Diskuzní fórum LPG/CNG
23.5.2012 13:03:32
Jméno:
Stanislav Bříza Předmět:
Fiat Coupe 20VTDobrý den, mám Fiat Coupe 20 VT - dvoulitrový pětiválec s turbem, cca 230 koní - a uvažuji nad montáží lpg. Máte systémy, které i takový motor zvládnou tak, aby se nesnížila životnost a výkon motoru? Slyšel jsem cosi o přivstřiku benzínu při vysokých otáčkách, můžete to nějak rozvést?
Díky a s pozdravem S.B.
23.5.2012 16:58:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Fiat Coupe 20VTDobrý den.Ano, jsme schopni instalovat sekvenční vstřikování do vašeho vozidla.U každého vozidla, ať ho provozujete na benzín či LPG dochází postupně k snižování životnosti.Po montáži LPG může výkon motoru poklesnout o cca 5-10% podle druhu použitého zařízení.Přístřik benzínu se aplikuje pro ochranu ventilových sedel. Nemáme podložené erudované zkušenosti o nutnosti použití pro vaše vozidlo.S pozdravem Ing.Pataky - technik
22.5.2012 22:59:02
Jméno:
Havlík Předmět:
DotazDobrý den,LPG mám v autě už rok a až na pár drobností jsem spokojen.Montáž jsem si nechal udělat u pana Zajíčka v Neplachově.Nedávno jsem tam byl na revizní prohlídce a pan Zajíček mi přehrával nějaký novější software do řídící jednotky plynu.Hned druhý den ale po nastartování se motor chová hrozně.Po nastartování studeného motoru mi padají otáčky pod 500/min.div to nechcípne.Jakmile šlápnu na plyn tak to okamžitě chcípne.Občas otáčky vyletí asi na 1000/min a hned zase padají.Tak to trvá dokud se motor trochu neohřeje a potom už je všechno normální.Jede to krásně a teplý motor chytá a funguje bez problémů.Je jasné že takto se to chová po startu takže na benzín a ne na plyn.Chtěl jsem se tedy zeptat jestli je možné,že řídící jednotka plynu nějak ovlivňuje řídící jednotku benzínu.Jinak si to nedovedu vysvětlit.Díky za odpověď.
23.5.2012 7:16:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Aktualizace firmware nemá vliv na chod motoru v benzínu, vylepšuje pouze chod motoru na LPG. Patrně se vyskytla jiná závada.Objednejte se na opravu u montážní firmy. S pozdravem Ing.Pataky - technik
22.5.2012 14:36:46
Jméno:
Jan Malotin Předmět:
přestavba hyundai coupe 2,7Dobrý den, uvažuji o přestavbě na LPG vůz Hyundai Coupé 2,7i , 2 656 ccm, 123kW, r.v. 2005, najeto cca 180tis km. Zajímal by mě váš názor ohledně vhodnosti přestavby, případně navýšení spotřeby a snížení výkonu. Jestli je možné zaslat cenovou kalkulaci na email budu rád. S pozdravem
22.5.2012 14:51:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba hyundai coupe 2,7Odpověď byla zaslána emailem. Ing.Pataky
21.5.2012 20:12:50
Jméno:
Honza Předmět:
AC STAGDobrý večer, chtěl bych se zeptat zda systém STAG4 má možnost při profesionální diagnostice možnost přepínání válců na benzin/plyn po jednom. Tj. aby třeba běželi tři válce na plyn a jeden na benzín v rámci této diagnostiky. Pokud STAG4 tímto nedisponuje tak můžete prosím napsat jaký STAG ano. Případně i jiný systém který toto umožňuje. Děkuji.
22.5.2012 7:18:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: AC STAGDobrý den. Všechny systémy STAG nabízí možnost jednotlivého odpojování vstřikovačů LPG.S pozdravem Ing.Pataky - technik
21.5.2012 9:07:20
Jméno:
Michael Předmět:
palubní počítačDobrý den, před několika dny jsem koupil Ford Focus r.2007 1.6 74kw s LPG Lovato easy fast, montované v Německu. Není mi jasné, jak funguje palubní počítač. Při jízdě na LPG mi "ubývá" i benzín, ale ne ve stejném poměru. Příklad.... palubní počítač píše dojezd benzínu 100km, v reálu pak můžu ujet cca 300km, aby se těch "100" vyčerpalo. Když natankuju benzín, třeba 2l, tak se počítač znova správně nastaví. Při opětovném startování se nic nemění. Z toho usuzuju, že emulátor to nemá? (Pohledem jsem ho v motoru nikde neobjevil) Pak ovšem nechápu, když mi jakoby ubývá benzín, že "neubývá" rychleji. Včem by mohl být problém? Jestli nějaký teda je:). Dálem mě zajímá (než to vyzkouším), co se prakticky stane, když pojedu na LPG a palubní počítač nahlásí, že už není benzín? Děkuji
22.5.2012 7:15:47
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: palubní počítačDobrý den. Protože palubní počítač vozidla nemá informace o množství paliva LPG v nádrži, nemůže provádět výpočty pro dojezd. Řídící jednotka Lovato Easy Fast nemá zabudovaný emulátor pro emulaci palubního počítače. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.5.2012 22:58:59
Jméno:
Petr Předmět:
čipovat 1.6Dobrý den, mám Octvaii II r. 2008, 1.6 MPI - LPG(BRC). Chtěl bych se zeptat na Váš názor, kdybych ji nechal načipovat. Děkuji za odpověď.
21.5.2012 7:30:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: čipovat 1.6Dobrý den. Po načipování bude nutné udělat novou autokalibraci (sekvenční vstřikování) a nastavit dynamické parametry na silnici v zátěži.S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.5.2012 22:10:21
Jméno:
Vrána Předmět:
Grand VoyagerDobrý den.Chtěl bych si nechat přestavět na pohon LPG vozidlo Chrysler Grand Voyager 3.3i V6 AWD r.v.2002.Máte nějaké reálné poznatky na jakou spotřebu LPG se mohu dostat a kolik by byla cena montáže?Jedná se mi o sekvenční vstřikování.Děkuji za odpověď.Vrána.
21.5.2012 7:26:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Grand VoyagerDobrý den. Provedli jsme přestavbu na několika desítkách vozidel Vašeho typu. Spotřeba se oproti benzínu navýší v rozmezí 15-20% podle druhu zařízení, stavu vašeho motoru (svíčky, kabely, cívky, počtu najetých km a komprese) Pro výběr nejvhodnějšího zařízení a tím i stanovení ceny přestavby volejte na 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.5.2012 20:54:42
Jméno:
Martin Předmět:
DotazyZdravim
pred cca mesicem sem si nechal namontovat LPG - BRC do i30 v Brne v Autostylu.
Najeto zatim cca 2000km a spokojenost, vse funguje jak ma, jen mam par dotazu, protoze je to moje prvni zkusenost s LPG.
Za prve, da se nejak seridit indikace zbyvajiciho mnozstvi plynu ? Na natankovani ujedu s 57l nadrzi necelych 600km (580, 570, 590). Prvni LED zhasne po cca 80km a na rezervu sem naposledy ujel 280km.
Za druhe, ma na spotrebu LPG vliv styl jizdy? Mam stejnou spotrebu at jedu jakymkoliv stylem jakekoliv trasy.
Normalne jezdim 50/50 pojizdky po meste do 10km a dalnice - spotreba 8.25 ( benzin byval 7.5). Minuly vikend 600km Slovensko mimo dalnici, klidna jizda tempomat 90km/h - spotreba 8.25 ( benzin byval 6.0 ).
A za treti, dnes sem natankoval do 57l nadrze 49l a to jeste neco plynu v nadrzi bylo. Pri 80% plneni by se melo dat natankovat necelych 46l do prazdne nadrze, 49l je 86%. Je to v poradku ?
Diky za odpoved
21.5.2012 7:19:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazyDobrý den. Ano, indikaci množství paliva lze nastavit programem. Relativně ideální nastavení je při plné nádrži. Firma Autostyl Brno to umí nastavit. Mějte ale na paměti, že indikace množství paliva je pouze informativní. Postupné zhášení LED diod podle ubývání paliva lze také nastavit, ale vyžaduje to více zkušeností montážní firmy. Samozřejmě, že styl jízdy ovlivňuje spotřebu. Spotřeba na LPG může být vyšší oproti benzínu v rozmezí 15-20%. Množství natankovaného paliva je závislé na plnícím tlaku pistole té které čerpací stanice. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.5.2012 9:01:16
Jméno:
Svitek Předmět:
GOLFDobrý den,chtěl bych se zeptat jaký je asi nejvhodnější systém na VW golf IV r.v.97 typ motoru AKL cca 200tis km a jaká je jeho cena děkuji Svitek
21.5.2012 7:08:39
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: GOLFDobrý den. Na Vaše vozidlo je vhodný kterýkoli typ sekvenčního vstřikování. Z toho důvodu volejte na 602 518 625 pro výběr cenově a technicky odpovídajícímu zařízení. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.5.2012 0:40:38
Jméno:
Roman Předmět:
dotazDobrý den, mám Hyundai Sonatu 2,5 l V6, stává se mi, že se režim z plynu za jízdy sám přepne na benzín. Diody ukazují plnou nádrž plynu - doplnil jsem 15 l LPG. Jaká je možná závada ? Děkuji za odpověď.
19.5.2012 7:07:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den.Neuvádíte jaké zařízení LPG je instalováno ve Vašem vozidle.Může být několik příčin:Nízký tlak, zanešený filtr plynu,špatný vstřikovač atd.Je nutná diagnostika.S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.5.2012 21:06:36
Jméno:
Jakub Němeček Předmět:
Volvo S80 V8Dobrý den,
uvažuji o koupi Volva S80 s motorem 4.4 V8 RV2008, je pro toto auto a motor nějaký vhodný LPG systém?
Případně prosím mailem nabídku montáže.
Děkuji J. N.
18.5.2012 7:49:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Volvo S80 V8Dobrý den.Nabídka byla zaslána emailem.Ing.Pataky-technik
17.5.2012 10:00:26
Jméno:
F.Pavliš Předmět:
LPG dotazDobrý den. Uvažuji o přestavbě na LPG. Mám Peugeot 307 SW, obsah 1,6; 80kw, r.v.2006.
Mám dotaz zda je tento vůz pro přestavbu vhodný a o doporučení vhodného systému.
Děkuji za odpověď.
17.5.2012 14:12:27
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG dotazDobrý den.Ano, Vaše vozidlo je k přestavbě vhodné. Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování od firem Landi Renzo, Lovato, BRC a AC S.A. POZOR! Některá francouzská auta mají určitá specifika v návaznosti na zobrazování ubývání benzínu při provozu na plyn. Montáž svěřte pouze kvalitní autorizované firmě. S pozdravem Ing.Pataky - technik
16.5.2012 19:55:43
Jméno:
Marek Lankaš Předmět:
servisDobrý den,prosím o radu,mám LPG necelé dva roky a ujetýt 70.000km,je po této době nutná nějaká výměna,např.filtry,ap.Popřípadě jiný servis.Při nějaké nutné výměně je to věcí záruky,nebo se vše platí?Děkuji
17.5.2012 7:25:32
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: servisDobrý den. Co se týče plateb za opravy, záleží na tom jakou záruku nabízí montážní firma u které proběhla vaše zástavba zařízení LPG. Filtr plynu se má měnit po 20-tis km.Po 70.000 km doporučuji kontrolu tlaku v reduktoru, činnost vstřikovcačů atd.S pozdravem Ing.Pataky - technik
14.5.2012 19:48:33
Jméno:
Vladimír Předmět:
Kia Cee´d 1,6 (r.v.2007) - přestavba na LPG?Dobrý den, prosím o radu ohledně přestavby na LPG vozidla Kia Cee´d 1,6 SW (Nat95), r.v.2007, tach. 48tis.km. Je auto vůbec vhodné k přestavbě? Zvolit Elpigaz, Stag (jsou pro tento vůz vhodné?) nebo BRC - z pohledu poruchovosti a ochrany motoru? Příp. jiný systém? Zvolit přístřik benzínu, Flash Lube nebo přístřik + Flash Lube? Najede vozidlo po přestavbě na LPG při dodržování předepsaných kontrol dalších cca 150 tis.km bez propálených ventilů (příp. kolik km je v současnosti známo jako ověřený vysoký nájezd)? Děkuji.
15.5.2012 7:32:35
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Kia Cee´d 1,6 (r.v.2007) - přestavba na LPG?
Dobrý den. V naši partnerské síti byly provedeny montáže LPG do cca 50 vozidel vašeho typu. Doporučuji sekvenční vstřikování firmy BRC Plug/Drive s VSR. Za příplatek 1500 Kč lze ještě ochranu pojistit FL. Zatím jsme nezaznamenali případy „propálených ventilů“. S pozdravem Ing.Pataky - technik
14.5.2012 10:44:13
Jméno:
Patrik Předmět:
Autorizovaný servis.Dobrý den,
pokud jsem měl provedenou montáž LPG zařízení Vaším autorizovaným servisem a dnes mám problém se startem na LPG (Dotaz: Při nastartování chcípne motor), je možné v rámci záruční doby toto reklamovat - odstranit v rámci záruky?
Děkuji,
14.5.2012 12:35:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Autorizovaný servis.Dobrý den.Snad jsem dobře pochopil, montáž je stará pouze 2 měsíce. Samozřejmě, že Vám montážní firma musí závadu odstranit v rámci záruky.Pokud by se vyskytli problémy, kontaktujte mě na 602 518 625. Ing.Pataky - technik
Přidat záznam