Diskuzní fórum LPG/CNG
11.2.2012 0:34:34
Jméno:
Jaroslav Děd Předmět:
Závada na LPG - škoda forman plus 1,3i 50kwDobrý den, pokoušel jsem se hledat zde na foru reseni meho problému, ale nepodařilo se mi nic konkrétního najít. Jedná se o problém s LPG systémem. Tyo plyn. zařízení AGC 01.01. Problém je takový, že při startování na benzín motor není schopen držet v otáčkách na volnoběh. Při přidání se jakoby dusí, netahne chcípa. Po přepnutí na LPG motor běží. Nedělá to vždy, třeba se stane, že to chvíli nekolik dnů funguje bez obtíží. Dále nejde manuální přepínání na ovládání LPG benzín/plyn/automat. Zpočátku to fungovalo, teď již pouze automatika funguje. V servisu s LPG me prijde, ze neví co s tím. Podle mě je závada v okruhu LPG, který špatně funguje a je na něm závada v elektronice. Můžete prosím alespoň nějak poradit co s tím..? Nebo co od toho čekat, případně kde je podle vás závada. Na papírech od LPG je razítko Autogascentrum. Děkuji
12.2.2012 6:01:28
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Závada na LPG - škoda forman plus 1,3i 50kwDobrý den.Naše firma je nositelem typovek a proto má razítko na každé příloze k TP. To ale neznamená, že jsme zařízení LPG montovali do vašeho vozidla my.Na zadní straně je razítko montážní firmy. Myslím, že je v první řadě nutno zkontrolovat vaše vozidlo na benzín v autoservisu. Pak opět naladit zařízení LPG.S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.2.2012 19:15:52
Jméno:
David Předmět:
dotazDobrý den.Chci se zeptat jak předejít zaklepání ventilů co dělat aby se to nestalo.Tohle je asi zatím nejvetší problém lpg protože když se zaklepou ventily tak oprava motoru něco stojí.Vím že se to týká jenom některých aut spíše Fordů,Renaultů a některých japonských aut.A ještě jedna otázka když si pořídím lpg do auta dám příklad asi 38tís km na tachometru v kolika km mám jet do servisu aby mě seštelovaly ventily.A jaký je Váš názor na přimazávaní ventilů máte s tím nějaké zkušenosti.Děkuji moc za odpověd.
12.2.2012 5:54:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den.U některých vozidel lze použít přimazávání ventilů nebo přívstřik benzínu.Provoz na LPG nemá přímý vliv na štelování ventilů.S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.2.2012 18:36:20
Jméno:
Regio Předmět:
DotazDobrý den,
chtěl by jsem se zeptat jaká je zhruba spotřeba LPG. Vezmeme li v potaz že by se jednalo třeba o fabii 1,4. A dále by jsem prosím chtěl vědět jak to funguje s přepínáním benzín - LPG. Kolik a kdy si auto bere jaký druh paliva
12.2.2012 5:50:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den.U sekvenčního vstřikování je nárůst spotřeby oproti benzínu cca o 10-15% vyšší podle technického stavu motoru.Z benzínu na plyn systémy přepínají podle nastavené teploty vody, případně otáček.S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.2.2012 19:37:53
Jméno:
Pavel Předmět:
Přestavba na LPGDobrý den. Vlastním Škodu Octavii,r.v.1999,obsah 1.6,výkon 74kW,najeto 140000km.CHtěl bych ji předělat na plyn.Mohl byste mi doporučit jaké zařízení použít pro zástavbu LPG a jaká je cenová relace. V dnešních podmínkách se vozidlo zahřívá pouze na jednu třetinu stupnice ukazatele teploty. Co musím provést celkově za kontrolu na autě aby LPG fungovalo správně? Děkuji.
10.2.2012 7:24:41
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: Přestavba na LPGDobrý den pane Pavel.Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování STAG4 Plus.Cena montáže je 26.000 Kč včetně DPH.My neprovádíme opravy vozidel, proto si nechte prohlédnout a případně provést opravu chladícího systému nebo čidla teploty v autoservisu. Pro dobrý provoz na LPG je důležitá i bezchybná činnost elektrické soustavy, zejména zapalování.(cívka, kabely svíčky atd.) . S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.2.2012 19:11:10
Jméno:
Miroslav Předmět:
Dotaz (magic 3)Můžete doporučit Sekvenční vstřikování LPG Magic 3 do vozu toyta yaris 1.3 VVTi, rok výroby 2001, nebo jaké jiné zařízení do tohoto vozu doporučujete ? Děkuji za odpověď.
10.2.2012 7:08:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz (magic 3)Dobrý den pane Miroslav.Vámi uvedené zařízení nemontujeme. Doporučuji osvědčený a vyzkoušený systém SQ24 od firmy BRC.S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.2.2012 11:56:38
Jméno:
Zavadil Předmět:
nadržDobrý den,mám dotaz ohledně velikosti válcové nádrže.Jáký je nejmenší průměr nádrže na lpg.,Děkuji Zavadil.
10.2.2012 7:02:25
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: nadržNejmenší dostupný průměr nádrže je 270 mm.
8.2.2012 16:20:30
Jméno:
Albert Lukáč Předmět:
Dotaz Dobrý den,rad bych se zeptal co se mohlo stat, když po výměne noveho vstřikovače typ REG /OMVL auto netahne za plynem a při přepnuti na benzin jede bezproblemovo. Při opetovnem přepnuti na LPG trva dlouhou dobu než se přepne na plyn i když je auto v provozu 20-30 km. Přepnuti na LPG je tak za 3 km po přepnuti a problem se opakuje.
Vstřikovač měnili v servisu v ramci revizni kontroly. Objednaval jsem ho ve FEDOR AUTO ,Prostejov .
Starej vstřikovač mněl kovove puzdro a novej ma pouzdro umělohmotný a musela se přispusobit vstupni strana pro nejake čidlo, ktere mnělo zavit přimo na vstřikovači. Do novyho je vstup trubičkou..
V servisu kde se to dělalo vic udělat nemůžou ,protože nemaji na muj system diagnostiku.Na volnobeh auto běži krásně.
FORD FOCUS r.v.2004
9.2.2012 7:23:56
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz Dobrý den.Popisujete více závad.Obraťte se na firmu, která montáž provedla. Bez diagnostiky a bez znalosti namontovaného zařízení, bych musel všeobecně popsat několik druhů příčin.Na to zde není prostor.Ing.Pataky-technik
8.2.2012 9:44:25
Jméno:
zdeněk Předmět:
plná nádržDobrý den
Mohu tankovat plnou nádrž,až do vypnutí tlakového ventilu.Mám Hyundai IX20 toroid od vás namontováno.Předem děkuji za odpověď.S pozdravem Coufal Zdeněk
8.2.2012 12:51:32
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: plná nádržDobrý den. Ano.Ing.Pataky-technik
8.2.2012 0:33:28
Jméno:
Petr Předmět:
LPGPoptávka na LPG Peugeot 308 1.6 THP 110KW?? Zajímala by mě cena
Děkuji za odpověď
8.2.2012 12:50:39
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG26.000 Kč.Ing.Pataky-technik
7.2.2012 22:13:48
Jméno:
Honza Předmět:
LPGDobrý den. Můžete mi doporučit vhodný systém na vozidlo Mazda 2 55kw, r.v. 2011 a zároveň doporučit vhodného montážníka na brněnsku? Děkuji.
8.2.2012 12:49:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGDobrý den. Doporučuji STAG 300 PLUS. Montážní firmu si vyberte z naší partnerské sítě, nebo mi zavolejte na 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.2.2012 14:58:40
Jméno:
Martin Předmět:
LPG do Citroen C5 BreakDobrý den,měl bych zájem o montáž LPG do Citroen C5 Break 2.0 16V ,100kw,r.v.2003.Tak bych se chtěl zeptat jaká je cena montáže(sekvenční vstřikování).Chtěl bych nádrž místo rezervy a proto by mě také zajímalo jak velká se tam vejde a kolik se dá do ní natankovat.Bude mi počítač ukazovat při provozu také spotřebu jako při jízdě na benzín?Děkuji za odpověď Martin (Klatovy).
8.2.2012 12:48:29
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG do Citroen C5 BreakOdpovězeno vedoucím provozu.
6.2.2012 23:58:38
Jméno:
Tomáš Krejčí Předmět:
LPG BMW 540iDobrý den. Mám zájem o LPG do BMW E39 540i. Na kolik přestavba vyjde? Doporučoval by jste nádrž místo rezervy nebo do kufru? Jedná se o sedan. Jak velká nádrž by se vešla místo rezervy? Děkuji Krejčí
7.2.2012 8:41:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG BMW 540iDobrý den pane Krejčí.Cena montáže LPG do Vašeho vozidla, by se u naši firmy pohybovala od 39.000 Kč včetně DPH podle druhu použitého systému. Co se nádrže týká, rozhodnutí je na vás. Já přece nemohu vědět, jestli využíváte vozidlo na dlouhé cesty (raději válec) nebo vozíte v kufru nějaký materiál (raději toroid -65 litrů). S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.2.2012 19:46:51
Jméno:
Miroslav Paleček Předmět:
LPG TartariniDobrý den. Zakoupil jsem Škodu Octavii 1.6i 75kw se zařízením LPG Tartarini. Auto přepíná na LPG až při dosažení 90 stupnů a ukazatel nádrže (diody) neukazuje správně. Chtěl bych přenastavit přepínání na LPG již při nejakých 40-ti stupních aseřídit ukazatel nádrže. Je to u Vás možné?
7.2.2012 7:41:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG TartariniDobrý den pane Paleček. Je nám to líto, ale zařízení Tartarini nemontujeme.S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.2.2012 13:10:11
Jméno:
Stanislav Předmět:
DotazVlastním automobil Mitshubishi -LANCER- 1300/60kw r..2008 4valec. Najezdím asi 5000km ročně. Vyplatí se vubec montaž LPG . Jestli ano , tak mi doporučte spolehlivy typ a jestli je lepší i přimazavani. Nabídněte mi cenu a místo montáže v Ostravě a okolí. Děkují předem.
6.2.2012 13:57:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den pane Stanislav. Přibližná cena zástavby zařízení sekvenčního vstřikování LPG je od 25.000 Kč. Jak vidíte, návratnost investice by byla dlouhodobá (5 let) .S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.2.2012 12:00:08
Jméno:
Radek Předmět:
Zápach plynuDobrý den.
V současných mrazech je z motorového prostoru cítit plyn. Jinak jízda normálně včetně automatického přepnutí.
Je zápach plynu ve spojitosti s mrazy nebo radši navštívit servis.
6.2.2012 14:03:33
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zápach plynuDobrý den pane Radku. Únik LPG a pak následnou opravu je třeba vždy řešit odbornou montážní firmou.S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam