Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <28>  <29>  <30>  <31>  <32> ||  <265>     >>   >5x>  

12.7.2022 22:42:47
Jméno: Bohuslav Předmět: Dotaz ohledně vhodnosti motoru k přestavbě na LPG
Dobrý den
Využívám možnosti dotazu, zvažuji přestavbu auta na LPG.
Jde o Mitsubishi Colt, r.v. 2005, 1,3 - 70 kw, Z30.
Doporučil byste mi přestavbu na LPG?
Pokud ano, jaký systém, plus jaká další vhodná a nutná opatření k bezproblémovému provozu?
Děkuji moc za případnou odpověď.
Hezký den
Bohuslav
13.7.2022 7:40:17
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dotaz ohledně vhodnosti motoru k přestavbě na LPG
Dobrý den, tyto vozidla se prodávala i v tovární úpravě na pohon LPG. Vzhledem k tomu, že nevíme, zda tento motor má tvrzená sedla, jako motor s tovární úpravou, doporučil bych při přestavbě použít některý ze systémů ochrany ventilů. Vhodný systém pro přestavbu tohoto motoru bychom našli v nabídce každého výrobce LPG, které zastupujeme na našem trhu.

12.7.2022 13:31:29
Jméno: Jan Předmět: VOLVO V70 CNG --> LPG
Dobrý den, existuje nějaká možnost jak předělat Volvo V70 CNG na LPG? Děkuji
12.7.2022 14:09:11
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: VOLVO V70 CNG --> LPG
Dobrý den, mailem Vám úosílám kontakt, kde Vám mohou s přestavbou na LPG pomoc.

11.7.2022 9:17:44
Jméno: Patrik Derka Předmět: Octavia 1.8t 110kw
Zdravím a děkuji za odpověď.
Ještě mě zajímá jedna věc. Člověk, který bude opravu dělat ještě bude premistovat takové hadičky ze svodu které vedou do vstřikovacu. Prý jsou moc daleko od motoru, že se musí dát blíže. Chce to udělat tak, že původní díry zadela šrouby a udělá nové díry kam hadičky dá. Je to v pohodě?
11.7.2022 13:52:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Octavia 1.8t 110kw
Dobrý den, vstřikovací trysky by měly být instalovány co možná nejblíže sacím ventilům, hadičky k nim by měly být co možná nejkratší a pokud možno stejně dlouhé. Otvory v sání se zaslepují pomocí šroubků opatřených lepidlem.

11.7.2022 6:31:09
Jméno: Patrik Derka Předmět: Octavia 1.8t špatný studený start
Zdravím, mám problém. Škoda Octavia 1.8T 110kw - Stag LPG. Je možné, že lpg nějakým způsobem ovlivňuje studený start motoru? Motor sem tam po ránu nechytne. Již jsme zjistili že jsou špatné lpg vstřikovace. Ze zajímavosti se ptám, zda by to mohlo problém se starty opravit?
11.7.2022 8:49:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Octavia 1.8t špatný studený start
Dobrý den, Vadný LPG vstřikovač nezajišťuje správné dávkování paliva. Benzínová řídící jednotka dostává signály od lambda sondy a na základě nich pak provádí odpovídající korekce složení benzínové směsi i při jízdě na LPG, kdy jsou benzínové vstřikovače odpojené. Pokud vypnete motor z režimu plynu, při následném studeném startu na benzín jsou tyto korekce použity, směs pro start pak není optimální a projevuje se to špatným startováním, kolísáním otáček atd.. Po výměně vstřikovačů je vždy třeba provést kontrolu nastavení plynové mapy ve všech jízdních režimech, případně provést její úpravu.

10.7.2022 10:46:16
Jméno: Kamil H. Předmět: Motor zhasne při dojezdu na volnoběh
Dobrý den. Fiat Punto 1,2, 69. Motor typ 169A4000. R. v. 2013. V autě mám asi dva roky namontovám LPG Autogas centrum Plus s.r.o. Typ zařízení GC01. Montáž dělali v Žešově u Prostějova. Práce pěkná, profesionální. Ale nejsou to schopni seřídit. Při dojezdu ke křižovatce bez zařazené rychlosti motor dost často zhasne. Jinak za jízdy bez problému. I výkon je stejný jako na benzin. Je na Moravě v okolí Přerova firma, která je schopna tento problém odstranit? Děkuji za odpověď.
11.7.2022 8:38:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Motor zhasne při dojezdu na volnoběh
Dobrý den, se svým dotazem se obraťte na firmu Autogas centrum Plus.

9.7.2022 21:02:53
Jméno: Michal Hušek Předmět: Zafira CNG
Dobrý den,měl bych takový asi netradiční dotaz-máme Zafiru 1.6 CNG turbo 110 kW,provoz na CNG přestává mít smysl. Je u těchto vozů nějaká možnost přestavby na LPG? Děkuji,s pozdravem Hušek M.
11.7.2022 8:37:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zafira CNG
Dobrý den, u továrních CNG vozů, u kterých je ovládání obou paliv integrováno do jedné řídící jednotky je třeba vyměnit i řídící jednotku za benzínovou. To spolu s náklady na demontáž CNG systému výrazně prodražuje přestavbu na LPG.

9.7.2022 13:41:59
Jméno: Marthy Předmět: Systém AG
Dobrý den, mám systém AG a musel jsem vyměnit nádrž za novou. Bohužel už ne AG. Po výměně auto při nízkých i vysokých otáčkách cuká. Nyní přestalo na plyn jet úplně. Před výměnou nádrže vše fungovalo OK. Už jsem z toho zoufalý, servis mi tvrdí, že musí vyměnit i předek .
11.7.2022 7:51:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Systém AG
Dobrý den, je pravdou, že opravami a servisem holandských systémů, kam spadá i AG Autogas Systems, se zabývá minimum firem. S tím souvisí i dostupnost náhradních dílů a diagnostiky LPG systémů. Z těchto důvodů výměna za jiný LPG systém není od věci.

9.7.2022 13:29:17
Jméno: Musil Jan Předmět: Orlando Lpg
Dobrý den, zajímá mě, jestli se Vám podařilo odladit na Orlandu 1.8 závadu související s hlášenou chybou motoru na lambda sondě. Děkuji za informaci, Jan Musil.
11.7.2022 7:39:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Orlando Lpg
Dobrý den, lambda sonda, pokud funguje správně, vyhodnocuje složení výfukových plynů. Benzínová řídící jednotka pak na základě údajů z lambda sondy určuje správný směšovací poměr paliva a vzduchu. Pokud složení směsi není optimální, rozsvítí se kontrolka motoru. To může být způsobeno špatným nastavením LPG systému, ale i např. vadnou funkcí některého komponentu zapalovací soustavy. U námi přestavěných vozidel nemám hlášeny žádné problémy tohoto druhu.

8.7.2022 10:17:47
Jméno: Patrik Derka Předmět: Škoda Octavia 1.8t 20v 110kw AUM - Vadné vstřikovace
Zdravím,
jen tak ze zajímavosti.
Byl jsem v servisu ohledně snížení výkonu na LPG. Byly zjištěny vadné vstřikovače. Chci se zeptat, když jsou vadné a nevstrikuji stejně, je možné že některý válec v nějakou chvíli prostě nejede? Díky.
8.7.2022 12:04:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Škoda Octavia 1.8t 20v 110kw AUM - Vadné vstřikovace
Dobrý den, velice zjednodušeně řečeno vadný vstřikovač nezajišťuje správné dávkování paliva a složení palivové směsi. Pokud je palivová směs chudá nebo bohatá, dochází k nedokonalému spalování, což má vliv zejména na výkon a složení výfukových plynů. Pokud se na některém válci vyskytne ještě závada v zapalovací soustavě (vadná zapalovací svíčka, kabel, zapalovací modul nebo cívka), pak nemusí dojít k zapálení palivové směsi.

8.7.2022 6:55:07
Jméno: Patrik Derka Předmět: Škoda Octavia 1.8t 20v 110kw - ochrana ventilů
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda na tohle auto doporučujete i primazavani.

Diky.
8.7.2022 7:31:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Škoda Octavia 1.8t 20v 110kw - ochrana ventilů
Dobrý den, tyto motory snášejí provoz na LPG dobře i bez ochrany ventilů.

6.7.2022 9:37:28
Jméno: Karel Předmět: Zhasínání motoru při rozjezdu
Dobrý den, k mému předešlém dotazu bych ještě dodal, že tento stav se děje pouze při zahřátém motoru na plnou provozní teplotu.
Když má motor třeba 60 stupňů žádné škytání se neděje a jede to krásně.
Problém nastane když má motor 90 stupňů.
Děkuji.
7.7.2022 8:23:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zhasínání motoru při rozjezdu
Dobrý den, odpověděl naleznete u předchozího Vašeho dotazu.

5.7.2022 22:44:55
Jméno: Michal Hušek Předmět: Duster 1.2 TCE
Dobrý den,měl bych prosím dotaz-je proveditelná přestavba LPG u Dacie Duster 1.2 TCE 92 kW? Chystáme se koupit vůz a přemýšlíme dopředu. Moc děkuji,s pozdravem Hušek M.
7.7.2022 8:20:57
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Duster 1.2 TCE
Dobrý den, Dacia Duster 1,2 TCe, 92 kW, kód motoru H5FF4 lze přestavět na pohon LPG.

5.7.2022 11:06:31
Jméno: Karel Předmět: Zhasínání motoru při rozjezdu
Dobrý den,
mám Octavii II Facelift 2011 2.0 Rs systém Lovato.
Při rychlém sešlápnutí plynu z volnoběžných otáček motor napřed jakoby zaškytá a potom teprve zvýší otáčky.To pak dělá problém při rozjezdu když zařadíte,pustíte spojku do záběru zároveň přidáváte plyn a v té chvíli dojde k onomu “zaškytnutí” nebo prostě díry v plynu a motor zhasne. Abych se vyhnul zhasnutí musím napřed zlehka prošlápnout plyn.Při provozu na benzín nic takového nedělá. Zatím to řeším tak, že po městě jezdím na benzín.
Děkuji za odpověď a taky jestli by jste byli ochotni závadu případně odstranit.
Přeji pěkný den
7.7.2022 8:16:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zhasínání motoru při rozjezdu
Dobrý den, odstranění závady bude vyžadovat použít diagnostiku. Může se jednat i o závadu v zapalovací soustavě.

2.7.2022 7:27:48
Jméno: Lukáš Předmět: Citroën Berlingo 1,4i
Dobrý den, koupil jsem si pracovní Citroën Berlingo s motorem 1,4i 55 KW ročník 2006. Jsou tyto motory vhodné pro přestavbu na LPG popř. muselo by se dát primazavani? Děkuji za odpověď.
7.7.2022 8:02:07
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Citroën Berlingo 1,4i
Dobrý den, tyto motory jssme přestaovali i bez "přímazu", nicméně bych doporučoval některý systém ochrany ventilů použít.

30.6.2022 21:47:31
Jméno: Patrik Derka Předmět: Rozdíl ve výkonu Octavia 1.8t 20v 110kw
Zdravím, dnes mi došel plyn v autě a proto jsem byl nucen jet na benzín. Když jsem zjistil, jak to jede na benzín. Bylo mi smutno z toho, že na lpg je to auto zdechnute. Prosím Vás, v čem by mohl být problém? Nastavení mapy lpg? Filtry nebyly měněny min 10000km. Jestli měnil předchozí majitel, to nevím. Svíčky jsou nové. Taky mě zajímá, zda musím palivový filtr, když používám převážně lpg filtry. Díky
1.7.2022 7:08:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Rozdíl ve výkonu Octavia 1.8t 20v 110kw
Dobrý den, pokud je LPG systém právně nainstalován a seřízen, pak byste neměl poznat úbytek výkonu. Navštivte svého plynaře a nechte systém zkontrolovat. Interval pro výměnu filtru plynné fáze LPG je 20 tis. km a pro výměnu kapalné fáze je 40 tis. km.

<5x<   <<     <1> || <28>  <29>  <30>  <31>  <32> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací