Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <225>  <226>  <227>  <228>  <229> ||  <265>     >>   >5x>  

29.1.2012 10:30:49
Jméno: Martin Předmět: Ford
Dobrý den přemýšlím nad přestavbou na lpg mám ford focus kombi r.v 1999 1,6 16v motor zetek už má najeto 185000km tak váhám jestli do to ho jít. Najedu tak okolo 15000km ročně.Jakou mate stěmito auty zkušenost co se týče fungování lpg a jaký systém byste doporučil a na kolik by to celé stálo bydlim u chrudimi tak bych se musel obrátit na smluvniho partnera. Děkuji Kudrnáč
29.1.2012 12:32:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ford
Dobrý den pane Kudrnáč. Větší počet najetých km nemusí nutně znamenat zavrhnutí možnosti zástavby zařízení LPG. Záleží na stavu motoru, zejména jeho elektrické soustavy (kabely, svíčky cívka(y)) a kompresi. Zástavbu lze provést i levnějším klasickým systémem (na základě lambda sondy), ale pro udržení hodnot výkonu a spotřeby doporučuji osvědčený systém Stag 4. Ceny montáže se líší od dílny k dílně, proto oslovte některého z našich partnerů ve Vašem regionu. Viz. „Partnerská síť“ odkaz nahoře vpravo. Doporučuji také přimazávání ventilů. S pozdravem Ing.Pataky - technik

28.1.2012 23:37:00
Jméno: Jan Prokeš Předmět: Přestavba na LPG
Dobrý den,jsem vážným zájemcem o přestavbu na LPG,jen bych se rád optal na několik otázek.Mam octavii 2,2004,1,6Mpi 75Kw. Slyšel jsem od známého který má také LPG octavii že má neustále problémy s nějakým čidlem.Když zajede na servis,tak mu to vymění ale opakuje se to po nějaké době znovu,ale prý se s tim nic nedá dělat. Najedu cca 40tis. převážně dálnice.Jaký systém by jste mi doporučil a kolik by stála přestavba a roční náklady na servis? Ještě jsem se chtěl zeptat co se musí udělat než zajedu k Vám na přestavbu?Děkuji J.Prokeš
29.1.2012 6:44:02
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přestavba na LPG

Dobrý den pane Prokeš. Pokud je nutná opakovaná výměna jakéhokoli elektrického zařízení, v tomto případě čidla tak častá, tak je nutno hledat závadu v zapojení. (napájení, kostra, studený spoj atd.) Do Vašeho typu motoru s rokem výroby 2004 doporučuji systém STAG 300 PLUS od firmy AcGas, kterého jsme dovozci do ČR. S tímto systémem máme velice dobré zkušenosti na stovkách namontovaných vozidel Vašeho typu.Montáž u naší firmy stojí 26.000 Kč včetně DPH. Poskytujeme dvouletou záruku na akční komponenty soupravy. Jednou ročně zaplatíte 400 Kč za prohlídku těsnosti nádrže, spojů atd. Jedná se o bezpečnostní kontrolu systému.Žádné další náklady na servis nejsou. Než zajedete k nám, nechte si zkontrolovat svíčky a kabely, v případě znečištění kupte i nový filtr vzduchu. Objednat se můžete na čísle 602 178 440, nebo emailem kus@autogascentrum.cz . Montáž trvá jeden pracovní den. Musíte mít sebou velký a malý TP. zelenou kartu a peníze :). Pozn. V současné době máme velký převis poptávky, tak se včas objednejte. S pozdravem Ing.Pataky - technik

28.1.2012 11:06:59
Jméno: Zdenda.C Předmět: Svíčky LPG
Dobrý den,co je pravdy na tom že ve vozidle na LPG pohon mají být JINÉ svíčky a ještě jsem se nesetkal aby to tady bylo řečeno že je to nutnost aby se předešlo problémům ve VN .Zde doporučení výrobce spec.svíček pro vozidla s LPG: Důrazně doporučujeme tyto svíčky osadit již při realizaci přestavby na LPG a dále používat tyto speciální svíčky. Důvod je prostý: nejčastější příčinou špatné funkce vozidla při provozu na LPG je právě závada na vysokonapěťové části zapalování. Tuto závadu pochopitelně montážní firmy LPG systémů oprávněně neuznávají jako reklamaci funkce plynového systému, i když zákazník tvrdí, že vozidlo na plyn ,,cuká,, a na benzín ne. Problém ale nebývá v plynovém zařízení samotném, ale právě ve svíčkách, kdy díky jejich nevhodnosti v kombinaci s jejich opotřebením došlo posléze i k poruše na VN kabelech, nebo i VN cívce.
29.1.2012 6:21:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Svíčky LPG
Dobrý den pane Zdeňek. Pokud se ohlédnete do archivu tohoto fóra tak zjistíte, jak často zdůrazňuji podmínku kvalitního zapalovacího systému motoru (kabely, svíčky, cívka(y)). Tzv. LPG svíčky používáme v případech, kdy jsou hodnoty spalovaní neadekvátní spalování benzínu. Pokud je to možné, doporučujeme používat svíčky předepsané výrobcem vozidla. S pozdravem Ing.Pataky - technik

27.1.2012 18:29:59
Jméno: Petr Revaj Předmět: kdo je vinen?
DD.chtěl bych jen krátce popsat novou zkušenost s Lpg.Mám 1rok,tedy v lednu 2011 zakoupený Hyundai i30 1,4.Stav km dnes je 32000km. Od 1.5 2011 pracuji v Německu,najedu asi 3200 km měsíčně,no a abych ušetřil,tak jsem si nechal v červenci namontovat Lpg.To mělo auto naj.asi 8000km.V listopadu začal ráno špatně startovat,příznaky jako když nejde sytič (který tam není) pak při studeném startu šel na dva tři válce,pak bez přidání plynu nestartoval vůbec.Byl jsem několikrát na seřízení,a hledali jsme možnou závadu.Nic jsme nenašli,takže jsem jel do autor.servisu Hyundai ( auto Dorda,Č.Lípa) kde zjistili malé tlaky na 1. a 2. válci,a nižší tlaky na 3. a 4. Zaklepané ventily,takže údajně ne-garanční závada protože to prý udělal Lpg.(neměl jsem přimazávání ventilů) dlouhým cestováním po dálnici s vytočeným motorem.i 30 má při 140km/4200 otáček,strop (červené pole)je ale až na 6500.Takže jsem dnes zaplatil celou opravu (25300) a k tomu nechal namontovat od Flash Lube přimazávání.(6200 s montáží)No,a teď otázka: kdo je na vině? Hyundai který má ventily z plastelíny,pán co mi montoval Lpg do auta a neřekl že je nutné přimazávání,nebo málo informované JÁ...? díky moc za odpověď
28.1.2012 6:44:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: kdo je vinen?
Dobrý den pane Revaj. Toto forum, nebude a nemůže suplovat soudního znalce. Z Vašeho dotazu ani není jasné jaké zařízení bylo použito pro zástavbu LPG. Špatné startování může mít více příčin. Od nesprávného výběru parametrů pro přepnutí, až po vadné čidlo atd. Bez diagnostiky nelze posoudit ani špatný chod motoru. Dále, neexistuje seznam vozidel nařizujících použití přimazávání. Doporučujeme přimazávání do vozidel Ford, Opel a některých „japonců“ S pozdravem Ing.Pataky - technik

27.1.2012 14:47:35
Jméno: Martin Černý Předmět: dotaz
Ještě jednou dobrý den pane Pataky, mockrát díky za rychlou odpověď. Doporučíte mi ještě, který z Vámi dovážených výrobců a řešení by byl pro můj vůz nejvhodnější z pohledu kvalita vs. cena? Ještě dnes jsem byl rozhodnut pro řešení BRC, po pročtení tohoto fóra mi ale vychází, že koupí AC STAG získám stejně kvalitní, ale levnější řešení. Jeden z Vašich partnerů v Praze uvádí, že řešení BRC je taková formule 1 mezi přestavbami LPG. Je toto řešení opravdu o takový kus napřed oproti ostatním výrobcům? Můžete mi prosím říct Váš pohled na věc, případně doporučit ještě nějaké jiné vhodnější řešení? A ještě jeden dotaz, kolik by na můj vůz stálo u Vás řešení AC STAG? Mockrát díky za Vaší ochotu a přeji příjemný nadcházející víkend
28.1.2012 6:17:08
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz
Dobrý den pane Černý. Asi Vás zklamu, ale velkých technických rozdílů mezi sekvenčními zařízeními BRC a AcGas už dnes nejsou. V principu všichni výrobci vycházejí z jednoho algoritmu výpočtu správného vstřikování plynu. Rozdíly by mohli být v komponentech. (BRC používá vlastní vstřikovače, reduktory atd.) AcGas kompletuje vlastní a italské reduktory, vstřikovače. Životnost komponentů se taky diametrálně nelíší. Vyšší cena zařízení BRC je dána rozdílným ekonomickým teritoriem výrobce. Jedna montážní firma bude tvrdit, že jednička je BRC, druhá že Landi Renzo nebo AcGas. Je to o zkušenosti a zaměření montážní firmy, Nás těší, že jsme výhradními dovozci jmenovaných zařízení a že můžeme nabídnout výběr. Zástavba zařízení LPG do Vašeho vozidla se STAG 300 Plus (AcGas) by u nás stála 26.000 Kč včetně DPH. S pozdravem Ing.Pataky - technik

27.1.2012 13:39:55
Jméno: Martin Černý Předmět: dotaz
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik by u Vás stála přestavba Škody Octavia II, r. v. 2005, motor 1,6 75kw (BSE), na systém BRC sequent? děkuji
27.1.2012 14:22:07
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz
Dobrý den pane Černý. 28.000 Kč včeně DPH. S pozdravem Ing.Pataky - technik

27.1.2012 2:31:24
Jméno: Hlavik Předmět: LPG OPEL
Dobrý den, jde přestavět novou Astru J s motorem 1.4 Turbo 120 k ?
27.1.2012 7:07:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG OPEL
Dobrý den pane Havlík. Ano.S pozdravem Ing.Pataky - technik

26.1.2012 21:25:16
Jméno: Jan Steffl Předmět: Spotřeba LPG na dálnici
Dobrý den, říká se, že spotřeba LPG je tak asi o litr vyšší oproti spotřebě benzínu. Lze počítat s tímto navýšením i při provozu na dálnici (tj. otáčky motoru mezi 3700-4000)? Většinu kilometrů najedu právě na dálnici. Někde jsem dříve četl, že na dálnici spotřeba LPG ještě stoupne. Děkuji za odpověď
27.1.2012 7:09:53
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Spotřeba LPG na dálnici
Dobrý den pane Stefl. Nárůst spotřeby LPG je obecně podle druhu vstřikování mezi 10-20%. S pozdravem Ing.Pataky - technik

26.1.2012 18:46:22
Jméno: Honza Předmět: Přestavba Fiat Brava 1.4 12V r.v 96
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kolik by přibližně stála přestavba na LPG na Fiat Brava 1.4 12V r.v. 1996. 55KW děkuji za odpověd.
27.1.2012 7:11:38
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přestavba Fiat Brava 1.4 12V r.v 96
Dobrý den pane Honza. Od 24.000 Kč podle druhu použitého zařízení. S pozdravem Ing.Pataky - technik

26.1.2012 12:44:05
Jméno: Houša Předmět: Cena LPG přetavby
Dobrý den.Kolik by přibližně stála přestavba na LPG do vozu BMW E46 3.0 R6 170kW,r.v. 2002?Děkuji.
26.1.2012 13:16:52
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Cena LPG přetavby
Dobrý den. Do 32.000 Kč včetně DPH.S pozdravem Ing.Pataky - technik

26.1.2012 10:27:56
Jméno: Jakub Předmět: BRC
Dobrý den, ještě bych se chtěl zeptat na systém BRC Sequent, který mi byl nabízen jako lepší a dražší varianta k systému AC Stag4/300Plus. Vyplatí se přidat cca 4000 na systém BRC?
26.1.2012 10:40:57
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: BRC

Dobrý den pane Jakub. Myslím že ne. Na vaše vozidlo roku výroby 2001 vyhovují systémy STAG (4, 300). S pozdravem Ing.Pataky - technik

25.1.2012 23:30:38
Jméno: Pavel Nový Předmět: LPG_Ford Galaxy 2.3
Dobrý den, uvažuji o zástavbě LPG do Ford Galaxy II 2,3i 16V (Y5B). Chtěl bych vás požádat o cenu, jak velká nádrž se sem vejde a jak je to s přimazáváním u tohoto motoru. Děkuji
26.1.2012 7:13:42
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG_Ford Galaxy 2.3
Dobrý den pane Nový. 46 litrů, přimazávání doporučujeme.S pozdravem Ing.Pataky - technik

25.1.2012 21:06:27
Jméno: Adam Předmět: VW golf 1.4i
Dobrý den. chtěl sem se zeptat kolik by stála cca přestvba LPG na VW Golg 1.4/ 55kw. a zdali se to vyplatí když už má motor naběháno 200 000 tisíc km? Za odpověď předem děkuji.
26.1.2012 7:11:02
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: VW golf 1.4i
Dobrý den pane Adam. Zástavba zařízení LPG stojí do Vašeho vozidla od 26.000 Kč včetně DPH podle druhu použitého zařízení.Není ani tak důležitý počet najetých kilometrů, jako technický stav vašeho motoru. Zejména elektrická soustava-kabely, svíčky, cívka(y) a komprese. Taky rozhoduje počet najetých kilometrů ročně. Co km to cca jedna ušetřená koruna. Spočítejte si to. S pozdravem Ing.Pataky - technik

25.1.2012 14:18:03
Jméno: Jirka M. Předmět: Fiat punto 1.2 44kW 8V r.v.2000
Dobrý den. Už delší dobu uvažuji o instalaci LPG u Vašeho smluvního partnera ve Vochově. Mám několik věcí, které bych potřeboval zjistit... U mého vozidla mám již udělané lehké sportovní úpravy (chiptuning, Iridiové svíčky, otevřené sání a výfuk), abych dosáhl nižší spotřeby a většího výkonu. Jaký typ LPG byste mi doporučil, abych si mohl manuálně přepínat pohon plyn/benzín a dále jesli LPG instalace nějakým způsobem výkonostně negativně ovlivní provoz v režimu BENZÍN. Budou přepsány palivové mapy v ŘJ(nepřijdu o tzv. Chip)? Počítám s nejvyššími náklady na instalaci LPG, jaké budou přibližné náklady? Díky, s pozdravem J.
25.1.2012 14:48:50
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Fiat punto 1.2 44kW 8V r.v.2000
Obraťte se přímo na firmu WAPOS ve Vochově. Firma po prohlídce vozidla rozhodne o správném výběru systému a výrobce zařízení. S pozdravem Ing.pataky - technik

24.1.2012 21:51:20
Jméno: jara Předmět: lpg elektricka pumpa
lpg pumpa ,tzn lpg jen za 10kč neumí nekdo lpg cerpadlo elektrické
25.1.2012 8:23:56
Jméno: Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět: RE: lpg elektricka pumpa
NE

<5x<   <<     <1> || <225>  <226>  <227>  <228>  <229> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací