Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <216>  <217>  <218>  <219>  <220> ||  <265>     >>   >5x>  

28.3.2012 12:04:13
Jméno: Aleš Reichelt Předmět: Honda CR-V
Dobrý den, zvažuji koupi Hondy CR-V 2.0 i-vtec, 110kw r.v. 2005. Máte nějaké zkušenosti s přestavbou a případně jaká by byla cena Děkuji za odpověď
28.3.2012 12:57:41
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Honda CR-V

Dobrý den.Máme zkušenosti se zástavbou zařízení LPG do Vašeho vozidla.Cena montáže záleží na druhu použitého zařízení. Informujte se na tel: 606 616 986. Ing.Pataky - technik

28.3.2012 11:07:57
Jméno: Jiří Předmět: Dotaz na LPG
Dobrý den, chci si pořídit do Opel Meriva rv. 2004, 1,6 16V 74kw LPG. Motor má najeto 170,000km, zajímalo by mě jaký systém a popř. zda přimazávání a jaké? Dále jaká je cena a případně servis v Brně. Děkuji za reakci.
28.3.2012 11:28:03
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz na LPG
Dobrý den. Doporučuji systém sekvenčního vstřikování např. firem BRC nebo AcGas. Osvědčil se systém STAG 4 PLUS. Přimazávání Flash Lube nebo Vap saver. Se systémem SQ 24.11 lze použít i přístřik benzínu (VSR). Z naši partnerské sítě vyberte montážní firmu ve Vašem regionu. Na ceny montáží se informujte přímo u nich. S pozdravem Ing.Pataky - technik

27.3.2012 18:24:13
Jméno: Jan Kouba Předmět: výdrž nádrže
Dobrý den, mám úplně nový Hyundai ix20, 1.4. Najeto cca 500km, nechal jsem rovnou udělat přestavbu u prodejce na LPG od Vaší firmy.Na plnou nádrž LPG ujedu cca 250km,potom začne blikat rezerva. LPG jsem plnil 2x. Nádrž jsem nechal naplnit na plný obsah, (nepustil mě uzavírací ventil) ale naplnila se cca na 22 litrů. Je to normální u nového auta? Můžu nádrž úplně vypráznit při jízdě, abych vyzkoušel spotřebu a kolik se do ní opravdu vejde? Děkuji za odpověď.J. Kouba
28.3.2012 8:19:28
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: výdrž nádrže
Dobrý den. Do Vašeho vozidla je instalována nádrž o objemu 46 litrů. Tzn. plně natankovaná nádrž obsahuje cca 37 litrů LPG.(plnění je omezeno na 80% kvůli roztažnosti plynu) Množství natankovaného plynu je ale taky závislé na plnícím tlaku té-které čerpací stanice LPG. Vyjeďte nádrž plynu do konce (systém automaticky přepne do benzínu, takže na silnici nezůstanete), poté navštivte Vašeho prodejce Hyundai a po úplném dotankování nádrže, mechanik nastaví v programu volbu plné nádrže. Případně poskytneme dálkovou pomoc nastavení. S pozdravem Ing.Pataky - technik

26.3.2012 21:37:58
Jméno: Jirka Předmět: Přimazávání ventilů
Dobrý den,dá se na motor Peugeot 1,6 VTI 88KW nainstalovat sada na přimazávání ventilů.Předem děkuji za odpověd.Jirka
27.3.2012 7:27:31
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přimazávání ventilů
Dobrý den. Ano. S pozdravem Ing.Pataky

26.3.2012 21:00:58
Jméno: Kateřina Předmět: Účinnost katalyzátoru
Dobrý den, koupila jsem si Škodu Superb (2007) 2,8ccm 142kw s plynovým pohonem BRC, kterej tam není snad ani půl roku. Nechával instalovat předchozí majitel. Potýkám se se stále se rozsvědcující kontrolkou emisí na motoru. Nechávám to mazat v servisu a když jezdím na benzín, tak se nerozsvítí ani po tisíci kilometrech. Jakmile přepnu na plyn, kontrolka se rozsvítí po cca dvoustech kilometrech. V servisu mi řekli, že je to plynem. Mě osobně to taky tak připadá. Vždy mi řekli, že jsou tam dvě chyby, které to způsobují, jen špatný účinek katalyzátoru podle jejich diagnostiky čísla P0421 a P0431. Dokážete mi poradit co s tím mám dělat? Auto jede v pořádku, má výkon, necuká, neškube, tahne, prostě žádný jízdní problém, ale chtěla bych mít v pořádku i tu kontrolku. Děkuji Kateřina
27.3.2012 7:26:38
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Účinnost katalyzátoru
Dobrý den. Doporučuji navštívit firmu, která montáž provedla.(najdete ji na zadní straně přílohy k LPG) Zařízení LPG je patrně ještě v záruce. Rozsvěcování kontrolky Check Engine může být způsobeno chudou-bohatou směsí. S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.3.2012 18:25:25
Jméno: Radovan Drahorád Předmět: LPG Prins
Dobrý den, pořídil jsem si Subaru Legacy 2.5 ročník 98 s LPG Prins a mám problém s přepínáním na LPG, dočetl jsem se že by měl přepínat cca při 30stupních. Mě to občas přepne normálně a někdy vůbec. Popř. jestli nevíte kdo opravuje tento systém v severních čechách. Děkuji za odpověd
26.3.2012 9:01:57
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG Prins
Dobrý den.Je mi to líto, ale nevím kdo opravuje systém Prins.Prohledejte web.S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.3.2012 11:47:17
Jméno: Jakub Němeček Předmět: LPG do 2.0TSI
Dobrý den, výkon je 147kW, vozidlo ještě nemám, ale z dle hledání z několik zdrojů by se mělo jednat motor CCZA
26.3.2012 8:59:47
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG do 2.0TSI
Dobrý den. Na Vámi uvedený motorkód zatím není program. Ing.Pataky - technik

22.3.2012 20:46:36
Jméno: Jakub Předmět: LPG do 2.0 TSI
Dobrý den, uvažuji o koupi Škody Superb s motorem 2.0 TSI, je pro tuto motorizaci aktuálně nějaký vhodný LPG systém? Děkuji
23.3.2012 8:31:45
Jméno: AGC Předmět: RE: LPG do 2.0 TSI
Dobrý den.Uveďte prosím motorkód a výkon.

21.3.2012 17:40:30
Jméno: Rudolf Růžička Předmět: dotaz fabia 1.2 HTP
Dobrý den. Na doporučení mého známého, a zároveň Vašeho spokojeného zákazníka se na Vás obracím s dotazem. Mám šest let starou Škodu Fabii combi 1.2 HTP 47 Kw. Dočetl jsem se, že tento tříválec pracuje ve vysokých provozních teplotách. Neměla by montáž LPG v případě tohoto motoru nějaké nežádoucí účinky v podobě kratší životnosti motoru, popřípadě technickým problémům. Slyšel jsem, že se již tak nijak oslnivý výkon tohoto vozu ještě sníží. A pokud jsou tyto starosti lyché, jaký typ LPG do tohoto vozu doporučujete namontovat. A jaké jsou u Vás pořizovací náklady, alespoň zhruba, abych věděl s jakou částkou mám počítat. V otázce LPG se moc neorientuji, a proto budu vděčný za odpověď. S pozdravem Rudolf Růžička.
22.3.2012 7:25:05
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz fabia 1.2 HTP

Dobrý den. Děkujeme Vašemu známému za pochvalnou referenci o naši firmě. Každý motor bez rozdílu typu má při spalování LPG mírně zvýšenou teplotu.(LPG má vyšší oktanové číslo)Váš typ vozidla už montujeme několik let  počítáno v několika stovkách úspěšných kusů. Nezaznamenali jsme žádné externí nežádoucí účinky při spalováním LPG. V současné době se hodně diskutuje o přimazávání ventilů (např. Vap Saver nebo Flash Lube, eventuelně přístřik benzínu VSR) z důvodů ochrany ventilových sedel. Na určité typy vozidel doporučujeme použití této ochrany (např. Opel, Ford a „japonce“). Ostatní necháváme na rozhodnutí zákazníka. Příplatek je cca 1500 Kč a lze je považovat za určitou prevenci. Pokles výkonu po instalaci zařízení LPG je tak minimální, že běžný zákazník tento pokles ani nezaznamená (cca 5%) Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování od firem BRC, Landi Renzo, Lovato nebo AcGas. Konkrétní cenu montáže Vám sdělíme podle druhu vybraného zařízení na čísle 606 616 986. S pozdravem Ing.Pataky - technik

21.3.2012 12:18:51
Jméno: Josef Hnízdo Předmět: Výpadky LPG
Dobrý den, potřebuji poradit. Vlastním osobní automobil Subaru Outbeck s LPG systém BRC z roku 2005. V poslední době mi při jízdě nepravidelně zapíná a během jízdy vypíná plyn. Žádná pravidelnost u tohoto problému není zřejmá. vypíná při vyšších otáčkách a i když jedu pomalu. Někdy vypne po 20km, jindy ihned po naskočení. Navštívil jsem servisy na LPG ve svém okolí České Lípy a vždy to ztroskotalo na připojení diagnostiky. Prý na tento systém nemají program. Mohl byste mi prosím poradit čím mohou být způsobené výše uvedené závady a nebo servis kde by mi pomohli? Děkuji Hnízdo Josef.
22.3.2012 7:07:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Výpadky LPG
Dobrý den. Neuvádíte konkrétní zařízení od firmy BRC. V roce 2005 se ještě sporadicky montovalo zařízení FLY BRC Inst. nebo Sequent Standart. Pokud je Vaše vozidlo z dovozu, může být řídící jednotka blokována výrobcem nebo prodejcem z důvodu záruk. Na výše jmenovaná zařízení už nejsou všechny náhradní díly a i repasy jsou neúměrně drahá. V těchto případech doporučujeme demontáž staré elektroniky. Totéž platí i v případě montáže externí firmou. Pokud ještě platí životnost nádrže nějakou dobu (celkem 10 let od výroby nádrže), je možná instalace jiného zařízení technicky odpovídající Vašemu typu motoru. Bez diagnostiky nedokážu určit příčinu Vámi popisovaných závad. S pozdravem Ing.Pataky - technik

20.3.2012 22:12:29
Jméno: Miroslav Paleček Předmět: chudá směs
Dobrý den. Mám škodu Octavii 1.6 75kw, lpg Svítí kontrolka diagnostika motoru, vyčetl jsem chybu systém odměřování paliva - chudý, chybu smažu, jezdím na benzín, vše OK, po přepnutí na lpg se časem zase kontrolka ukáže a chyba je tam zpět. Znamená to že mám chudou směs lpg a musím ji přidat? Slysel jsem že by to mohla dělat i netěsnost sání či výfuku. Nemůže mít též vliv kvalita natankovaného lpg? (začal jsem tankovat jinde) Auto jsem již s lpg koupil, na lpg má najeto přes 70000km, směs je tam nastavená už od předešlého majitele. Hlavní otázka: mohu si tím poškodit motor? Děkuji za odpověď
21.3.2012 7:30:51
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: chudá směs
Dobrý den. Neuvádíte jaké zařízení LPG je ve vašem vozidle. Nicméně nelze podceňovat indikaci kontrolky Check Engine. Bez diagnostiky a zjištění bohatosti-chudosti směsi závadu neodstraníte. Každá netěsnost způsobí nedokonalé spalování. Nedoporučuji amatérské nastavování zařízení LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik

20.3.2012 21:16:19
Jméno: jan vančura Předmět: NEkupujte auto z itálie!
Pane Kubiš, z Itgálie 8 roků 153 tisíc a k tomu na LPG? Vy tomu opravdu věříte? Italové milují auta! Ročně najedou 45 tisíc km. Když si někdo dá LPG tak 60!!!!!!!
21.3.2012 7:20:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: NEkupujte auto z itálie!
??????????????

20.3.2012 20:46:14
Jméno: Lucie Předmět: LPG Nissan
Dobrý den, měla bych dotaz. Mám přestavbu LPG STAG 4 asi 2 měsíce, auto Nissan Note, obsah 1,4, a neustále mi kolísají otáčky. Po automatickém přepnutí na plyn auto začne cukat a škubat, po přepnutí zpět na benzín je to ok. Po zahřátí se dá říct, že auto jede lépe, ale stejně jízda není plynulá, motor jaksi "netáhne". Při jízdě na benzín jsem vypozorovala, že kolem 3500 otáček auto jakoby mělo prodlevu, jakoby motor na chvíli vynechal, a pak se teda zase rozjede. Automechanik, který přestavbu provedl, několikrát auto seřizoval a už si údajně neví rady, chce agregát vymontovat a vrátit mi peníze. Partner zjistil, že po montáži LPG agregátu nebyly vůbec dotažené svíčky, byly úplně volné, závity černé, očouzené. Je možné, že tohle by bylo jaksi všehopříčinou? Mohlo dojít v důsledku špatně utažených svíček i k jiné poruše? A ještě poslední dotaz, jaké svíčky byste mi doporučil, jaké byste upřednostnil? Děkuji za odpověď, Lucie.
21.3.2012 7:20:04
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG Nissan
Dobrý den. Pokud je to možné, doporučujeme používat svíčky předepsané výrobcem. Špatně dotažené svíčky můžou mít za následek snížení komprese (nižší výkon, nerovnoměrné otáčky atd.)Sdělte mi na email technik@autogascentrum.cz jméno firmy která montáž provedla. Pokusíme se závadu přesněji diagnostikovat. S pozdravem Ing.Pataky - technik

20.3.2012 14:46:35
Jméno: Mojmír Předmět: LPG nádrž
Dobrý den. V automobilu mám 3roky starou nádrž na LPG. Každý rok jezdím pravidelně na revizi. V zimě se vyskytl problém - šlo natankovat podstatně méně LPG - ASI 36L a nádrž je na 45l. No a dneska(teplo) dokonce jenom 31l. Ukazatel je jen na nádrži orijentační. Kde je asi závada? Děkuji za odpověď. M.Hanslík
21.3.2012 7:12:02
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG nádrž
Dobrý den. Mohl zůstat viset plovák, nebo byl nízký plnící tlak na čerpací stanici. Ing.Pataky - technik

20.3.2012 8:56:00
Jméno: Petr Huczala Předmět: fabia 2 htp 51kw
Dobrý den, mám fabii 2 1,2 HTP 51KW a chtěl bych poradit jaký systém použít do tohodle vozidla? Děkuji Huczala
20.3.2012 12:17:38
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: fabia 2 htp 51kw
Dobrý den.Např. sekvenční, bezúdžbový STAG 4 PLUS.S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <216>  <217>  <218>  <219>  <220> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací