Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <218>  <219>  <220>  <221>  <222> ||  <265>     >>   >5x>  

12.3.2012 19:04:49
Jméno: Michal Předmět: stag-4 isa2
Dobrý den .Na základě Vašeho doporučení mě Váš slmuvní partner namontoval lpg s Stag -4 ISA2. Pro klidné spaní si chci nechat namontovat přimazávání, Chci se zeptat zda výše uvedený Stag umí i přívstřik benzínu. Mám Citroen Xsara picasso 1,6i r.v 2009, najeto 8000km s lpg, k naprosté spokojenosti.Děkuji za odpověď.
12.3.2012 19:14:47
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: stag-4 isa2
Dobrý den. Bohužel ne. Toto zařízení nemá v programu zabudovaný systém VSR.S pozdravem Ing.Pataky - technik

12.3.2012 18:45:50
Jméno: Jančar Jiří Předmět: servis a diagnostika ICOM
Dobry den,chtel bych se informovat zda servisujete popripade opravujete vozidla se systemem JTG- ICOM.Mam volvo S60
12.3.2012 18:50:30
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: servis a diagnostika ICOM
Dobrý den. System JTG- ICOM nemontujeme a neservisujeme.S pozdravem Ing.Pataky - technik

12.3.2012 18:32:38
Jméno: Tkadlec Předmět: Elpigaz
Dobrý den, ještě jeden dotaz, pokud bych si vybral zařízení Elpigaz, co byste mi doporučil tam namontovat? Mám(můžu) dát Flash L., řídící jednotku Stella EOBD i třeba ten přístřik benzínu VSR? Při jakých otáčkách se přistříkává benzín? Podotýkám že mám Ford Focus 1,6 74kw, r.v.2005 díky za odpověď
12.3.2012 18:48:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Elpigaz
Dobrý den. Tato zařízení nemontujeme.Jistě pochopíte, že se k zařízením Elpigaz, Stella atd. nebudu vyjadřovat. S pozdravem Ing.Pataky - technik

12.3.2012 15:19:08
Jméno: Mirek Krásná Lípa Předmět: gas pohon
Dobrý den pane pataky,zdravím ze severu.Do mého WV Golf,r.v.2010 chci dát namontovat plyn,pohon.Motpr 1390 cm,výkon 63 kw,typ:CGG.Prosím o radu,který typ poln.pohonu je pero tento motor vhodný.A zda-li je u tohoto motoru nutné tzv. přimazávání.Je zde na severu firma se kterou spolupracujete? Můžete mi sdělit,kdse máte ve strakonicích sídlo?Do roku 1992 jsem v čezetě vedl svář.školu.Mějte se hezky a děkuji za odpověď.Vaníček.
12.3.2012 19:02:09
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: gas pohon
Dobrý den pane Vaníček.Doporučuji zařízení firmy BRC SQ24.11 nebo AcGas STAG 4 PLUS. Obecně do vozidel WV přimazávání nemontujeme, ale preventivní ochrana systémem VSR (přístřik benzínu) se zařízením BRC je použitelná bez příplatku. Na severu máme několik firem, upřesněte mi region po telefonu na 602 518 625. V Strakonicích sídlíme naproti bývalé mlékárně (dnes Madeta) za novým Fezkem. Z ČZ-ty možná budete znát našeho legislativního pracovníka pana Apfelthalera z vývoje motocyklů. S pozdravem Ing.Pataky - technik

12.3.2012 14:22:41
Jméno: Libor Netušil Předmět: Hyundai i20 - system BRC - typ AGC 01.14
Dobrý den pane Pataky. Děkuji za vaše odpovědi. Měl bych na vás ještě 2 doplňující dotazy: 1/ Při použití systému VSR u Hyu I20 - (BRC - typ AGC 01.14) je benzín přivstřikován neustále (tedy např. každý desátý vstřik) bez ohledu na výkon a otáčky, nebo pouze při otáčkách (nebo výkonu motoru) nad nějakou nastavenou mez? 2/ Píšete, že lze nouzově startovat na plyn pokud montážní firma v programu nastaví počet startů (max.5). Toto číslo udává počet neúspěšných startů na benzín, po kterých se nastartuje na plyn? Hodlám se vypravit do servisu Hyundai, aby mi tyto parametry dodatečně nastavili, tak bych rád věděl, o čem mluvím a co vlastně budu chtít. Děkuji za odpovědi.
12.3.2012 19:12:30
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Hyundai i20 - system BRC - typ AGC 01.14
Dobrý den pane Netušil. Pro přístřik benzínu se nastavují následující parametry: podtlak (MAP) od jakého zatížení má být přístřik aktivován, otáčky (od-do otáček působení přístřiku,) VSR množství přístřiku v procentech. Nouzový start na plyn se používá výhradně v případech, kdy nelze nastartovat na benzín. Montážní firma nastaví počet nouzových startů (zpravidla 5). Tím je řidič přinucen k návštěvě odborného servisu k odstranění závady. S pozdravem Ing.Pataky - technik

12.3.2012 10:32:55
Jméno: Roman Předmět: LPG Suzuki Vitara 2.0i
Dobrý den, měl bych ještě jeden dotaz ohledně přestavby na LPG, a to u vozidla Suzuki Vitara, 5dveř., rok výroby 2006, 2,0 i. Máte s tímto vozem nějakou zkušenost? Děkuji za doporučené informace skrz technické provedení, umístění nádrže(možnosti) a celkovou cenu. Roman
13.3.2012 10:59:32
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG Suzuki Vitara 2.0i
Dobrý den. Ano, provedli jsme úspěšnou montáž na typu 2,0i (103 kW) s použitím vícebodového sekvenčního vstřikování firmy AcGas za cenu 28.000 Kč včetně DPH. Byla instalována válcová nádrž o objemu 80 litrů. Doporučuji Flash Lube nebo Vap Saver pro ochranu ventilů za cenu 1500 Kč. S pozdravem Ing.Pataky - technik

11.3.2012 23:01:01
Jméno: Lukas Zavadil Předmět: vymena lpg
Dobry den mam alfu 156 V6 se starym lpg (pouze nova bomba), je to tartarini (smesovac), mam moznost za 9000 koupit nove sekvencni Nový přední kit sekvence pro 6 válcový motor do výkonu 200 koní řj stag 300-6 ISA2 s autoadaptací reduktor versus VR-L vstřikovač Valtek T30 3 ohm Kompletní sada včetně čidel, svazků atd. Vhodné na modernizaci stávajícího systému nebo individuální přestavbě. Nejsou k tomu žádné doklady k přihlášení !!!! ( hromadná přestavba ) Prosim o informaci o teto sestave a nazor na vymenu dekuji moc...
12.3.2012 17:11:54
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: vymena lpg
Dobrý den. Z technického hlediska je systém STAG 300 ISA2 vhodný pro zástavbu do Vašeho vozidla. Legalizaci, tedy zapsání vozidla do systému DAVOZ provádí výhradně firmy, vlastnící typové zástavby (nutno mít registrovanou přílohu k LPG s hologramem). S pozdravem Ing.Pataky - technik

11.3.2012 22:25:57
Jméno: Lukáš Předmět: bmw e46 320i 125kw
Dobrý den pane Pataky. Velmi chválím toto fórum. Uvažuji o zakoupení bmw e46 320i (2,2) 125kw r.v.2001 a montáži na lpg. Chtěl bych se zeptat, kolik by mě stála taková montáž ve vaší firmě. Vím, že nedoporučujete povětšinou chlazení ventilů flash lube pro bmw, ale možnost přívstřiku mě zajímá z důvodu chránění motoru při vysokých otáčkách. Chtěl bych se zeptat zda li doporučujete přívstřik pro tento typ, a zároveň bych chtěl poprosit o obecný souhrn toho, jak funguje samotný přívstřik. Děkuji mockrát, s pozdravem Lukáš V.
12.3.2012 15:35:29
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: bmw e46 320i 125kw
Dobrý den. Děkujeme za pochvalu fóra. Montáž zařízení LPG do Vašeho vozidla stojí od 32.000 Kč podle druhu a systému zařízení. Doporučuji STAG 300 PLUS. BMW vašeho roku výroby skutečně nevyžaduje ochranu ventilových sedel. Při spalování LPG se mírně zvýší teplota motoru (vyšší oktanové číslo) a proto u některých vozidel doporučujeme chlazení ventilových sedel systémem např. Vap Saver nebo Flash Lube. Přístřik benzínu (VSR) je vstřikování benzínu v průběhu provozu na plyn za stejným účelem jako Flash Lube-ochlazování ventilových sedel. Sytém Vap Saver funguje tak, že se nastaví odkapávání kapaliny cca 10-12 kapek/min do sání nad sedla. Při požadovaném vyšším výkonu (podtlak) se množství strhávané kapaliny zvýší. S pozdravem Ing.Pataky - technik

11.3.2012 14:14:43
Jméno: Petr H Předmět: Mondeo LPG
Dobry den,zvazuji koupi vozu Ford Mondeo r.08 a novejsi a jeho naslednou prestavbu na LPG.Vybiram mezi motorem 2,0 107kW a 2,5T 162kW.Rocni najezd mam cca 45tis/km.Lze oba tyto motory prestavet na LPG a bezproblemu provozovat?Jaka by byla cena prestavby s toroidni nadrzi a vsim,co je k bezproblemovemu provozu nutne?Jeste se zeptam verze 2,0i se vyskytuje v provedeni Flexifuel,ktera muze spalovat E85.Byla by tato verze pro LPG vhodnejsi,nebo naopak?Dekuji za odpoved.Petr.
11.3.2012 18:32:45
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Mondeo LPG
Dobrý den. Do obou vozů lze instalovat zařízení LPG. U verze Flexifuel (E85) jsme zatím montáže neprováděli. Ale provoz na E85 se dá vypnout. U verze 2.0 je cena montáže od 26.000 a u verze 2,5T od 28.000 Kč včetně toroidní nádrže a DPH. Záleží na druhu a systému zařízení. Doporučuji Vap Saver nebo Flash Lube za doplatek 1500 Kč. S pozdravem Ing.Pataky - technik

11.3.2012 10:24:47
Jméno: miroslav neu Předmět: Přestavba LPG na vůz Kia Ceed 1,4
Dobrý den,chci se zeptat jaký systém a výrobce,by,jste mi doporučil pro přestavbu na LPG na vuz Kia Ceed 1,4 r,v,2008, motor typ,G4FA a je nutno u těchto motorů přimazavat sedla ventilů systémem flaschlube,pokud použiji řídící jednotku od fy.Lovato typ EASY FAST? Jaká by byla cena?Děkuji za odpověd.
11.3.2012 18:07:35
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přestavba LPG na vůz Kia Ceed 1,4
Dobrý den. Souhlasím s vámi vybraným systémem Lovato Easy Fast. Přimazávání není nutné. Program Lovato obsahuje přístřik benzínu. Stačí ho v parametrech nastavit. S pozdravem Ing.Pataky - technik

11.3.2012 8:31:36
Jméno: Petr Janíček Předmět: měkčená :-)
Dobrý de. Prosím pokud používáme pojmy tvrdá a měkčená ventiová sedla, uveďme konkrétní data jednotky. Jak tvrdá jsou tvrdá a jak měká sou měká? Kdo jste to měřil? Já se omlouvám mě to přijde jako blbost celá tato kauza. To přece takto nemůžeme debatovat jako holky o receptu na vánočku. Myslím že už jsme trošku díky panu Ing Pataki dál ne? Takže moc prosím pokud někdo napíšete že i2O má měkčená sedla tak sem dejte fotky jak měříte tvrdost a potřebná data! Toto je perfektní a řekl bych nejodbornější forum tak držme úroveň!
11.3.2012 9:16:38
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: měkčená :-)
Dobrý den pane Janíček. Toto fórum si nemůže a ani nepřivlastňuje právo odborných recenzí jaké požadujete. Je určený pro širokou motoristickou veřejnost zajímajících se o zástavbu zařízení LPG. Výrobci nesdělují od jakého data provádí úpravy materiálů sedel, technologii, tvrdost materiálů, porovnání apod. Zjištění, že u některých typů novějších vozidel (opakovaně) došlo k zaklepání ventilů (nejednalo se vždy o vozidlo s LPG!), vedlo výrobce zařízení k doporučení používání Flash Lube nebo použití přístřiku benzínu. Opakuji, jedná se o doporučení. Nejde o žádný hromadný výskyt těchto závad. Jedná se čistě o prevenci. S pozdravem Ing.Pataky - technik

10.3.2012 20:30:37
Jméno: Libor Netušil Předmět: LPG v Hyundai i20
Dobrý den. Děkuji za odpovědi ohledně LPG do Hyundai i20, mtoror Kappa 1.2 57kW. Z informací na foru jsem si vzal následující: Motory v novějších autech Hyundai mají měkčená sedla ventilů, přimazávání není nutné, ale doporučujete ho, např. přívstřikem benzínu. Škoda, že mi o této možnosti technik od Hyundaie, který mi LPG montoval, neřekl. I když nejezdím ostře,nebo po dálnicích s vysokými otáčkami motoru, o možnosti přívstřiku bych uvažoval, přece jen možná oprava zaklepaných ventilů by vyšla dost draho. Stejně tak nevěděl o možnosti nouzového startování na plyn. Protože jsou zřejmě servisy Hyundai vašimi smluvními partnery, bylo by možné ve spolupráci s vámi přenastavit řídící jednotku podle výše uvedeného? V opačném případě budu muset věřit, že pánové od Hyundaie vědí, co dělají... :-)
11.3.2012 7:23:27
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG v Hyundai i20
Dobrý den pane Netušil. Naopak, chlazení ventilových sedel vyžadují vozidla s měkčenými sedly. Tedy i to Vaše. Možnosti přístřiku benzínu VSR je nová, a proto „pánové od Hyundai-e“ , jak vy píšete, nic nezamlčeli a vědí co dělají. Dodatečné nastavení je možné, navštívte Vašeho prodejce a bezplatně Vám nastaví parametry VSR. Dodatečná montáž Flash Lube stojí cca 1500 Kč. S pozdravem Ing.Pataky - technik

10.3.2012 18:48:07
Jméno: Michal Volf Předmět: Ford Focus Zetec
Dobrý den, jsem prakticky rozhodnut pro monzáž LPG u Vás. Mám Ford Focus 1,6i 74kW. Předpokládám sekvenci + toroid + přimazávání. Můj dotaz samozřejmě směřuje na cenu, objednací doby u Vás a také na svíčky, momentálně používám tříelektrodové, ale slyšel jsem, že na LPG nejsou vhodné. Na foru je spousta informací, ale rád bych je nechal shrnout odborníka. Děkuji M. Volf.
11.3.2012 7:12:57
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ford Focus Zetec
Dobrý den pane Volf.Velice si ceníme Vašeho rozhodnutí o montáži zařízení LPG u naší firmy. Obecně doporučujeme používání svíček předepsaných výrobcem. U některých vozidel ale skutečně vyměňujeme „třípackové“ za „jednopackové“. Pro zapálení směsi LPG-vzduch je vhodnější jedna jiskra a ne jiskřiště. Neplatí to ale obecně. Pro Vaše vozidlo doporučuji systém STAG 4 PLUS ( 26.000 Kč) nebo SQ 24.11 (28.000 Kč) Ceny jsou včetně toroidní nádrže a DPH. Doinstalace Flash Lube stojí 1500 Kč včetně DPH. V současné době máme volné termíny okolo poloviny dubna. Přesný termín na čísle 383 324 912. S pozdravem Ing.Pataky - technik

10.3.2012 18:05:23
Jméno: Ladislav Předmět: přimazáváni
Dobrý večer,nechal jsem si namontovat do nového vozu škoda octávia2 1.6,75kw LPG-typ LANDI RENZO OMEGAS,firma která mi montáž prováděla tvrdila že přimazávaní ventilů není nutné.Pak jsem navštívil firmu jinou a tam přimazavání k tomuto vozu montují!Proto se obracím na vás s prozbou zda by nebylo vhodné přimazáváni domontovat(určitě máte s tímto vozem již zkušenosti).Chci si tento vůz delší dobu ponechat a tímto se vyvarovat potíži s ventily.Děkuji za informaci a za perfektně a profesionálně vedené forum.Jiné firmy by se měli od vás učit.
11.3.2012 6:45:48
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: přimazáváni
Dobrý den pane Ladislav.Děkujeme Vám za pochvalu našeho fóra.Velice si toho ceníme.Problematika „přimazávání“ je častým tématem fóra. Ono se vlastně ani tak nejedná o přimazávání, jako o chlazení ventilových sedel. Při spalování LPG se mírně zvýší teplota motoru (vyšší oktanové číslo). Přibližně před 5 -10-ti lety některé automobilky nahradili tvrzená sedla ventilů tzv. měkčenými. Důvod byl prostý: nové technologie spalování benzínu už tolik nezvyšují teplotu motoru. Pokud se ale instaluje zařízení LPG, teplota motoru se mírně zvýší a proto doporučujeme chlazení ventilových sedel. Bohužel neexistuje seznam doporučovaných vozidel. Zastoupení GM (Opel) v ČR nařídilo instalaci Flash Lube, máme poznatky o vozidlech Ford a obecně to platí i na „japonce“ Honda, Hyundai, Subaru atd. Do Vašeho typu vozidla přimazávání automaticky neinstalujeme. Při ceně montáže zařízení LPG. je částka cca 1500 Kč za přimazávání nízká. S pozdravem Ing.Pataky - technik

10.3.2012 17:25:48
Jméno: Michal Grísa Předmět: Renault Megane Grandtour II r.v. 2008 motor benzín 1.6. K4MD8 82KW, Flashlube?
Dobrý den, chtěl bych přestavbu LPG do Renault Megane Grandtour II r.v. 2008 motor benzín 1.6. K4MD8 82KW. Je třeba u tohoto vozu systém Flash Lube atd? Kolik se pohybuje cena za přestavbu, jaký systém byste doporučil? Jaký servis pro přestavbu na LPG byste doporučil v okolí Mladé Boleslavi? Děkuji za odpověď. Grísa
11.3.2012 6:54:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Renault Megane Grandtour II r.v. 2008 motor benzín 1.6. K4MD8 82KW, Flashlube?
Dobrý den pane Grísa.Obecně do Vašeho typu vozidla Flash Lube nemontujeme.Pokud chcete mít jistotu nepřehřívání ventilových sedel, tak dodatečná montáž stojí u naší firmy 1500 Kč. Ceny montáží zařízení LPG se liší od firmy k firmě.Záleží na výrobci, systému a samotné firmě. Doporučuji sekvenční vstřikování s autoadaptivitou některého z firem BRC, Landi Renzo, Lovato, AcGas atd. Cenové rozpětí je tedy od 25-30-tis Kč. V partnerské síti najdete naše partnery v regionu kde bydlíte.S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <218>  <219>  <220>  <221>  <222> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací