Diskuzní fórum LPG/CNG
28.2.2023 18:00:09
Jméno:
Bubernik Předmět:
Závada LPGNěkolikrát mi při cestě cca 50 km vařila voda. Dolévat jsem asi 5l. Po konzultaci s automechanikem jsem vyřadil reduktor s chladícího okruhu a bylo vše ok. Plyn se dostával přes reduktor do chladící soustavy a vytlačil vodu .
Začalo to přepínáním plynu na benzín, během jízdy a neochotně se přepínal benzín na plyn po startu.
Poté se začala zvyšovat teplota motoru, ( těsnění pomalu odcházelo) a následoval var motoru po cca 5km. Oprava - bylo možné vyměnit těsnění za pár stovek. Já jsem volil raději nový reduktor od jiného výrobce, kde tato závada je naprosto vyloučena.
28.2.2023 11:46:33
Jméno:
Jarda Předmět:
Hyundai Tucson 2.0 i 2005Dobrý den.Mám problém v tom že se mi rozsvěcí kontrolka motoru ale pouze na chod LPG. Když přepnu na benzín tak po několioka km sama zhasne.Ale opět na provoz LPG se cca po 50-100km rozsvítí.Měl jsem to i v servisech kde mi měnili lambda sondy a nastavovali.Po čase se ale kontrolka rozsvíti zase.
Nevíte čím to může být?? Falešný vzduch nenasává Lambdy vyměněny výfukový systém v pořádku.MOhou toto udělat zapalovací svíčky??
Děkuji
28.2.2023 12:54:55
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Hyundai Tucson 2.0 i 2005Dobrý den, rozsvěcování kontrolky motoru může být způsobeno špatným složením palivové směsi LPG. Bude tedy nutné připojit LPG systém k diagnostickému programu a zkontrolovat správnou funkčnost jeho komponent včetně plynové mapy. Vzhledem k tomu, že opotřebení svíček je při provozu na LPG větší, doporučuji též svíčky zkontrolovat a případně vyměnit.
22.2.2023 18:42:35
Jméno:
Radim Předmět:
Honda crv 2013Dobrý večer
Prosím o radu jaké zapalovací svíčky po přestavbě na LPG ( systém LANDIRENZO) pro auto Honda crv 2013 kód motoru R20A9? Děkuji
23.2.2023 7:16:18
Jméno:
RE: Honda crv 2013Dobrý den, pokud jsem se díval do katalogů na svíčky pro tento motor, jsou k dispozici jednopólové svíčky od různých značek v různých cenových relacích. My máme dobré zkušenosti se svíčkami DENSO a BOSCH. Je třeba počítat s tím, že opotřebení svíček je u provozu na LPG vyšší a bude nutná jejich častější výměna.
16.2.2023 15:47:10
Jméno:
Roman Předmět:
Mada 5 LPG?Dobrý den, moc děkuji za radu ohledně Mitsubishi Outlander.
Mám ještě prosbu, jestli by jste mi nenapsal, jestli je možné přestavět na LPG některý z motorů Mazdy 5 po roce 2010?
Ve Vaší galerii vidím, že přestavujete i auta, která ostatní plynaři nedělají.
Předem děkuji.
20.2.2023 7:12:23
Jméno:
RE: Mada 5 LPG?Dobrý den, po r. 2010 můžeme v současné době přestavět pouze motor 1,8 MZR, 85 kW, kód motoru L850.
14.2.2023 16:14:06
Jméno:
Jan Předmět:
Výměna nádrže LPGDorý den, budu muset měnit na podzim nádrž LPG.Mohou mně výměnu a záznam o ní do "plynového techničáku" udělat v Polsku?Nebude to v Česku na technické problém?
Děkuji
15.2.2023 8:21:28
Jméno:
RE: Výměna nádrže LPGDobrý den, možné to je za předpokladu, že bude použita nádrž v souladu s typovým schválením dle kterého byla přestavba Vašeho vozidla na LPG provedena.
13.2.2023 21:18:56
Jméno:
Robert Předmět:
kde tankovať lpgZdravím
pendlujem medzi ČR a SR. Na Slovensku sa všeobecne odporúča tankovať LPG na pumpách slovnaft. Slovnaft je aj výrobca LPG. Niekedy sa mi však na SK nepodarí natankovať. prosím ktorá sieť v ČR má najkvalitnejšie LPG, resp kto vyrába LPG v ČR? Hlavne by som sa chcel vyhnúť tankovať PLG ktoré niekto pančoval a podobne.... Ďakujem
14.2.2023 7:15:10
Jméno:
RE: kde tankovať lpgDobrý den, kvalitu paliv sleduje ěská obchodní inspekce. Svůj dotaz prosím směřujte tam.
12.2.2023 12:55:16
Jméno:
Jedlička Předmět:
Berlingo, rok 2009, motor 1,6, NFUCDobrý den. Můžete se, prosím, vyjádřit ke vhodnosti zástavby pohonu na LPG u uvedeného vozu, typ motoru NFUC? Je to ještě starší typ motoru 1,6? Někde jsem se dočetl, že novější typ motoru 1,6 (snad VTi) už vhodný není. Je-li to pravda, proč?
Je vhodné použít ochranu ventilů, tzv. přímaz?
Jaký systém ve střední (optimální) kvalitě a bezproblémovosti byste doporučil a na kolik by vyšla montáž?
Děkuji, Jedlička
13.2.2023 8:08:47
Jméno:
RE: Berlingo, rok 2009, motor 1,6, NFUCDobrý den, motory 1,6 VVTi ve výkonových variantách 72 i 88 kW jsme přestavovali a vozidla jezdí bez problémů. Při přestavbě doporučujeme použít některý ze způsobů ochrany ventilů. Přestavěná vozidla si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/citroen/ . Cenu přestavby jsem Vám poslal mailem.
12.2.2023 8:47:19
Jméno:
Roman Předmět:
Mitsubishi Outlander 2.4Dobrý den, je možno přestavět na LPG Mitsubishi Outlander/Peugeot 4007/Citroen C-crosser 2.4 125kw? Rezervní kolo je od spodu auta a je dost malé. Jak velká nádrž LPG se může dát? Jak je řešeno seřízení ventilů u tohoto vozu? Je nutné přimazávání ventilů? Děkuji předem za odpověď.
Roman D
13.2.2023 7:48:42
Jméno:
RE: Mitsubishi Outlander 2.4Dobrý den, motory 2,4, 125 kW, kód motoru 4B12 lze přestavět na pohon LPG. Do vozidel Mitsubishi Outlander II vyráběných v letech 2007 – 2012 lze nainstalovati namísto rezervního kola nádrž o objemu 53 l (lze naplnit na max. 80% objemu). Při přestavbě těchto motorů používáme některý ze způsobů ochrany ventilů. Pokud výrobce vozidla předepisuje seřízení vůle ventilů, doporučujeme u přestavěných vozidel tento interval o něco zkrátit. Přestavbu tohoto motoru si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/mitsubishi/montaz-mitsubishi-outlander-2360-cm / .
9.2.2023 18:26:45
Jméno:
Bohouš Předmět:
LPG u naftového motoruDobrý den. Lze instalovat LPG do naftového motoru jeep wrangler 2,8 CRD
10.2.2023 8:30:38
Jméno:
RE: LPG u naftového motoruDobrý den, přestavba tohoto motoru na duální palivo (nafta + LPG) je možná. Bližší informace naleznete zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/dieselgas/.
7.2.2023 18:35:27
Jméno:
Jan Kudláček Předmět:
BMV 218i Activ tourerDobrý den,
chtěl bych se zeptat na možnost přestavby na LPG u vozu BMW 218i Activ tourer motor 1499 ccm 103 kW, nebo BMW 218i Activ tourer motor 1499 ccm 110 kW, BMW 218i Activ tourer motor 1499 ccm 100 kW.
Děkuji Kudláček
8.2.2023 7:15:57
Jméno:
RE: BMV 218i Activ tourerDobrý den, v současné době lze přestavět BMW 218i 1,5, 100 kW, kód motoru B38A15A s benzínovou řídící jednotkou Bosch ME17.
5.2.2023 19:51:29
Jméno:
Pavel Předmět:
špatný start za studenaDobrý den,mám problém se startem za studena.Použil jsem aditiva na vyčistění vstřikovačů,při jízdě jenom na benzín to za studena startuje ok. Jakmile přepnu na plyn tak to pak ráno špatně startuje.Za tepla to startuje ok.Nevím jestli jsou to vstřikovače nebo jiná závadá,ujeto 130000 BRC. Děkuji
6.2.2023 7:51:41
Jméno:
RE: špatný start za studenaDobrý den, špatné studené starty jsou způsobeny nesprávným složení LPG palivové směsi. Pro zjištění a následné odstranění závady bude třeba připojit LPG systém k diagnostice. Může se jednat o vadný některý vstřikovač, nesprávné nastavení plynové mapy, závadu v zapalovacím systému atd.. Navštivte proto svého plynaře případně se můžete objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.
30.1.2023 14:14:24
Jméno:
Pavel.Šrail Předmět:
Cenová nabídka ?Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď z 25.1.23 .
Můžete mi , prosím , udělat cenovou nabídku na výměnu vnitřní toroidní nádrže 57 L, filtrů plynné a kapalné fáze , diagnostiky , revize a emisí ? Děkuji P. Šrail
30.1.2023 15:05:00
Jméno:
RE: Cenová nabídka ?Dobrý den, odpověď jsem Vám poslal mailem.
29.1.2023 15:16:37
Jméno:
Jan Kudláček Předmět:
Toyota RAV4 2022/23Dobrý den, chtěl bych se optat, jak je to s možnou přestavbou na lpg u nových vozů Toyota RAV4? Někde jsem se dočetl, že Italové již mají systém pro tuto předtavbu? Máte s tím již zkušenost? Děkuji
Jan Kudláček
30.1.2023 7:24:30
Jméno:
RE: Toyota RAV4 2022/23Dobrý den, pokud máte na mysli motory s kódem M20A-FKS ve výkonových variantách 110, 127 a 129 kW s dvojím vstřikováním (přímé vstřikování/sací potrubí), pak žádný z našich dodavatelů nemá v současné době v nabídce vhodnou sadu pro přestavbu na LPG.
27.1.2023 15:28:49
Jméno:
Ondřej Předmět:
Při vyšších otáčkách vypne lpgDobrý den, mám vw Bora 2.0.
Auto se zahřeje a normálně přepne na LPG. Když ale šlápnu trochu víc na pedál plynu, tak se přepne zpět na benzín. Co by mohlo být prosím za problém?
30.1.2023 7:13:59
Jméno:
RE: Při vyšších otáčkách vypne lpgDobrý den, zřejmě při přidání plynu dojde k poklesu tlaku LPG a vlivem toho přepne plynová řídící jednotka do benzínu. Závadu lze odhalit připojením LPG systému k diagnostickému programu. Může se jednat např. o vadné čidlo tlaku, reduktor atd..
25.1.2023 10:22:58
Jméno:
Pavel Šrail Předmět:
Seat Altea 1,6 - výměna prošlé nádrže .Dobrý den pane inženýre. Mám u Vás v listopadu 2011 instalovanÿ Stag 4 .Po 150 000 km musím vyměnit nádrž Irene 57 l . V 90 000 jste mi preventivně měnili repasované vstřikovače - vše funguje celou dobu bez problémů. S autem bych ràd najel ještě cca 100 000 km . Nyní mám diléma . Nechat vyměnit jen nádrž s přemontováním multiventilu (a samozřejmě filtry ) a vše ostatní nechat původní a řešit až případné závady . Nebo nechat vyměnit preventivně ještě něco ( repasované vstřikovače , membràny ve směšovači ap.). Vím, že nejjednodušši by bylo vyměnit komplet vše. Krom finanční stránky je to zejména otázka času pràce u Vás. Pojedu z Plzně a pokud by se práce nestihla během jednoho dne, musel bych si ve Strakonicích zajistit nocleh.
Vzhledem k Vašim zkušenostem s provozováním aut na LPG Vás prosím o Váš názor. Děkuji za Váš čas a přeji pěkný den.P. Šrail
25.1.2023 11:04:03
Jméno:
RE: Seat Altea 1,6 - výměna prošlé nádrže .Dobrý den, při výměně nádrže můžeme provést diagnostiku LPG systému a vizuální posouzení stavu jednotlivých komponent. Potom můžeme posoudit stav jednotlivých dílů a zda bude potřeba jejich výměna nebo repase. Pokud byste se rozhodl pro výměnu celého LPG systému preventivně, pak bychom to zvládli za jeden den.
Přidat záznam