Diskuzní fórum LPG/CNG
1.11.2011 9:51:56
Jméno:
zidek Předmět:
xsara picasso 1,6 16vDobrý den Ve vaší odpovědi z 26,10 jste se zmínil o vstřikovači HANA ,prosím jaký je rozdíl mimo cenový oproti Valtek 34. Nikde na netu jsem ho nenašel děkuji
1.11.2011 10:45:01
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: xsara picasso 1,6 16vDobrý den pane Zídek. Pokud chceme mluvit o rozdílech mezi vstřikovači, je nutné brát v úvahu jejich určení. Zatím co vstřikovače Valtek jsou standardní vstřikovače určené pro vozidla s emisní normou do EURO3-4 , tak vstřikovače Hana jsou určené pro vozidla s emisní normou EURO 5 a s rychlými korekcemi. Jsou zde konstrukční a materiálové rozdíly. Výše jmenované rozdíly odráží i cenu jejich výroby. S pozdravem Ing.Pataky - technik
31.10.2011 19:31:22
Jméno:
D.pataki Předmět:
lpgdobrý den chtěl bych se zeptat jaký typ a za jakou cenu by bylo vhodné dát do opelu omega 2.0 r.v.97 a jestly je tam třeba dát přimazávání?moc tomu nerozumím.dík
31.10.2011 20:28:53
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: lpgDobrý večer. Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování buď STAG 4 PLUS nebo systém Lovato Easy Smart za 26000 Kč včetně DPH, s toroidní nádrží a ukazatelem stavu paliva LPG. Dovozce GM nařídilo použití přimazávání Flash Lube nebo VAP Saver do všech svých novějších vozů po zástavbě zařízení LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
31.10.2011 18:47:05
Jméno:
Jan Vančura Předmět:
oleje a LPG
Tady je čtení o olejích:
31.10.2011 20:06:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: oleje a LPG
Nabízel jsem Vám email na zaslání vašich ověřených důkazů. Na ty bychom reagovali. Zatím jste nám odeslal na fórum reklamní nabídky výrobců olejů a zkopírované rádoby "zkušenosti" řidičů z jiných fór. Takové příspěvky budou automaticky mazány nebo blokovány. O periodicitě výměny olejů po zástavbě zařízení LPG se skutečně vedou diskuze na různých fórech. Žádný dovozce těchto zařízení nemá tu moc, aby získala od každého výrobce motorových vozidel vyjádření či doporučení. My se musíme držet doporučeními výrobců zařízení LPG. Všude převládá názor o prodloužených intervalech výměny. Ing. Pataky - technik
31.10.2011 18:23:37
Jméno:
Rudolf Bernát Předmět:
Honda FR-VDotaz: RE:
Dobrý den pane Bernát. Před odpovědí na Váš dotaz chci vědět který náš partner Vám instaloval vstřikovače od firmy HL propan a jaký typ. S pozdravenm Ing.Pataky - technik
Vážený pane Pataky, jedná se o vstřiky Magic Jet 67 R 010738, tyto jsem tam nechal dát víceméně na svoji žádost , neboť u předchozího vozu na LPG jsem měl špatnou zkušenost s polskými vstřiky E8 67 R014303. Nevím do jaké míry je něco špatně , ale nerad bych uvedl vašeho partnera z důvodu dobrých zákaznických vztahů. Přesto pokud to bude nezbytně nutné jsem připraven po konzultaci s dotčenou osobou Vám jmeno uvedené firmy sdělit.Děkuji za pochopení.
31.10.2011 20:13:17
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Honda FR-VOdpověď bude zaslána na Váš email. Ing.Pataky - technik
31.10.2011 16:06:49
Jméno:
Jaroslav Předmět:
XC90 a LPGdobry den,
uvazuji o LPG do Volva XC90 2.5T 154kW. Jde mi predevsim o kvalitu a spolehlivost LPG systemu. Jaky system z vasi nabidky byste mi doporucil a proc ?
diky JD
31.10.2011 20:16:27
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: XC90 a LPGDobrý večer. V případě montáže zařízení LPG do Vašeho typu vozidla, je nutná osobní-telefonická konzultace. Zavolejte na 602 518 625. Ing.Pataky - technik
31.10.2011 13:18:55
Jméno:
Tomáš Frnka Předmět:
Lovato nebo Stag?Dobrý den,mám fábii 1.4 16V r.v. 2010,najeto asi 27500 km a chci si dát namontovat systém LPG,rozhoduji se mezi Lovatem a Stagem,jaký systém by jste mi prosím doporučil?,o Lovatu jsem našel velice málo informací,co se týká poruch apod.,ale lidi co ho mají namontované jsou vesměs spokojeni,u Stagu toho je dost napsané,ale v opačném směru poruchy vstřikovačů apod..Má Lovato proti Stagu nějakou výhodu v provozu motoru a naopak?Předem děkuji za Vaší odpověď.
S pozdravem Tomáš Frnka.
31.10.2011 14:32:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Lovato nebo Stag?Dobrý den pane Frnka. Zdá se, že jste se už na základě nějakých neúplných a zavádějících informací z internetu rozhodl. Jak systém Lovato Easy Smart, tak systémy STAG patří mezi nejlepší zařízení na současném trhu. Svědčí o tom převyšující procentuelní podíl oproti zbytku konkurenčních zařízení. Nic na tom nemění fakt, že se sporadicky může vyskytnout závada. To ale platí i o vstřikovačích Lovato nebo jiných. Statistický podíl montáží pro vozy Fabia 1,4 mluví ve prospěch Stagu oproti Lovatu (10:2) Jsme výhradními dovozci obou systémů, a je nám zcela jedno který typ si vyberete. Laický dovětek: Lovato je komplexní systém, s minimem nastavovacích prvků. Stag lze „ušít“ na míru. S pozdravem Ing.Pataky - technik
31.10.2011 10:48:23
Jméno:
Zeman Předmět:
platnost LPG nádržeDobrý den,dne 17.7.2002 jsem si nechal udělat do š.Favorit LPG včetně nádrže FOROID vyrobená v Polsku 9.11.2001.Ptám se do kdy mi platí doba platnosti nádrže 10 roků? S datumem montáže t.j.17.7.2012,neb s datumem výroby nádrže t.j.do 9.11.2011? Děkuji Vám za odpověď.
31.10.2011 11:03:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: platnost LPG nádržeDobrý den.Rozhodující je datum výroby nádrže. S pozdravem Ing.Pataky - technik
30.10.2011 22:08:19
Jméno:
Rudolf Bernát Předmět:
vyšší spotřeba dobrý den,
u vašeho smluvního partnera jsem si nechal namontovat LPG.S tímto jsem spokojen vyjma spotřeby.Chápu, že spotřeba při provozu na LPG může u sekvenčního vstřiku činit +10 %, nicméně v mém případě se spotřeba již od začátku zvýšila oproti benzínu o 30 %. Předesílám , že se jedná o vozidlo Honda FR-V r.v. 2005, 1,7 Vtec.
Před instalací byla spotřeba na benzínu jak dle palubního počítače, tak i sledování spotřeby dle tankování v daném režimu cca 7,5 l/100.
Po instalaci LPG byla spotřeba na LPG dle počítače 8,5 l/100 km a dle počítání dle ujetých km (reálná spotřeba) byla spotřeba 10l/100km.
Rád bych tedy věděl kde je problém, neboť výše uvedená spotřeba plynu se mi zdá vyší než bych čekal.Mám nainstalovaný systém s reduktorem E 867R014066,vstřiky (ostravské...HL propan) a řídící jednotka STAG 4, ostatní komponenty tomasseto a stako.
Děkuji za Vaši odpověď zda je problém ve vozu, nastavení či komponentech. Při zkušební projíždce se mi jevilo nastavení v pořádku(křivky byly takřka identické)
31.10.2011 6:07:08
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: vyšší spotřeba Dobrý den pane Bernát. Před odpovědí na Váš dotaz chci vědět který náš partner Vám instaloval vstřikovače od firmy HL propan a jaký typ. S pozdravenm Ing.Pataky - technik
30.10.2011 12:40:15
Jméno:
Jan Vančura Předmět:
olejDobrý den, přečetl jsem si také více o přimazávání pro LPG jak jste poskytl odkaz líné vráně. Mám pouze jednu faktickou poznámku. Provoz na LPG zatěžuje více olej a je nutné zkrátit výměnné lhůty. Prosím opravte si to. Tato informcae se objevuje na většině for od montážních firem a je nepravdivá.
30.10.2011 14:56:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: olej
Dobrý den pane Vančura. Poskytněte nám mimo toto fórum na info@autogascentrum.cz erudovaně podložený a ověřený důkaz o nepravdivosti tvrzení všech montážních firem LPG v České Republice. Ing.Pataky - technik
29.10.2011 18:01:08
Jméno:
Piler Předmět:
Dotaz na zástavbu Opel AntaraDobrý den, uvažuji o LPG zástavbě vozidla Opel Antara 2.4 104 kW, rv. 2007, nádrž místo rezervy, s přimazáváním Flash-lube. Můžete mi prosím sdělit jaké zařízení by bylo vhodné pro dané vozidlo, cenu a dobu montáže, velikost nádrže na LPG. Předem děkuji a přeji hezký den.
30.10.2011 15:29:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz na zástavbu Opel AntaraDobrý den pane Piler. Pro Váš řadový čtyřválec doporučuji zařízení STAG 300 Plus, nebo OMEGAS. Cena montáže i s přimazáváním Flash Lube u systému STAG 300 PLUS je 27500, u systému OMEGAS 29500 Kč včetně DPH. Vzhledem k tomu, že jsme zatím montáž Antary neprovedli, velikost a umístění nádrže musíme stanovit společně s ohledem na homologační předpisy. Doporučuji tedy návštěvu u nás. Předpokládám montáž jeden pracovní den. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.10.2011 13:52:12
Jméno:
Pavel Předmět:
LPGDobrý den,
nedávno jsem koupil vůz ŠKODA FABIE II, 1,2 HTP r.v. 2008 s namontovaným LPG systémem GAS TECH 600S. Chci se zeptat jestli u tohoto motoru, byl systém vybrán správně, zda není nutné přimazávání ventilů a zda se mám obávat zpětných šlehů do sání. Moc tomu nerozumím, děkuji za odpověď. Pavel
30.10.2011 9:01:29
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGDobrý den. Nepřísluší mi hodnocení správnosti použití konkurenčního (?) systému LPG pro vaše vozidlo. Bez komentáře… Ing.Pataky - technik
28.10.2011 22:06:59
Jméno:
Líná Vrána Předmět:
LPG Honda LegendDobrý den, chci se zeptat na přibližnou kalkulaci přestavby na lpg vozu Honda Legend 3.2, je-li nutné přimazávání ventilů (tipuji ano) a jakým způsobem je možné předělat palivoměr tak, aby přepínal ukazatel podle druhu paliva (tzn. ne led extra ukazatel lpg). Díky
30.10.2011 8:55:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG Honda Legend
Dobrý den Líná Vráno… Do Vašeho typu vozidla lze zvolit několik druhů systémů LPG. Záleží na roku výroby, počtu najetých km, stavu motoru atd. Váš dotaz je ale prioritně zaměřen na pořizovací cenu. Tak tedy: montáž lze provést od 22 do 36-tis Kč. Neprovádíme předělávku originálního palivoměru na snímání množství LPG v nádrži. Máme takový systém, ale ten se pro Váš typ motoru nehodí. O přimazávání se dozvíte ZDE. S pozdravem Ing. Pataky - technik
27.10.2011 10:19:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba LPG - Škoda Octavia
Dobrý den. Ano, už jsem se předběžně s naším partnerem, firmou LPG Skřivan domluvil. Zavolejte mi na 602 518 625 pro podrobnější informace, nebo mi sdělte Vaše tel. číslo na technik@autogascentrum.cz a já vás budu kontaktovat. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.10.2011 21:21:25
Jméno:
zahorik Předmět:
dotazdobrý den,
prosím o radu jestli někdo neví jak je označeno palivo lpg na benzínových stanicích na ukrajině.
děkuji.
26.10.2011 21:54:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotaz
Dobrý večer.Na Ukrajině je trh s LPG na vzestupu, což umožnilo vznik mnoha nových čerpacích stanic nabízejících LPG. Seznam těchto stanic můžete konzultovat na internetových stránkách www.autogas.co.ua/?pick=698. Problémy s kompatibilitou u tankovacích otvorů a pistolí čeští řidiči mít pravděpodobně nebudou, protože se používají koncovky italského typu a pak samozřejmě ruské. S pozdravem Ing.Pataky - technuk
26.10.2011 20:59:10
Jméno:
Radek Předmět:
Přestavba LPG - Škoda OctaviaDobrý den, chtěl bych se informovat ohledně cenové relace. Mám zájem o přestavbu na pohon LPG u vozidla Škoda Octavia Combi Tour, 1.6, 75 kW, rok 2005. Zajímá mě kompletní cena s toroidní nádrží a doporučení konkrétního servisu. Jsem z Rakovnicka. Děkuji
26.10.2011 22:13:33
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba LPG - Škoda OctaviaDobrý večer pane Radku. Cena zástavby zařízení LPG se v první řadě odvíjí od komfortu systému který je schopen pokrýt Vámi požadované parametry pro“přestavbu“ Vašeho vozidla. Lze použít tzv. standardní systém vícebodového vstřikování LPG se systémem Stag 4 Plus za cenu 24.000 Kč včetně DPH s toroidní nádrží s ukazatelem stavu paliva LPG (diody LED) Nebo se systémem Stag 300 ISA2 s inteligentním systémem adaptace (ISA) kde se vozidlo programuje individuelně na parametrech jízdy na benzín a plyn. ( plná integrace-přizpůsobení na pohon plynem za 28.000 Kč. s DPH.. Doporučuji našeho autorizovaného partnera firmu Paroha LPG v Žatci - Libočany. Viz. Partnerská síť. S pozdravem ing.Pataky - technik
Přidat záznam