Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <239>  <240>  <241>  <242>  <243> ||  <265>     >>   >5x>  

23.7.2011 15:55:54
Jméno: Jaroslav Horník Předmět: přestavba Hyundai Matrix
Dobrý den,prosím o info o přestavbě vozidla na LPG.Vlastním vozidlo Hyundai Matrix 1,6 litru,r.v 2010.Sdělte mi,prosím,vhodnou značku LPG zařízení pro toto vozidlo,cenu,případně dobu montáže. Předem děkuji J.Horník
24.7.2011 14:17:12
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: přestavba Hyundai Matrix
Dobrý den pane Horník.Uvedením jedné vhodné značky zařízení LPG bych se mohl dopustit poškození jména značky několika výrobců. Nakonec, dnes se technická vyspělost jenotlivých značek od sebe vůbec nelíší.Vychází se ze stejného algoritmu výpočtu, reduktory a vtsřikovače používájí od nejlepších výrobců atd. Naše firma a naši partneři montují 4-válcové vozidlo jeden pracovní den.S pozdravem Ing.Pataky - technik 602 518 625

23.7.2011 12:04:15
Jméno: Jirka Předmět: dotaz na přestavbu
Dobrý den , chtěl jsem se zeptat mám octavii r.v. 97 o obsahu 1,8 20v zda by šlo předělat na LPG a zhruba jaká by byla cena?
24.7.2011 14:09:52
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz na přestavbu
Dobrý den pane Jirko. Ano, přestavba možná je a stojí od 26 do 28-tis. Kč podle druhu použitého zařízení.S pozdravem Ing.Pataky - technik

23.7.2011 6:20:31
Jméno: Petr Předmět: Vectra 3.2 V6 GTS
Zdravim chtěl bych LPG ale nevím jaké ? bylo mi v jedné dílně nabídnuto BRC a nebo LOVATO s přívstřik benzínu co je kvalitnější a jestli ještě potřebuji FLASHLUBE levněji vychazí LOVATO je to na ukor kvalitě ? děkuji
24.7.2011 14:07:51
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Vectra 3.2 V6 GTS
Dobrý den pane Petr. Doporučuji Lovato Easy Fast který už přívstřik má. Flash Lube jednoznačně předepisuje firma Opel, ze zkušeností ho montujeme do Fordů a některých "japonců" S pozdravem Ing.Pataky - technik

21.7.2011 16:47:01
Jméno: Radek Máj Předmět: není výkon
Dobrý den.Mám Š felicia 1,3 v ní BRC s ř.jednotkou autronic-v poslední době není výkon motoru v nízkých otáčkách,dlouho to trvá než se motor z nízkých otáček rozhoupe.Celkově to jezdí špatné.Různí servismani od lpg tvrdí že je špatná Ř.J. (nemají už softver na seřízení),další tvrdí že je špatná membrána ve zplynovači(na lpg 130tis.km).Jakou novou ŘJ doporučejete a za kolik ji umíte vyměnit? Díky za odpověĎ.
22.7.2011 7:24:43
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: není výkon
Dobrý den pane Radek. Nepředpokládám závadu na řídící jednotce. Spíše se přikláním k názoru, že po ujetí 130-tis. km na plyn bude membrána v reduktoru zralá na výměnu a nastavení. Pokud máte v pořádku svíčky, kabely a cívku, tak by výměna membrán mohla pomoct. Pokud by byla vadná řídící jednotka, ( my už sady autronic taky nevedeme) tak lze nastavit systém tzv. škrtícím šroubem s nějakým přepínačem. To by měla zvládnout každá montážní dílna LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik

21.7.2011 6:26:48
Jméno: Tonda Předmět: lpg
Dobrý den, před časem jsem vám psal, že mám auto přestavěné v Polsku, a nejde přihlásit. Děkuji vám za vaši radu, věnoval jsem tomuto dva dny a objel hodně firem v našem regionu, až u Havířova mě vyšli vstříc a auto za poplatek 3000kč přihlásili, takže mám vše v TP. Ještě jednou díky.
21.7.2011 7:05:23
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: lpg

Dobrý den. Moc dobře nechápu za co děkujete. Nota-bene, takto provedené montáže a jejich legalizace jsou proti zájmům velkého množství montážních firem v ČR zejména v pohraničí. S pozdravem Ing.Pataky - technik

20.7.2011 21:07:41
Jméno: Roman Předmět: Flash Tube-Opel
Dobrý den, nedávno jsem si nechal předělat Opel Astra G 1,8 85kw na LPG a bylo mi řečeno,že Flash tube není třeba. Přesto se Vás , jako odborníků ptám ,nemám-li si ho tam přeci jen dodatečně namontovat z důvodu zvýšení životnosti motoru.Díky za odpověď.
20.7.2011 21:38:13
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Flash Tube-Opel

Dobrý večer pane Roman. Před necelým rokem jsme pro autosalony Českého zastoupení firmy Opel prováděli školící montáž zařízení LPG do jejich nových vozidel. Vedením bylo stritkně nařízeno použití přimazávání ventilů ! Je to zatím jediný výrobce, který přimazávání nejenom doporučuje, ale přímo nařizuje. Více si o přimazávání přečtěte ZDE. S pozdravem Ing.Pataky - technik

20.7.2011 19:29:50
Jméno: David Předmět: Chudá směs
Dobrý den. Děkuji Vám za odpovědi na dotaz ohledně přimazávání ventilů. Máme Ford Galaxy 2.3, r.v. 2002, LPG zástavba Stag 300 plus, reduktor Artic, vstřikovací lišta Valtec, multiventil Tomasetto Achille, trysky byly zvoleny dle nějakého algoritmu nejmenšího vhodného průměru. Najeto cca 1500km. Jednalo se o nově koupené zánovní auto s následnou zástavbou - teprve si na sebe zvykáme a nemohu posoudit s předchozím chováním pouze na benzín. Nepozoruji žádné problémy při jízdě jak na benzín tak na plyn. U plynu je nižší výkon, což je jasné. Nepřetržitě svítí kontrolka motoru která upozorňuje na chybu chudé směsi. Toto je údajně u tohoto modelu v relativně vysokém procentu (50%) realitou i v případě správně seřízeného LPG systému. Mám obavy aby nedošlo k nějakému poškození. Je toto skutečně možné ignorovat? Děkuji a přeji pěkný den.
20.7.2011 21:01:49
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Chudá směs
Dobrý den pane David. Pokusím se postupně zodpovědět Vaše další dotazy: 1./ Výkon: Ano, po zástavbě zařízení LPG dochází k určitému poklesu výkonu podle stavu vozidla, ale tento pokles je pro laika téměř nepoznatelný. Naměřené hodnoty poklesu výkonu se pohybují řádově do cca 5-10%. 2./ Svítící kontrolka Check-Engine:V žádném případě nejde ignorovat signalizaci chudé/bohaté směsi. Je nutno celý systém LPG seřídit pomocí programu a diagnostiky OBD tak, aby pomalé a rychlé korekce řídící jednotky benzínu měli stejné hodnoty jako při provozu na benzín. Kontrolka prostě nesmí svítit! S pozdravem Ing.Pataky - technik

18.7.2011 11:01:39
Jméno: Michal Předmět: dotaz
Dobrý den.Nejprve Vám musím pochválit webové stránky jsou dokonale propracované. Před půl rokem jsem si nechal udělat systém lpg do svého osobnío auta Honda City rok výroby 2009 a zajímalo by mě jestli je nutné do tohodle vozidla přimazávání ventilů a sedel.Bojím se toho aby se mě nepodpálily ventily.A ještě jeden dotaz.Systém přimazávání Green add máté sním zkušenosti.Kolega ho má v autě a nemůže doladit kapaní.Olej který kape se mu slejvá ve skleničce a mohou se měnit přísady přimazavání.Děkuji za kladné vyřízení
18.7.2011 11:30:13
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz
Dobrý den pane Michal.Děkujeme za pochvalu stránek. Co se přimazávání týká, je mnoho názorů pro i proti. Stačí se proklikat několika fóry tohoto zaměření. My se strikně držíme doporučení zástupce firmy Opel (GM) v ČR, že do jejich vozidel se přimazávání instaluje. Na základě vlastních zkušeností provádíme montáž Flash Lube nebo VAP Saver i do vozidel Ford a některých " japonců". Se zařízením Green add nemáme zkušenosti a tak se k němu nebudu vyjadřovat. V současné době provádíme jako první testování systému VSR ( přístřik benzínu ) který by mohl klasické přimazávání eliminovat. Testování ještě není ukončeno. S pozdravem Ing.Pataky - technik

18.7.2011 8:04:45
Jméno: Milan Předmět: Jeep
Děkuji za odpověď. Ještě by mě zajímalo, jaké jsou možnosti, co se velikosti a umístění nádrže týče.
18.7.2011 9:32:58
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Jeep

Ještě jednou zdravím pane Milan. My jsme schopni za určitých podmínek instalovat venkovní nádrže o objemech 90, 94 nebo 103 litrů. Podmínky jsou naše know-how. S pozdravem Ing.Pataky - technik

17.7.2011 10:00:54
Jméno: Milan Předmět: JEEP
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda je možná a v jaké ceně montáž LPG do JEEP Grand Cherokee 5,7L V8 LIMITED HEMI. Děkuji za odpověď, Milan.
18.7.2011 7:09:57
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: JEEP
Dobrý den pane Milan. Ano, přestavba - přesněji zástavba možná je. Cena je 36.000 Kč včetně DPH. Montáž trvá 2 dny. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.7.2011 11:53:28
Jméno: Pavel Předmět: dotaz
Dobrý den, docela často se mi rožíná kontrolka motoru.Vždy s tím jedu do montážní firmy,kde mě instalaci provedli a oni,že se mi pořád rozhazuje bohatost směsi,ale neví proč. Příště mi prý skusí vyměnit řídící jednotku plynu.Další věc co mě trápí je pokles otáček volnoběhu při dojíždění na křižovatku.Motor skoro chcípne,ale pak se normálně chytne na normální otáčky.Může to být tou špatnou bohatostí směsi? Prosím i o Váš názor čím by to mohlo být.Díky
15.7.2011 13:17:12
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz

Dobrý den pane Pavel. Je mnoho druhů a systémů zařízení LPG, je mnoho druhů vozidel a způsobů dodávky paliva do motoru. Žádnou z těchto informací jste mi neposkytl. Pokud máte ještě vozidlo v záruce, je třeba požadovat na montážní firmě odstranění závady. Když si neví rady, je třeba zařízení demontovat a požadovat peníze zpět. Těch příčin Vámi popisovaných závad může být několik, a to právě podle druhu a systému použitého zařízení k zástavbě LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.7.2011 5:36:04
Jméno: Radek Předmět: Poškuby motoru
Dobrý den, mám škodu fabia 1.4 MPI r.v 2000 50 kw, systém plynu AG. Při jízdě na plyn se auto chová divně, při přídání plynu auto škubne a při postupném přidávání zaznamenávám mírné poškuby. Když naopak plyn pustím motor škubne zpět. Nějak mi zde chybí plynulost při přidávání plynu. Mám auto chvilku a při takové jízdě budu muset brzo vyměnit silenbloky na motoru. Mohu poprosit o radu? Děkuji Branka
15.7.2011 7:11:59
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Poškuby motoru
Dobrý den pane Radek. Systém AG nemontujeme a neservisujeme. S pozdravem Ing.Pataky - technik

14.7.2011 14:41:16
Jméno: Ladislav Předmět: Přendání LPG
Dobrý den, mam felici r.v. 98 1,3 50kw s LPG BRC montáž v roce 2010. Vlastním ještě vůz š. octavia r.v. 99 obsah 1,6 55kw, zajímalo by mne, zda by toto LPG zařízení z felicie bylo vhodné do octavie a jestli by šlo z felicie do octavie přendat a to vše legální cestou. Děkuji Vám za případnou odpověď.
15.7.2011 7:10:31
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přendání LPG
Dobrý den pane Ladislav. Předpokládám, že máte ve vozidle namontovaný systém BLITZ od firmy BRC. Tento systém nelze použít pro Octavii 1,6. S pozdravem Ing.Pataky - technik

14.7.2011 13:40:44
Jméno: David Předmět: Ford Galaxy 2.3 - ventilová sedla
Dobrý den. Omlouvám se, asi jsem se u svého předchozího dotazu nevyjádřil dostatečně přesně. Ve Fordu Galaxy s motorem 2.3 (jedná se o GII s rokem výroby 2002) máme instalovaný nově LPG bez přípravku na ocharnu ventilových sedel. Co jsem se dočetl tak některé motory mají ventilová sedla z materiálu, který je při provozu na LPG náchylnější na "zaklepání" ventilů a pro tyto motory je nutné flashlube instalovat. U ostatních se jedná o prevenci, ale riziko je nižší (počet zaznamenaných případů poškození sedel je výrazně nižší). Chtěl jsem se zeptat, jestli u tohoto typu motoru flashlube instalujete vždy, protože se jedná o "rizikový" motor nebo se jedná o doplňkovou prevenci.
14.7.2011 14:26:53
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ford Galaxy 2.3 - ventilová sedla
Dobrý den. Pokud si přečtete moji první odpověď pozorně, tak zjistíte, že do všech Fordů a Oplů Flash Lube nebo VAP Saver doporučujeme. Firma Opel to dokonce předepisuje. S pozdravem Ing.Pataky - technik

13.7.2011 23:25:19
Jméno: David Předmět: Ford Galaxy 2.3 - ventilová sedla
Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat na zkušenosti s nutností použití Flashlube/vac saver pro Ford Galaxy 2.3 . Nenašel jsem nikde objektivní zhodnocení účinnosti těchto přípravků. Obecně je pro některé typy motorů nutné tyto přípravky použít z důvodu ochrany ventilových sedel. Je pro tento motor nutné tyto přípravky použít? Raději bych nechal tento systém domontovat než později řešit nákladnou opravu. Děkuji za odpověď.
14.7.2011 7:54:17
Jméno: Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět: RE: Ford Galaxy 2.3 - ventilová sedla

Dobrý den pane David. Pokud si přečtete důvody, které vedou k použití přimazávání ventilů, pokud má vozidlo i alternativní pohon LPG, nebudete chtít zařízení demontovat. Ta nákladná oprava nastane právě v momentě, když se vám vlivem vyšších teplot při spalování LPG podpálí ventilová sedla. Více ZDE. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <239>  <240>  <241>  <242>  <243> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací