Diskuzní fórum LPG/CNG
29.6.2022 13:56:44
Jméno:
Dušan Předmět:
Přímaz do Dacia Lodgy 1.6 sceUvažuji o montáži elektronického systému přímazu do tovární zástavby LPG u Dacie Lodgy 1.6 Sce, můžete mi doporučit vhodný typ?
Děkuji
29.6.2022 14:52:03
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Přímaz do Dacia Lodgy 1.6 sceDobrý den, pro ochranu ventilů používáme německý elektronický programovatelný systém dávkování aditiva Valve Protector, kde bychom našli vhodný kit pro Váš otor. Bližší informace k tomuto systému naleznete zde Https://www.lpg-autogascentrum.cz/valve-protector/ , případně zde https://www.valve-protector.de/ .
26.6.2022 17:48:19
Jméno:
Tomáš Předmět:
DotazDobrý den ,múžete mi prosím poradit, kde bych sehnal černý vstřikovač?Nějak ho nemůžu nikde najít. Jeden mi začal blbnout, Děkují Kotlaba
27.6.2022 11:09:50
Jméno:
RE: DotazDobrý den, dle informací Landi Renza je adekvátní náhradou za černý vstřikovač vstřikovač modrý. Doporučujeme provést výměnu všech vstřikovačů najednou.
26.6.2022 17:28:03
Jméno:
Jan Douda Předmět:
Stag Q Box Basic 4VDobrý den, rád bych se zeptal, zda k systému Stag Q Box 4 potřebuji se systémem Renix kupovat emulátor? Vozidlo Renault Master 2,2i 1989. Bohužel mám nově přestavěné auto a vůbec nefunguje na plyn. Dali mi tam Renix Emulátor AEB454 a ještě jinak zapojený než je v jeho návodu. Dráty z ŘJ LPG vždy pouze jeden paralelně na plus benzínových vstřiků, druhý nezapojený, což ŘJ tak nemůže vstřiky samozřejmě odpojovat, ale dali emulátor a zapojili ho jako relé, je to celé divoké . Může se tento typ Stag napojit na benzínové vstřiky tak jako u běžného systému? Pan Coubal z Kolína neví a evidentně se na mém autě učí. Už jsem z toho nešťastný. Při posledním pokusu auto spotřebovávalo plyn i benzín naráz, přičemž bez benzínu okamžitě zhasne. Děkuji za odpověď, Jan Douda
27.6.2022 9:59:35
Jméno:
RE: Stag Q Box Basic 4VDobrý den, protož mi ve Vašem dotazu chyběli nějaké informace tak jsem si je doplnil a zjistil, že závada byla odstraněna.
25.6.2022 10:43:09
Jméno:
Josef Předmět:
ČtyřkolkaDobrý den,
je možne provest prestavbu pohonu na LPG napr. na čtyřkolce TGB blade 1000 ?
Je provozována z 90% po silnici
27.6.2022 9:12:25
Jméno:
RE: ČtyřkolkaDobrý den, naše firma má typové schválení přestaveb LPG/CNG pro kategorie vozidel M a N. Čtyřkolky spadají do kategorií L nebo T. Případnou přestavbu by jste musel řešit jako individuální přestavbu za podmínek s tím souvisejících viz https://www.mdcr.cz/Zivotni-situace/Vyroba-a-prestavba-vozidla/prestavba-vozidla?returl=/Zivotni-situace .
23.6.2022 11:31:58
Jméno:
Vítězslav Předmět:
Audi A6 2,4i V6 130kwDobrý den, kolik stojí přestavba na LPG tohoto motoru?
Děkuji Vám
VK
23.6.2022 11:43:49
Jméno:
RE: Audi A6 2,4i V6 130kwDobrý den, odpověď jsem Vám poslal mailem.
16.6.2022 12:25:05
Jméno:
Milan Předmět:
Opel Astra kDobrý den, děkuji za odpověď a ještě mě zájímá, který ze systému by jste mi doporučil dle kvality a funkčnosti. Děkuji
16.6.2022 13:07:47
Jméno:
RE: Opel Astra kDobrý den, pro přestavbu bych doporučil LPG systém STAG 4QBOX Basic s pětiletou zárukou na elektroniku.
16.6.2022 9:56:56
Jméno:
Milan Předmět:
Zástavba Opel Astra, 1.4 74 kW, r.v 2017Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat na možnost zástavby uvedeného vozu, výběru typu a použití ochrany ventilu dle Vašich zkušeností a dlouholeté praxe. Prestavba mi nebyla v autor. servise doporučována, tak váhám...děkuji za info. a nashledanou.
16.6.2022 10:27:48
Jméno:
RE: Zástavba Opel Astra, 1.4 74 kW, r.v 2017Dobrý den, To že autorizované servisy se k přestavbám staví rezervovaně případně odmítavě platí obecně. Pro dlouhodobý a bezproblémový provoz lze přestavbu těchto motorů realizovat s kvalitním systémem ochrany ventilů. My používáme pro ochranu ventilů německý elektronický systém dávkování aditiva Valve Protector. Přestavbu tohoto motoru si můžete prohlédnout na našich stránkách zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/opel/montaz-opel-astra-sports-tourer-1398-cm/.
