Diskuzní fórum LPG/CNG
26.9.2022 0:28:34
Jméno:
Petr Předmět:
Fabia R5 1.4 TSI Dobrý den,
Fabia R5 1.4 TSI 92 kW, r. 2018
Lze u tohoto vozidla provést přestavbu na LPG?
Děkuji za odpověď Petr
26.9.2022 9:23:20
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Fabia R5 1.4 TSI Dobrý den, ano tento motor s přímým vstřikováním benzínu lze přestavět na pohon LPG.
22.9.2022 21:03:15
Jméno:
Fendrych Předmět:
Cukani na lpgZdravím cuka me auto 1.6 mpi octavia 2 na lpg na benzin ok,je tam nový reduktor a filtry landi renzo občas se vypne jako by tam nebyl tlak vstriky najet cca 60000km cerne med děkuji za rady moc.
26.9.2022 7:40:47
Jméno:
RE: Cukani na lpgDobrý den, může být např. vadný některý vstřikovač nebo může jít o závadu v některém komponentu zapalovací soustavy vozidla. Pro zjištění závady bude nutné provést diagnostiku jak LPG systému, tak zapalovací soustavy vozidla.
16.9.2022 10:34:36
Jméno:
Josef Předmět:
Mazání předvstřikuDobrý den,
u systému STAG 300 je v diagnostice volba Mazání předvstřiku, volí se tam hodnota v "ms". Prozradíte mi co to znamená? Aktuálně řeším zalepování benzínových vstřikovačů na Mondeu 2.0HE Duratec (startuju na 3 válce, po půl minutě se čtvrtý válec chytne - pouze po denní odstávce). Doufal jsem, že by to mohl být přívstřik benzínu. Děkuji, Josef
16.9.2022 13:27:07
Jméno:
RE: Mazání předvstřikuDobrý den, nemám žádné informace o tom, že při provozu na LPG dochází u MPi motorů k zalepování benzínových vstřikovačů. Pokud po studeném startu pozorujete nepravidelný chod motoru může se mimo jiné jednat i o špatné nastavení LPG systému. Vyzkoušejte dojíždět před vypnutím motoru několik posledních km na benzín. Pokud problémy se studeným startem pominou, půjde s největší pravděpodobností o nesprávné seřízení LPG mapy. Doporučuji navštívit odborný servis, kde provedou diagnostiku vozidla i LPG systému včetně kontroly plynové mapy. Pokud máte na mysli funkci „Extra-injection switch of threshold“ jedná se o funkci, kde se v ms nastavuje hodnota impulsů benzínu, pod níž nebudou LPG řídící jednotkou generovány impulsy vstřikování LPG.
15.9.2022 19:58:25
Jméno:
Dajis Předmět:
X5Dobrý den.
Jaký by jste doporučili systém Lpg pro X5 E70 4.8
Děkuji odpověď
16.9.2022 7:16:11
Jméno:
RE: X5Dobrý den, z naší nabídky bych doporučil systém STAG Q MAX, který si s motorem 4,8 l a kódem N62 B48 velice dobře rozumí viz naše fotogalerie.
11.9.2022 21:42:09
Jméno:
Miky Předmět:
LPG Toyota Yaris 1999 1.0Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám na Toyotě Yaris 1.0 strašně nízké otáčky na volnoběh při zahřátém motoru, cca 550ot/min. Co jsem pročítal fóra, je to tak skoro na všech. Při těchto otáčkách ale vozidlo na plyn zdechne. Proto to mám nastavené tak, že při poklesu otáček se přepne na benzín. Jak jste se u tohoto vozidla vypořádali s tímto problémem otáček? Děkuji.
12.9.2022 7:40:57
Jméno:
RE: LPG Toyota Yaris 1999 1.0Dobrý den, pro správné fungování LPG systému je třeba, aby zapalovací soustava byla v bezvadném pořádku. Zkontrolujte v prvé řadě její komponenty, případně je vyměňte a následně nechte v servisu diagnostickým programem zkontrolovat plynovou mapu.
10.9.2022 17:57:47
Jméno:
Lukáš Předmět:
ProzbaDobrý den mam Mitsubishi outlander2003 2.0 Je na lpg a byl použit magic 3 systém. Auto jsem tak už koupil z druhé ruky. Stává se mi to že nastartuji a po zahřátí se přepne na lpg jak má. Ale po krátké době se spět přepne na benzín. Tak jsem šel směrem pokus omyl. Mám nové vstřiky, filtry. A nakonec i nový směšovač ale závada je furt stejná. Máte nějaký nápad na co se podívat? . Hlavně už né servis protože naposledy to stálo 3500 a výsledek stejný. Předem moc děkuji.
12.9.2022 7:31:59
Jméno:
RE: ProzbaDobrý den, závada může být v některém senzoru a pro její zjištění je třeba použít diagnostický program.
7.9.2022 12:23:24
Jméno:
Roman Předmět:
auto jede na tři válceDobrý den.
Diagnostika oznamuje, že nepálí 1. válec, na benzín jede auto normálně, Prvních cca 10-15 km jede normálně i na LPG. Potom začne blikat kontrolka emisí a zahlásí výše zmíněnou závadu. Zaměnil jsem svíčky.., tatáž závada ( 1. válec nepálí). Máte pro mě nějakou radu ze svých zkušeností?
Děkuji
RD
8.9.2022 8:23:56
Jméno:
RE: auto jede na tři válceDobrý den, Vámi popisovaná závada může být způsobena např. vadným zapalovacím kabelem, zapalovacím modulem, netěsností v sání, špatnou kompresí válce, vadným vstřikovačem atd.. Zkušený diagnostik závadu zjistí a odstraní.
5.9.2022 14:47:43
Jméno:
Jan Olejník Předmět:
Palivoměr CNG/LPGDobrý den,
nechal jsem si demontovat CNG z vozu Volkswagen Caddy Maxi a dal si zabudovat LPG a chci se optat, jde-li připojit Originál palivo měr na palubní desce na systém LPG. Děkuji Olejník
6.9.2022 7:04:38
Jméno:
RE: Palivoměr CNG/LPGDobrý den, každý LPG systém je vybaven přepínačem s integrovaným ukazatelem hladiny LPG. Vzhledem k různorodosti elektroniky u jednotlivých značek a typů vozidel a použitých originálních snímačů výrobci LPG systémů nepočítají s připojením originálních ukazatelů paliva.
5.9.2022 9:16:46
Jméno:
Roman Hrazdil Předmět:
Landirenzo Evo přepínač někdy nesvítí po zapnutí zapalováníDobrý den, mám problém u Landirenzo Evo systému s přepínačem lpg/benzín. Někdy tlačítko nesvítí po zapnutí zapalování. Po nastartování poté vždy svítí bez problémů. Byl to teď hlavně problém při teplých nocích, kdy ráno auto startovalo rovnou na LPG, ale motor pak bežel nepravidelně a vynechával. Asi tam nešlo dostatek plynu, jelikož byla studená voda. Bez funkčního svítícího tlačítka to nešlo před startem přepnout na benzín. Děkuji
5.9.2022 10:04:24
Jméno:
RE: Landirenzo Evo přepínač někdy nesvítí po zapnutí zapalováníDobrý den, Každý studený start probíhá na benzín, a k přepnutí na LPG dochází po zahřátí reduktoru na provozní teplotu. Aby LPG systém správně dávkoval plyn, musí dojít v reduktoru (odparníku) k odpaření kapalné fáze LPG. Pokud se startuje rovnou na LPG, dostává se do sání a do válce kapalná fáze a dávka plynu v daném režimu motoru nemusí být optimální, proto chod motoru nemusí být pravidelný. Co se tlačítka týče, může se jednat např. o závadu v elektroinstalaci. Navštivte proto svého plynaře, který diagnostickým programem závadu zjistí a odstraní.
2.9.2022 10:53:55
Jméno:
Papež Petr Předmět:
Přestavba CNG na LPGDobrý den , lze u Vás přestavět Volkswagen Caddy 2,0 eco full CNG rok 2015 na LPG pohon? Jedná se o tovární verzi CNG .
Děkuji za info
2.9.2022 11:16:17
Jméno:
RE: Přestavba CNG na LPGDobrý den, vozidla z výroby upravená pro pohon na CNG lze přestavět na LPG jako individuální přestavbu s tím, že majitel vozidla na vlastní náklady přistaví přestavěné vozidlo zkušební stanici nebo pověřené zkušebně k ověření přestavby a emisí. Pro hromadné přestavby CNG vozidel nemáme příslušné schválení Ministerstva dopravy proto Vám přestavbu nemohu nabídnout.
1.9.2022 13:34:51
Jméno:
Karel Předmět:
Plnění válce expandovaným LPGSekvenční vstřikování Lovato. 2.0 TSI
Dobrý den,mám takový dotaz, plynné skupenství LPG vycházející z reduktoru má vysokou teplotu a tudíž má hodně zvětšený objem. Snímače to zaznamenají a určuje se délka vstřiku. Neměla by se plynná fáze spíš ochlazovat (třeba prodloužením hadice) aby expandovala ve válci?Nezajistilo by se tím i lepší promíchání se vzduchem a lepší plnění válce než horkým a značně roztaženým plynem? Nehleďe na to že od horkého plynu se ohřeje v sání i vzduch který pak musí zvětšit svůj objem a dostane se ho tam zase o něco míň.
Děkuji za případnou odpověď.
1.9.2022 14:32:29
Jméno:
RE: Plnění válce expandovaným LPGDobrý den, zjednodušeně řečeno pro motory s přímým vstřikováním benzínu dodávají výrobci sady určené pro konkrétní kód motoru spolu s návodem k montáži, programem a firmware. V návodu k montáži je určeno mimo jiné i umístění jednotlivých komponent LPG systému a zdroje signálů. Jakákoliv odchylka od tohoto návodu může způsobit závadu ve funkčnosti LPG systému.
28.8.2022 17:19:39
Jméno:
Jaroslav Předmět:
Octavia 1.4 59kwJe Octavia 2 1.4 59kw vhodná k přestavbě na LPG. Je vhodné přimazávaní ventilů a jak se seřizují. Děkuji za odpověď. Jm
29.8.2022 7:45:39
Jméno:
RE: Octavia 1.4 59kwDobrý den, tento MPi motor je vhodný pro přestavbu. Tyto motory snášejí provoz na LPG dobře a ochranu ventilů není potřeba použít.
28.8.2022 15:21:09
Jméno:
Jiří Předmět:
CNG na LPGDobry den, prosím Vás, je technicky možné přestavět CNG na LPG ?.. Např. Punto 1.4 Natural Power. Děkuji
29.8.2022 7:39:22
Jméno:
RE: CNG na LPGDobrý den, pokud se nejedná o tovární přestavbu, pak přestavba na LPG možná je. U továrních přestaveb, kde je řízení obou paliv jednou řídící jednotkou, je to složitější, některá vozidla přestavět lze, jiná zejména přímovstřiková nikoli. Je třeba vzít v potaz, že demontáž CNG systému, případně další nutné úpravy, přestavbu značně prodražují.
27.8.2022 11:57:57
Jméno:
Jaroslav Pátek Předmět:
DotazDobrý den. Mám osobní automobil MB SLK 200, který je dovezen z Itálie a je přestavěn na LPG , komponenty Bigas. Při STK naměřili větší emise, směs je příliš bohatá. Nevíte kde by v ČR uměli tento problém vyřešit.
Děkuji za odpověď. Jaroslav Pátek . Frýdlant nad Ostravicí
29.8.2022 7:33:24
Jméno:
RE: DotazDobrý den, na stránkách https://www.bigas.it/en/sales-network/worldwide-ne twork jsem nenalezl, že by Bigas měl zastoupení v ČR.
26.8.2022 13:01:17
Jméno:
Roman Svoboda Předmět:
Nouzové startování na LPG (Tartarini)Při bodu 1) je právě již problém s tím, že stačí tlačítko na přepínači jakkoliv zmáčknout (krátce či dlouze držet) a hned se přepne na benzín, tedy začne svítit jen oranžová benzínová dioda.
Přidat záznam