Diskuzní fórum LPG/CNG
19.4.2012 23:28:28
Jméno:
Josef Hundert Předmět:
LPG do malé ArosyDobrý den, mám SEAT Arosa 1.0 MPI, 37 KW, rv. 2000, vozidlo jezdí za cca 4,5 až 5 litrů benzinu. Vzhledem k rostoucím cenám benzinu uvažuji o LPG. Chci se zeptat, zda to má vůbec smysl, zejména zda to s plynem bude jezdit max do 6 litrů na 100 km a zda to ještě aspoň trochu pojede (už takhle je to slabé). Dále zda byste mi uvedl aspoň rámcově cenu. K tomuto uvádím, že vzadu není moc místa, tak by ta nádrž musela být nějaká menší tak cca 30 l. Dříve jsem měl SEAT 1.8 rv 95 s LPG BRC, bylo to také od Vás, tenkrát jsem zvolili nějakou jednoduchou variantu a najel jsem s tím bez problémů a údržby přes 100 tis než jsem jsem to prodal. Takže bych šel asi stejnou cestou. Děkuji
20.4.2012 7:11:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG do malé ArosyDobrý den. Musíte se rozhodnout sám. Po montáži, při relativném stáří vozidla může být nárůst spotřeby oproti benzínu až 15-20%, takže cca těch 6 litrů. Možný pokles výkonu je cca do 5-10%. Podle druhu použitého zařízení se cena montáže může pohybovat od 20000 do 26000 Kč. Návratnost investice se odvíjí od ročního průběhu km. Co km , to ušetřena cca 1 koruna.S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.4.2012 18:04:30
Jméno:
MUDr.Vladimír Peták Předmět:
Honda CR-Z- montáž LPGDobrý den,chtěl bych se objednat do Vašeho servisu k montáži LPG do vozu Honda CR-Z Hybrid.
Mám zájem o systém BRC nebo LOVATO s přístřikem benzinu/se systémem BRC mám velmi dobré zkušenosti z předchozího vozu Honda Jazz/.V současnosti je údajně dle místní firmy Ecogas největší problém se zajištěním vhodné toroidní nádrže o objemu 22 litrů výrobců GZWM,STAKO nebo ATRAMA/jinou nelze pro nedostatek místa kvůli baterii IMA použít/a údajně není známo,kdy bude tato nádrž k dispozici.Z tohoto důvodu zatím z montáže sešlo..Jaká je situace u Vás,lze tuto nádrž objednat a po zaslání dodavatelem montáž provést?.Na termínu montáže vcelu nezáleží.Děkuji
20.4.2012 7:38:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Honda CR-Z- montáž LPGDobrý den pane doktore. O nádrže objemu 22 litrů není zájem, a proto je nenakupujeme. Nelze totiž koupit jedna nádrž, musela by se koupit celá paleta. Máme na skladě nádrže s nejmenším objemem 33 nebo 35 litrů podle výrobce. Je třeba zvolit jiné vhodné řešení. Celou situaci jsem konzultoval s firmou Eco Gas a dospěli jsme asi k jedinému možnému řešení: Použít nádrž 33 litrů, i za cenu, že bude mírně přečnívat. Byl jsem informován, že válcovou nádrž odmítáte. Máte prostě atypické auto, kde se montáž musí řešit individuálně. U hybridů se moc nepředpokládá ještě montáž i LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.4.2012 14:54:53
Jméno:
Michal Předmět:
přimazáváníDobrý den ,provádíte dodatečnou montáž přimazávání.? Od Vašeho partnera mám v citroenu Xsara piccaso 1,6 namontován
Stag 4+. .Vše k naprosté spokojemosti. Jaká je cena s DPH a je to včetně náplně. A kolik stojí elektronický.
Děkuji
19.4.2012 20:54:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přimazáváníDobrý den.Ano, samozřejmě lze objednat dodatečnou montáž přimazávání. Mechanický systém stojí 1500 Kč včetně 1/2 litrové přimazávací kapaliny. Vstřikovaný systém stojí podle druhu od 2500 do 3500 Kč, S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.4.2012 22:42:28
Jméno:
Ivo Předmět:
Mercedes W211Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli je možné přestavit vůž Mercedes W211 E280 170 kw rok 2006, máte s tím zkušenosti, jestli vše funguje jak má? Má vliv chiptuning vozu na montáž LPG?
Děkuji za odpověď
19.4.2012 13:14:33
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Mercedes W211Dobrý den. Podle výkonu se asi jedná o 6-ti válcový 3 litr. Máme zkušenosti s 2,8. Nicméně nevidím žádný problém, co se zástavby týká. Montáž by se měla provést až po provedení chiptuningu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.4.2012 17:43:10
Jméno:
Ing. Vladimír Albrecht Předmět:
Dotaz - studený motor Vážený pane inženýre,
mám ve svém vozidle Renault Thalia II 1,2 16V, r. v. 2010 namontovaný LPG systém Lovato. Vozidlo funguje na plyn k naprosté spokojenosti. Objevil si mi problém při studeném startu na benzín s tím, že studený motor nechce do otáček, trvá cca 1 minutu než se trochu prohřeje a potom je vše ok. Do té doby nelze prakticky s vozem vyjet. Pokud je venku teplota okolo 15 st., tak problém zmizí. Po zahřátí motoru systém přepne na plyn a také je vše v pořádku. V servisu mi zkontrolovali škrtící klapku a provedli diagnostiku, vše bez závad. Používám originální svíčky Renault s tím, že výměnu svíček jsem zkrátil na 1/2, tj. na 30.000 km. Na svíčkách je najeto na plyn 17.000 km. Nemohou být příčinou problémů studeného motoru špatné svíčky. Dále bych se rád zeptal jaké "plynové" svíčky byste doporučil.
Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem
Ing. Vladimír Albrecht
19.4.2012 7:37:34
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz - studený motor Vážený pane inženýre, v zásadě doporučujeme svíčky předepsané výrobcem i po montáží zařízení LPG. K záměně svíček přistupujeme v případech, kdy při provozu motoru na plyn lambda, sonda vyhodnotí emisní parametry mimo předepsané hodnoty. Těch případů je relativně málo. Ve Vašem případě se domnívám, že je chyba v instalaci přívodu teplé vody do reduktoru, eventuelně umístění čidla. S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.4.2012 17:05:14
Jméno:
Libor Předmět:
Nepřepnutí na LPGDobrý den pane Pataky. U systemu BRC v Hyundai i20 se mi několikrát stalo,že se po zahřátí motoru systém přepnul na plyn a v zápětí zpět na benzín a ovladač v kabině začal pípat.Po jeho dvojím stisknutí systém přepnul na plyn a normálně fungoval. Setkal jste se s touto závadou? Stává se to nejčastěji, když je chladné ráno. Díky i za stručnou odpověď.
P.S: Mám najeto cca 2300km na LPG,ještě jsem nebyl na první prohlídce (seřízení),může to být nízkým tlakem v reduktoru?
19.4.2012 7:12:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Nepřepnutí na LPGDobrý den pane Libore. Pokud chcete stručnou odpověď, tak ANO. Pokud více, tak: toto nepravidelné přepínání může být způsobeno nižším tlakem. Proto, při první prohlídce po 2500-3000 km se musí tlak nastavit na nominální hodnotu. Pokles tlaku po první montáži je způsobeno změnou mechanických vlastností membrány při styku s LPG. Pak se už roztažnost membrán téměř nemění. S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.4.2012 20:22:33
Jméno:
Jana Předmět:
typ LPG zařízeníDobrý den, mám zájem o přestavbu na LPG a potřebovala bych poradit, který typ by jste mi doporučili na 1,4 Fiat Stilo, 75kW, rok výroby 2004. Děkuji za radu. S pozdravem Jana K.
18.4.2012 7:44:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: typ LPG zařízeníDobrý den. Do Vašeho typu vozidla lze použít kterýkoli vícebodový, sekvenčně vstřikovaný systém splňující normu Euro 4. Konkrétní typ doporučíme na tel: 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.4.2012 14:13:00
Jméno:
Milan Horák Předmět:
Mazda 6Dobrý den,
jsem spokojený uživatel Lovato Easy Fast Smart na Ford Mondeo, po 30. tis km žádný problém. Takže i své známé přesvědčuji, ať přestaví na LPG... Chtěl bych se zeptat na doporučené zařízení a cenu na vůz Mazda 6 kombi, r.v. zřejmě 2010, první registrace 2/2011, obsah 2.0 l, 114 kW typ motoru LF. Jakou nádrž byste doporučil? Údajně auto nemá ani dojezdouvou rezervu, jen lepící sadu. Takže nevím, jak je to s prostorem pro toroid. Máte s tím zkušenost? Předem děkuji za odpověď, případně ji zašlete na e-mail.
18.4.2012 7:40:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Mazda 6Dobrý den. Jsme rádi, že jste spokojeným zákazníkem se zařízením LPG ve Vašem vozidle. Mazda 6 Kombi (2011) skutečně nemá místo pro uložení (instalaci) toroidní nádrže. Doporučuji kterýkoli vícebodový sekvenční systém vstřikování s OBD. Musí se použít buď válcová nádrž za zadní řadou sedaček napříč, nebo menší podélně na levé nebo pravé straně zavazadlového prostoru. Zástavbu zařízení LPG jsme zatím ani my a naši partneři neprovedli. S pozdravem Ing.Pataky-technik
17.4.2012 13:37:50
Jméno:
juricka Předmět:
čističpane Pataky, existuje nějaký čistíč na systém LPG, v zimě zřejmě v důsledku švidlovaní dodejců s LPG / dle vyjádření technika - udajně se přidává více butanu/ se mi projevilo na elektrm. ventilcích nějaká neznámá lepivá hmota která po umytí tech. benzínem zmizela a systém šlapal bez chybně, je mi divné že tento hnus nezachytil filtr, při jízdě nedošlo k autom přepnutí na LPG. Po vyjmutí lišty s ventily a jejich rozebrání a vyčištení - otázka 10 min, ale stalo se mi to asi 3x v těch největších mrazech, jediným řešením bude asi kontrola nádrže a její případné vyčištění????nebo se to časem vstřebá,,,,??
18.4.2012 7:32:31
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: čističDobrý den.
Nemohu Vám doporučit žádný odzkoušený chemický přípravek na čištění nádrží LPG. Existuje alternativa mechanického čištění tím, že se nádrž částečně naplní kovovými matkami a šrouby, převracením-otáčením dochází k mechanickému čištění. Je to ale pracná záležitost. Za dvacet let montáží zařízení LPG, se takové čištění dá spočítat na prstech jedné ruky. Stačí, když budete pravidelně čistit filtr pevných částic a měnit filtr plynné fáze. S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.4.2012 13:18:00
Jméno:
Adam Bogocz Předmět:
LPG favoritDobrý den, chtěl bych se jen zeptat na přibližnou cenu montáže LPG do Favoritu, rok výr. 94, 1.3, katalysator. Děkuji
17.4.2012 14:40:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG favoritDobrý den. Zavolejte na číslo 606 616 986. S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.4.2012 12:03:21
Jméno:
Martin Předmět:
DotazDobrý den.Máte zkušenosti s lpg do Nissanu X-Trail jak 103kw tak i 121 kw motory 2.0l a 2.5l.Děkuji Martin.
17.4.2012 12:56:03
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den.Ano, máme za sebou několik desítek úspěšných montáží obou typů motorů. S pozdravem Ing.Pataky - technik
16.4.2012 21:17:26
Jméno:
Hamák Předmět:
ford S-max 2,0 DuratecDobrý večer, chci se zeptat, jaké zařízení by bylo vhodné namontovat do fordu S-max 2,0 R4, 16V, 107 KW. Ve Světě motoru č.6/2012 nedoporučují přestavbu na LPG, jelikož ventilové vůle (které se pak hýbou rychle) se zde vymezují draze výměnou celých hrníčkových zdvihátek. Děkuji. Standa.
17.4.2012 8:03:11
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ford S-max 2,0 DuratecDobrý den.U naší firmy a v síti partnerů zatím neproběhla žádná montáž 2-litrového motoru S-max. (2.3, 2.5 ano). U vozidel Ford instalujeme FL nebo aktivujeme systém VSR. S pozdravem Ing.Pataky-technik
16.4.2012 20:16:06
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: Přestavba Renault ScenicZavolejte nám mobilním telefonem na 602 518 625
16.4.2012 14:41:07
Jméno:
LADISLAV HRABINA Předmět:
lpg
Prosím poradit,vhodne LPG na ford fosus r.v.2000.Předem děkuji.
16.4.2012 20:18:43
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: lpgKterékoli sekvenční vstřikování.
15.4.2012 18:48:11
Jméno:
Tomáš Chrenko Předmět:
Stag4plus vs Stag300plusDobrý den, pane Pataky, již jsem se ptal ohledně systemu Stag4plus pro Citroen C4 1,4 16 V rok 2008, kod motoru KFU. Četl jsem na internetu že Stag4plus je vhodný pro starší automobily, které nemají komplikované motorové systémy. U Stagu300plus píšou že je vhodný pro modernější vozy. Tak chci vědět co je na tom pravdy, nebo je tam rozdíl nerozpoznatelný. A ještě jeden dotaz co se týká emulátoru ukazatele paliva benzinu. Jestli se to nějak udělat bez montáže toho emulátoru, aby se neztrácel jakoby benzín, při provozu na LPG.
Děkuji za odpověď
16.4.2012 7:45:25
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Stag4plus vs Stag300plusDobrý den pane Chrenko. Internet je všemocný a snese všechno. I klamavé informace…Rozdíl mezi zařízením STAG 4 PLUS a STAG 300 PLUS je pouze v počtu řízených kanálů (válců). Zatímco STAG 4 PLUS je určen pro 3-4 válcová vozidla, tak STAG 300 PLUS pro 3-4-5-6-8 válcová vozidla. Algoritmus výpočtu množství směsi LPG-vzduch (program) je stejný. Označení PLUS znamená, že lze provést úpravy bohatosti-chudosti v celém rozsahu otáček. Další rozšíření komfortu je uplatněno v systémech ISA2 a Premium. Pro odstranění nežádoucí indikace paliva (zejména francouzských vozidel) jsou vyráběny emulátory pro skupiny vozidel. Těch emulátorů je málo a nepokrývají všechny typy vozidel. Naše zákazníky na tento jev před montáží upozorňujeme. Po vypnutí klíčku, se ukazatel paliva restartuje. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam