Diskuzní fórum LPG/CNG
2.6.2012 17:09:55
Jméno:
Petr Předmět:
Dacia LodgyDobrý den. Uvažuji o koupi Dacii lodgy 1,6. Mohl by jste mi sdělit cenovou nabídku montáže LPG a kam by se umístila nádrž ? Děkuji.
3.6.2012 6:45:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dacia LodgyNabídku dostanete na Váš email. Ing.Pataky - technik
2.6.2012 6:35:13
Jméno:
Bainar Jan Předmět:
dotazDobrý den,děkuji za odpověď, asi jsme se nepochopili ,špatně jsem se vyjádřil. Jen mi šlo o to zda mohu uplatnit a bude mi uznaná reklamace. Technik tvrdil ,že ne. Vy zase i já uznávám ,že občas něco se rozbije. Tedy si myslíte ,že je možné amůže být uznaná reklamace Setkal jste se již ve své praxi s touto poruchou. Přimazávání je umístěno v prostoru kde je dostatek místa a ničeho se v okruhu 15 cm nedotýká. Pěkný den Bainar
2.6.2012 9:09:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den.Předpokládám, že jste od montážní firmy obdržel sdělení o platnosti záruky. Tedy délku záruky a kterých komponentů se týká. Některé firmy nabízí delší záruky než předepisuje obchodní zákoník. Otázku reklamace musíte řešit s montážní firmou. Žádná montážní firma nemá možnosti kontroly mechanických a jiných vad montovaných komponentů.S pozdravem Ing.Pataky - technik
1.6.2012 21:40:46
Jméno:
Eduard Předmět:
VolvoDobrý den, mám Volvo V50 2,5 T, r.v. 2007, mám zájem o přestavbu na lpg ale nikdo mě ho nechce přestavět že má nějaký tlakový spínač, nebo snímač benzínu, to je takový problém? Přijedu klidně i k vám, kolik by to asi stálo? Díky.
2.6.2012 6:05:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: VolvoZavolejte na 602 178 440
1.6.2012 9:46:44
Jméno:
David Předmět:
Opel Dobrý den,
slyšel jsem, že pro vozy Opel se doporučuje přimazávání ventilů až od r.v. 2006. Mám Opel Astra G 1,6 r.v.2005 a údajně tedy není přimazávání v mém případě nutné. Můžete mi prosím tohle potvrdit? Děkuji.
1.6.2012 9:57:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Opel Dobrý den. Nemáme hodnověrně podložený datum zavedení tzv. "měkčených sedel". Investice za FL představuje cca 1500 Kč, neriskoval bych a pojistil bych se.S pozdravem Ing.Pataky - technik
1.6.2012 9:41:29
Jméno:
Bainar Jan Předmět:
dotazDobrý den , s pohonem na LPG spokojenost. Nastal problém: u přimazávání došlo dle technika v Brně Jenaweinova k prasknutí průhledné kontrolky sledování kapek.Bez jakéhokoliv dotyku. Občas zvednu kapotu abych zkontroloval zda maže . Zjistil jsem .že olej jakoby se rozmazává po kontrolce. Při návštěvě servisu mi bylo sděleno ,že je tato prasklá. Jak je to možné? Děkuji za odpověď a radu co se s tím dá dělat. Montáž byla provedena vloni v říjnu. Bainar
1.6.2012 10:02:55
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den.Vaše otázka "jak je to možné?" snad není myšlena vážně...Prostě, občas se něco rozbije. V rámci reklamace vyměnit u montážní firmy.S pozdravem Ing.Pataky - technik
31.5.2012 18:45:34
Jméno:
Dalibor Předmět:
Přestavba Opel AstraDobrý den,uvažuji o koupi noveho Opel Astra Sports Tourer s motorem 1.4T 103kw/140k.Chtěl bych se zeptat zdali jde tento motor bez problemu přestavět na lpg a zdali je nutna nějaka dalši uprava např.Flash Lube.Popřipadě jaky system do tohoto vozu doporučujete.Popřipadě mi zašlete cenovou nabídku na email.Děkuji
1.6.2012 7:24:59
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba Opel Astra
Dobrý den. Nevidím žádný problém co se zástavby zařízení LPG týká do Vašeho typu vozidla. Osvědčil se systém STAG 4 PLUS. Jednoznačně doporučuji (nařizuje to i technické oddělení zastoupení Opel GM v České Republice) přimazávání ventilů systémem Flash Lube nebo VAP Saver. Cenovou nabídku montáže Vám zasílám na email. S pozdravem Ing.Pataky - technik
31.5.2012 15:28:18
Jméno:
Ivo Kratochvil Předmět:
Ford - cenaDobry den,
je mozne poslat mi cenovou nabidku (nebo aspon odhad) prestavby LPG na vozidlo: Ford Explorer,6v,4.0,r.v.2000,Euro 2,benzin,toroid nadrz?
Dekuji.
31.5.2012 18:03:02
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Ford - cenaDobrý den. Podle Vašeho přání jsem Vám zaslal nabídku na na Váš email. S pozdravem Ing.Pataky - technik
31.5.2012 9:19:06
Jméno:
alan Předmět:
TSIDobrý den,
je nějaká pravděpodobnost, že v dohledné době budete mít program na motory TSI bez omezení motorkódem? Pokud ano, tak kdy? A kolik by taková přestavba stála pro motor 1,8 TSI?
Děkuji a přeji pěkný den.
31.5.2012 12:23:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: TSIDobrý den. Vývoj jde sice dopředu rychle a nic se nedá vyloučit, ale kdy se objeví systém bez omezení nevíme. U současných stávajících systémů se cena zástavby 4 válcového vozidla pohybuje od 38.000 Kč. S pozdravem Ing.Pataky - technik
30.5.2012 23:58:58
Jméno:
Petr J. Předmět:
Start za studenaDobrý den, mám od tohoto ledna namontováno ve Fabii I 1,4 59kW 2007 LPG sadu Š.Fabia -Magic 4V a od dubna jsem začal mít problémy se startováním za studena, většinou to chytne až napotřetí, když je motor zahřátý startuje bez problemu.Byl jsem s tím 2x v servisu, kde mi LPG montovali, vše mi znova seřídili ale bez zlepšení. Naposledy se jim nezdála řídíci jednotka motoru, objednali mě do autorizovaného servisu Škoda, kde mi mají přehrát software v řídící jednotce motoru a pak mi seřídí LPG. Mně se to moc nezdá. Můžete mi napsat, prosím, Váš názor. Děkuji. Petr J.
31.5.2012 7:04:57
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Start za studenaDobrý den.Lituji, ale vámi uvedený systém nemontujeme a neservisujeme. Ing.Pataky - technik
30.5.2012 21:18:35
Jméno:
Jaromír Předmět:
Výměna svíčekDěkuji za odpověď. Rád bych ještě znal váš názor na nutnost zkráceného intervalu výměny svíček při provozu na LPG.
31.5.2012 7:02:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Výměna svíčekPodle doporučení výrobce.Ing.Pataky
30.5.2012 18:04:42
Jméno:
Jaromír Předmět:
Výměna svíčekDobrý den, zajímá mě váš názor na nutnost dřívější výměny svíček při provozu na LPG v případě, že se dosud neprojevují žádné nežádoucí účinky. Na svíčkách mám najeto 60 000 km, z toho na plyn 40 000 km.
Dále by mě zajímalo, zda je žádoucí použít speciální svíčky pro LPG, nebo raději svíčky doporučené výrobcem vozu. Předem děkuji za odpověď.
30.5.2012 19:58:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Výměna svíčekDobrý den. My obecně doporučujeme používání svíček předepsaných výrobcem na provoz LPG. Výjimku tvoří případy (je jich minimum) kde jsou problémy se spalováním. S pozdravem Ing.Pataky - technik
30.5.2012 15:13:22
Jméno:
Vykysalý Petr Předmět:
palivoměrDodrý den pane inženýre, mám od Vás namontováno LPG AC-STAG asi týden. Na plnou nádrž 47 litrů/40 litrů natankováno u Vás, jsem ujel 230 km a už svití červená kontrolka na přepínači.Nevím kolik mohli najet Vaši technici při montáži, jestli, tak max. v desítkách km. Je možné, že najedu ještě minimálně 200-300km než budu mít prázdnou nádrž? Normální spotřebu na benzím mám do 7 lirtů. Na lpg tedy počítám kolem 8 lirtů. Pak po natankování 40l lpg bych měl najet kolem 500 km. Díky za optimistickou pro mě odpověď :-).S pozdravem Vykysalý Petr
30.5.2012 15:25:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: palivoměrDobrý den.Musíme donastavit snímač hladiny plynu. Vedoucí provozu Vás bude kontaktovat.Po nové montáži do 2500-3000 km může být malinko vyšší spotřeba než 8 l/100 km. Předpokládám najetí ještě cca 200-230 km.S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.5.2012 19:45:16
Jméno:
Kamil Předmět:
Škoda Octavia 74 kW - kolísání otáčekDobrý den, loni v červenci jsme si nechal namontovat LPG do Octavie I (s motorem 74 kW), od samého počátku mám problém s kolísáním otáček na volnoběh. Zpočátku otáčky kolísali až o 400 otáček nahoru i dolů, po několika reklamacích v servise, kde mi plyn montovali mi postupně vyměnili čidlo teploty, svíčky, několikrát vymazali jednotku....při poslední opravě mi kontrolovali váhu vzduchu a klapku(váha i klapka je podle servisu v pořádku) - nakonec vyměnili hadici podtlaku sání a tvrdili, že auto je spravené a vše bylo způsobené steřelou hadicí...nyní otáčky kolísájí v rozmezí cca 200 otáček. V servise mi řekli, že je mírné kolísání běžné, chtěl jsme se zeptat, zda je to pravda, a pokud ano kolik otáček můžu považovat za normální kolísání, popřípadě, kde by mohl být celý problém. V autě je podle servisu namontována velice kvalitní a spolehlivá řídící jednotka STAG 4, vstřikovací rampa VALTEK. Děkuji za odpověď.
30.5.2012 7:11:39
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Škoda Octavia 74 kW - kolísání otáčekDobrý den. Vyřešit problematiku kolísání otáček lze pouze po provedení diagnostiky. Mějte na paměti, že i nepatrné kolísání otáček v benzínu se mírně zvýší při provozu na plyn. Pro správné spalování je nutno mít v pořádku celou zapalovací soustavu. Tedy ne jenom svíčky. (kabely, cívky) Důležité je místo snímání podtlaku. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.5.2012 12:01:48
Jméno:
p Předmět:
mam?
a pak sem četel ješte : myslite že si mam nechat do montovat do fabie?ma to učetel?...............
29.5.2012 12:14:27
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: mam?Dnes si můžete přečíst cokoli..... Zbytek vašeho sdělení je reklamou na určitý výrobek, a proto byl v celém rozsahu smazán. Ještě jednou zdůrazňuji, že vaše vozidlo přimazávání nepotřebuje. Ing.Pataky - technik
29.5.2012 7:37:52
Jméno:
p Předmět:
děkujitak že pane nemám raději koupit,a aplikovat,to se dáva do benzinu že?a pak se musi natankovat plna nadrž?
pouze tedy 12kapek?
děkuji
29.5.2012 7:44:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: děkujiAditivum do benzínu, FL pro provoz na plyn. Ale nutné to není.
Přidat záznam