Diskuzní fórum LPG/CNG
4.3.2012 20:33:51
Jméno:
Roman Předmět:
Seat AlteaDobrý den, měl bych zájem o přestavbu na LPG u vozidla Seat Altea 1.6 i, 75 kW. Mohl bych dostat nějaké informace, zda je to možné, přibližná cena s nadrží misto reservy, zda s tím nejsou spojena nějaká risika atd... Pokud mate nejaké lepší řešení, rád si poslechnu Váš názor. Děkuji za odpověď, Roman
5.3.2012 8:23:36
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Seat AlteaDobrý den pane Romane. Doporučuji vícebodové sekvenční bezúdržbové vstřikování. Cena zástavby zařízení je 26.000 Kč včetně nádrže a DPH. Nejsou žádná technická rizika. Nevím, co myslíte pod nějakým lepším řešením? S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.3.2012 14:50:15
Jméno:
Pavel Feilhauer Předmět:
LPG a nové autoDobrý den, nejdříve bych Vám chtěl poděkovat za předchozí odpověď.Mám ještě jeden dotaz. Při koupi nového auta Hyundai ix20 mě namontují LPG ihned v servise prodejny Hyundai - v prodejně mě dali váš prospekt se systémem BRC, usuzuji tedy, že v této oblasti se sevrisy Hyundai spolupracujete.
Může se na LPG jezdit ihned s novým motorem, nebo raději doporučujete jezdit nějaký počet km na benzin, tzn. počkat, až se motor zajede?
Nevíte jestli mají motory Hyundai měkčí nebo tvrdší sedla ventilů? Systém Flash lube funguje automaticky a přimázává ventily i při jízdě na benzín nebo se to dá vypnout ?
Děkuji
Pavel Feilhauer
5.3.2012 7:20:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG a nové auto
Dobrý den pane Feilhauer. Tzv. to klasické „ V záběhu“ se u nových motorových vozidel už nepraktikuje. Je to z důvodů vyšší úrovně technologií při výrobě motorových vozidel. Okamžitý provoz na LPG u nových vozidel je zcela běžnou záležitostí. Doporučuji Váš individuální přístup. Do první bezplatné kontroly 2500-3000 najetých km, někteří zákazníci střídají pohon 500 km LPG a 100 km benzín. Určitě to není na škodu. Obecně platí, že novější vozidla Hyundai už mají měkčená sedla. Systém Flash Lube funguje automaticky i na benzín. Dá se vypnout pouze technickým zásahem a ne uživatelem. Nemá to ale opodstatnění, protože 95% jízdy je provozováno na LPG.S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.3.2012 8:17:51
Jméno:
Petr Janíček Předmět:
VSRDobrý den pane Pataky. Dovolil bych si navázat na dotaz týkající se montáže LPG do ix20 a Vaší nabídky na ochranu ventilů VSR. Prosím můžete uvés jak se pak zařízení chová? Zda nedojde ke zvýšené spotřebě benzínu současně s LPG? To funguje přístřik po celou dobu provozu na LPG a nebo je to podle otáček motoru? Od kolika otáček pro tento motor nastavujete přístřik benzínu? Pak vlastně dojde ve vyšších otáčkách ke zvýšení výkonu motoru když je spalován současně LPG i benzín? Nebo je vstřik benzínu omezen, kratší vstřik ? Nebo je pak omezen vstřik plynu? Není to naopak ještě vyšší zatížení pro motor? Velmi zajímavé téma tak se nezlobte za spoustu otázek. Díky!
4.3.2012 9:17:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: VSRDobrý den pane Janíček. Máte pravdu, systém VSR je velice zajímavé téma. Výrobci zařízení LPG vedou spor o posouzení účinnosti VSR oproti např. Flash Lube. Bohužel už nenabízí erudované výsledky toho či onoho zařízení. Při spalování LPG se mírně zvýší teplota motoru (vyšší oktanové číslo) , a proto se doporučuje ochrana měkčených ventilových sedel. Systém VSR lze nastavit od určitého podtlaku (MAP), dále vymezit rozsah působení podle otáček (0- omezovač) a množství přístřiku VSR v %. Konkrétní hodnoty nastavení je naše know-how.
Prakticky to znamená, že podle zadaných podmínek vozidlo spotřebovává i určité množství benzínu při jízdě na LPG. Množství spotřebovaného benzínu je závislé na nastavených parametrech. Systém VSR je součástí některých zařízení a není nutná další investice jako u Flash Lube. (zde je nutno počítat i s dalšími výdaji – např. přimazavací kapalina). S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.3.2012 23:24:38
Jméno:
Pavel Nový Předmět:
...Dobrý večer, mám Octavii 1,6 MPI, konkrétně typ BSE přestavený na plyn AC STAG. U auta bych si teď rád nechal pořešit tzv. přechodové stavy, které například zde: http://cimbu.cz/index.php?page=ecu&chip=42&lng=cze popisuje pan Janda. Můj dotaz zní, zda je nutné, abych po této úpravě navštívil i servis LPG? Je nutné díky této změně přenastavit i řídící jednotku k plynu? Děkuji za odpověď
4.3.2012 8:53:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ...Dobrý den pane Nový. Ano, po jakékoli úpravě parametrů řídící jednotky benzínu je nutné přeprogramovat i řídící jednotku LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.3.2012 21:48:12
Jméno:
Matejovič Jaroslav Předmět:
zástavba na LPGDobrý den.Mám Suzuki Swift 1.3 rok 2007.Váš autorizovaný servis mi bude dělat zástavbu na LPG.Namontují mi zařízení STAG 4 Plus,toroidní nádrž a pro mou jistotu "přimazávání" sedel ventilů.Na to se chci ještě pro jistotu zeptat.Skutečně i s tím "přimazáváním" mému motoru,hlavně sedlům ventilů,nic nehrozí?Je zástavba na LPG u Suzuki Swift s motorem M13A (objem 1328 ccm) již běžná?Děkuji
4.3.2012 8:50:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: zástavba na LPGDobrý den pane Matejovič. Montáž zařízení LPG do Vašeho typu vozidla je zcela běžná. Otázku, jestli nehrozí poškození ventilů vlivem provozu na LPG řeší všichni renomovaní výrobci zařízení LPG. Proto doporučují buď VAP Saver, Flash Lube nebo systém přístřiku benzínu (VSR) . Nemáme přímou zpětnou vazbu o výskytu poškození sedel již namontovaných vozidel. S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.3.2012 20:49:05
Jméno:
Plašil Předmět:
vleklé problémy s LPG
Dobrý den, vlastním Citroen Berlingo 1.6i 16V (80kW), r.v. 12/2007 (provoz 6/2008), před dvěma roky jsem ho nechal v jednom z Vašich partnerských servisů přestavět na LPG (systém Stag 300 plus, navíc Flash Lube elektronický), auto mělo najeto cca 18000km, 3/2010. Auto je od 10/2010 dosti vytížené (přítelkyně s ním do práce dojíždí 45km denně). Bohužel po celou dobu se vyskytují různé závady, které se ke cti Vašeho partnerského servisu snaží zaměstnanci řešit, ale až do poslední opravy bezůspěšně.
4.3.2012 8:41:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: vleklé problémy s LPGDobrý den pane Plašil.Váš téměř chronologický a obšírný popis řešení závad předejte montážní firmě. Pokud je vozidlo ještě v záruce, jsou povinni tyto závady odstranit. Na technik@autogascentrum.cz uveďte název montážní firmy.Jsme ochotni poskytnout technickou pomoc, ale konečné odstranění závad je na montážní firmě.Váš popis není smazán, je uložen v naši databáziu příspěvků. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.3.2012 22:50:27
Jméno:
Pavel Feilhauer Předmět:
Dotaz k LPG u Hyundai ix20Dobrý den, mám Hyundai ix20 s motorem 1,6 CVVT. Je tento motor vhodný pro přestavbu na LPG ? Je nutné přimázávání ventilů u těchto motorů ? Máte již nějaké zkušenosti s motory Hyundai provozovanými na LPG ? Rád bych si přestavbu u Vás nechal udělat, ale mám trochu obavu, abych nepoškodil motor - ventily. Děkuji za odpověď. Pavel Feilhauer.
3.3.2012 7:52:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz k LPG u Hyundai ix20
Dobrý den pane Feilhauer. Když jste navštívili naše stránky, tak jste si určitě všiml baner spolupráce s firmou Hyundai. Již skoro rok probíhá naše spolupráce s firmou Hyundai a za tu dobu jsme společně provedli několik stovek zástaveb zařízení LPG. Přimazávání bych doporučoval. Jsou dvě možnosti: použít externí systém přimazáváni Vap Saver nebo Flash Lube, eventuelně použít systém VSR („přimazávání“ – chlazení přístřikem benzínu) S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.3.2012 20:01:40
Jméno:
luděk raušer Předmět:
dotazDobrý den,obracím se na p.Patakyho s dotazem.Před nedávnem-zhruba 3týdny,jsem si nechal na voze audi a6 1,8t 110kw r.v. 2001 optimalizovat řídící jednotku motoru,tzv. nachipovat,výkon motoru se vcelku razantně pozvedl,firma udavá nyní výkon cca 138kw-140kw.Auto mám již v pořadí čtvrté-montované lpg přímo ve vaší firmě,vždy velká spokojenost,tento vuz jste přestavěli zhruba před rokem a pul.Nyní k vlastnímu dotazu,je potřeba na plynu něco též upravit,když došlo k upravě řídící jednotky motoru,nebo se vše samo nastaví automaticky??Před zásahem vše chodilo jak hodinky,ale nyní se mi zdá,jak kdyby občas motor nepatrně zaškobrtnul-cuknul-při prudší akceleraci-jak kdyby nestíhalo lpg-přísun paliva.Na benzín absolutně bez problému.Děkuji za radu a informaci,s pozdravem Raušer.
3.3.2012 7:46:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den pane Raušer. Načipováním motoru se změnili vstupní a výstupní parametry z řídící jednotky benzínu. Je třeba nepochybně provést přeprogramování zařízení LPG.Děkujeme za pochvalná slova na adresu naši firmy. Kontaktujte nás. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.3.2012 15:43:32
Jméno:
Pavel Žid Předmět:
PoděkováníZdravím všechny zájemce o přestavbu na LPG.Na začátek bych se velice rád omluvil celé společnosti AGC za nelichotivé poznámky na konkurenčním foru.Jednal jsem ve vzteku že má moje auto po přestavbě velkou spotřebu.Auto jsem nechal přestavět před měsícem a jezdil s nim ve velkých mrazech,nevěděl jsem že má zima tak velký vliv na spotřebu plynu.Jedná se o Mercedes ML 350 r.v.2006.Po revizní kontrole, doseřízení a teplotách okolo +10st mi spotřeba hodně klesla.Momentálně při rozumné jízdě(do 120km/h) po dálnici jezdím za necelých 13l plynu a to je na takové auto opravdu výborné.Už slyším ty komentáře že to není možné..Je to možné!!!.Nemám potřebu si něco vymýšlet jen konstatuji!,Nemontuji ani neprodávám LPG zařízení jsem jen další spokojený zákazník!!!! Proto všem,kteří ještě váhají a vybírají kam dají auto přestavět,mohu AGC z vlastní zkušenosti jen doporučit.Hezký den Pavel Žid
3.3.2012 7:41:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: PoděkováníDobrý den pane Žid.Velice Vám děkujeme za Váš příspěvek. Komu by nelichotila pochvala!Důležitější ovšem je, že Vám vozidlo na LPG funguje dobře. Je málo zákazníků, kteří časem přiznají, že závada nebyla způsobena samotným zařízením nebo nastavením, ale vnějšími okolnostmi. Letošní tuhá zima skutečně ověřila činnost LPG zařízení. Hodně jsme se poučili, a poznatky takto získané v budoucnosti určitě zúročíme. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.3.2012 10:54:11
Jméno:
Samko Předmět:
Sport LPGDobrý den,
mám 4 válcový atmosferický motor cca 220PS při 8200ot a chtěl abych aby jezdil na LPG pouze od volnoběžných otáček po 4200ot. Zkrátka když na to šlápnu, aby se mi to automaticky přeplo na benzin a když otáčky zase klesnou, abych jel zase na plyn...
Umí něco takového STAG 300 ISA2? Jestli ano stačí mi i verze do výkonu 136PS, když při 4200ot mám cca 110PS?
Moc děkuji za odpověd.
Samko
3.3.2012 7:33:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Sport LPGDobrý den pane Samko.Téměř všechny systémy mají ve svém programu možnost vymezení oblasti přepnutí na plyn. Takže moje odpověď zní ano. S pozdravem Ing.Pataky - technik
1.3.2012 21:28:48
Jméno:
Jan Holoubek Předmět:
DotazDobrý den,
jsem majitelem vozidla Fiat Stilo, 1.4 16V, 70 kw, najeto 78000km, r.v. 2004 a měl bych zájem o přestavbu na LPG. Prosím o radu, který systém by byl pro mé vozidlo nejvhodnější a jaká je cena tohoto systému, Jak dlouhé jsou momentálně objednací lhůty. Díky za odpověď.
Jan Holoubek
3.3.2012 7:30:35
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den pane Holoubek. Doporučuji STAG 4 PLUS za cenu 26.000 Kč včetně DPH. Pokud se objednáte v pondělí, tak nejbližší termín montáže je první týden dubnu.Může se stát, že již objednaná montáž na bližší termín je přesunuta. Kontaktujte mě na 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.2.2012 20:52:12
Jméno:
Jiří Holčák Předmět:
OpelDobrý den,četl jsem,že automobilka Opel vyžaduje při montáži LPG přimazávání ventilů. Doporučujete toto i do vozidel starších 10 let? (motor 1.8i,16V Z18XE)
A také by mne zajímalo zda máte možnost si nějakým způsobem ověřit spolehlivost vašich smluvních partnerů a nebo je prostě jednou za smluvní partnery přijmete a potom již nevíte co se snimi třeba za 5 let děje?
29.2.2012 22:13:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: OpelDobrý večer pane Holčák. Zastoupení Opel (GM) nařídilo obecně ochranu ventilových sedel, bez určení roku výroby. Je velice obtížné zjistit od kterého roku a měsíce jsou motory vybaveny měkčenými sedly. Jako majitel za 1500 Kč navíc za montáž přimazáváni, bych neriskoval.
Firma Autogas Centrum má trvalou kontrolu svých partnerů prostřednictvím několika úrovní. Minimálně dvakrát za rok se účastní profesního školení, mají k dispozici on-line informace o novinkách prostřednictvím odborné sekce pro partnery, máme přehled o všech montážích (typech vozidel, použitého systému, nádrží atd. z toho vyplývající hlášení o provedené montáži pro centrální evidenci DAVOZ MD), provádíme námatkové kontroly přímo u firmy, kontrolujeme stav a vybavenost diagnostiky atd. a v neposlední řadě máme ohlasy od zákazníků na našem fóru. Pokud firma nesplní, nebo neplní předepsané standardy, odebíráme pověření k montáži námi dovážených zařízení a vyřadíme je z partnerské sítě. Přesto všechno se může stát, že se nějaká montáž nepovede. Pak zkoumáme, jestli je to samotnou montáží, nebo je to špatným stavem motoru.V těchto případech partnerům pomáháme odbornou radou.V první řadě má být vždy spokojený zákazník.S pozdravem Ing.Pataky - technik
28.2.2012 19:30:10
Jméno:
Jan Holub Předmět:
Renault Clio IIIDobrý den, jsem majitelem vozidla Renault Clio III, 1,2, 16V, 55 kw, r.v. 2010 a měl bych zájem o přestavbu na LPG. Prosím Vás o radu, který systém by byl pro mé vozidlo nejvhodnější. Rozhoduji se mezi systémy STAG 4 a STAG 300 ISA2. Můžete mi prosím sdělit jaké jsou rozdíly mezi těmito systémy? Jaká je cena jednotlivých systémů? Díky za odpověď. Hezký den Holub
28.2.2012 20:21:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Renault Clio IIIDobrý večer. Nejdříve k těm rozdílům: Systém STAG 4 jako takový už neexistuje. Byl nahrazen řídící jednotkou STAG 4 Plus. STAG 4 byl doplněn možností úpravy směsi v celém rozsahu otáček přes 3 D mapu (trojrozměrné nastavení v závislosti na časech vstřiku, podtlaku a otáček-proto pojmenování PLUS.) STAG 300 ISA2, je až 8-mi kanálový systém ( až 8 válců) a jeho algoritmus výpočtu ideální směsi probíhá na základě okamžitých propočtů měnícího se podtlaku a časů vstřiku podle zatížení motoru. Jedná se o tzv. inteligentní způsob (systém) adaptace – přizpůsobení ) Proto ta zkratka ISA – inteligentní systém adaptace. Pro Vaše vozidlo lze použít oba systémy. Je tady pochopitelně cenový rozdíl montáže: STAG 4 PLUS za cenu 26.000 Kč a STAG 300 ISA2 za 28.000 Kč včetně DPH. Doporučuji STAG 4 PLUS. S pozdravem Ing. Pataky - technik
28.2.2012 0:59:34
Jméno:
Mirek Předmět:
Fiat Panda 1.2Dobrý den, dohledal jsem zde, že s Pandami máte velmi dobré zkušenosti. Že cena přestavby je kolem 28 000 Kč. A že je důležitá pečlivost zakomponování a nastavení a odladění v provozu. Rád bych využil jednoho z vašich partnerů ve svém okolí, ale dost se bojím jeho odbornosti vzhledem ke zmíněné péči přestavby, když evidentně má elementárně zákazníků. Není lepší urazit 150km do Strakonic, než riskovat špatné provedení ve svém okolí? Děkuji
28.2.2012 7:18:47
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Fiat Panda 1.2Dobrý den. Neuvádíte, v kterém regionu bydlíte. V okruhu 150 km máme mnoho dobrých partnerů. Převážná většina odvádí velice kvalitní montáže. Samozřejmě, že Vás rádi uvítáme u nás ve Strakonicích. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.2.2012 10:40:03
Jméno:
Sedláček Ondřej Předmět:
přestavba na BRCDobrý den,
Kolik by stála přestavba na BRC u fabie combi 2001 1,4 16V 55kw. Jak dlouhé jsou momentálně objednací lhůty.
27.2.2012 12:47:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba na BRC
Dobrý den. 28000 Kč , konec března, začátek dubna. Ing.Pataky-technik
Přidat záznam