Diskuzní fórum LPG/CNG
27.7.2022 16:27:42
Jméno:
David Předmět:
CITROËN C4 CACTUS, 1.2 THP 110 81 KWDobrý den, bylo by možné předělat na plyn CITROËN C4 CACTUS, 1.2 THP 110 81 KW, r.v. 2019, kód motoru HNZ (EB2DT)?
Děkuji a přeji hezký den
1.8.2022 10:04:59
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: CITROËN C4 CACTUS, 1.2 THP 110 81 KWDobrý den, v současné době lze přestavět na LPG tyto motory pouze bez filtru pevných částic.
26.7.2022 14:57:09
Jméno:
Thomová Předmět:
reduktor Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je možné nějak zjistit typ směšovače (reduktoru) bez papírů k LPG. Mám vozidlo z bazaru kam bylo doveženo ze zahraničí a nebyly nám k LPG předány žádné doklady. Nyní mi odešel směšovač a potřebovala bych zjistit typ a výrobce pro koupi nového a výměnu. Dá se to nějak zjistit podle nějakých údajů z revizí nebo případně rovnou z motoru?
Budu vděčná za jakoukoliv radu :)
1.8.2022 10:01:55
Jméno:
RE: reduktor Dobrý den, navštivte některého plynaře ve Vašem okolí, ten zjistí o jaký směšovač (reduktor) se jedná.
25.7.2022 10:10:53
Jméno:
Stránský Předmět:
Samovolné přepínání na benzín Dobrý den, mám Citroen Xsara Picasso 1,8 16 V 85kW se systémem vstřikování LPG BRC sequent fly sf. Systém byl dlouhodobě bezproblémový, ale nyní se mi sám přepíná na benzín.
Startovací fáze probíhá ok, auto nastartuje na benzín, po zahřátí se přepne na LPG. Po té, co se rozjedu, ujedu cca 1-2 km a systém se sám při zvukovém signálu přepne na benzín.
Na opětovné manuální přepnutí na LPG vypínačem systém nereaguje. Musím ujet určitou vzdálenost na benzín, pak jde opět manuálně přepnout na LPG. Po ujetí nějaké neurčité vzdálenosti se situace opakuje.
Samopřepínaní probíhá nahodile a nesouvisí s otáčkami ani režimem chodu motoru (tah/brzdění motorem).
Pokud běží motor na volnoběh na parkovišti k samovolnému přepnutí na benzín nedojde.
Odešlo nějaké čidlo tlaku nebo teploty ?
Byl bych vděčný za obrázek umístění komponentů v systému. Jsem automechanik, ale bohužel na dovolené na Moravě a místní servisy jsou zavalené prací. Jsem odkázán sám na sebe.
Moc děkuji
1.8.2022 9:56:48
Jméno:
RE: Samovolné přepínání na benzín Dobrý den, pro zjištění závady je třeba použít diagnostický program. Typoval bych to na závadu některého čidla (tlaku a teploty plynu, teplot reduktoru).
25.7.2022 9:28:44
Jméno:
Pavel Předmět:
Ztrácí vykonDobrý den .Mám fabii 1.4 16v 63kw začal se mi ztrácet výkon na LPG na benzín to jede normálně . Čímž to může být.Diky za odpověď
22.7.2022 19:09:32
Jméno:
Jirka Předmět:
Mitsubishi Grandis Ještě se vrátím k nádrži k vozidlu Mitsubishi Grandis. Fotogalerie jsem již viděl, ale zde je nádrž umístěná v zavazadlovém prostoru a já bych chtěl nádrž umístit místo rezervního kola pod vozidlo. Při předpokládané spotřebě 11 litrů je velikost nádrže dost podstatná. Děkuji Jirka
1.8.2022 9:59:56
Jméno:
RE: Mitsubishi Grandis Dobrý den, jak jsem psal již v minulé odpovědi, potřeboval bych znát rozměry prostoru, kam chcete nádrž umístit. Ideální by bylo, aby jste se s vozidlem u nás zastavil, změříme a řekneme, jaká nádrž by se pod vozidlo vešla.
22.7.2022 12:54:43
Jméno:
Jirka Předmět:
Mitsubishi Grandis Dobrý den. Jak velká nádrž lze namontovat místo dojezdového rezervního kola u vozidla Mitsubishi Grandis? Děkuji Jirka
22.7.2022 13:50:14
Jméno:
RE: Mitsubishi Grandis Dobrý den, přestavbu si můžete prohlédnout zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/mitsubishi/montaz-mitsubishi-grandis-2-378-cm/ . Při instalaci LPG nádrže se vždy snažíme vyjít vstříc požadavkům zákazníka v rámci daných rozměrů LPG nádrží, platných předpisů a technických možností vozidla.
22.7.2022 12:13:27
Jméno:
karel Předmět:
viceník jak demontovat cng z wv touranu? popřípadě vyměna za lpg
22.7.2022 13:43:51
Jméno:
RE: viceník Dobrý den, při demontáži se musí vymontovat všechny komponenty CNG systému a musí se zajistit, aby originální řídící jednotka fungovala jen na benzín. Pak je možné instalovat LPG systém. O demontáži a montáži musí být provedeny příslušné zápisy ve velkém technickém průkaze a přestavba (demontáž i montáž) musí být zanesena do systému MD ČR.
20.7.2022 20:27:40
Jméno:
Damian Předmět:
1.5 tsi Zdravim.
Ake mate skusenosti z prestavbou 1.5 tsi 110kw ( skoda karoq) na LPG.
Dakujem
21.7.2022 7:42:58
Jméno:
RE: 1.5 tsi Dobrý den, s přestavbami motorů 1,5 TSi, 110 kW s kódy motorů DPCA nebo DADA máme zkušenosti. Přestavovali jsme je npř. ve vozech Škoda Kamiq, Škoda Octavia, Seat Tarraco, VW Tiguan viz naše fotogalerie.
20.7.2022 19:01:16
Jméno:
Miroslav Dvořák Předmět:
Škoda Citigo 1.0 MPI 44kwDobrý den.Je možné u Vás přestavět na LPG Citigo?Jakou přestavbu doporučíte a můžete mi zdělit cenu přestavby?
Děkuji a přeji pěkný den
21.7.2022 7:33:27
Jméno:
RE: Škoda Citigo 1.0 MPI 44kwDobrý den, přestavbu tohoto vozu a motoru si můžete prohlédnout na našich stránkách https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/skoda/montaz-skoda-citigo-999-cm/. Doporučený systém a cenovou nabídku jsem Vám poslal mailem.
19.7.2022 9:19:01
Jméno:
Miroslav Bačík Předmět:
Špatné první přepnutí na LPG Dobrý den. Mám Kia sephia 1.5, systém Lovato a na plyn je to předěláno už asi 8 let. Bez jediného zásahu. Žádné výměny filtrů atd. Asi tak měsíc zpět se mi to začalo ráno špatně přepínat na LPG. S počátku to stačilo jen 1-2x přepnout a vše šlapalo jak má. Ale teď už je to hodně špatné. Po pár hodinách co auto stojí opět nejde bez problémů přepnout na LPG. Teď už to musím přepínat i víc než 10x. Zajímavé je že pokud auto nechám zahřát a klapat jen na volnoběh, tak se otevřou oba ventily a po sešlápnutí plynu to jde i na poprvé. Může to být ventil na "odparníku" (nebo jak se tomu říká) můžu ho zkusit doma vyčistit? Ventil na nádrži cvaká pěkně pri každém pokusu o přepnutí. Do servisu se nedostanu dřív než za měsíc. Děkuju
19.7.2022 14:27:27
Jméno:
RE: Špatné první přepnutí na LPG Dobrý den, jednou z možných příčin může být, vlivem zanedbané údržby, zanesený elektroventil. Bez potřebných znalostí nedoporučuji z bezpečnostních důvodů jakkoli zasahovat do LPG systému a doporučuji opravu svěřit odbornému servisu, který provede diagnostiku, závadu odstraní a provede i potřebné servisní úkony.
18.7.2022 8:25:21
Jméno:
Pepa14 Předmět:
spotřebovává zároveň benzín i LPGDobrý den, po měření emisí před STK, které prováděli v provozovně, kde zároveň přestavují vozidla na LPG mě auto spotřebovává zároveň benzín i plyn a to v množství jako by to jelo jen na plyn nebo benzín. Na jejich doporučení jsem pak najel asi 500 km jen na benzín a pak se vrátil zase k provozu na LPG. Před tím bylo vše bez problému tři roky, jedná se o Dacii Logan MCV 999 ccm s atmosférickým motorem bez turba, r. v. 2018. Pravidelně si zapisuji při každém tankování spotřebu a po ujetí dalších 250 km mě to spotřebovalo 12 l benzínu Verva 100, protože jsem právě tolik po rozsvícení kontrolky rezervy dotankoval a už svítí znovu a přitom jezdím na plyn, kterého také ubylo asi půlka nádrže, podle toho, že svítí jen 2 zelené diody ze čtyř. Je možné, aby auto při signalizaci, že jede na LPG spotřebovávalo zároveň benzín a plyn se tam nějak "vypařil" ? Anebo ty ukazatele zbytku paliva vůbec nefungují? Děkuji za odpověď.
18.7.2022 10:20:59
Jméno:
RE: spotřebovává zároveň benzín i LPGDobrý den, pokud by motor spotřebovával obě paliva současně v množství, jako by jel na každé palivo zvlášť, pak jednak by byla směs příliš bohatá a vozidlo by nejelo a jednak by nebylo možné, abyste prošel na misích. Pokud se jedná o dodatečnou přestavbu, pak se může jednat o optický úbytek benzínu, kdy za jízdy na LPG, dostává benzínová řídící jednotka všechny údaje a z nich počítá spotřebu. Většinou se to dá řešit instalací emulátoru hladiny benzínu. U dodatečných přestaveb těchto motorů se používá některý ze systémů ochrany ventilů. Jedním z nich je ochrana ventilů přístřikem benzínu, což může bát také příčinou úbytku benzínu. Navštivte proto odborný LPG servis, kde vše diagnostickým programem zkontrolují.
15.7.2022 15:25:32
Jméno:
Milan Předmět:
RE: Problém pri zošliapnutí plynuMohli by ste to bližšie špecifikovať? Mám naištalovaný ACGasSynchro. Keď spustím autokalibráciu tak nejako prejde, lambda je v nastavení vypnutá, na benzín si pozbiera dáta na mapu, tlak plynu sa zdá OK (okolo 0,95), koeficient dĺžky vstreku benzín/plyn začína na cca 1,6 a postupne klesá k 1,1, autoadaptáciu som nepúšťal lebo nemám lambdu. Treba tam nejaké špeciálne nastavenia keďže sa jedná o americký V8 motor?
18.7.2022 7:22:52
Jméno:
RE: RE: Problém pri zošliapnutí plynuDobrý den, školení programování řídící jednotky LPG, včetně vysvětlení jednotlivých strategií, trvá celý den. Svěřte proto nastavení vyškolenému odborníkovi.
15.7.2022 7:03:18
Jméno:
JAROMÍR KUDELA Předmět:
Přestavby LPG na Ssangyong Korando 1.5 TGdi, r.v.2020Dobrý den, poradíte mi zda jde přestavět na LPG a je to bezpečné pro motor. Při koupi auta jsem dostal info, že vůz nemá filtr pevných částic.
Nikdy jsem prestavbu neměl, zajíma mne Váš názor.
J.K
15.7.2022 8:30:04
Jméno:
RE: Přestavby LPG na Ssangyong Korando 1.5 TGdi, r.v.2020Dobrý den, žádný z výrobců LPG systémů, které zastupujeme na našem trhu nemá v současné době vhodný kit pro přestavbu tohoto motoru na LPG.
14.7.2022 22:56:29
Jméno:
Milan Předmět:
Problém pri zošliapnutí plynuZdravím všetkých. Mám taký problém:montoval som splynovač ACgas Stag300-ISA2 na V8 Ford 4,8L v motorovom člne. Má to sekvenčné vstrekovanie, MAP senzor a mechanickú škrtiacu klapku so snímačom polohy ale nemá Lambdu sondu, Na benzín ide všetko v pohode, v podstate aj na plyne - pri vyšších otáčkach, v zaťažení, na voľnobeh všetko OK. Jediný problém je prechod z voľnobehu. Pri prudšom pridaní sa motor zakucká, nejde do otáčok, niekedy aj skape. Pri pozvoľnom pridávaní to je v pohode aj pri prudkon pridaní z otáčok nad cca 1000/min. ale z voľnobehu ten prechodový stav to je katasrtofa. MAP splynovača vyzerá že funguje normálne, otáčky beriem z cievky. Autokalibrácia ako-tak prejde, vyskúšal som už všetko. Neviete mi poradiť? Ďakujem.
15.7.2022 8:25:42
Jméno:
RE: Problém pri zošliapnutí plynuDobrý den, pokud budu předpokládat že instalace byla provedena správně a zapalovací soustava je v pořádku, pak se bude jednat jen o správné nastavení LPG systému zejména s ohledem na složení palivové směsi pomocí diagnostického programu v daném režimu.
13.7.2022 17:33:53
Jméno:
Miloš Předmět:
přestavba na lpgje možná přestavba vozidla Toyota CHR 1.2 bez filtru pevných částic na lpg a v jaké ceně? děkuji
14.7.2022 8:00:31
Jméno:
RE: přestavba na lpgDobrý den, přímovstřikový motor Toyota CH-R 1,2, 85 kW, kód motoru 8NR-FTS s benzínovou řídící jednotkou DENSO_MB 275600 lze přestavět na LPG s italským systémem LOVATO Easy Fast Direct Injection.
Přidat záznam