Diskuzní fórum LPG/CNG
2.1.2012 12:56:57
Jméno:
Novák Předmět:
Fabia 1,4 MPIDobrý den, chtěl bych se zeptat na nejvhodnější systém pro Fabii 1.4 MPI 44kw. rv 2002, toroidní nádrž. Zajímala by mě cena a doba přestavby. Děkuji Novák
2.1.2012 13:51:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Fabia 1,4 MPIDobrý den pane Novák. Všechny sekvenčně vstřikované systémy jsou vhodné pro zástavbu zařízení LPG do Vašeho vozidla. U naší firmy by montáž stála od 26.000 Kč podle typu zařízení ( standart, komfort, bezůdržbovost, autoadaptivita a jiné) Montáž trvá jeden den. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.1.2012 11:58:55
Jméno:
Tom Předmět:
Servisní intervaly LPG systému
Dobrý den, mám na autě LPG systém landi renzo omegas již 10 let. Někdy kolem 2000ot a lehtání plynu na lpg mírně pocukává. Auto mám já 2 roky a LPG systém byl jen kontrolován v servisu lpg, kde v ŘJ lpg nebyla žádná chyba. Byl měněn filtr, to je vše. Co může způsobovat cukání? Odchází u LPG systémů třeba snímače tlaku, nebo teploty či vstřiky? Je tam také nějaký servisní interval těchto věcí? Jinak jak mám u vstřiků do sání hadice od LPG vedoucí k černé krabičce, tak ta krabička je na pravé straně motoru a každá hadice ke vstřikům je jinak dlouhá. Ta poslední tak o 15cm víc než ta první, to by mohlo něco způsobovat? Když mám ve voze dvě lambda sondy - širokopásmovou a napěťovou za katem, jak systém na toto reaguje? :) Měl jsem špatnou lambdu za katem, mírně cukalo i na benzin. Nyní vyměněno, vše ok, ale LPG cuká stále a někdy jsou tam i nějaké díry ve výkonu . Jinak ve vysokých otáčkách má skvělý výkon. Vozidlo: Golf IV 1.6 16V 2002 Děkuji za jakékoliv informace :)
>>>Ještě bych si dovolil poznatek, zdali jste se někdy setkal u LPG se "zablokovanou" řídící jednotkou. Můj lpg systém byl instalovaný v Miláně a nic nejde změnit, mechanik se s tím údajně nesetkal. Teplotu přepínání na LPG mám nastavenou na 45C a nyní v zimě co jedu 3km ve městě se to přepne až parkuji, což pro mne ideální není. Dá se to té ŘJ nějak dostat? Konzultovali jsme, že teplota 30C by ještě zkusit šla, méně rozhodně ne.
2.1.2012 13:46:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Servisní intervaly LPG systémuDobrý den. S blokací řídících jednotek montovaných v Itálii, Německu atd. se bohužel setkáváme často. Pokud je řídící jednotka skutečně zablokovaná, nezbýva nic jiného, než si koupit novou řídící jednotku a naprogramovat ji na aktuální stav vozidla. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.12.2011 19:46:39
Jméno:
Petr Předmět:
přestavba THPDobrý večer,
je možné přestavět na LPG motor od peugeotu THP? Pokud ano, tak na kolik by to vyšlo.
Děkuji a přeji příjemné svátky a šťastný nový rok 2012.
Petr.
29.12.2011 7:56:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba THPDobrý den pane Petr. Pro správné zodpovězení Vaši otázky uveďte prosím konkrétní typ (počet válců, výkon, rok výroby atd.) vašeho vozidla. Přeji hezké sváteční dny. Ing.Pataky - technik
26.12.2011 1:02:32
Jméno:
Ondřej Kavan Předmět:
VOLVO XC70Dobrý večer a hezké sváteční dny. Měl bych na Vás dotaz, zda-li máte zkušennosti s přestavbou Volva? Konkrétně se mi jedná o XC70 2.4t AWD. Pakliže znáte tento motor a zkušennosti s ním máte, jaký typ systému doporučujete? Děkuji
29.12.2011 7:46:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: VOLVO XC70Dobrý den pane Kavan. Ano, se zástavbou zařízení LPG do Vašeho typu vozidla máme bohaté zkušenosti. Jedná se o zcela standartní montáž vícebodového sekvenčního vstřikování, ale Váš typ vozidla je náročnější na programové nastavení. S pozdravem Ing.Pataky - technik
25.12.2011 21:55:59
Jméno:
Jan Předmět:
privstrik benzinu ci flash lube?Dobry den,
chtel bych se zeptat jestli privstrik benzinu od urciteho zatizeni motoru a otacek je stejne ucinne "mazani a ochrana" ventilovych sedel jako flashube ci vap saver,co byste doporucoval..konkretne motor 1.4 16V v Renault Thalia 2007...diky za info
29.12.2011 7:35:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: privstrik benzinu ci flash lube?Dobrý den pane Jan. Přístřik benzínu z důvodu ochrany sedel už používají někteří renomovaní výrobci zařízení LPG. Např. firma BRC už instalovala programové rozšíření pod označením VSR. Nemáme dost zkušeností o erudované porovnání účinnosti VSR oproti klasickému přimazávání. Do Vašeho vozidla doporučuji Flash Lube nebo VAP Saver. S pozdravem Ing.Pataky - technik
22.12.2011 18:53:32
Jméno:
Ladis Předmět:
Zápis do TPDobrý den. Mám dotaz jak je to se zápisem LPG do TP na úřadě, prý se vyškrtne jedno místo, takže budu mít místo 7míst pouze 6míst, je to tak? Jedná se o Dodge Grand Caravan 3.8 Děkuji
23.12.2011 7:27:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Zápis do TPDobrý den. Počet míst v automobilu po namontování soupravy LPG se vypočte takto: 1) K provozní hmotnosti v TP se připočte hmotnost soupravy LPG (montážní firma hmotnost zná - ovlivňuje ji zejména velikost použité nádrže). 2) Nová provozní hmotnost se odečte od celkové hmotnosti. 3) Rozdíl hmotností se dělí 75 kg na osobu a vyjde počet osob kterými je možno vozidlo obsadit plus 1 člověk který je započten do provozní hmotnosti. 4) Tedy, je-li rozdíl celkové a provozní hmotnosti např. 6 osob (rozdíl dělený 75 kg) může se vozidlo obsadit 7 osobami. S pozdravem R.Apfelthaler - legislativa
21.12.2011 10:38:09
Jméno:
Marian Šimanský Předmět:
LPGDobrý den, je možná přestavba u Škody Octavia 1.4 TSI , 90kw, r.v. 2011 a na kolik by případná přestavba vyšla.
Děkuji
M. Šimanský
21.12.2011 11:07:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGDobrý den pane Šimanský. Ano, zástavba zařízení LPG je možná se zařízením firmy BRC SDI. Cena montáže je 42.000 Kč včetně DPH. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.12.2011 18:58:58
Jméno:
Jaroslav kacerovsky Předmět:
dotazDobrý den. Chci se zeptat chci si nechat namontovat LPG do škody fabie 1,4 16 vetil 55 kw jaký byste mi doporučil system, a něco jsem slyšel o teplotě motoru, že se musí zahřát a pak se teprve přepne na LPG sám mám zkušenost S BRC ze škodovky a nevím zda se ještě vyrábí slyšel jsem chválu na polský systém ale nemám žádné info o tom můžete mi poslat kalkulaci z nádrží do rezervy děkuji Kacerovsky
21.12.2011 7:33:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den pane Kacerovský. Do Fabie 1,4 montujeme sekvenční vstřikování od výrobců Landi Renzo (zařízení Lovato), od BRC ( zařízení Sequent 24) od Ac.S.A (zařízení Stag 4 Plus) atd. Všechny výše jmenovaná zařízení pracují spolehlivě. Ověřeno praxí! U všech systémů je přepnutí z benzínu na plyn podmíněno mimo jiné dvěma důležitými požadavky: Dosažení nastavených otáček a teplota vody v reduktoru. Pokud se otáčky nastaví v programu na hodnotu volnoběhu, je jedna z podmínek pro přepnutí splněna. Pro dobré odpařování tekutého plynu je nutná teplota vyhřívané vody v reduktoru min. 30-35°C. Tato teplota se běžně dosahuje po ujetí cca 500 m. Po dosažení této teploty a otáček motoru se systém přepne z provozu benzín na plyn. V havarijních situacích lze povolit start přímo na plyn. Tzv. studený start lze v programu omezit na určitý počet. Zpravidla na 5. Toto omezení má zabránit současnému spalování nehomogenní směsi. (kapalina-pára) co může vést k rozsvěcování kontrolky CheckEngine (chudá-bohatá). U naší firmy by montáž do Vašeho vozidla stála od 26.000 Kč včetně DPH podle použitého systému. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.12.2011 21:42:03
Jméno:
SMOLIK Předmět:
Renault FluenceDobrý den,jen sem se chtěl zeptat. Plánuji kupovat Renault Fluence 1.6 16V. Jde na toto auto bez problému LPG? Jestli ano,nevíte kolik může stát? Případně lze namontovat plnění LPG ne klasicky zespoda,ale pod víčko nádrže? Mám 4 roky Thalii 1.4 16V. U tohodle auta mi to montovali hned jak sem to koupil. A LPG celkem v pohodě. Děkuji za odpověď
20.12.2011 8:21:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Renault FluenceDobrý den pane Smolík. Do několika vozidel Renault Fluence 1.6 jsme instalovali systém vícebodového sekvenčního vstřikování s autoadaptivitou se zařízení řady STAG bez jakýchkoli problémů. U nás by montáž stála od 24.500 Kč včetně DPH podle komfortu vybavenosti řídících jednotek. Podrobnější informace získáte zavoláním na 602 518 625. Je možné umístit plnící hrdlo LPG pod víčko plnění benzínu. Nedoporučujeme tuto instalaci, protože uchycení příruby je provedeno na plastu obruby. (nízká stabilita) Doporučuji přimazávání ventilových sedel za cenu 1500 Kč včetně DPH. S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.12.2011 19:38:15
Jméno:
Langhammer Předmět:
montáž lpg, objednávkadobrý den , chtěl bych se zeptat na cenu montáže lpg do ford galaxy 2.3 dohc r.v. 2001, nádrž místo rezervy a jak dlouho dopředu se musí objednávat, nebo jestli stačí den předem zavolat.
19.12.2011 8:06:32
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: montáž lpg, objednávkaDobrý den pane Langhammer. U nás by montáž zařízení LPG stála od 26.000 Kč včetně DPH. Doporučuji přimazávání ventilů za 1500 Kč. Objednejte se na čísle 602 178 440 (p. Kůs – vedoucí provozu.) S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.12.2011 22:35:20
Jméno:
Martin Ladýř Předmět:
tiguan 1.4 tsizdravím, je možná přestavba na VW Tiguan 2008, 1,4 TSI..dekuji
19.12.2011 7:52:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: tiguan 1.4 tsiDobrý den pane Ladýř. Ano, pokud je vozidlo s manuální převodovkou a s motorkodem CAXA.
S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.12.2011 14:55:32
Jméno:
Dvořák Předmět:
Stag 300 z Passatu do AudiDobrý den.
Mám od vás systém Stag 300 ve VW Passat 1.8 4V 92kW r.99. Je bezproblémový a spolehlivý již 5 let. Zvažuji koupi jiného vozu (Audi 2.0 4V 96kW nebo 2.4 6V 125kW r.03-04) a přemýšlím o přendání systému z Passatu do Audi. Vyplatí se mi jej přendávat nebo do Audi udělat novou přestavbu? Půjdu zase k vám, jak prosím vidíte cenově obě varianty?
Děkuji, Dvořák.
19.12.2011 7:46:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Stag 300 z Passatu do AudiDobrý den pane Dvořák. Předpokládám, že vozidlo Passat budete chtít prodat. Dnes, když některé významné značky autosalonů už zcela běžně nabízí i nová vozidla i s LPG, doporučoval bych ponechat dobře fungující zařízení LPG pro případný prodej. Zvýšíte tím bonitu vašeho vozidla. Je zcela pochopitelné, že nelze přendat čtyřválcový systém do šestiválcového. Montáž Audi 2.0 4V 96kW stojí u nás od 26.000 Kč a Audi 2.4 6V 125kW od 30.000 Kč včetně DPH. Demontáž zařízení z jednoho vozidla do druhého stojí od 12.000 Kč včetně DPH. Přesný popis nákladů získáte na čísle 606 616 986 u pana Apfelthalera – legislativního pracovníka. S pozdravem Ing.Pataky - technik
14.12.2011 19:56:46
Jméno:
Igor Předmět:
BMW X5Dobrý den, chtěl bych si koupit BMW X5 okolo roku výroby 2008 s motorem 3,0 V6.Je možné toto vozidlo přestavět na lpg a jaký system byste mi doporučili?
15.12.2011 7:11:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: BMW X5Dobrý den pane Igor. Ano, do Vašeho typu vozidla lze instalovat zařízení LPG. Na základě námi realizovaných úspěšných montáží Vám doporučuji systémy vícebodového sekvenčního vstřikování zařízení STAG 300 ISA2 nebo Plug/Drive. S pozdravem Ing.Pataky-technik
12.12.2011 14:58:41
Jméno:
FILIP G. Předmět:
ÚNIK LPG DO KABINYANO ALE PLYN JE CÍTIT JEN KDYŽ JE NÁDRŽ SKORO PLNÁ(O PO DELŠÍM STÁNÍ) NE KDYŽ JE POLOPRÁZDNÁ A JIŽ TŘIKRÁT JSEM BYL V SERVISE A NIC NENAŠLI,TAK SI S TÍM NEVÍM RADY?JAK BY JSTE POSTUPOVAL? DÍKY
12.12.2011 15:17:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ÚNIK LPG DO KABINYMožná netěsnost nádrže při zvýšeném tlaku, narušený šev svaření, neúplné utažení obruby multiventilu atd. Bez prohlídky bych jenom hádal.Ing.Pataky
12.12.2011 13:45:44
Jméno:
FILIP G. Předmět:
ÚNIK LPG DO KABINYDOBRÝ DEN,CHTĚL BYCH SE ZEPTAT,MÁM ASI MĚSÍC NAMONTOVANÝ SYSTÉM STAG 300 DO AUTOMOBILU,VŠE NAPROSTO V POŘÁDKU AKORÁT KDYŽ NATANKUJI NÁDRŽ TAK VŽDY PO DELŠÍM STÁNÍ TAK 3-4HODINY NEBO PŘES NOC MÁM V KABINĚ AUTA LPG,PŘI JÍZDĚ JSEM NIKDY NIC NECÍTIL. JIŽ TŘIKRÁT JSEM BYL ZPĚT VE VAŠEM PARTNERSKÉM SERVISU ZÁVADU HLEDALI ALE NIC NENAŠLI A JE TO JEN KDYŽ JE NÁDŘŽ PLNÁ PO TANKOVÁNÍ. NESETKAL JSTE SE UŽ S NĚČÍM PODOBNÝM?DOST MĚ TO VADÍ. DÍKY
12.12.2011 14:23:58
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ÚNIK LPG DO KABINYDobrý den. Po natankování, musí multiventil zabezpečit spolehlivé uzavření nádrže a zabránit tak jakémukoliv úniku LPG. Pokud po natankování cítíte plyn ve vozidle (a jenom po natankování) může být příčina ve vadné nádrži. Je nutná zevrubní kontrola celého systému po natankování. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam