Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <21>  <22>  <23>  <24>  <25> ||  <265>     >>   >5x>  

25.1.2023 10:20:23
Jméno: Jiří Předmět: volba vstřikovačů
Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat jaký typ vstřikovačů a směšovače byste doporučil pro Audi A4 1.8t BEX? Můj původní vstřikovací systém od PRINSE už nefunguje tak jak má a tak chci požádat svého plynaře o výměnu a byl bych rád za nějaké doporučení, děkuji.
25.1.2023 10:45:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: volba vstřikovačů
Dobrý den, svůj dotaz směřujte na Vašeho plynaře, který ponese záruku za přestavbu. My bychom pro přestavbu použili komponenty STAG, které odpovídají potřebám a výkonu Vašeho motoru.

23.1.2023 15:35:07
Jméno: David Kroščen Předmět: Špatný start za studena lpg
Dobrý den,mám problém nastartovat za studena s mým autem ( Seat Leon 1.6 Lpg)každé ráno mi to chytne až na podruhé nebo na po třetí.
Poté co nastartuju tak auto stále vynechává a nedrží pořádně otáčky.
Po zahřátí to je už ok.
Chci se vás teda zeptat co by to mohlo být a kolik bych do toho v průměru musel investovat, ptám se jelikož sem student a na nějakou hodně dráhou opravu nemám.
Děkuji
24.1.2023 7:26:15
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Špatný start za studena lpg
Dobrý den, špatné studené starty souvisí většinou se špatným složením palivové směsi. Benzínová řídící jednotka dostává mimo jiné i signály od lambda sondy a na základě nich pak provádí odpovídající korekce složení benzínové směsi i při jízdě na LPG, kdy jsou benzínové vstřikovače odpojené. Pokud vypnete motor z režimu plynu, při následném studeném startu na benzín jsou tyto korekce použity, směs pro start pak není optimální a projevuje se to špatným startováním, kolísáním otáček atd.. Příčin může být celá řada od vadného některého komponentu LPG soustavy po zapalovací soustavu vozidla. Pro zjištění závady navštivte svého plynaře, který diagnostikou závadu zjistí a opraví.

21.1.2023 8:51:12
Jméno: Lydie Ševčíková Předmět: Nejde prepnout na plyn
Dobry den meli jsem u seata leon na kosticce tři zelené kuličky tak se dotankovalo na 4kulicky,a auto jede jen nabenzin a naplyn se nechce prepnout i když stisknu na plyn,děkuji za odpověď Lýdie
23.1.2023 7:31:54
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nejde prepnout na plyn
Dobrý den, pokud je LPG systém zapnutý (na LPG přepínači svítí jak stavová dioda, tak i diody ukazatele množství LPG), pak LPG systém přepíná z benzínu na LPG automaticky po splnění podmínek pro přepnutí. Pokud k přepnutí nedochází, je v LPG systému závada. Závadu lze zjistit připojením k diagnostickému programu. Objednejte se na servis u svého plynaře, který závadu zjistí a odstraní.

13.1.2023 7:47:37
Jméno: Dušan Předmět: 15.5.2019 6:12:43 Jméno: Matik Předmět: Na LPG nedrží volnob
Dobrý den,mám stejný oproblém.Nevíte co bylo příčinou?
13.1.2023 10:31:37
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: 15.5.2019 6:12:43 Jméno: Matik Předmět: Na LPG nedrží volnob
Dobrý den, na takto stručný dotaz neumím odpovědět. Navštivte svého plynaře, který diagnostikou závadu zjistí a opraví.

11.1.2023 13:39:33
Jméno: Tadeáš Předmět: Lexus RX 450h
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné přestavět na LPG zmíněný Lexus RX 450h? Jak je to s ochranou ventilových sedel a ventilů?
Děkuji.
11.1.2023 14:19:24
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lexus RX 450h
Dobrý den, pokud máte na mysli Lexus 450h – Full Hybrid benzín-elektro se šestiválcovým motorem 3456 ccm, 230 kW, kód motoru 2GR-FXS s kombinovaným vstřikováním paliva jak do sání, tak i přímým vstřikováním do spalovací komory válce, pak pro tento motor v současné době nemáme vhodnou sadu pro přestavbu na LPG.

11.1.2023 0:08:09
Jméno: Jan Schmidt Předmět: Vstřikovače LPG pro Citroen Xsara Picasso 80KW, r.v. 2009
Dobrý den,
potýkám se s problémem kdy se mi rozsvítí Engine Error při jízdě na LPG. Na ingikátoru přepínače LPG/Benzín svítí, že jedu na benzín a je slabší výkon - jako když jedu na 3 válce.. Za jízdy vypnu a zapnu zapalování a na nějaký čas OK. Jízda na benzín tuto chybovost nevykazuje.
Řídící jednotka LPG Europegas Avance 32, MAP ABS400KPa 67R-016110 110R-006111.
Při opravě, která tuto chybovost neodstranila, mi vyměnili řídící jednotku a dle všeho namontovali starší lištu se vstřiky Valtek, 67R 010104 110R000040, 3Ohm, 4mm
Jakou by jste mi doporučili náhradu za tuto lištu pro tento výkon vozu a typ řídící jednotky?

Děkuji za radu.
Jan Schmidt
11.1.2023 7:25:03
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vstřikovače LPG pro Citroen Xsara Picasso 80KW, r.v. 2009
Dobrý den, pokud se rozsvítí kontrolka motoru, může jet motor v tzv. „nouzovém režimu“ ve kterém je omezen výkon, aby nedošlo k jeho poškození. Pro odstranění závady bude třeba provést diagnostiku jak LPG systému, tak i např. systému zapalování. Dle výsledku diagnostiky pak provést opravu.
Produkty firmy Europegas nepoužíváme, proto neumím odpovědět na Vaši otázku ohledně vstřikovačů.

10.1.2023 8:10:37
Jméno: Martin Předmět: Romster
Mám problém jezdím taxi a min třikrát za den při vypnutí nejde nastartovat jaký když nejde benzín po max 10 minutách vše v pořádku a při přepnutí na benzín okamžitě motor vypne už nevím co s tím ????
10.1.2023 9:06:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Romster
Dobrý den, závada může být jak v LPG systému (např. vadný vstřikovač, reduktor, řídící jednotka….) tak i v některém originálním dílu vozidla (např. vadné palivové čerpadlo, závada v elektroinstalaci…). Odstranění závady bude vyžadovat provedení diagnostiky. Pro odstranění závady se můžete objednat i nás na tel. 606 659 530.

9.1.2023 5:41:58
Jméno: Bubernik Předmět: LPG
Já jezdím na plyn již 30 let. Do benzínu přidávám aditiva a občas jezdím jen na benzín. Vyjedu třeba půl nádrže.Pokud jsou vstřiky přímo v hlavě, je to tak lepší, než opravovat.
Měl jsem záhadnou závadu. Stále mi vařila voda, po pěti km jsem musel dolévat.
Navrhovaná oprava, výměna těsnění pod hlavou.Cca 30 000,-
V reduktoru bylo poškozené těsnění a LPG se dostávalo do vody. Vyfouklo to vodu a motor vařil. Po odpojení reduktoru motor běžel bez komplikací.
Výměna reduktoru 1500'- a je to. Hodně šťastných kilometrů. Poškozený reduktor byl válcový od firmy Propan.
9.1.2023 7:57:38
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG
Dobrý den, v případě této poruchy reduktoru je cítit unikající plyn.

8.1.2023 19:54:46
Jméno: Honza Předmět: Přimazávání ventilů na Ford Mustang
Dobrý den,

je nutné u Fordu Mustang GT 4.6 V8, rok 2007 instalovat přimazávání ventilů, nebo se tento motor považuje za odolný?

Děkuji!
9.1.2023 7:50:22
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přimazávání ventilů na Ford Mustang
Dobrý den, instalace systému ochrany ventilů není nutná.

4.1.2023 9:48:23
Jméno: Pavel Předmět: Gtec na Lpg
Je v současné době možná u motoru tgi s pohonem na CNG přestavba na LPG? Pokud ano, jaké jsou zkušenosti?
4.1.2023 10:07:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Gtec na Lpg
Dobrý den, aby bylo možné provést legálně přestavbu vozidla CNG na LPG, musí být splněny legislativní požadavky. Přestavba musí být provedena buďto jako individuální nebo jako typová. V každém případě pověřená zkušebna kontroluje mimo jiné zástavbu LPG systému, emise a pokud by byl zachován i pohon na CNG i to, jak je zabezpečeno, aby vozidlo jelo vždy jen na jedno palivo, a to buď CNG nebo LPG. Pro přestavbu jednopalivových vozidel CNG na LPG nemáme typové schválení Ministerstva Dopravy a nevím o tom, že by některá firma zabývající se přestavbami takové typové schválení měla.

3.1.2023 12:02:14
Jméno: Petr Blažek Předmět: motor Opel 1.4 ecoFLEX 88 kW - je vhodný na přestavbu?
Prosím, jaké máte zkušenosti s motorem motor Opel 1.4 88 kW?
Píšou, že je přizpůsoben na E10 - mají ty změny kvůli E10 nějakou souvislost s tím, jak je ten motor vhodný pro LPG?
děkuji za odpověď
pb
3.1.2023 12:49:15
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: motor Opel 1.4 ecoFLEX 88 kW - je vhodný na přestavbu?
Dobrý den, motor Opel 1,4 Turbo, 88 kW, A 14 NEL, B14 NEL lze přestavět na pohon LPG. To že je přizpůsoben pro spalování paliva E10 znamená, že může spalovat benzín s vyšším obsahem biosložek. Pro spalování benzínu E10 jsou uzpůsobena všechna vozidla od emisní třídy Euro 4. Tento motor bychom přestavěli s použitím některého systému ochrany ventilů.

2.1.2023 15:04:12
Jméno: Pája Předmět: RE: Prestavba z CNG na LPG
Dobrý den Jardo,

jsem ve stejné situaci :-(
Podařilo se Vám to vyřešit? Poradíte?
Díky
Pavel
2.1.2023 15:08:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: RE: Prestavba z CNG na LPG
Dobrý den, viz odpověď na předchozí dotaz.

2.1.2023 14:15:11
Jméno: Petr Předmět: Přestavba CNG na LPG
Naváži na dotaz Jardy.
Uvažuji o stejném zásahu do stejného DUCATA. Upřesním, že se jedná o tovární zástavbu CNG a dále uvádím: Nechci rušit CNG, jenom přidat LPG. Spíše kvůli dojezdu a pokrytí stanic. Takže auto by bylo na tři paliva. CNG, LPG a nouz. Benzin.
Od plynového reduktoru z tlaku cca 200 bar je již zemní plyn na tlaku cca 6bar. tlak a teplota plynu je měřena přímo ve vstřikovací liště. Mne tedy napadá pouze přidat nádrž LPG + reduktor kapalný LPG na plyn, akorát tlak bude záviset na teplotě nádrže LPG. Nicméně řídicí jednotka si jej měří, takže by si s tím mohla poradit v rámci mapy a korekcí. Určitě by muselo dojít ke korekci kvůli jiné výhřevnosti CNG a PropanButanu, Ale vše by teoreticky mohlo jít vyřešit. Jiná věc je legislativa. Ptám se tedy, zda není možnost využít té plynové části, která na motoru již je? Díky za reakci. Petr
2.1.2023 15:08:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavba CNG na LPG
Dobrý den, aby bylo možné provést legálně přestavbu vozidla CNG na LPG, musí být splněny legislativní požadavky. Přestavba musí být provedena buďto jako individuální nebo jako typová. V každém případě pověřená zkušebna kontroluje mimo jiné zástavbu LPG systému, emise a pokud by byl zachován i pohon na CNG i to, jak je zabezpečeno, aby vozidlo jelo vždy jen na jedno palivo, a to buď CNG nebo LPG. Pro přestavbu jednopalivových vozidel CNG na LPG nemáme typové schválení Ministerstva Dopravy a nevím o tom, že by některá firma zabývající se přestavbami takové typové schválení měla.

30.12.2022 14:06:54
Jméno: Vendula Majíčková Předmět: Přepínání plynu
Dobrý den, mám problém s přepínáním plynu. Po rozjezdu se někdy přepne na plyn bez problémů, ale někdy začne pipat, dokud to neprepnu na benzín. Když to chci přepnout manuálně na plyn, tak to stále pípa a nepřepne se to. Auto bylo na diagnostice, ale nic tam prý není. Tak nevím, co s tím můžu dělat?
2.1.2023 7:50:57
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přepínání plynu
Dobrý den, pro zjištění závady a následné odstranění bude potřeba provést diagnostiku LPG systému. Závada může být v elektroinstalaci nebo některém komponentu LPG soustavy např. elektroventilu, reduktoru atd. Navštivte proto svého plynaře případně se objednejte na servis u nás na tel. 606 659 530.

27.12.2022 19:54:31
Jméno: Karel Předmět: Magic 4
Používá primaz motoru ?
2.1.2023 7:45:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Magic 4
Dobrý den, plně nerozumím Vaší otázce. Pro ochranu ventilů se používají v zásadě dva způsoby. Jedním je ochrana ventilů přístřikem benzínu. Dnes již většina řídících jednotek LPG disponuje touto funkcí. Při zvolení ochrany ventilů tímto způsobem se funkce přístřiku benzínu zapne a nastaví se parametry. Druhým způsobem je ochrana ventilů aditivací, kdy se jedná o samostatné zařízení, které dávkuje aditivum pro ochranu ventilů. Navštivte proto plynaře, který to zjistí.

<5x<   <<     <1> || <21>  <22>  <23>  <24>  <25> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací