Diskuzní fórum LPG/CNG
4.12.2011 1:22:28
Jméno:
Fiala Předmět:
LPG 1203Dobry den, je v soucasne dobe jeste proveditelna zastavba LPG do Skody 1203 (TAZ 1500) ? Jak po technicke, tak hlavne po legislativni strance ? Plati stale hromadna prestavba ? Pripadne byl by to schopen uskutecnit nektery z vasich smluvnich partneru ? Dekuji za odpoved.
5.12.2011 7:02:46
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG 1203Dobrý den. Zavolejte na tel: 606 616 986 pro získání více informací. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.12.2011 13:25:13
Jméno:
Franta Předmět:
renaultDobrý den,
je v současné době možná přestavba na LPG benzínových turbo motorů od renault - TCe ? Jestli ano, tak jaká je cena včetně montáže a nádrže. Pokud ne, tak jestli v dohledné době cca 1 roku toto bude možné.
Děkuji a přeji pěkný den.
2.12.2011 15:15:46
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: renaultDobrý den. Jedná se o přímovstřikový motor na který ještě výrobci zařízení LPG nedodali soupravu ani program. Nedovedu odhadnout, jestli se tak do roka stane nebo ne. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.11.2011 13:55:49
Jméno:
František Předmět:
Zápach plnu v kabiněPořídil jsem si LPG do vozidla Peugeot 207 SW a sice stad 300+. Při přepnutí z benzinu na LPG po nastarování, nebo při zastavení na křižovatce, či při přidání nebo ubrání plynu dochází k tomu, že do kabiny vozidla proniká přes ventilační systém zápach plynu. Kontrola přístrojem na únik plynu v autorizovaném servisu nezjistila únik plynu. Co může být příčinou a jak ji lze odstranit. Značně mi to znepříjemňuje jízdu. Můžete mi pradit?
29.11.2011 15:17:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zápach plnu v kabiněDobrý den. Plynové zařízení nemá nic společného s ventilačním systémem.Ventilační systém sice může za určitých podmínek nasát plyn z motorového prostoru pokud tam nějaký únik je, ale ten je lokalizovatelný. Montážní firma by měla vzít přístroj do vozidla, a měřit únik LPG uvnitř ve Vámi popisovaných případech. (pokud je to skutečně LPG co cítíte) Objektivní únik plynu musí zjistit každá autorizovaná firma. Pro vyřešení problému mi sdělte naši autorizovanou firmu, která montáž provedla.S pozdravem Ing.Pataky - technik
28.11.2011 22:38:39
Jméno:
Roman Tošner Předmět:
lpgDobrý večer,chci se zeptat jestli někdo neseřizuje lpg -icom jtg-v okolí Prahy,koupil jsem škodu oktavii 1.6 74kw s tímto lpg s itálie a 2 měsíce jezdilo v pohodě a poslední dobou se mi to chvilkama dusí a vynechává,a při rozjezdu s tím mám taky někdy problémy a pak zas třeba 4 dny to jede uplně v pohodě,předem díky za odpověd s pozdravem Tošner Roman
29.11.2011 7:33:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: lpgDobrý den. Lituji, ale neznám autorizovaného zástupce firmy Icom pro Českou Republiku. Tento systém nemontujeme, nemáme program a interface kabel pro připojení. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.11.2011 19:40:23
Jméno:
Marian Předmět:
montáž lpg Škoda Felicia 1,6Dobrý den. Zvažuji instalaci LPG, do vozidla Škoda Felicia, 1,6 r.v. 2000. Najeto 160 000 km. Roční nájezd cca 15000 km. Kolik stojí montáž LPG? Pokud zvolím servis z vaší partnerské sítě, bude montáž provedena stejně kvalitně jako přímo u vás? Předpokládáte, že montáž do takto starého vozidla má ještě význam? Děkuji za odpověď.
28.11.2011 7:50:06
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: montáž lpg Škoda Felicia 1,6Dobrý den. Každý ujetý km ušetří jednu korunu na nákladech za provoz. Montáž zařízení do Vašeho vozidla lze zrealizovat jednodušším systémem za cca 19.900 Kč, nebo s vícebodovým sekvenčním vstřikováním za 25.000 Kč vše včetně DPH. Druhá alternativa má tu výhodu, že ji lze později namontovat (přendat) do dalšího vozidla. Pokud je vaše vozidlo i při svém stáří motoricky v pořádku a nemáte možnost v příštích letech koupit nové, montáž se určitě vyplatí.Všichni naši partneři (viz.Partnerská síť) odvádí kvalitní práci. S pozdravem Ing.Pataky - technik.
26.11.2011 18:19:16
Jméno:
Pavel Předmět:
Přestavba Reneault espace 2.0 8V 83kW r.v.98Dobrý den.
Vyplatí se i do tohoto poměrně starého vozu instalovat LPG? Auto má najeto cca 250000km. Roční nájezd cca 20000km. Případně jaký typ a jaká by byla cena přestavby? Nádrž bych musel mít pod vozem místo rezervy, v zavazadlovám prostoru převážím věci a vnitřní válcová nádrž by mi překážela. Díky Pavel
28.11.2011 7:31:59
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba Reneault espace 2.0 8V 83kW r.v.98
Dobrý den. Jestli se montáž vyplatí nebo ne, musíte posoudit sám. Počítejte s návratností za investici cca jeden rok. Pak by jste šetřil na každém ujetém kilometru jednu korunu.Montáž zařízení LPG do Vašeho vozidla stojí cca 25.000Kč včetně DPH. Nádrž (cca 50 L) lze instalovat místo rezervního kola pod vozidlem. S pozdravem Ing.Pataky - technik
25.11.2011 21:50:07
Jméno:
Robert Pari Předmět:
dojezd na plnou nádržDobrý den,
velice zvažuji montáž LPG do škody roomster 1.2HTP. Děnně najezdím přes 200 km. Zajímalo by mě jak často se musí tankovat, když bych chtěl nádrž místo rezervy.Slyšel jsem, že dojezd na plnou nádrž je krátký.
Děkuji za info
28.11.2011 7:19:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dojezd na plnou nádržDobrý den. Do Vašeho typu vozidla montujeme nádrž o objemu 60 litrů. Při 80-ti % skutečného objemu máte cca. 48 litrů LPG. Při spotřebě např. 6,5l / 100 km najedete přibližně 740 km (záleží na způsobu jízdy samozřejmě) S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.11.2011 16:45:02
Jméno:
Radek Předmět:
vstřikovače VoltranDobrý den, nevíte, kdo v ČR repasuje nebo seřizuje vstřikovače LPG zn. Voltran? Předem děkuji za rychlou odpověď. S pozdravem Šebek R.
24.11.2011 5:53:57
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: vstřikovače VoltranDobrý den. Ne.Ing.Pataky
23.11.2011 10:50:11
Jméno:
Luboš Předmět:
Octavia 2.0 FSI/110 kWDobrý den, uvažuji o koupi vozu Škoda Octavia Combi 4x4 2.0 FSI/110 kW a chtěl bych se zeptat, zda do něj lze vestavět LPG. Jaká by byla cena přestavby a jaký systém byste mi doporučil? Ročně předpokládám najetí cca 30 000 - 40 000 km.
Děkui za odpověď
23.11.2011 11:03:11
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Octavia 2.0 FSI/110 kW
Dobrý den. Jaký je motorkód a rok výroby Vašeho vozidla? Ing.Pataky - technik
21.11.2011 22:07:20
Jméno:
Standa Předmět:
Doba platnosti revize LPG do STKDobrý den. Je někde v legislativě stanoven počet dnů, který je nutný dodržet od data revize LPG do doby uskutečnění STK. Např.: revize LPG byla provedena 21.11.2011 a chtěl bych jít na STK třeba až 3.1.2012. Je to nějak limitováno.
Předem děkuji za odpověď.
22.11.2011 7:06:38
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Doba platnosti revize LPG do STKDobrý den.Platnost revize je jeden rok, platí i pro uskutečnění STK. R. Apfelthaler-legislativa
21.11.2011 19:26:30
Jméno:
Aleš Weisgärber Předmět:
Problém s LPGDobrý den.
Vlastním Renault Megane 1,6 82kW, r.v.2007 na LPG, dovezený z Holandska. Přestaly mi ukazovat veškeré diody na přepínači plynu v kabině a ani manuálně neregauje. Ani po zahřátí auta se automaticky nepřepne na LPG. Potřeboval bych poradit, co by mohlo být příčinou a co by asi oprava obnášela? Předem děkuji za odpověď. Aleš.
22.11.2011 7:31:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Problém s LPGDobrý den. Vozidlo dovezené z Holandska může mít zařízení LPG (např. PRINS) na které mi nemáme program, ND, interface atd. Nevím, nakolik Vám pomůže obecné konstatování možných příčin: Vadná pojistka, vadný přepínač nebo řídící jednotka. Bez odborné diagnostiky nelze přesně stanovit příčinu popisované závady. S pozdravem Ing.Pataky - technik
21.11.2011 17:22:25
Jméno:
Jiří Předmět:
za studena nejede
Dobrý den vlastnim vw passat 2,8 v6 142kw a před pul rokem jsem si nechal u jednoho z vašich partneru namontovat lpg stag 300+a vstřikovače jsou membránové protože na ty normální to nejelo vubec,od té doby dokud se auto neohřeje na provozní teplotu 90 stupnu tak škube a jede maximálně 60 km-h.Co se týče motoru tak absolutně vpořádku a na benzín jezdí super.Měl se ho ve 2 servisech lpg a na nic nepřišli.
22.11.2011 8:35:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: za studena nejedeDobrý den. Protože se jedná o individuelní závadu, budeme Vás kontaktovat emailem. Ing.Pataky - technik
20.11.2011 21:07:13
Jméno:
Karel Srubar Předmět:
Přestavba vw poloDobrý den, vlastním VW Polo 1,2, výkon 40KW r.v. 2005. S automobilem jezdím hodně a dle "kalkulačky" by se mi cena přestavby vrátila. Nicméně chtěl by jsem se dotazat jestli přestavbu u tak nízkovykonoveho motoru a ještě tři valce doporucujete a jestli nedojde k přílišnému snížení výkonu? Děkuji Vám za odpověd.
21.11.2011 12:18:59
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: Přestavba vw poloDobrý den.Pokud jezdíte hodně, zástavba zařízení LPG se Vám určitě vyplatí. To malé snížení výkonu (cca do 5%) ani nepoznáte. Za poslední dva roky jsme namontovali několik set Fabií 1,2 k všeobecné spokojenosti zákazníků. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.11.2011 17:39:00
Jméno:
Sakala Edvard Předmět:
lpgMěl jsem na svém aute ujeto již víc jak 250 000km na Landi Omegas a začalo běžet někdy na tři někdy i na dva válce. Bylo mi fimou ve Frýdku-Místku doporučeno vyměnit regulátor a vstřikovače plynu. Vyměnili to za ty samé díly které tam byli originál a vše funguje jak má.Jense mi to zdá kapku drahé, za regulator chtěli 2300kč a za čtyry vstrikovače 5600kč. Není to moc drahé?děkuji Sakala Edvard
21.11.2011 11:30:26
Jméno:
RE: lpgDobrý den pane Sakala. Možná se Vám bude zdát, že se zastávám plynařské firmy, ale Vámi uváděné ceny komponentů jsou zcela v normě. Samozřejmě záleží na typu a originalitě výrobků. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.11.2011 23:44:38
Jméno:
Dvorakova Předmět:
Problem s odečtem benzinu pri jizde na plynDobrý den, nechala jsem si přestavět Citroen C3 asi 3 roky starý 1.4 na LPG. Od počátku řešíme problém s odečtem benzinu při jízdě na plyn. Emulátor, který byl v autě původně namontován, byl vyměněn za jiný, ten původní v jiném autě funguje normálně. Mě bohužel nepomohl ani nový ani pokus techniků zapojit ho i jinak než bylo v návodu. Vesměs jezdím s hláškou prázdné benzinové nádrže, neb k resetu množství paliva a dojezdové vzdálenosti dojde jen velmi sporadicky. Máte prosím podobnou zkušenost, případně radu, kam se obrátit o pomoc? Děkuji za jakýkoli podnět
21.11.2011 11:25:39
Jméno:
RE: Problem s odečtem benzinu pri jizde na plynDobrý den. Tento problém ( spolehlivý emulátor pro některá vozidla francouzské provenience) řeší všichni výrobci zařízení LPG. Naše zkušenosti jsou obdobné, emulátory někde fungují někde ne. Z toho důvodu na tuto skutečnost naše zákazníky předem upozorňujeme.S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam