Diskuzní fórum LPG/CNG
17.2.2012 13:25:35
Jméno:
Marek Suchoň Předmět:
Info o LPGDobrý deň, som zo SR, mám Opel Meriva 1,4 l 66kw, r.v.2009 a viem, že takúto merivu ste už robili (STAG 4 s primazávaním) za cca do 29000Kč. Robíte aj autá zo SR, alebo mi viete odporučiť serioznu firmu v SR, napr. s ktorou spolupracujete? Máme asi aj legislavívu proti LPG, lebo takáto prestavba by ma asi stála plus cca 300€ na kolkoch úradom.Ceny montáží su u vás nižšie, tak sa by som chcel poznať Váš názor, či sa mi oplatí montovať u vás, príp.kde v SR.(určite máte najlepší prehľad na česko-slovenskom trhu. ĎAKUJEM, Suchoň.
18.2.2012 20:44:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Info o LPG
Dobrý večer pane Suchoň.Rozdílná legislativa České a Slovenské republiky neumožňují montáž vozidla registrovaného na Slovensku za stejných podmínek jako u nás. Pokud by bylo Vaše vozidlo na českých číslech pak se jedná o standart, a bez jakýchkoli dalších poplatků by montáž stála těch zmíněných 29.000 Kč. Pokuste se oslovit naši spolupracující firmu http://www.autogas.sk/ v Štúrově. S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.2.2012 11:29:06
Jméno:
Milan Předmět:
přestavbaDobrý den,
je už odzkoušená zástavba do vozu Škoda Yeti 1,8 TSI 118Kw kod CDAA. Pokud ano, cena přestavby a možnost v okolí Pardubic.
17.2.2012 12:14:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavbaDobrý den. Zástavba zařízení LPG možná je, za cenu 42.000 Kč včetně DPH. Montáž přímovstřikových motorů provádíme pouze našimi autorizovanými servisy. Ve vašem případě připadá v úvahu Neptun Harfa v Praze (120 Km)S pozdravem Ing.Pataky - technik
16.2.2012 15:47:11
Jméno:
Miloš Předmět:
Škoda Roomster 1.2 TSIDobrý den, lze již bezproblémově nainstalovat LPG do vozidel s motorem TSI? Přesněji do motoru 1.2 TSI 63 kW a vozidla značky Škoda Roomster?
Zajímala by mě přesná cena a jestli je systém pro motory s turbem již opravdu spolehlivé.
16.2.2012 21:10:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Škoda Roomster 1.2 TSI
Dobrý večer.Ano, zástavba zařízení LPG do vašeho typu vozidla již probíhá. Rozhodující je motorkód. Cena zástaby je od 38.000 Kč včetně DPH. Zavolejte na 602 518 624. S pozdravem Ing.Pataky - technik
14.2.2012 15:11:26
Jméno:
Roman Předmět:
problémy po 1. servisní prohlídce (vstřikovač, špatné palivo?)
Dobrý den, mám na Vás prosbu jokože na opravdu odborníky v této profesi co se týká LPG (bohužel teď lituji, že jsem si montáž LPG nenechal provést u Vás) Po 1 servisní prohlídce a ujetí cca 2000km po ní se mi rozsvítila diagnostika motoru (na benzín pracovalo i diagnostikovalo bez závad) měnili mi vstřikovač, po ujetí 500 km od výměny se diagnostiika opět rozsvítila! Důvodem bylo prý špatná kvalita LPG, tankuji u Flagy a u Shell Vitogaz, nikdy nebyl problém a kamarádi tankují taky u těchto daných stanic. Teď v pátek jedu na servisku a bojím se, že mi budou zase vnucovat, že to je špatným palivem. Už při první výměně danou závadu nechtěl technik řešit přede mnou a vzal si šéfa stranou.......zvláštní jednání.....můžu se na Vás obrátit o prosbu a radu, popř. se k Vám objednat na nějakou prohlídku? Jedná se o Elpigaz 01 montovanou firmou Gera Hradec Králové. Děkuji za odpověď. Švec
15.2.2012 8:04:56
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: problémy po 1. servisní prohlídce (vstřikovač, špatné palivo?)
Dobrý den pane Švec. Škoda, že jste nás neoslovil před zamýšlenou zástavbou zařízení LPG. Bohužel, argument špatné kvality plynu některé firmy využívají, nebo spíše zneužívají pro výmluvu a uklidnění zákazníka. V rámci objektivity nutno ale říci, že nekvalitní plyn se špatně spaluje a dnešní moderní diagnostika motorů to vyhodnotí jako závadu a rozsvítí kontrolku Check-Engine (porucha motoru). Nelze ale vše zobecňovat. Ve většině případů je závada ve špatném seřízení systému. Je třeba připojit tester OBD, vyčíst závadu – poté smazat. Upravit mapu programu tak, aby se co nejvíce přiblížili hodnoty pomalých korekcí plynu k benzínovým. Je to pracnější seřizování, ale u některých vozidel se tomu nevyhneme. My systém Elpigaz nemontujeme a firma Gera není naším partnerem!!! Pokusíme se Vám pomoct přímo v Hradci Králové u našeho smluvního partnera. Oslovte firmu: www.gasauto.cz p.Kánský, domluvte se nejdříve telefonicky: mob:603 249 034 S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.2.2012 21:35:09
Jméno:
Michal Veselý Předmět:
dotazdobrý den,
mám BMW 750i e66 rok05, jaký tip přestavby by jste mi doporučili a jaká byb byla cena. Také by mě zajímalo jako dlouho by trvala přestavba u toho modelu.
děkuji za odpověď
14.2.2012 13:20:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den.Je nutná telefonická konzultace. Zavolejte na 602 178 440.Ing.Pataky - technik
13.2.2012 18:02:54
Jméno:
Jiří Dobřichovský Předmět:
Mazda CX-7 DISI TURBODobrý den, prosím o informaci, jestli je již k dispozici době odzkoušený systém LPG pro Mazdu CX-7 2,3 DISi turbo 191 kW (zejména s ohledem na problém přehřívání benzínových vstřiků). Pokud ano, prosím o stručný popis funkce - zejména jakým způsobem je zajištěno chlazení vstřikovačů. Podle nejrůznějších dostupných informací je pro uvedený motor nezbytný vstřik LPG prostřednictvím benzínových vstřikovačů, varianta vstřiku LPG do sání s různým načasováním přídavných benzínových "přívstřiků" má za následek zničení vstřiků (střídavé ohřívaní a zchlazování).
Dále prosím o info, kolik jste provedli instalací, jakou lze očekávat spotřebu plynu (prům. spotřeba benzínu je 12l/100km) a jaký je způsob provozu (start na benzín nebo na plyn, kdy dochází k přepnutí, atd.)
Děkuji
S pozdravem Jiří Dobřichovský
14.2.2012 13:16:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Mazda CX-7 DISI TURBODobrý den.Zatím pouze ve zkušebním provozu. Ing.Pataky - technik
13.2.2012 15:42:09
Jméno:
Jarda Předmět:
automatická převodovkaDobrý den, uvažuji o zástavbě zařízení LPG na vozidlo Renault Laguna II, r.v. 2003, bezín 1,8 l, 88 kW. Jaké zařízení byste mi dopořučil, jaká je cena montáže. Předem děkuji za informace a přeji hezký den. Jen ještě doplňuji, že vozidlo je vybaveno automatickou převodovkou DPO, jestli to má vliv na instalaci LPG.
14.2.2012 13:14:58
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: automatická převodovkaDobrý den.Doporučuji některý ze systémů Stag, Omegas, SQ24, Lovato atd. Ceny jsou od 24.000 Podle druhu zařízení.S pozdravem ing.Pataky - technik
13.2.2012 14:48:45
Jméno:
Jakub Kraváček Předmět:
DotazDobrý den,
chci se zeptat jestli se doporučuje dodělat mazání ventilů pro motor Škoda Fabia 1,2 HTP r.v.2009. Nyní mám na LPG najeto cca 20.000,-km případně něco jiného, co by motor čistilo apod.
Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem. Kraváček
12.2.2012 13:52:19
Jméno:
Pavel Předmět:
svíčky a kabelyDobrý den . Chtěl bych se zeptat , mám Citroena C3 ,1,4 uvažuji o přestavbě na lpg . Jak je podle vás důležité vyměnit svíčky a kabely na lpg . O této výměně svíček a kabelů žádná firma nic nepíše a ani dopředu neinformuje , z mého hlediska si myslím že je to nezbytné . Co jsi o tom myslíte vy ?
12.2.2012 15:45:36
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: svíčky a kabelyDobrý den. Snad v každé páté odpovědi zdůrazňuji, že nejdůležitější podmínka úspěšné zástavby zařízení LPG je podmínka bezvadné elektrické soustavy vozidla, zejména svíček, kabelů a cívek. To neznamená, že vše musíte mít nové. Nechte si elektrickou soustavu zkontrolovat v autoservisu.S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.2.2012 13:39:48
Jméno:
Jan Hunčár Předmět:
LPG Subaru ForesterDobrý den,
chci Vás požádat o informace. Budu kupovat 5 let staré Subaru Forester (rv. 2007, 1994cm/116kW) a potřebuji poradit, ktery typ přestavby doporučujete pro uvedený typ auta. Nádrž chci mít místo rezervy. Dále zda je zapotřebí přimazavání ventilů a na kolik by přestavba vyšla ve vaší firmě.
S úctou
Jan Hunčár
12.2.2012 15:40:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG Subaru ForesterDobrý den.Doporučuji STAG 300 ISA2 a přimazávání VAP Saver. Kompletní cena montáže i s přimazáváním je 28500 Kč. Další možností je použití systému OMEGAS (Landi Renzo) zde je ale cena montáže i s přimazáváním 31.000 Kč. S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.2.2012 12:48:53
Jméno:
Viktor Piler Předmět:
Dotaz na zástavbu vozidla Š FabiaDobrý den, uvžuji o zástavbě zařízení LPG na vozidlo Škoda Fabia, rv. 2007 motor 1,2 HTP. Jaké zařízení byste mi dopořučil, jaká je cena montáže. Předem děkuji za informace a přeji hezký den.
12.2.2012 15:35:47
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz na zástavbu vozidla Š FabiaDobrý den. Hezký den přeji i já Vám.Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování některého ze systémů SQ24 (BRC), Stag 4 Plus (AcGas) Lovato Easy Fast (Landi Renzo). Cena montáže je od 24.000 Kč podle druhu vybraného systému.S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.2.2012 12:19:43
Jméno:
Honza Předmět:
Ztrácí se voda 2Dobrý den, děkuji za odpověď. Viděl bych tento "prostý únik vody z netěsného kolínka reduktoru" pouhým okem bez nějáké demontáže čehokoliv nebo je toto vidět až po rozdělání reduktoru?
Kdybych jezdil chvíli na benzín tak se voda k reduktoru dostává či nedostává? Tím bych mohl zjistit jestli se ta voda opravdu ztrácí plynem...
Pokud opravy motorových vozidel neděláte, nemůžete mi doporučit nějákou partnerskou firmu, kde tyto opravy motoru dělají? Děkuji
12.2.2012 15:31:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Ztrácí se voda 2Okruh vyhřívání reduktoru je stálý a je zcela jedno jestli jedete na plyn nebo na benzín.Únik vody je viditelný (prosakování) na přírubě kolínka.Nezabýváme se ani doporučovaním autoservisů. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.2.2012 18:41:42
Jméno:
Honza Předmět:
Ztrácí se vodaDobrý den, ztrácí se mi chladící kapalina z nádržky. V oleji nepřibývá, z výfuku fridex cítit není... Ale auto jede normálně. Už jsem to prostě viděl na těsnění pod hlavou, zkroucenou hlavu, prasklou hlavu či válec atd...
Ale nyní jsem si přečetl příběh, že někdo měl zpuchřelou membránu v reduktoru a ta propouštěla chladící kapalinu snad do potlaku či co? Může být toto příčinou i u systému STAG4 nebo ten funguje již jinak?
Auto má na najeto 252 000 Km, já ho mám od 204 000 Km a montáž LPG jsem dělal v 207 000 Km tak nevím, zda to není na membránu malá životnost 45 000 Km. Navíc tento problém pozoruji již delší dobu a příjde mi že je to čím dál tím horší - rychlejší mizení.
Jak velká je investice vyměnit v reduktoru membránu? Případně, že by to nepomohlo, děláte i takovéto větší opravy motoru? Tj. výměna těsnění pod hlavou, případně někam "zaslat" hlavu na opracování atd...
Toto je již složitější oprava navíc na autě s LPG, u kterého se do motoru normální mechanici nechtějí moc hrabat a abych dával takto složitou opravu někomu koho neznám a nevím jeho reference se mi moc nechce takže bych auto na případné hraní s motorem rád svěřil Vám.
Děkuji moc za Váš čas.
12.2.2012 6:11:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Ztrácí se vodaDobrý den. Může jít o prostý únik vody z netěsného kolínka reduktoru.Výměna a nastavení membrány v reduktoru u nás stojí cca 2000 Kč. Žádné opravy motorových vozidel neprovádíme. S pozdravem Ing.pataky - technik
11.2.2012 14:29:25
Jméno:
Šimon František Předmět:
Octavia IDobrý den
Podle vašich stránek jsem se snažil vybrat ty lepší komponenty od firmy AC. Vybral jsem si řídící jednotku STAG 300 PREMIUM, vstřikovač VALTEK 34, regulátor AC-150R01, tor. nádrž 53L a plnící otvor LPG u benzinového hrdla. Doporučoval by jste mi tuto kombinaci (jeli možná) a kolik by stála? Dále mi není jasný na co jsou emulátory a variátor a jsou-li potřeba dokoupit k řídícím jednotkám? Škoda Octavia I -75KW- EURO 4
Děkuji Šimon
12.2.2012 6:08:32
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Octavia IDobrý den.Ano, doporučuji, u naši firmy by motáž stála 27.000 Kč včetně DPH.Emulátor je součástí řídící jednotky a proto není potřeba nic dokupovat.S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.2.2012 9:49:35
Jméno:
Martin Předmět:
Přepnutí na LPGDobrý den.Mam VW Passat 2.8V6 142kW,v červnu přestavěno na LPG značky Tartariny.Muj problém je takový že mě trápí doba přepnutí z benzinu na lpg.V létě to ještě šlo(zhruba 1km),ale ted v zimě to trvá i 8km,přitom ručička vody už je na 90.Byl jsem v servisu kde to montovali a prý žádnou závadu neschledali,teplotní čidlo na reduktoru je v pořádku,prý to muže dělat to že je reduktor ochlazován vzduchem,je totiž schovaný těsně za přední nárazníkem.Vyskoušel jsem tedy jeden pokus,když auto nechám zahřát na volnoběh,tak se přepíná na LPG podle ručičky teploty vody dříve(zhruba 70 stupnu) než kdybych s autem vyjel.Muj dotaz zní jestli je možné nějakým zpusobem reduktor a hadice k němu zateplit,např skelnou vatou nebo nečím podobným.Mockrát děkuji za radu.S pozdravem Martin Černohous.
12.2.2012 6:04:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přepnutí na LPGDobrý den.Zařízení Tartariny nemontujeme. Obraťte se na montážní firmu které toto zařízení montuje. Viz. internet. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam