Diskuzní fórum LPG/CNG
10.1.2012 21:25:13
Jméno:
Blažek Předmět:
množství paliva Dobrý den, mám ve vozidle toroidní nádrž o velikosti 59L,nikdy se mi však do ní nepodařilo natankovat větší množství lpg než 42 L,vozidlo přepne na benzin a dle mého odhadu v nádrži ještě zbývá cca 8L plynu jelikož první natankování po montáži bylo cca necelých 50l,je toto normální nebo je potřeba nějaké seřízení? děkuji za odpověď, s pozdravem Blažek
11.1.2012 7:25:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: množství paliva Dobrý den pane Blažek. Nádrž o objemu 59 litrů by měla pojmout cca 47 litrů plynu. (plnění na 80%).
Natankované množství, ovlivňuje tlak na té které čerpací stanici LPG. Pokud bylo po montáži a prvním natankování vše v pořádku, není co seřizovat. Můžete si nechat zkontrolovat plynulý chod plováku a jeho uzavírací ventil. S pozdravem Ing. Pataky - technik
10.1.2012 20:31:27
Jméno:
Lukas Zavadil Předmět:
seřízení lpgDobrý den, zakoupili jsme vůz Alfa Romeo 156 2,5
V6, plyn montován před 11 lety, takže směšoveč do
sání, majitel před půl rokem vyměnil bombu a
příslušenstvý kolem bomby a vůz odstavil na půl
roku. Bohužel při přepnutí na plyn po chvilce
ztrácí výkon a zastaví. Je možné tento systém
seřídit?Jedna se o system Lovtec Basic.Všude jen kroutí hlavou a nabízí
předělání na sekvanční od 20 000 - 25000, Děkuji
za pomoc
11.1.2012 7:10:38
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: seřízení lpgDobrý den pane Zavadil. Systém Lovtec nemontujeme a neservisujeme. S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.1.2012 17:18:54
Jméno:
Jeff Předmět:
Roman TošnerNechci narušovat chod tohoto fóra, jen něco k panu Tošnerovi.
Před dvěma lety sem demontoval tento systém z auta, nebyla tehdá v ČR reálná žádná diagnostika.
ICOM JTG vyrábí Itálie. Vialle LPi vyrábí Holandsko.
ICOM JTG by Vám teoreticky dokázala diagnostikovat firma Fedor Prostějov. O té vím, zatím jako jediné, že má v ČR diagnostiku nebo se alespoň domnívám. Zkuste pohledat zde na tomto webu kontakty na tuto firmu a zkuste tam zavolat. Možná se podaří a budete mít štěstí, větší než já před 2 lety. Záleží, z jakého kouta republiky jste.
Jeff
10.1.2012 17:32:34
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Roman TošnerDěkuji za připomínku.Firma pana Coubala se zabývá sice systémem Vialle, ale má zkušenosti s tekutým plynem. Nicméně, můžete se pokusit i u pana Fedora. Obě firmy jsou našimi akreditovanými partnery a najdete je v sekci partnerská síť.L.P.
9.1.2012 21:49:39
Jméno:
Roman Tošner Předmět:
zpráva
Dobrý večer,chci se zeptat mam icom JTG a do včerejšího dne jezdilo vše v pohodě a stalo se mi,že mi to přepíná neustále na benzín pojistky jsem zkontroloval i relé jsem koupil nové,když jsem nastartoval tak mi blikala oranžová kontrolka a pak svítila pořád a věděl jsem,že jedu na lpg a ted mi bliká a přepne se to na benzín a pak to asi 10 sec. pípá a rozsvítí se mi jen benzin a zelené diody ukazatele plynu,ale oranžová dioda už je zhasnutá a jedu jen na benzín.nevím jestli jste se už s něčím podobným u něčeho jiného nesetkali.Děkuji a s pozdravem Roman Tošner
Mám škodu oktavie 1.6 74 kw dovezenou s italie i s plynem
10.1.2012 7:39:42
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: zprávaDobrý den pane Tošner. Máte ve vozidle namontovaný systém kapalného vstřikování ICOM JTG. Pokud se nepletu, tato firma nemá zastoupení v České Republice. My toto zařízení nemontujeme a tím pádem ani neservisujeme. Vstřikováním kapalné fáze (VIALLE) se zabývá náš partner v Praze, firma Auto Gas Coubal. (tel:777945327) S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.1.2012 14:40:33
Jméno:
Ivo Předmět:
THPDobrý den.Zajímám se o koupi vozu peugeot 3008 thp 115kw r.v.2010 .Manuál 6st. Dá se namontovat LPG a za kolik?
9.1.2012 15:02:32
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: THPDobrý den pane Ivo. Peugeot 3008 thp (Technologie THP (Turbo High Pressure) je systém přímého vstřikování pod vysokým tlakem . Ne, zatím na toto vozidlo nemáme program.S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.1.2012 22:56:32
Jméno:
Ondrej Safranek Předmět:
Skoda Fabia Combi 1,2TSI 63kWDobry den,
chtel bych se zeptat, zda je mozne prestavet automobil Skoda Fabia Combi 1,2TSI 63kW r.vyroby 12/2011 na LPG pohon. A kolik by u Vas orientacne stala prestavba s toroidni nadrzi. Cetl jsem take, ze automobil prestaveny na LPG s TSI motory spotrebovava pri provozu zhruba 20% benzinu. Stale to plati nebo uz se vyvoj posunul dal a spotreba je ciste LPG? Dekuji
9.1.2012 7:21:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Skoda Fabia Combi 1,2TSI 63kWDobrý den pane Šafránek. Ano, pokud máte motorkód CBZA lze provést zástavbu zařízení LPG do Vašeho vozidla. Program zatím nebyl testován na vozidle s automatem. Cena montáže je (ne orientační ale pevná) 38.000 Kč včetně DPH s toroidní nádrží. U vozidel s přímím vstřikem (vrstvené vstřikování) je nutno chladit benzínové vstřikovače. Ty se ochlazují občasným vstřikováním benzínu. Potřebné množství vstřiků je závislé na stylu jízdy, výkonu-zatížení. (laicky např. 1-9, 2-8, 3-7 atd. /LPG-Benzín/) Na těchto systémech všichni výrobci intenzívně pracují a proto se dají v budoucnu očekávat systémové změny. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.1.2012 15:34:35
Jméno:
zídek Předmět:
citroen xsara picassodobrý den,navazuji na Vaši odpověd z 2,1, a mám ješte dotaz ,jaký je cenový rozdíl mezi vstřikovačem valtek 30 a
valtek 34 ,jak je to se životností a může mít starší vstřikovač negativnější vliv na spotřebu.Musí se při výměně za novější
převrtávat sání. Dále prosím můžete vysvětlit pojem přívstřik ,který prý slouží k čištění ben.vstřiků. Má smysl použít do
benzínu přísadu " benzínový čistič vstřiků" Děkuji
9.1.2012 7:55:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: citroen xsara picassoDobrý den pane Zídek. Cenový rozdíl mezi vstřikovači T 30 a T34 se může lišit od dílny k dílně. V průměru to je 2/3. Životnost vstřikovačů ovlivňuje mnoho faktorů. Od konstrukčních materiálů počínaje, kvality použitých pryžových komponentů (pokud je mají) a v neposlední řadě kvality plynu. Starší vstřikovač (ne typ!) může mít samozřejmě vliv na chod motoru na plyn. Nejenom spotřebu. Přístřik benzínu tzv systém VSR, se z hlediska plynu používá pro přimazávání ventilových sedel. Jako náhrada za Flash Lube nebo VAP Saver. Zatím nemáme ověřené porovnání účinnosti obou systémů. Benzínové čističe vstřiků jsou používány, i když nemáte alternativní pohon LPG. Volba je čistě na vás. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.1.2012 21:38:34
Jméno:
Milan Rohel Předmět:
přepínání LPGDobrý den,mám opel zafira 1,8 přestavenou na LPG,sekvenční vstřikování od LOVATO. Mám problém při přepínání z benzínu na LPG,často je cítit mírné cuknutí a někdy dokonce se mi rozsvítí kontrolka emisí a auto se třepe a nechce táhnout.Musím buď to přepnou zpět na benzín a po chvíli se to stabilizuje(cca po 1-2km),nebo vypnout zapalování,po tomto už to přepne v pořádku.Jakmile je motor zahřáty,tak s přepínáním problém nikdy není.Nyní mám najeto asi 40 000km,ale problémy začly asi při 20 000km.V servisu mi měnili reduktor a ventily jsou údajně v pořádku,diagnostika nevykazuje žádné chyby.Děkuji za jakoukoli radu,Milan
6.1.2012 13:07:24
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přepínání LPGDobrý den pane Rohel. Navštivte některého z našich akreditovaných partnerů ve vašem regionu (najdete je v partneské síti) (předem ale zavolejte, ne všichni montují Lovato). Špatné přepínání může mít více příčin. My se spojíme s našim partnerem kterého navštívíte, a společnou diagnostikou zjistíme závadu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.1.2012 21:07:00
Jméno:
Peugeot Předmět:
motor 5FKDobrý den,
Peugeot Partner rok 2012, měl by to být motor 5FK vstřikovaní EP6C DTR se sníženým výkonem na 72kW. Je možná přestavba na LPG? Děkuji.
6.1.2012 13:02:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: motor 5FKDobrý den. U motorů se vstřikováním EP6C DTR: 1,6 VTi 100HP (proměnné časování ventilů + sacího zdvihu ventilů) lze provést zástavbu zařízení LPG.Doporučuji pouze autorizovanou montážní firmu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.1.2012 12:57:04
Jméno:
Martin Předmět:
octaDobrý den. Chci se zeptat chci si nechat namontovat LPG do škody octavie 2002 1,6 74kw jaký byste mi doporučil system.A rovnou jestli by jste mi navrhnul orientacni cenu?Dekuji Vaško
5.1.2012 13:29:36
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: octaDobrý den pane Vaško. Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování STAG 4 PLUS za cenu 26.000 Kč včetně DPH. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.1.2012 22:19:10
Jméno:
Petr Předmět:
Jeep Grand CherokeeDobrý den,
kolik by stála přestavba na LPG u Jeep Grand Cherokee
LAREDO 3,7 V6 rok 2006 (154 kw). A jak by se snížila cca spotřeba.
Děkuji za odpověď
S pozdravem Petr
5.1.2012 13:26:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Jeep Grand CherokeeDobrý den pane Petr. Montáž zařízení LPG do Vašeho vozidla stojí od 32.000 Kč podle typu zazařízení. Spotřeba plynu při provozu na LPG se zvýší cca o 10-15% oproti benzínu. Může být i vyšší, to záleží na stavu vašeho motoru - komprese, opotřebení, stav zapalování atd. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.1.2012 12:02:39
Jméno:
Petr Předmět:
LPGDobrý den, budu kupovat Cadillac SRX 3,6 190kw 6V. Spotřeba tohoto auta je cca 14L, proto považuji montáž LPG jako nutnou, proto jakmile auto koupím, tak ho obratem nechám dovybavit LPG.
Zajímalo by mě jaký sekvenční systém by byl na tento vůz nejvhodnější. Dále by mě zajímalo, jestli máte s tímto autem nějaké zkušenosti, jestli u vás už byl na montáži a jaká se tam vejde nádrž místo stávající rezervy pod vozem. (někde jsem slyšel, že 70l nádrž není problém). Disponujete diagnostikou i pro tento vůz pro nastavení systému? Také bych chtěl tankování mít umístěné pod víčkem na tankování benzínu - děláte to také?
Takže by mě zajímal nejvhodnější systém a cena celkové montáže.
Předem děkuji.
Petr
4.1.2012 12:41:38
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGDobrý den pane Petr. Lze použít sekvenční systém od firmy BRC (již realizováno), nebo systémy firem Landi Renzo a AcGas. Zatím bylo namontováno pouze jedno vozidlo, které jezdí bez závad. Přesnou velikost nádrže určíme po proměření velikosti rezervního kola. Pokud je dost místa pod tankovacím víčkem benzínu, tak lze plnící hrdlo plynu umístit tam. Nedisponujeme diagnostikou pro nastavení systému Vašeho typu vozidla. Cena montáže je od 32.000 Kč podle druhu zařízení. Montáž trvá dva dny. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.1.2012 21:59:30
Jméno:
Petr N Předmět:
Suzuki BalenoDobrý den,
uvažuji o přestavbě mého auta na LPG. Je to Suzuki Baleno 1,6 72kw a má najeto skoro 300 000km. Dá se LPG zařízení, například v případě bouračky legálně přemontovat do jiného Balena? A jaké by jste doporučili zařízení pro tento automobil? Jde mi spíše o spolehlivost a jednoduchost, než o nejmodernější výstřelky.....
3.1.2012 7:42:27
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Suzuki BalenoDobrý den pane Petr. Ano, z hlediska legislativy nic nebrání přemontování zařízení LPG z jednoho vozidla do druhého. Nevím, co myslíte pod jednoduchostí zařízení, ale Váš typ motoru vyžaduje vícebodové sekvenční vstřikování pro zajištění správného chodu motoru a dodržení emisních norem. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.1.2012 19:43:56
Jméno:
Franta Předmět:
FotofalerieDobrý den, budete mít na Vašich stránkách také nějakou fotogalerii namontovaných automobilů?To mi oproti konkurenci zde chybí.Chtěl bych vidět například, jak vypadá auto které vlastním při přestavbě.Děkuji za odpověď
3.1.2012 7:34:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: FotofalerieDobrý den pane Franta. Již letos v lednu chystáme fotogalerii montáží. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.1.2012 16:00:51
Jméno:
Zídek Předmět:
Citroen Xsara picasso 1,6iDobrý den Od. Vašeho doporučeného partnera mám namontován systém Stag -4+ se vstřikovači valtek t30,přestože jsem původně požadoval lepší valtek t34. Spotřebu mám asi o 1,5l vyšší než u benzínu a několikrát se mě stalo,že při rychlém vytočení motoru při předjíždění motor úplně zhasl a až asi po 5 vteřinách šel nastartovat. Při předjíždění je to velmi nepříjemné.Mám najeto asi 2000 km . Může to vše zapříčinit starší typ vstřikovače ? Mám trvat na výměně vstřikovače
za novější typ.,který jsem původně požadoval.a zaplatíl ! ,Děkuji za odpověď.
3.1.2012 7:28:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Citroen Xsara picasso 1,6iDobrý den pane Zídek. Vstřikovače Valtek T30 plně pokrývají parametry spolehlivého vstřikování LPG do vašeho typu vozidla. Porucha tedy bude jinde. Tím nevylučuji možnost výměny za novější vstřikovače T34. Zejména pokud jste si za ně připlatil. Vozidlo máte v záruce a tak se obraťte na montážní firmu pro odstranění závad. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam