Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <219>  <220>  <221>  <222>  <223> ||  <265>     >>   >5x>  

9.3.2012 21:45:38
Jméno: Tkadlec Předmět: EOBD a Flash Lube
Dobrý den, chtěl bych namontovat LPG a to do Ford Focus II 1,6 74kw,r.v.2006 a zajímá mě, zda byste mi doporučil EOBD + Flash Lube, či stačí pouze jedno a pokud ano,tak které? Děkuji za odpověď
10.3.2012 8:33:03
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: EOBD a Flash Lube
Dobrý den.EOBD a Flash Lube jsou zcela odlišná zařízení.Nemají nic společného.Zatím co systém EOBD, mimo jiné hlídá kvalitu a množství spalované směsy, Flash Lube ochlazuje ventilová sedla z důvodu částečně zvýšené teploty motoru při spalování LPG (vyšší oktanové číslo). Pro vozidla Ford doporučuji použití přimazávání nebo systém VSR. (přístřik benzínu-pouze u některých systémů). S pozdravem Ing.Pataky - technik

9.3.2012 18:59:23
Jméno: Libor Netušil Předmět: Hyundai i20
Dobrý den. Montujete BRC systém do Hyundai i20 - motor Kappa 1.2 57kW? Jedná se o sekvenční systém? Je nutný, popř.doporučený systém Flashlube? Lze nouzově startovat pouze na plyn? A jakým způsobem? Předem díky za odpovědi.
10.3.2012 8:23:38
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Hyundai i20
Dobrý den.Jak na našem baneru vidíte, tak do vozidel Hyundai montujeme systém firmy BRC. Ten je samozřejmě sekvenční. Doporučujeme přimazávání nebo nastavení systému VSR (přístřik benzínu z důvodu ochlazování).Ano, lze nouzově startovat na plyn pokud montážní firma v programu nastaví počet startů (max.5). S pozdravem Ing.Pataky - technik

9.3.2012 9:59:52
Jméno: Martin K. Předmět: Parkování
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda můžu parkovat auto s LPG doma v garáži.
10.3.2012 8:18:45
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Parkování
Dobrý den. Zákaz parkování je v hromadných garážích pokud nejsou vlastníkem splněny podmínky (mimo jiné např. odvětrávání apod.) pro bezpečné parkování. S pozdravem Ing.Pataky - technik

9.3.2012 8:19:56
Jméno: Peter Předmět: Přestavba LPG Peugeot 307 Break 1,6
Dobrý den, prosím o radu. Jaký systém by jste mi doporučili pro vůz Peugeot 307 Break ( combi ) 1,6 80 kW. Je třeba u tohoto vozu systém Flash Lube atd? Kolik se pohybuje cena za přestavbu, servis? Děkuji za odpověď.
10.3.2012 8:14:22
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přestavba LPG Peugeot 307 Break 1,6
Dobrý den. Do Vašeho vozidla lze instalovat zařízení od několika výrobců a systémů. Doporučuji sekvenční vstřikování s autoadaptivitou, tedy přizpůsobením. Ceny montáží od 25.000 do 30.000 Kč. Osvědčili se systémy STAG 4 PLUS,(25.000.-) SQ24.11 (28.000,.) atd. Přimazávání doporučuji pro vozidla od roku výroby cca 2008.Oba výše jmenované systémy jsou bezúdržbové. Jednou ročně se provádí kontrola těsnosti. Na akční komponenty poskytujeme záruku 2 roky.S pozdravem Ing.Pataky - technik

8.3.2012 12:25:45
Jméno: Lubomir Předmět: Citroen C4 1.4I 16V
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li jste již montovali zařízení LPG do vozidla Citroen C4 1.4I 16V ( verze LCKFU, LCKFUC ), případně jaké zařízení a v jaké hodnotě by bylo pro zástavbu do tohoto vozu vhodné, r.v.2008, najeto 89000 km. Chci se Vás také zeptat, jestli je přestavba u tohoto vozu vzhledem k jeho nižšímu výkonu opravdu vhodná, bohužel autorizovaný servis Citroenu mi to nedoporučoval. Děkuji za odpověď.
8.3.2012 14:41:40
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Citroen C4 1.4I 16V
Dobrý den. Doporučuji sekvenční vstřikování. Cena montáže se pohybuje od 26.000 Kč podle druhu a systému zařízení. Váš typ vozidla jsme montovali s několika systémy. Od 26.000 Kč se standardním vybavením a dražší s nadstandardní výbavou (autoadaptace, ISA-inteligentní systém adaptace, OBD atd.) Kontaktujte nás na 602 518 625. Zástavby zařízení LPG provádíme i do vozidel s nižším výkonem než je ten Váš. Nebudeme polemizovat s „autorizovaným servisem Citroen“ o vhodnosti či nevhodnosti montáže LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik

8.3.2012 11:23:28
Jméno: kalup Předmět: VW Golg IV 1,8 GTI
Dobrý den. Především děkuji za péči, kterou věnujete odpovědím na dotazy. Vlastním VW Golf IV 1,8 GTI 110 kW se systémem Landi Renzo Omegas. Spokojenost, jen po ranním startu v mrazech po přepnutí na LPG začne jít motor na tři. Jakmile přepnu manuálně na benzín, asi po dvou stech metrech opět manuálně přepnu na LPG, už je vše v pořádku. Svíčky byly měněny před zimou. Jakmile je motor zahřátý a po novém startu, je vše tak jak má být. Může být například zanešený filtr? Děkuji za odpověď a pod čarou děkuji za úroveň odpovědí. Kalup
8.3.2012 14:13:40
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: VW Golg IV 1,8 GTI
Dobrý den pane Kalup. Nejdříve bych se chtěl poděkovat za uznání kvality našeho fóra. Letošní zima velice prověřila všechny systémy LPG. Objevili se dosud neprojevené závady. Mimo jiné, i Vámi zaregistrované špatné ranní starty. Zpoždění přepnutí na LPG je objektivní. Trvá delší dobu, než se voda v chladicím systému ohřeje na požadovanou teplotu cca 30-35°C. V krutých mrazech ve vstřikovačích zatuhnou nečistoty z méně kvalitního LPG a vstřikovače nepracují v předepsaném režimu, dokonce někdy úplně vysadí. Silně znečištěný filtr neplní na 100% svou funkci, a tak spalovaná směs LPG-vzduch je nekvalitní atd. Doporučuji vyčistit filtr pevných částic, případně vyměnit filtr plynné fáze. Lze také vyčistit vstřikovače ultrazvukem a provést novou kalibraci systému. S pozdravem Ing.Pataky - technik

8.3.2012 10:26:56
Jméno: Pavel Trembulák Předmět: STK
dobrý den, chci se zeptat,jestli po mě na STK budou požadovat rezervní kolo,když na jejím místě mám nádrž LPG? A jak je to z nálepkama lpg.Musí být vzadu na okně a u výka nádrže? Děkuji Pavel
8.3.2012 11:04:10
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: STK
Dobrý den pane Trembulák. nálepky musí být na uvedených místech. Rezervní kolo není předepsáno u některých nových vozů Škoda, musí však být k dispozici opravná sada. R. Apfelthaler - legislativa

7.3.2012 16:56:40
Jméno: Novotný Předmět: instalace lpg
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné lpg namontovat do Škoda Octavia II. 1,6 FSi a přibližnou cenu přestavby. Nádrž by byla umístěna v rezervě. Děkuji Novotný
7.3.2012 18:34:32
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: instalace lpg

Dobrý den pane Novotný. Ano. Rozhodující je motorkód.Ceny montáže jsou od 38.000 podle druhu zařízení. S pozdravem Ing.Pataky - technik

7.3.2012 13:43:17
Jméno: Václav Hybeš Předmět: Dotaz:přestavba LPG
Dobrý den,chtěl bych přestavbu LPG do FORDU MONDEO 2005 motor benzín 1,8 SCI 96kw 130k,přímé vyspkotlaké vstřikování,řidící jednotka"MED 7,8,1 Dobrý den,chtěl bych přestavbu LPG do FORDU MONDEO 2005 motor benzín 1,8 SCI96kw 130k přímé vysokotlaké vstřikování,řídící jdnotka"MED 7,8,1" . Děkuji
7.3.2012 14:23:54
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz:přestavba LPG
Dobrý den pane Hybeš. Žádný z výrobců zařízení LPG zatím nepřipravil odpovídající soupravu, zejména ale program pro Váš typ vozidla. S pozdravem Ing.Pataky - technik

6.3.2012 16:32:04
Jméno: Robert Kadlec Předmět: LPG Mondeo
Dobrý den, chtěl bych přestavbu LPG do Ford Mondeo 2006 motor benzín 1,8 typ CGBB, Prosím o info jsem něčím limitován, lze to, popř. cenu? Děkuji
7.3.2012 9:28:33
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG Mondeo

Dobrý den pane Kadlec. Zástavba zařízení LPG do vašeho vozidla je zcela standartní a bezproblémová.Doporučuji pouze použít přimazávání ventilů nebo systém VSR. Cena montáže je závislá na druhu zařízení a použitém systému. Zavolejte mi na 602 518 625, nebo mi sdělte na technik@autogascentrum.cz vaše telefonní číslo a já Vás budu kontaktovat.S pozdravem Ing.Pataky - technik

6.3.2012 10:56:53
Jméno: Adam Výtisk Předmět: 6ivotnost motoru
Předem bych rád poděkoval na mě dva předešlé dotazy.Měl bych ještě jeden dotaz a to jak je to s životnosti motoru. LPG prý snižuje životnost motoru o 100 tkm.
6.3.2012 11:27:35
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: životnost motoru
Dobrý den.Provoz na LPG nesnižuje životnost motoru.Má vyšší oktanové číslo, nedochází k klepání, neobsahuje síru atd. Za 20 let existence firmy a montáží, jsme nezaznamenali žádný případ odborného posouzení snížení životnosti motoru. S pozdravem Ing.Pataky - technik

6.3.2012 10:32:33
Jméno: Adam Výtisk Předmět: Dotaz - přimazavání ventilů
Chtěl bych se ještě zeptat, jaká je spotřeba přimazávacího oleje a kolik tento olej stojí.
6.3.2012 10:35:57
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz - přimazavání ventilů
Dobrý den. Spotřeba přimazávání VAP Saver je 10-12 kapek za minutu ve volnoběhu. V praxi to znamená, že 1/2 litrová nádobka vydrží cca 8 - 12000 km podle stylu a charakteru jízdy. 1 litr přimazávací směsi stojí u naši firmy 385 Kč.S pozdravem Ing.Pataky - technik

6.3.2012 10:21:15
Jméno: Adam Výtisk Předmět: Dotaz - přimazavání ventilů
Dobrý den, chtěl jsem se informovat na přimazavání ventilu. Mám Hyundai i30 1.6 93 kW a v jednom Hyundai servisu mi to doporučují a v druhém Hyundai servisu mi to naopak nedoporučují??? Je tedy lepší si za to připlatit z důvodu životnosti motoru? Děkuji za odpověď.
6.3.2012 10:38:49
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz - přimazavání ventilů
Doporučuji buď použití externího přimazávání (VAP Saver/Flash Lube) nebo VSR (přístřik benzínu).

5.3.2012 19:35:50
Jméno: Libor M. Předmět: Přestavba na LPG
Dobrý den, mám dotaz zda je možné předělat na LPG PEUGEOT 308 motor 1,6 VTi 88kW r.v. 2011 najeto 2300km ( 5FS -120 HP). Popřípadě, jestli to někdo dělá v okolí Ostravy. Děkuji za odpověď.
5.3.2012 20:50:53
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přestavba na LPG
Dobrý den. Vyberte si z naší partnerské sítě.S pozdravem Ing.Pataky - technik

5.3.2012 18:44:04
Jméno: P.Novotný Předmět: přestavba na lpg
Dobrý den,rád bych se zeptal zda je nějaká varianta přestavby pro dieslové motory,konkrétně mám Mercedes 208 CDI,pokud ano jaká je cca doba návratnosti. Děkuji za odpověď
5.3.2012 20:49:20
Jméno: Autogas centrum Předmět: RE: přestavba na lpg
Dobrý den. Provozní zkoušky zástavby zařízení LPG do dieselových motorů chystáme v nejbližší době. S pozdravem Ing. Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <219>  <220>  <221>  <222>  <223> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací