Diskuzní fórum LPG/CNG
14.4.2011 7:12:37
Jméno:
Honza Předmět:
Nárůst spotřebyDobrý den, měl bych na Vás dotaz ohledně LPG u vozu škoda 120. Vůz má LPG Lovato od roku 1996, v roce 2006 byla vyměněna nádrž + mul.ventil, v nedávne době začlo mít auto zvýšenou spotřebu (10l) a poklesl výkon, při studených startech nechce držet otáčky a při rozjezdu (studený motor)t i přiznačném přidání plynu. Mohl bych Vás poprosit o radu čím by to mohlo být? Jinak zbylé komponenty LPG jsou pravděpodobně originální. Uvažoval jsem nad výměnou filtru LPG a membrán ve směšovači. Vzduchový filtr je nový, motor má najeto 13 tis po GO. Děkuji za odpověď
14.4.2011 7:22:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Nárůst spotřebyDobrý den pane Honzo.Blahopřeji Vám a škodověnce, že 15 let jezdí bez výměny filtru a membrán. Navštívte kteroukoli montážní firmu LPG ve vašem regionu a nechte si výše jmenované komponenty vyměnit a seřídit celý systém. S pozdravem Ing. Pataky - technik
13.4.2011 22:09:40
Jméno:
Petr Stulík Předmět:
Škoda Octavia
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na kolik vyjde montáž LPG do Skody Octavia r.v. 2009 a jakou poskytujete zaruku na motor (záruka od výrobce 60000 km nebo 4 roky). Nádrž na plyn místo rezervy. (motor... 1,6 MPI) Děkuji zu odpověď. S pozdravem Petr Stulík
14.4.2011 7:34:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Škoda Octavia
Dobrý den pane Stulík. Cena montáže vícebodového sekvenčního vstřikování s toroidní nádrží a ukazatelem stavu nádrže LPG je 28.000 Kč v četně DPH. Záruku přebíráme při montáži pouze na zařízení alt.pohonu 12 měsíců a na řídící jednotku, reduktor (mimo membrán a filtrů) 24 měsíců. O podmínkách se dozvíte více ZDE. Záruku na vozidlo (motor) je nutné projednat u prodejce vozidla.Vzhledem k současné situaci, kdy Škoda Mladá Boleslav montuje alt. pohon LPG do vyráběných Octávií, by dohoda neměla být problémem. S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.4.2011 13:10:48
Jméno:
Daniel Předmět:
Přestavba na LPG - VW Golf 1,6 FSIDobrý den,bylo by možné provést přestavbu na LPG u vozu Volkswagen golf 4,rok výroby 1999,motor 1,6 FSI?Případně jaké zařízení by bylo vhodné.Předem děkuji za Vaši odpověď.
13.4.2011 13:37:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba na LPG - VW Golf 1,6 FSIDobrý den pane Daniel.
Po zkušenostech z montáží, Vám v současné době nemůžeme nabídnout vhodné zařízení pro tyto starší typy motorů.(problémy se vstřikovači benzínu po cca 25-tis km.) Pokud by to bylo TSI nebo turbo, lze zástavbu zrealizovat se zařízením BRC SDI. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.4.2011 19:22:29
Jméno:
Dostál Luboš Předmět:
Nissan Qashqai
Mam nissan qashqai 1.6.je možno udělat přestavbu na LPG.Jak velká by byla nádrž.Děkuji.
12.4.2011 7:51:08
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Nissan Qashqai
Dobrý den pane Dostál. Ano, v naši partnerské síti jsme namontovali několik desítek vozidel Vašeho typu bez sebemenších problémů.Vyzkoušeli jsme 3 typy zařízení, BRC, Ac, Landi Renzo. Po zkušenostech z provozu bych doporučoval systém firmy Ac. Uvádím obsah možné toroidní nádrže cca 56 litrů. Doporučuji VAP SAVER. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.4.2011 16:31:44
Jméno:
Chalupský Předmět:
mazda cx7Dobrý den. Mám mazdu cx7 a uvažuji o montáži LPG. Můžete mi prosím odpovědět, jaké s tím máte zkušenosti, zda jste montáž do tohoto vozidla již dělali a jaký typ byste mi doporučili. Děkuji za odpověď a zdravím.
12.4.2011 7:29:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: mazda cx7Dobrý den pane Chalupský. Zástavba zařízení LPG je možná u Mazdy cx 7 evropské provenience (nikoli USA) a s ručním řazením. Namontovali jsme několik vozidel se systémem BRC SDI, kterého jsme výhradními dovozci. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.4.2011 14:14:37
Jméno:
Honza Předmět:
Dotaz LPGDobrý den, jaký system byste,prosím,doporučil na Toyotu Yaris 1.0 r.v.2003 ? Je nutný Vap Saver ? Jakou firmu byste doporučil v Brně a okolí? Je firma Profichip v Brně vaším partnerem nebo alespoň doporučenou firmou ?.Děkuji za odpověď a za toto skvělé fórum.
11.4.2011 14:59:02
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz LPGDobrý den pane Honzo. Děkujeme za pochvalu fóra. Jednoznačně doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování STAG 4 Plus. Jedná se o systém který patří ke špičce zařízení vhodných pro zástavbu LPG. Vedle autoadaptivity (umí se přizpůsobit měnícím se parametrům motoru vlivem stáří a provozu), lze nastavit optimální směs LPG/vzduch v celém rozsahu otáček ( tzv. 3 D mapa ) se zápočtem zátěže motoru. Firma Profichip v Brně je našim akreditovaným partnerem a mohu ji jen doporučit. V regionu Brna najdete naše další partnery v sekci partnerské sítě zde nahoře vpravo. Chtěl bych Vás ještě upozornit, na doporučení instalace zařízení přimazávání ventilů VAP SAVER. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.4.2011 19:37:52
Jméno:
Klučka V. Předmět:
LPG pro Ford S Max 2.5TDobrý den, obracím se na Vás o radu ohledně zástavby LPG do vozidla FORD S-Max 2.5T / 5 válec s turbem/ tento motor by měl být ještě původem od Volva, motor má najeto 130.000 km ,zajímalo by mne toto
1.Je pro tento typ motoru vhodný Vámi doporučovaný STAG 300 plus
2. Doporučujete pro tento typ motoru přimazávání?
3.Je možno do tohoto vozidla namontovat toroidní nádrž i když nemá rezervu-na mobile.de jsem viděl několik S Maxů s LPG a tor.nádrž byla umístněna vespod pod lož.prostorem, rozhodně bych nechtěl omezit ložnou plochu uvnitř vozu válcovou nádrží
4.Byl mi doporučen systém PRINS VSI -můžete jako odborník říci Váš postřeh na tento typ a případný rozdíl oproti Stagu je-li?
Děkuji i za jakékoli další postřehy k této motorizaci a typu auta Klučka V.
11.4.2011 8:32:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG pro Ford S Max 2.5TDobrý den pane Klučka. Mechanickou zástavbu zařízení LPG do Vašeho typu vozidla, zejména co se týká nádrže pod vozidlem, jsme řešili přímo s dovozcem. Jednoduše tam není místo pro instalování toroidní nádrže. To, co jste možná viděl na www.mobile.de, byla čistá přestavba na LPG po odstranění benzínové nádrže. Tuto přestavbu my neprovádíme. Lze umístit válcovou nádrž podélně nebo příčně podle požadavku zákazníka a při dodržení homologačních předpisů. Náš akreditovaný partner přímo od Fordu vyřešil problém v kufru instalací dvou toroidních nádrží na podlaze po úhlopříčce a na zakázku vyrobeným krytem do roviny. Naše firma nezabezpečuje výrobu těchto krytů. Na vaše dotazy: 1. / Ano, STAG 300 Plus je vhodným zařízením pro Váš typ vozidla. 2. / Ano, jednoznačně. 3. / Podrobná odpověď výše. 4. / Nezabýváme se systémem PRINS a proto nemohu relevantně posoudit rozdíly. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.4.2011 8:55:59
Jméno:
juřička Předmět:
dotazDobrý den, na starých sránkách byl ppopis LED přepínačů od jednotlivých systémů-nejde mi najít je tady?? Při docházení plynu bzučák a začne blkat přerušovaně zelená dioda - jedu na benzím??
děkuji juřička
8.4.2011 10:02:08
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den. Činnost kterého přepínače LPG systému Vás zajímá?
8.4.2011 8:17:49
Jméno:
Hampl Předmět:
PalivoměrDal jsem si namontovat LPG do vozidla Peugeot 207 SW. Vše funguje, pouze mne zaráží skutečnost, že i při jízdě na plyn klesá ručička palivoměru benzinu. Dojde to až tak daleko, že se rosvítí kontrolka nedostatku benzinu.To mne mate. Dá se tento problém nějak eliminovat?
8.4.2011 8:31:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: PalivoměrDobrý den pane Hampl. Je to problém některých - zejména francouzských vozidel. Eliminovat se to v některých případech daří emulátorem. Obraťte se na montážní firmu která vám provedla zástavbu zařízení LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.4.2011 22:24:44
Jméno:
WORAZIM Předmět:
LPGDobrý den.
Uvažuji o přestavbě auta na LPG. Zajímalo by mě, zda při nádrži umístěné místo rezervy stačí vozit lepící sadu a kompresorek, nebo musí být podle zákona pořád rezerva teoreticky pořád v kufru. Zajímá mě to hlavně třeba při technické kontrole, nebo silniční kontrole. Jedná se o Ford Fusion 1,4 r.v. 2009. Je přestavba u nás legální? Četl jsem totiž, že na slovensku jedině bez papíru. Ford má prý měkčí ventily, bude stačit jejich přimazávání? Jaká je cena přestavby?
8.4.2011 8:09:11
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG
Dobrý den. O možnosti povolení náhrady rezervního kola lepící sadou se musíte informovat u zastoupení výrobce v České Republice. Přestavba, přesněji zástavba zařízení pro Ford Fusion je v ČR povolena tzv. typovkou AGC 01-13 2841. Zařízení VAP SAVER dostatečně zabezpečuje přimazávání ventilů. U naší firmy je cena montáže 28.000 Kč včetně DPH s toroidní nádrží a ukazatelem stavu hladiny LPG v nádrži. S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.4.2011 13:35:33
Jméno:
Pavel Předmět:
nová nádržDobrý den,firma mi měnila prošlou nádrž LPG a novou nádrž mi nezapsala v původní příloze k technickému průkazu.Projde to u STK ?
7.4.2011 14:36:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: nová nádrž
Dobrý den. Doporučuji navštívit opět firmu která provedla výměnu nádrže a dopsat chybějící údaje. Typ, výrobce a datum provedené výměny. Na STK by nemuseli uznat štítek výroby. S pozdravem Ing. Pataky - technik
7.4.2011 6:50:22
Jméno:
Lenka Předmět:
LPGDobrý den! Máme u vás montovaný systém STAG 300+ s 60 l válcovou nádrží. Po vyjetí nádrže a automatickém přepnutí zpět na benzín, doplním pouze max. 49 l plynu. Nádrž se tedy plní pouze na 80%, nebo zůstává část plynu v nádrží? Vaše 1.plnění bylo cca 56 litrů. Děkuji Lenka
7.4.2011 7:05:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGDobrý den pani Lenko. Multiventil v nádrži dovolí natankovat pouze 80% objemu nádrže kvůli tepelné roztažnosti plynu, tedy kvůli bezpečnosti. Při prvním natankování do prázdné nádrže se tedy vejde 56 litrů. V provozu, ale systém (podle nastaveného minimálního tlaku) přepne do benzínu dříve, než by vyjel veškerý plyn. Eliminuje se tím možnost vzniku poruchy chudé směsi která by byla indikována na kontrolce chyb motoru tzv. Check-Engine. Ten rozdíl 7-mi litrů tedy nehraje žádnou roli. S pozdravem Ing.Pataky -technik
6.4.2011 8:55:00
Jméno:
Daniel Předmět:
Dotaz na systém LPGDobrý den, děkuji za Vaše informace ohledně mého vozu BMW 320,model E36, obsah 2,0, 110kW, 6-válec, rok výroby 2/1994, systém VANOS (variabilní časování ventilů).Rozhoduji se jaký systém si nechat namontovat,zda STAG 300+,nebo systém LANDI RENZO.Můžete mi prosím ještě poradit,který s těchto systémů bude vhodnější? Předem děkuji za informace a přeji hezký den.
6.4.2011 14:02:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz na systém LPGDobrý den pane Daniel. Oba systémy jsou pro zástavbu vhodné.Pokud si přejete systém Omegas od Landi Renzo, tak u naši firmy počítejte s cenou zástavby 39.000 Kč včetně DPH. Uvědomte si ale, že budete platit navíc pouze pro jméno značky. Nevýhodou systému Omegas je, že je minimum dobrých firem v ČR, které jsou schopny zařízení namontovat, naprogramovat a diagnostikovat možné závady. Proto vybírejte pečlivě provádějící montážní firmu. V případě odstraňování závad způsobených firmou která není našim akreditovaným partnerem, jsou náklady na opravy dosti vysoké. S pozdravem Ing.Pataky - technik.
5.4.2011 23:49:04
Jméno:
martin Předmět:
ford focus
Dobrý den mám zájem o přestavbu auta Ford focus 1,6 16v 75kw 100k kombi r.v. 1999 bohužel auto už ma dosti najeto 176 000 km přeci jenom mám trochu obavy ze stáři vozu tak se ptám co byste doporučil a kolik by to stálo.Předem děkuji hezký den.Martin Kudrnač
6.4.2011 7:49:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ford focusDobrý den pane Kudrnač. Počet najetých kilometrů sice může ovlivnit zámysl provedení zástavby zařízení LPG, ovšem více záleží na stavu motoru. A to zejména na stavu elektrického zapalování. Jedná se o stav svíček, kabelů ke svíčkám a cívce ( cívkách ). Pokud je elektrická soustava v pořádku a není enormě snížený kompresní tlak, nic nebrání provedení přestavby - přesněji zástavby zařízení LPG. Doporučuji sekvenční vstřikování s autoadaptivitou ( trvalé snímání měnících se hodnot vlivem opotřebování motoru) a s možností úpravy směsi v celém rozsahu otáček.Cena montáže je 28.000 Kč včetně DPH s toroidní nádrží (místo rezervního kola) a s LED indikací hladiny LPG v nádrži na přepínači palubní desky. O možnostech získání slevy se můžete informovat na čísle 606 616 986 p. Apfelthaler - legislativa. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.4.2011 16:28:32
Jméno:
Pavel Předmět:
DotazDobrý den,pane Pataky já sem s tím Golfem 3 znovu píši,koukl sem se do papíru od toho plynového zařízení a je to Magic od Lováta, Reduktor je Magic compact 3, stím asi nemáte nic společného ?,jak ste psal v předchozí odpovědi, od zamontování systemu sem tam byl na první kontrole nebo seřízení nevim jak to přesně nazvat,řekli mi abych stim přijel po 1500 km tak sem tam přijel a to bylozdarma,záleží na svíčkách? jich sem se ptal a prý ne? prosim ještě radu než bych začal burcovat na firmu děkuji.Pavel Latko.
6.4.2011 7:29:37
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den pane Pavel. Skutečně, systém Magic od Lovata nemontujeme. Vámi popisované závady /zhasnutí motoru na křižovatce nebo při vyřazení, by mohlo způsobovat např. vypadávání snímání podtlaku (MAP sensor), nízký tlak na reduktoru (P1) a další. Svíčky mají velký vliv na spalování, ale pokud používáte výrobcem doporučované svíčky a na benzín je vše v pořádku, je třeba závadu hledat jinde. Bez diagnostiky vám více neporadím. Neúplné vyjetí nádrže je patrně způsobeno buď špatným natočením nádrže nebo instalací multiventilu. Doporučuji reklamaci zástavby. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam