Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <226>  <227>  <228>  <229>  <230> ||  <265>     >>   >5x>  

24.1.2012 14:12:15
Jméno: Jakub Předmět: Dotaz
Chtěl jsem se zeptat na vhodnost a cenou kalkulaci pro přestavbu vozidla Škoda Fabia combi 1,4 MPi o výkonu 50kW, r.v. 2001 s typem motoru AQW. Který systém a případně montážní firmu z Prahy by jste mi doporučili? Dostal jsem informaci, že je dobré neřkuli přímo nutné současně nechat namontovat i přimazávání sedel ventilů jinak by mohlo dojít ke zničení motoru. Prosím o vysvětlení a výhodnosti této volby a jednotlivých typů LPG. Děkuji za odpověď
25.1.2012 8:20:25
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz

Dobrý den pane Jakub. O jednotlivých typech LPG se můžete dočíst na našich stránkách v levo. Neexistuje seznam vozidel kde je přimazávání nutné. Více ZDE. Vyberte si montážní firmu ze seznamu partnerů ZDE. Každá montážní firma má vlastní ceník. Informujte se přímo u vybrané firmy. S pozdravem Ing.Pataky - technik

23.1.2012 19:28:55
Jméno: Mirek Předmět: montáž LPG
Dobrý den,chci namontovat plyn do Fábie II 1,2 HTP, 51 KW r.v.2007 co byste mi doporučil jaký systém namontovat myslím sekvenční .....výrobce a značka,aby byl co nejvíc bezporuchový.Z vašeho fóru jsem vyčetl že často se vyskytuje chyba že začne svítit landa sonda.Mázání motoru je rozumné aspoň 2x do roka vyjet plnou nádrž benzínem,nebo občas najet ze 100 km na benzín.
24.1.2012 7:45:29
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: montáž LPG
Dobrý den pane Mirek. Montujeme pouze systémy u kterých jsme přesvědčeni (na základě zkušeností) o bezporuchovosti zařízení. Tím pochopitelně netvrdím, že se nikdy nic nepokazilo. Závady bývají z 90-ti % způsobeny méně kvalitním plynem v ČR. (Zanášení vstřikovačů, nedokonalé spalování atd.) Do Vašeho typu vozidla lze instalovat zařízení STAG4 Plus (AcGas), MYSQ24 (BRC), Omegas (Landi Renzo), Easy Smart Fast (Lovato) a další. Doporučuji prvně jmenovaný systém. Kvalita a cena zcela vyhovuje vašemu typu motoru. Dbejte na to, abyste měl vždy min.10 l benzínu v nádrži. Při dobře seřízeném zařízení LPG, není nutno jezdit na benzín. Postačí každé studené startování na benzín. Rozsvěcování kontrolky Check-Engine (závada motoru) na základě lambda sondy (chudá-bohatá směs) lze eliminovat správným nastavením řídící jednotky plynu sladěním korekcí benzín-plyn. S pozdravem Ing.Pataky - technik

23.1.2012 14:37:19
Jméno: Petr P. Předmět: RE:: Předmět: Hlášení poruch
Re´: ze Dne: 19.01.2012, 15:26:49 Dobrý den,jelikož hlášení poruch pokračovalo jel jsem v pátek za mechanikem ten provedl přečtení hlášení poruch, tam byla ,,chyba elektroniky 2.válec,, vyměnil svíčky a řekl že by to mělo být dobré.Po odjezdu od něj asi po 10km (jízdy na plyn) na křižovatce při volnoběhu začal pracovat motor opět na dva válce.Musel jsem ho zhasnout a opět nastartovat a dávat si pozor aby se to nestalo.Dnes ráno opět při výjezdu z dálnice a jízdě na volnoběh (jízda na plyn) opět na dva válce,motor netáhl a následně samovolně zhasl.Dnes jsem navštívil autorizovaný servis Škoda kde na můj dotaz ohledně těchto problénů mě bylo sděleno, že je to normání u těchto aut ZASICHAJÍ vstřikovače protože plyn je suchý.Řešením by byla výměna vstřikovačů (cca 6000-7000kč)nebo namontování jiného zařízení které dává cca každý desátý vstřik benzín.Což udajně u STAG 4 není.Zajímalo by mě jestli to nejde vyřešit nějak jinak aby bylo zařízení funkčí bez nějakých problémů.Zatím po půl roce užívání je těch problémů poměrně dost.
24.1.2012 7:17:55
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: RE:: Předmět: Hlášení poruch

Dobrý den. Napište mi na technik@autogascentrum.cz jméno naší firmy která montáž provedla. S pozdravem Ing.Pataky - technik

23.1.2012 8:53:52
Jméno: Zdeněk Předmět: Přestavba Mondeo 2,5T
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na možnost přestavby na LPG vozu Fordu mondeo 2,5T (169 kw) ročník 2008 s toroidní nádrží. Jinak na voze který zrovna užívám mám namontované LPG od pana Hybla z Mikulova (Váš smluvní partner) a zatím velká spokojenost. Děkuji
23.1.2012 10:45:52
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přestavba Mondeo 2,5T

Dobrý den pane Zdeněk. Nevidím žádný problém se zástavbou zařízení LPG do Vašeho vozidla. Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování a přimazávání ventilů.Těší nás, že jste s našim partnerem, panem Hýblem spokojený. Pokud bydlíte v regionu jeho působení, obraťte se opět na něho. Pokud chcete montáž provést u nás, objednejte se na kus@autogascentrum.cz. S pozdravem Ing.Pataky - technik

23.1.2012 7:40:39
Jméno: Pitr Předmět: Citigo
Dobrý den, byl by problém namontovat lpg zařízení do Škody Citigo 1.0 55kw?
23.1.2012 8:10:07
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Citigo

Dobrý den pane Pitr. Jedná se o standartní typ motoru.Montáž stojí od 26.000 Kč včetně DPH podle druhu instalovaného zařízení. S pozdravem Ing.Pataky - technik

22.1.2012 10:24:48
Jméno: Novák Předmět: Fabia
Dobrý den, uvažuji o koupi nového vozu Škoda Fabia. Rád bych se zeptal který motor je na přestavbu vhodnější, zda motor 1,2 TSI 63kw nebo 1,4 16v 63 kw. Při pročítání zdejšího fora jsem narazil na podobnou otázku ohledně motoru 1,2 TSI kdy motor vstřikuje k lpg i benzin - jaká je tedy spotřeba paliva u tohoto motoru?
23.1.2012 8:01:41
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Fabia
Dobrý den pane Novák. Z hlediska zamýšlené zástavby zařízení LPG se ekonomicky jeví jako vhodnější typ Fabia 1,4 63 kW. Na druhé straně je pravdou, že u tohoto motoru je vysoká spotřeba paliva, extrémně závislá na jízdním stylu. Tento handicap, ale zařízení LPG částečně eliminuje. Montáž zařízení u tohoto vozidla stojí od 26.000 Kč včetně DPH podle druhu instalovaného zařízení. V případě Fabie 1,2 TSI 63 kW stojí montáž od 38.000 Kč včetně DPH. Podmínkou ovšem je i to, že musí mít motorkód CBZA . Podle naměřených hodnot výrobce je poměr 1,75 benzín a 7,5 Plyn l/100km. S pozdravem Ing.Pataky - technik

22.1.2012 8:37:56
Jméno: Sejkora Předmět: dotaz
Dobry den,vlastnim Roomster 1.6 2007.Přemýšlím o přestevbě na lpg a zajímalo by mě kolik by to stalo a jak je to z životností motoru
23.1.2012 7:27:59
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz

Dobrý den pane Sejkora. Zástavba zařízení LPG by u naší firmy stála od 26.000 Kč včetně DPH podle druhu instalovaného zařízení. Provoz na LPG s kvalitním zařízením by neměl snižovat životnost motoru. Ing.Pataky - technik

20.1.2012 21:56:03
Jméno: Marek Olšan Předmět: Vectra B caravan 2.0i 16v
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možná přestavbu opelu vectra B caravan 2.0i 16v (x20xev), pokud ano - kolik by to stálo a jaký systém by jste mi doporučil (nebráním se ani dražšímu řešení)? Je potřeba přidavného mazaní? Jak velkou nadrž je možno nainstalovat místo rezervy? Děkuji za odpověď Olšan
23.1.2012 7:35:04
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Vectra B caravan 2.0i 16v
Dobrý den pane Olšan. Ano, zástavba zařízení LPG do vašeho vozidla možná je. Cena montáže je od 26.000 Kč včetně DPH podle druhu instalovaného zařízení. Doporučuji jakékoli kvalitní vícebodové sekvenční vstřikování. Na základě doporučení dovozce automaticky instalujeme i přimazávání ventilů. Cena je 1500 Kč včetně DPH. Je možná instalace toroidní nádrže o objemu 60 litrů. S pozdravem Ing.Pataky - technik

19.1.2012 15:26:49
Jméno: Petr P. Předmět: Hlášení poruch
Dobrý den,mám fábii 1.2 2005 (tří válec) v srpnu jsem si nechal udělat přestavbu u Vašeho partnera.Mám tam Stag 4,i když je motor tříválec (nemá to vliv na chybovost?) První problémy se ukázaly asi po třech týdnech rozsvěcovala se diagnostika.Mechanik provedl diagnostiku našel chudou směs,vymontoval trysky vstřikovačů a díry v tryskách provrtal o desetinu větším vrtákem.Jenže asi po třech týdnech se problém opakoval i řešení mechanika,opět vrtány trysky a zase o desetinu.Totéž asi po jednom měsíci,takže trysky mám teď o tři desetiny větší a chyba se stále vrací.Rozsvěcuje se diagnostika,při zastavení asi 15.vteřin se někdy stane že motor pak jede na dva válce nebo i vyjímečně zhasne.Jestli tam zajedu mám dojem že zase bude vrtat.Jinak jsem spokojený při cestě po dálnici je auto bez problémů při jízdě městem je to horší,čas od času to zlobí.Co bych měl udělat proto abych mohl používat přestavbu na LPG bez těchto problémů?
20.1.2012 8:15:03
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Hlášení poruch
Dobrý den pane Petr. Stag 4 plně vyhovuje pro Váš motor. Doporučuji udělat novou autokalibraci a nastavit mapu plynu na stejné korekce jako benzín.Nevím, jestli ještě máte zástavbu v záruce, ale v každém případě ať se naše partnerská firma která montáž provedla spojí s námi v případě komplikací. S pozdravem Ing.Pataky - technik

18.1.2012 20:35:24
Jméno: Doležal Michal Předmět: Výměna nádrže
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na cenu výměny nádrže do ŠKODA OCTAVIA COMBI 1998. Přestavba na LPG byla u vás - typ plynového zařízení AGC 01.08 - 67R - 01. Nádrž je místo rezervy, obsah 53 litrů. Ještě bych chtěl vědět, zda je lepší nádrž s životností 5ti let nebo 10ti let. Předem děkuji za odpověď.
19.1.2012 7:36:08
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Výměna nádrže
Dobrý den pane Doležal.Výměna nádrže stojí 6900 Kč včetně revize a DPH.Nádrže s životností 5 let neexistují. Všechny nádrže mají životnost 10 let.

18.1.2012 20:34:35
Jméno: David Předmět: Otáčky-spotřeba
Dobrý den,chtěl bych se zeptat někdy při vyřazení rychlosti mi spadnou otáčky a tím pádem zhasne motor a auto je neovladatelný-Nebezpečný.Měl jsem to už v servisu na kontrole po ujetí 3000 km,kde mi pouze ty otáčky přidaly,ale nic se nezměnilo jen to že rychlost otáček pri volnobehu mam z puvodních 800-900 na 1100 až 1200 což je opravdu dost i co se tyce spotreby pri volnobehu.Jeste ta spotreba v provozu na Benzin mam 7,5L na 100km a na LPG 9-10L na 100km myslim si že tento rozdíl je opravdu moc veliky.vsude se uvadi vyšší spotreba max. o 1Litr.Děkuji moc.Renault Laguna 1.6 16V Přestavba Most
19.1.2012 7:31:42
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Otáčky-spotřeba

Dobrý den pane David.Nevím jaké zařízení je ve vašem vozidle a jaká autorizovaná firma provedla montáž. My v Mostě nemáme žádného partnera.Padání otáček může být způsobeno více faktory, nesprávným nastavením parametrů, špatnou činností cut-off atd. Bez diagnostiky nelze určit postup odstranění závady. S pozdravem Ing.Pataky - technik

18.1.2012 18:49:53
Jméno: Krawis Předmět: Dotaz
DObrý den, mám Fabii 1,2 HTP r.v. 2009 na LPG a rok "bojuji". Nejdřív jsem měl ŘJ STAG 300 a rozblikávalo mi to diagnostiku a auto odstavovalo. Teď mám STAG 300 premium, která je přímo "píchnutá na benzinovou ŘJ a diagnostiku mi to pouze rožíná. Hlásí mi to chudou směs...jedu dlouho po dálnici, pak přijedu do města a rožne se - po přechodu z vyšších otáček nebo i po natankování. Nedělá to nic, auto to neznehybňuje, ale přesto mě zajímá proč. Nevíte někdo - lambda sonda, špatná funkce benzinové ŘJ...fakt už nevím já, ani a co je horší ten, kdo mi LPG montoval. Vždy mi chybu vynuluje, něco trochu poladí a toť vše. Na LPG mám najeto cca 17. tis. km, 5 tis. s novou ŘJ. Díky za každou radu.
19.1.2012 7:24:49
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz
Dobrý den pane Krawis.Doporučuji novou autokalibraci a úpravu plynové mapy podle korekcí řídící jednotky. Špatný chod lambda sondy nemá p ř í m o u souvislost s plynem.Výstupní hodnoty lambda sondy ovlivňují časy vstřiků řídící jednotky b e n z í n u kterou snímá řídící jednotka plynu. Jedná se tedy o nepřímou souvislost. Úprava podle korekcí je přesnější než pomocí koeficientu na mapě.S pozdravem Ing.Pataky - technik

18.1.2012 18:34:31
Jméno: Martin Stevuliak Předmět: Správná konfigurace
Dobrý den, Chci se zeptat, zdali pro motorizaci 1,8turbo 165kw je dostačující Stag 4 a vstřikovače Valtek 3ohm TYP 30. Děkuji
19.1.2012 7:15:00
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Správná konfigurace
Dobrý den pane Stevuliak.Souprava vyhovuje. Možná bych doporučil lepší vstřikovače T34. S pozdravem Ing.Pataky - technik

18.1.2012 15:19:11
Jméno: David Cihlář Předmět: přestavba FSI
Dobrý den, je možná přestavba Škody Octavie scout 2.0 FSI, kod motoru BVX? Pokud ano, kolik přestavba stojí?
19.1.2012 7:12:44
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: přestavba FSI
Dobrý den pane Cihlář.Na motor s kódem BVX zatím nemáme program. S pozdravem Ing.Pataky - technik

18.1.2012 12:23:04
Jméno: Fiedor Josef Předmět: Kia Shuma
Dobrý den, kolik Kč by mne stála přestavba auta na LPG ? Uveďte prosím i značku montovaného zařízení. Musím nutně mít přimazávání ventilů ? Kia Shuma RS II, r.v. 2002, 1.6, 75 kw, 100 koní, benzin. Děkuji Fiedor Josef
19.1.2012 7:09:24
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Kia Shuma
Dobrý den pane Fiedor.Montáž zaízení LPG stojí do Vašeho vozidla 26.000 Kč včetně DPH.Jedná se o Stag 300. Doporučuji přimazávání ventilů.S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <226>  <227>  <228>  <229>  <230> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací