Diskuzní fórum LPG/CNG
8.11.2010 22:15:11
Jméno:
Pavel Předmět:
Informace o přimazávání ventiluDobrý den
Předem děkuju za vaši ochotu a čas,chci si nechat namontovat lpg zařízení Lováto,je to do auta W Golf 3 1997 1.6 benzin 55kw,zjistil novou věc a to je přimazávání ventilu,scháněl sem informace o této věci a chtěl byl vědět jestli bych si to měl nechat,nebo je to nutností u tohoto vozu zabudovat,chi předejít budoucím poruchám moc děkuju za odpověd z pozdravem Pavel Latko.
9.11.2010 7:17:49
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: Informace o přimazávání ventilu
Dobrý den pane Latko. Přimazávání ventilů do WV Golf není nutný. Množství protichůdných informací na internetu je často zavádějící. Více se o přimazávání dozvíte na našich servisních stránkách po kliknutí zde. Montáží VAP Saver nebo Flash Lube ovšem nic neskazíte, dáte svému motoru určitý nadstandart. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.11.2010 21:46:49
Jméno:
Honza Předmět:
MAP sensor BRCDobrý den,
chtěl bych se zeptat,jestli je možné zakoupit u vás samotný MAP sensor pro BRC (KOD: 09SQ10990001) potřebný pro programování BRC jednotek.Pokud ano,jaká je cena(s DPH) ?
Děkuji za odpověď.
9.11.2010 7:07:56
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: MAP sensor BRC
Dobrý den pane Honzo. Ano, MAP senzor pro BRC SQ 24 si u nás můžete zakoupit za cenu 2400 Kč bez DPH.Můžete ho objednat na čísle 606 728 358 nebo na 383 321 190. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.11.2010 12:20:57
Jméno:
Roman Novotný Předmět:
Re. Rozdíl mezi zařízenímiDobrý den, předem moc děkuji za obsáhlou odpověď, která mi pomohla alespoň v základu pochopit rozdíly mezi jednotlivým Stagy. Nicméně ke konci prvního dotazu jsem se ptal na něco trochu jiného - zajímalo mě, zdali ze zkušeností, po porovnání počtu namontovaných zařízení STAG a zařízení od firmy BRC nebo i jiných, můžete říci, že to které zařízení má o něco větší poruchovost než jiné. Je mi jasné, že zřejmě půjde o zanedbatelná čísla, jinak byste je určitě nemontovali a neriskovali další náklady s případnými záručními opravami. Toto mě zajímá vysloveně ze zvědavosti, protože se různě na internetu potkávám s názory, že italská zařízení jsou kvalitnější než polská atd. S tím samozřejmě souvisí životnost. Jde mi o to, abych si nenechal namontovat zařízení polské výroby, byť nepochybuji, že je zajisté kvalitní, a po např. třech letech provozu, po záruce, jsem s ním ve finále neměl větší náklady než kdybych si pořídil např. výše uvedené italské zařízení samozřejmě za vyšší pořizovací cenu.
A ještě poslední dotaz bych k Vám měl - jak je to se spotřebou, vím, že tato je po namontování LPG zařízení o cca 1 litr či nějaká procenta větší, ale má na tento faktor rovněž vliv namontované zařízení? Resp. dá se říct, že NAPŘ. se STAGem 300 je spotřeba větší/menší/rovná než se STAGem 4 či zařízením od jiného výrobce? Je to opět otázka na Vaše vlastní zkušenosti či odezvy od zákazníků.
Omlouvám se, že se Vás vyptávám takto vyčerpávajícím způsobem, ale uvažuji u Vás o montáži a rád bych měl co nejvíce informací, než se objednám, po telefonu bych polovinu věcí ihned zapomněl a na osobní kontakt nemám aktuálně moc času. Děkuji a přeji pěkný den
5.11.2010 13:21:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Re. Rozdíl mezi zařízeními
Dobrý den, Předně, nejsem zastáncem nic neříkajících diplomatických odpovědí. Zde se ale určité diplomatičnosti nevyhnu. Na poruchovost se musíme dívat z více hledisek: Procentuelní podíl poruchovosti na počet realizovaných montáží, (BRC se montuje téměř 20 let STAG 5 let), poruchovost jednotlivých komponentů (čidla, vstřikovače, řídící jednotky atd.). Málo výrobců se ubírá směrem „všechno si vyrobíme samy“. Takže se u různých výrobců objevují stejné, osvědčené komponenty jako např. vstřikovače, čidla, a například elektronika se velké míře tvoří u firmy AEB. Nelze tedy dnes jednoznačně říct, že jsou italská zařízení lepší nebo horší než Polská. Spolehlivost jednotlivý zařízení nelze posuzovat ani podle jejich pořizovací ceny u nás. Vyšší cena italských zařízení je především dána teritoriálním místem výrobce (jiné mzdové, daňové a výrobní náklady než např. v Polsku a tím i jejich pořizovací cena pro nás, velkoodběratele) Co říci ke spotřebě? Obecně, a na základě dlouholetých zkušeností lze konstatovat, že se spotřeba zvýší o cca 10-15 % oproti benzínu (mluvím o sekvenčním vstřikování bez rozdílu použitého zařízení). Ovšem i toto je velice individuální a hodně záleží na technickém stavu vozidla. Filtry, počet najetých kilometrů, komprese, stav svíček, kabelů a cívek, to vše ovlivňuje spotřebu vozidla. Jak jsem Vám včera psal, STAG 300 a STAG 4 jsou zcela identická zařízení, rozdíl je pouze v počtu kanálů (válců). Spotřeba je stejná. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.11.2010 19:04:22
Jméno:
Roman Novotný Předmět:
Rozdíl mezi zařízeními?Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi zařízením Stag serie 300 (300, 300+, 300 Premium) a Stag 4?
Na Vašich stránkách jsem popis Stag 4 nenašel. Montujete všechny uvedené a pokud ano, tak které nejvíce, resp. je mezi nimi rozdíl co se kvality týče? Určitě již máte spoustu zkušeností a určitě se i nějaká závada někdy objeví, jako na jakýchkoliv jiných zařízeních.
A dále by mě zajímalo, zdali je nějaký kvalitativní rozdíl mezi zařízením Stag a zařízeními od BRC?
Předem děkuji za odpověď
4.11.2010 21:22:01
Jméno:
RE: Rozdíl mezi zařízeními?
Dobrý večer pane Novotný. Váš dotaz je velice rozsáhlý, přesto se pokusím přijatelnou formou jednotlivé rozdíly popsat. STAG 300, je základní řídící jednotkou firmy Ac Spolka Akcijna, která je schopna zabezpečit vícebodové sekvenční vstřikování plynu pro 3 až 8-mi válcové motory, a při úpravě až 10 a 12-ti válcové motory. Sytém snímá časy vstřiků z řídící jednotky benzínu, otáčky motoru, sací podtlak a další pomocné signály. Řídící jednotka STAG, po zpracování dat a vlastního algoritmu řídí vstřikovače plynu. Má autokalibraci (samonastavovaní) a autoadaptivitu (přizpůsobení) ke změnám činnosti řídící jednotky benzínu. STAG 300 Plus je nadstavbou STAG 300 a umožňuje obohacení změnou vstřikovacích časů v rozsahu otáček podle přání uživatele při programování. STAG 300 Premium je nadstavbou STAG 300 Plus a umožňuje úpravu programu na základě snímání korekčních signálů z řídící jednotky benzínu přes zásuvku OBD. STAG 4, je funkčně stejná jako STAG 300 ale je jenom 4 kanálová. Tzn. že lze s ní přestavovat pouze 1-4 válcové motory. Ke všem systémům lze připojit registrátor dat, lidově řečeno jakousi černou skříňku, která je schopna až 45 dní nahrávat všechny běžící signály, tedy i poruchy, a tak lze lépe diagnostikovat tzv. sporadické (náhodilé) závady. Zákazník nepocítí žádný kvalitativní rozdíl mezi systémy BRC a STAG. Oba systémy pracují téměř na stejném principu. Závady se mohou objevit všude.Je to jen technické zařízení, které se opotřebovává tak, jako cokoli jiného. S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.11.2010 21:11:50
Jméno:
Stejskal Jaroslav Předmět:
Na co je ten konektor ?Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na co je ten čtyřdrátový konektor ,který vede z ŘJ : http://img169.imageshack.us/i/brckonektory.jpg/
Děkuji
4.11.2010 7:29:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Na co je ten konektor ?Dobrý den pane Stejskal. Ten konektor je na připojení externího MAP senzoru (snímač podtlaku-sání) při první kalibraci.
/BRC SQMY24) Pak se odpojí, a systém dál pracuje s načtenými daty.
S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.11.2010 17:58:32
Jméno:
Josef Kolář Předmět:
zástavba pro Mondeo 2,0i, r.v.1998Dobrý den,
Obracím se na Vás raději zde, protože na svůj e-mail jsem odpověď nedostal - možná nejsem dost trpělivý...
Tak tedy: chci si nechat udělat zástavbu na své starší Mondeo 2,0i, 96 kW, r.v. 1998, poměrně velmi zachovalé, najeto skutečných 107t km, nyní čerstvě po pravidelné STK. Počítám s toroidní nádrží a taktéž, jak jsem se dobral na fóru, nutným přimazáváním. Dále bych chtěl vývod ve stávajícím otvoru pro tankování ( počítám s přídavnou redukcí ).
Moje otázky:
1) jaká cena zástavby v tomto případě?
2) kolik l LPG se do nádrže vejde v tomto případě?
3) je nutná prohlídka předem, nebo mohu přijet rovnou k zástavbě?
4) je pravda, že výfukový systém při spalování LPG rychleji koroduje?
5) prosím o kontakt k objednání
Za Váš čas i odpovědi děkuji předem.
S pozdravem
Josef Kolář
2.11.2010 21:12:32
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: zástavba pro Mondeo 2,0i, r.v.1998Dobrý den pane Kolář.
Určitě jste dost trpělivý, ale pokud jste psal na některý z našich firemních emailů v posledních dnech (byl státní svátek, pak jsme měli dovolenou a následně byl víkend) mohlo se stát, že na zodpovězení Vašeho dotazu ještě nedošlo. Za to se omlouváme. Takže: 1. /Standardní cena zástavby je 29.500 Kč včetně DPH s toroidní nádrží. Přimazávání VAP Saver je nutné a montáž stojí 1500 Kč včetně DPH. Pokud bude dostatek místa pro umístění plnícího hrdla za víčkem stávajícího tankování, provedeme instalaci zde. 2. / Předpokládáme nádrž o objemu 46 litrů LPG. 3. / Prohlídka před montáží nutná není, přesto zákazníkům doporučujeme případnou kontrolu zapalovací soustavu motoru, zejména svíčky (ty v případě nutnosti vyměníme u nás) kabely a cívky. 4. / Není nám známá skutečnost, že by výfukové potrubí korodovalo na provoz LPG rychleji. 5. / Objednat se můžete na firemním tel. 383 324 912 a chtějte vedoucího provozu, eventuelně mě na mob.: 602 518 625. Ještě dvě poznámky: (1) Informujte se na čísle 606 616 986 u pana Apfelthalera – našeho legislativního pracovníka na podmínky pro získání slevy montáže. (2) Z důvodu naplnění našich kapacit, počítejte s montáží cca za 2-3 týdny.
29.10.2010 21:02:53
Jméno:
Maty Předmět:
Poptávkový formulářDobrý den, funguje Vám poptávkový formulář zde - http://www.lpg-autogascentrum.cz/poptavkovy-formular/ ?
Psal jsem Vám již před třemi dny a stále bez odpovědi, děkuji
30.10.2010 6:05:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Poptávkový formulářAno, funguje. Kvůli státnímu svátku a prodlouženému víkendu bude Váš dotaz zodpovězen v pondělí. Děkujeme za pochopení.
Ing.Pataky - technik
28.10.2010 17:47:30
Jméno:
richard Předmět:
flash lubeDobry den chcel sa spitat ako sasto sa meni flash lube po kolkych km sa meni
28.10.2010 21:21:38
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: flash lubeDobrý večer Richarde.
Spotřeba přimazávání Flash Lube, nebo VAP Saver je 10-12 kapek za minutu ve volnoběhu. V praxi to znamená, že 1/2 litrová nádobka vydrží cca 8 - 12000 km podle stylu a charakteru jízdy. 1 litr přimazávací směsi stojí u naši firmy 385 Kč.
S pozdravem Ing. Pataky - technik
27.10.2010 19:50:26
Jméno:
Petr Předmět:
OctavieDobrý večer mněl bych dotaz je vhodna montaž do Octavie 1,6 74kw r.v.98.Mam najeto 200000 km a byl jsem od montaže LPG odrazovan.Bylo mi řečeno mym mechanikem že budou problémy (vaha vzduchu,cukani,kolisani otaček atd.)
28.10.2010 21:01:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Octavie
Dobrý večer pane Petře. Téměř do každého vozidla je montáž LPG vhodná. Neposuzujeme vhodnost přestavby podle počtu najetých kilometrů, na druhé straně ale musím dát za pravdu "vašemu" mechanikovi v tom, že pokud nebude vozidlo v relativně dobrém stavu, zejména zapalovací soustava jako jsou cívka/y, kabely a svíčky, tak mohou nastat problémy s provozem na plyn. Nutno ale dodat, že v těchto případech nebude vozidlo "IN" ani v provozu na benzín. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.10.2010 15:36:56
Jméno:
Ivo Klesnil Předmět:
Hyundai Sonata Dobrý den,
chtěl bych se Vás zeptat na přestavbu pro Hyundai Sonata (generace 5 ) od roku 2005 , motor 2,0 nebo 2,4 4 válce.
Kolik by stála přestavba a kam by se umístil ventil pro tankování LPG ?
Děkuji
Klesnil
28.10.2010 20:46:24
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Hyundai Sonata Přestavba vašeho vozu je možná, máme za sebou několik desítek montáží tohoto typu. Standartní ceníková cena přestavby je 29.500 Kč včetně DPH. Za určitých podmínek lze cenu přestavby snížit, o podrobnostech se můžete informovat na čísle 606 616 986 u pana Apfelthalera - legislativního pracovníka. Plnící hrdlo tankování se standartně umísťuje na pravý zadný blatník v nejnižšším možném místě podle schválené homologace. Za příplatek, a pokud to místo dovolí, lze umístit plnící hrdlo i do prostoru pod víčkem tankování benzínu. Tady se ale při tankování musí nasadit redukce, kterou od nás obdržíte po dokončení přestavby.
26.10.2010 21:54:35
Jméno:
Vladimír Daněk Předmět:
bpuqashqai lpgDobrý den, můžete mě prosím sdělit na jakou částku vyjde přestavba vozidla Nissan Qashqai na LPG, rok výroby 2010, motor 1:6 benzín, vozidlo má ujeto 3000 km a právě zvažuji v jakém okamžiku a kde provést přestavbu, máte nějaké zkušenosti s tím, pokud vozidlo přestavím na LPG o jakou část záruky přijdu, zda se týká jen motoru, nebo bude v případě jakékoliv závady např. na elektroinstalaci to prodejce svádět na LPG? je mě zřejmé, že za autorizovaného prodejce nemůžete mluvit, ale jen jsem se chtěl zeptat ne event. zkušenosti a dále na doporučení kdy vozidlo přestavět? Je nutné přimazávat ventily. děkuji
27.10.2010 9:20:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: bpuqashqai lpgDobrý den pane Vladimíre.
Standartní cena přestavby Vašeho vozidla u naši firmy je 29.500 Kč včetně DPH. Je nutné přimazávání ventilů. U nás je přimazávání již zahrnuto v ceně přestavby. Za určitých podmínek lze cenu přestavby snížit. Více se o těchto podmínkách dozvíte na tel: 606 616 986 u pana Apfelthalera, našeho legislativního pracovníka.
Naše firma nepřebírá záruku na automobilové díly u vozidla který přestavujeme na alternativní pohon LPG. Je nutné domluvit s prodejcem automobilu podmínky záruky v případě montáže LPG. Jsou případy kdy prodejce se znalostí, že alt.pohon LPG není na závadu motoru ani ostatních dílů záruku neruší. Je to však individuální a je nutné s prodejcem tuto alternativu projednat.
21.10.2010 18:29:35
Jméno:
karel Předmět:
peugeot 406 LPG?dobry den chtel bych se zeptat mam peugeot 406 2,0 16v 99kw rok vyroby 2000 kod motoru:RFR jestly u tohoto vozu jde udelat prestavbu a jestly by sla nadrz misto rezervy a jestly je jedno jestly ma najeto 205tis. a na kolik by me to stalo a jak dlouho by tak trvala prestavba prozatim dekuji
22.10.2010 7:27:29
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: peugeot 406 LPG?Dobrý den pane Karel.
Nic nebrání přestavbě Vašeho vozidla na pohon LPG s toroidní nádrží místo rezervního kola. Samotný počet najetých kilometrů není zcela rozhodujícím kritériem pro přestavbu na LPG, za podmínky, že máte v pořádku zapalovací soustavu motoru (cívky, kabely svíčky..) Zařízení LPG bude kopírovat jízdní vlastnosti vozu na benzín, tedy stavu, který odpovídá stáří a opotřebení Vašeho vozidla. Mějte na paměti, že je provoz na plyn při eventuelních poruchách motoru na benzín citlivější. Přestavba stojí 28.000 Kč včetně DPH. Možnosti slevy lze projednat na tel: 606 616 986 pan Apfelthaler - legislativní pracovník. Přestavba trvá jeden pracovní den od 7:00- 15:00. Prozatím tolik!
Ing.Pataky - technik
19.10.2010 8:37:09
Jméno:
Stanislav Král Předmět:
Citroen C-CrosserDobrý den, ještě se chci zeptat, jak velká nádrž se tam vejde, když C-Crosser má pouze dojezdové kolo ?Děkuji S.Král
19.10.2010 9:42:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Citroen C-CrosserDobrý den.
Cca 56 litrů.
Ing.Pataky
17.10.2010 22:25:16
Jméno:
Stanislav Král Předmět:
Citroen C-CrosserDobrý den, chci se zaptat, zda lze namontovat Citroen C-Crosser 2.4i automatická převodovka, rok výroby 2008 a zda lze namontovat toroidní nárž - nechci zmenšovat kufr nádrží. Děkuji S.Král
18.10.2010 10:30:45
Jméno:
RE: Citroen C-Crosser
Dobrý den pane Král. Ano, na Vašem vozidle Citroen C-Crosser 2.4i lze provést přestavbu na alternativní pohon LPG. Lze umísti i toroidní nádrž na místě vyhrazené pro rezervní kolo. S pozdravem ing.Pataky - technik
14.10.2010 10:13:45
Jméno:
Roman Jelínek Předmět:
Nissan Qashqai 2.0 16VDobrý den, chci se zeptat, jestli je možné instalovat LPG do Nissan Qashqai 2.0 16V automat. r.v. 2007. Jestli máte již skušenost a jestli lze osadit toroidní nádrž. Děkuji jelínek.
14.10.2010 15:09:28
Jméno:
RE: Nissan Qashqai 2.0 16V
Dobrý den pane Jelínek. Ano, do Vašeho vozidla lze namontovat zařízení pro alternativní pohon LPG. Lze použít toroidní nádrž o objemu 50 lt. Je nutná instalace přimazávání ventilových sedel VAP-SAVER. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam