět:
DotazDobrý den, je možné přečerpávat plyn do vozu Škoda octavia 1,6 Mpi z klasických propan butanových lahví ? Zařízení mam namontované vč přimazávání Flesh lube a pumpu na přečerpávání vlastním. Děkuji
11.6.2012 7:03:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Není nám známý zákon, který by přečerpávání výslovně zakazoval. Nicméně, nemůžeme to doporučit. Uvědomte si, že vaše pumpa jako taková nepodléhá předepisovaným kontrolám. Pokud by se objevila netěsnost spojů, kterou byste jako laik nepoznal nebo přehlédl, mohlo by dojít ke zranění osob i majetku. Další otázkou je, jak by k takové škodě přistupovala i pojišťovna. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.6.2012 9:27:33
Jméno:
Radek Předmět:
RE: tovární zástavba FordTakže to mě pak nejvyhlášenější prostějovský montážník kecal. Flashlube to nemá, takže bych usuzoval na odolnější sedla přímo z výroby. Kolik stojí případně nové vstřikovače?
9.6.2012 12:18:15
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: RE: tovární zástavba FordMůže to být taky starší verze P/D. Dříve se FL neinstaloval.Ceník komponentů nezveřejňujeme. Je určen pro montážní firmy.Ing.Pataky - technik
9.6.2012 0:10:24
Jméno:
Radek Předmět:
tovární zástavba FordMám možnost koupit Ford Focus 2.0 r.v. 2010 s továrně montovaným LPG (ve VIN) montováno CNG technik Köln. Najeto cca 100 tis. km. Dle technických specifikací k zařízení by se mělo jednat o BRC plug and drive (řídící jednotka FLY SQ E367R011002, vstřikovací lišta BRC SQ E1367R010223, čidlo tlaku BRC SQ E1367R010185 atd.). Dotazem u místního a to vyhlášeného montážníka nejen BRC mě bylo sděleno, že uvedené zařízení je již zastaralé a nejsou na něj díly a je v současnosti nahrazeno BRC Sekvent 24. Je to pravda co se týče dílů? Jakou životnost mají uvedené vstřikovače? Je velký kvalitativní rozdíl oproti současným zařízením LPG (spolehlivost, dokonalost a možnosti nastavení sw, odolnost vstřikovačů - celá lišta nebo jednotlivě měnitelné atd.)? Mají továrně upravené Fordy odolnější ventilová sedla? Někde jsem četl, že bifuel verze (řeč byla spíše o E10, E85 atd.) mají jiná sedla. Nebo raději volit obdobné auto a udělat novou přestavbu (Tartarini, VSI Prins, Landi Renzo)?
9.6.2012 7:02:37
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: tovární zástavba FordBez urážky vašeho vyhlášeného montážníka Vám sděluji, že systém Plug&Drive je nejmodernější systém firmy BRC. Sekvent 24 je určen pouze pro 3-4 válcová vozidla. Životnost vstřikovačů ovlivňuje řada faktorů, mimo jiné kvalita plynu, nastavení programu atd.. Výrobce udává životnost až 80.000 Km. Do fordů obecně montujeme FL nebo aktivujeme systém VSR.Doporučuji spíše montáž nového zařízení, než řešit závady nějakého staršího. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.6.2012 16:45:25
Jméno:
Zdeněk Předmět:
Hyundai i 30 1,6CVVT,BRC SQ24,přimazáváníZdeněk J.
Dobrý den,
Hyundai i 30 1,6CVVT,BRC SQ24.
Který ze systémů přimazávání je vhodnější VSR nebo FL.Jak poznam jestli je aktivováno VSR(kromě konstatování technika
o aktivaci)a jaké jsou možnosti aktivace a nastavení VSR.Děkuji Z.J.
9.6.2012 6:51:02
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Hyundai i 30 1,6CVVT,BRC SQ24,přimazáváníDobrý den.Nemáme erudované výsledky porovnání VSR a FL. Aktivaci VSR lze vyčíst pouze v programu. Možnosti nastavení VSR je naše know-how.S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.6.2012 9:02:34
Jméno:
Petr Předmět:
ukazatel pcDobrý den, mám Octavii II 1.6 MPI, spotřeba mi ukazuje dle palubního počítače 6 až 7 l/100. Mohu vědět jaká je přesnost pc, případně jaká je odchylka od skutečné spotřeby LPG? Děkuji za odpověď.
8.6.2012 10:22:01
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ukazatel pcDobrý den.Hodnoty palubního počítače při provozu na plyn neodpovídají hodnotám při provozu na benzín. Zařízení LPG negeneruje potřebné údaje pro řídící jednotku benzínu a tím i palubního počítače.
7.6.2012 18:29:14
Jméno:
Milan Předmět:
HyundaiDobry den. Kupil som Hyundai I 30 CW, 1,4, 80 kw, r.v: 2011 na Slovensku, kde slovensky importer neponúka LPG do novych aut. V CR je mozne si kupit nove auto s LPG pohonom, ktory montujete pravdepodobne vo vasej firme, pricom je poskytnuta plna zaruka na auto a LPG system. Je mozne dodatocne namontovat vo vasej firme LPG pohon a zaroven uznat plnu záruku dovozcom na Slovensku? Aky system LPG montujete pre vyrobcu automobilov znacky Hyundai I 30 CW, 1,4, 80 kw ? Za odpoved dakujem.
8.6.2012 10:16:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: HyundaiDobrý den. Montáž zařízení LPG v České republice (homologace) do vozidla registrovaného na Slovensku, nelze na naše doklady přihlásit na MÚ obor dopravy. S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.6.2012 11:37:10
Jméno:
Jiří Předmět:
HyundaiDobrý den. Nedávno jsem dále od svého bydliště zakoupil vůz Hyundai i30cw- 1,6 -93kw do kterého jsem si hned nechal namontovat LPG, nejsem nějaký technický typ proto jsem se o podrobnostmi moc nezabýval. Podvědomě jsem si myslel že hyundai jako takový montuje do všech svých vozů stejný typ LPG. Trpké bylo zjištění při první proholídce lpg, cituji: kde vám to dělali? my dáváme lepší vstřiky které jsou chlazené, dáváme přístřik benzínu i přimazávání,vy tu máte tu nejjednodušší verzi která tam jde dát, bez ničeho. Podotýkám za úplně stejné peníze 30000kč. Tak teda nevím co si mám o tom myslet. Proč hyundai nedává přimazávání a přístřik? Dává se obojí dohromady nedo jen jedna možnost? Je to na můj motor potřeba? Když jsem se ptal jestili mi dodělají přimazávání tak řekli že ne, je to normální? Předem děkuji za odpověď.
7.6.2012 14:30:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Hyundai
Dobrý den. Námi vyškolení partneři firmy Hyundai (autoservisy, salóny, prodejci atd.) instaluji jednotné zařízení sekvenčního vstřikování firmy BRC té nejvyšší kvality. Tato zařízení mají v programu obsaženou možnost vstřikování benzínu tzv. systém VSR. Na přání zákazníků lze dodatečně instalovat i přimazávání ventilů Vap Saver nebo Flash Lube. Vaše vozidlo přimazávání potřebuje. Sdělte mi montážní firmu přímo na email technik@autogascentrum.cz a zařídíme i dodatečnou aktivaci VSR, případně montáž FL. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.6.2012 19:49:02
Jméno:
Julo Předmět:
HyundaiDobrý deň. Aký typ LPG zariadenia je najvhodnejší na Hyundai i 30 CW, obsah motora 1.4 r.v:2011 ? Je potrebné domazavanie sediel? Ďakujem.
7.6.2012 9:25:35
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: HyundaiDobrý den. Kterýkoli sekvenční systém. Vyzkoušeli jsme systém STAG a SQ24.Přimazávání doporučuji.S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.6.2012 14:19:12
Jméno:
Stanislav Vítek Předmět:
DotazDobrý den, mám Citroen C3 motor 1.1 44 kw rok výroby 2004 a mám zájem o přestavbu na LPG. Můžete mě sdělit cenovou nabídku?
6.6.2012 15:00:20
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazVáš dotaz byl přesunut do poptávkového formuláře.Odpověď dostanete emailem.Ing.Pataky - technik
6.6.2012 9:52:04
Jméno:
Zbyněk Žabenský Předmět:
VW Passat 2,0FSI Dobrý den, zajímalo by mě zda je k dispozici přestavba pro VW Passat 2,0FSI 110KW kód motoru BVX případně jestli je v plánu a kdy by mohla být k dispozici. Jedná se mi o přímý vstřik LPG do válců, nikoliv do sání.
Děkuji Zbyněk Žabenský
6.6.2012 10:02:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: VW Passat 2,0FSI Dobrý den.Je nám to líto, ale Váš motorkód vozidla zatím není v seznamu montovatelných aut. Poptejte se někdy koncem září. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.6.2012 8:16:19
Jméno:
Honza Předmět:
Dacia LodgyDobry den,
stejne jako petr uvazuji o koupi Dacia Lodgy 1.6,muzete mi prosim take poslat cenovou nabidku,bud email nebo zde,je mi to jedno..
Dekuji
5.6.2012 13:11:47
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dacia LodgyNabídku dostanete na Váš email. Ing.Pataky - technik
4.6.2012 16:20:46
Jméno:
Kaplan Předmět:
VAP SAVERDobrý den,
mám od Vás namontováno VAP - SAVER, je nutno dolévat přímaz pouze od tohoto výrobce nebo i např. Flash Lube.
Děkuji
5.6.2012 7:03:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: VAP SAVERDobrý den. Nedoporučujeme záměnu kapalin, snad jenom nouzově. Kapaliny od různých výrobců mají odlišnou viskozitu (přilnavost, hustotu atd.) a počet kapek by se musel přenastavovat.S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.6.2012 10:26:32
Jméno:
Jan Předmět:
LPG v NěmeckuDobrý den, vidím, že fungujete i v Německu. Dáte mi odkaz na čerpací stanice LPG v Německu?
3.6.2012 8:49:22
Jméno:
Jarda Předmět:
TSI 1.2 (77 kw) Yeti Dotaz na přestavbu Yeti 1.2 TSI (77Kw), kde najdu na vozidle Váš kod motoru na kterém je závislá přestavba (motor kod) ? Ve foru jsem se dočetl jen na 72 Kw ??. Pokud vozidlo je v záruce, je uznána poté i příp.záruka v aut.servisu škoda ? Jaký typ nádrže se dodává a přibližně kolik by stála přestavba. Zatím jsem se nikde nedočetl o spolehlivosti LPG na motorech TSI, jen obavy s jeho chlazením. Děkuji za odpověd.
3.6.2012 11:35:31
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: TSI 1.2 (77 kw) Yeti
Dobrý den.Motorkód vozidla je uvedný na zadní straně TP v popisu motoru. Zatím jsme provedli zkušební montáž u vozidla Yeti a po vyhodnocení provozu se rozhodneme o dalším postupu. Nemáme možnost ovlivnit záruku u prodejců Škoda. Montáž zařízení LPG do vozidel s přímím vstřikem je na začátku a žádná firma nemá relevantní výsledky spolehlivosti. Ceny montáží se pohybují od 38.000 Kč podle druhu použitého zařízení.Instalujeme toroidní nádrž místo rezervního kola.S pozdravem Ing.Pataky
Přidat záznam