15.6.2022 10:12:20
Jméno:
Slávek Předmět:
Jak nouzově odpojit BRC PaD + komunikace s benzínovou jednotre ing.Procházka --- mě spíše pane Procházka zajímal postup v případě vadné jednotky, už jsem se tím setkal a byl jsem nucen na dálnici vše přepojit, ale to bylo cca 8 let nazpět a a systém STAG 300 Premium.A i při vytažení pojistky docházelo k nepleše.
Děkuji
15.6.2022 13:40:08
Jméno:
RE: Jak nouzově odpojit BRC PaD + komunikace s benzínovou jednotDobrý den, v plynové řídící jednotce je modul, který po přepnutí na plyn odpojí benzínové vstřikovače a emuluje jejich činnost benzínové řídící jednotce. Pokud by byla závada v tomto modulu, pak je třeba zpět připojit benzínové vstřikovače a to buď ve sběrnici plynové řídící jednotky, nebo přímo najít napájení benzínových vstřikovačů a připojit je zpět, případně použít novou řídící jednotku, provést její nastavení autokalibraci a kontrolu plynové mapy v jízdních režimech.
14.6.2022 17:57:20
Jméno:
Slávek Předmět:
Jak nouzově odpojit BRC PaD + komunikace s benzínovou jednotDobrý den, rád bych věděl, jedu s autem (M S350 6V, system BRC PaD) do zahraničí. Rád bych věděl, jak zcela odpojit BRC jednotku a vše ostatní, tak, aby neovlivňovala benzínovou, tedy pokud vytažení pojistky nestačí. Kdysi jsem si nechal předělat A8 na LPG STAG 300 premium a LPG nová jednotka byla vadná, samotné vytažení pojistky ani uživatelská deaktivace nepomohly. Musel jsem přepojit LPG jednotku a i něco myslím u vstřiků.
Děkuji za rady
15.6.2022 7:15:41
Jméno:
RE: Jak nouzově odpojit BRC PaD + komunikace s benzínovou jednotDobrý den, pokud není vadná LPG řídící jednotka, pak pro odpojení LPG systému postačí vyjmout pojistku.
12.6.2022 15:45:36
Jméno:
Zdeněk Předmět:
Sviti chyba motoruDobry den, sportage 2.0 benzin 104kw. Pri prepnuti na benzin se rozsvítí chyba motoru, je to normalni? Děkuji
13.6.2022 7:36:18
Jméno:
RE: Sviti chyba motoruDobrý den, rozsvícená kontrolka Vás upozorňuje na závadu a pro její zjištění bude třeba použít diagnostiku.
9.6.2022 13:50:52
Jméno:
Karel Předmět:
Má provoz na LPG vliv na katalyzátor?Dobrý den,
vlastním BMW E36 motor M43B16 přestavěný na LPG pohon asi před osmi lety. Na přestavbu byl použit systém LPG Lovato Easy Fast SMART (černá plastová řídící jednotka), nastaveno bez přívstřiku benzinu a také nebyl použit systém aditiva pro ventily.
Na LPG bylo ujeto od té doby asi 130000 km, auto je využíváno na převážně delší trasy (> 50km), systém pravidelně revidován. Auto při přepnutí na plyn jede pěkně, neškube, průměrná spotřeba se pohybuje kolem 9,2 l LPG / 100 km (to mi přijde docela dost, ale nemám možnost to porovnat s obdobnými vozy - zkoušel jsem provoz čistě na benzin, kdy jsem vyjel asi tři nádrže a spotřeba se pohybovala kolem 7,1 l BA95 / 100 km).
Ale od montáže LPG bylo potřeba 2x měnit katalyzátor (po cca 60tis. km), protože se vždy rozsypala vnitřní keramická vložka. Může opakované poškození katalyzátoru souviset s provozem na LPG jako např. špatným seřízením nebo nevhodně zvoleným systémem systémem pro přestavbu? Co jsem pochopil systém Easy Fast SMART je zjednodušená verze, která nemá tolik možností nastavení. Může mít nevhodné seřízení vliv i na spotřebu? Děkuji za odpovědi.
10.6.2022 8:11:59
Jméno:
RE: Má provoz na LPG vliv na katalyzátor?Dobrý den, pokud se mění katalyzátor u vozidla poháněného LPG, pak je třeba volit katalyzátor určený pro LPG, pokud je dostupný, protože směs LPG hoří vyššími teplotami nežli směs benzínová. Řídící jednotka ve Vašem systému disponuje všemi potřebnými funkcemi pro precizní nastavení palivové směsi. V jednom litru LPG je zhruba 25 MJ energie, zatímco v litru benzínu je to cca 31 MJ. Pokud bychom dle toho přepočítali Vaší spotřebu, pak spotřebě benzínu 7,1 l by odpovídala spotřeba cca 8,8 l LPG. Je však třeba vzít v úvahu i to, že LPG je směs dvou plynů propanu a butanu, které mají různé fyzikální vlastnosti mimo jiné i obsah energie a že existuje letní a zimní směs LPG, které se liší poměrem těchto plynů. Co se spotřeby týká, doporučuji navštívit odborný servis a nechat zkontrolovat plynovou mapu.
8.6.2022 7:10:13
Jméno:
Petr Předmět:
Průměr trysekDobrý den, vlastním Octavii I. 2.0 MPi 85 kW se systém STAG Qbox Basic a chtěl bych se zeptat, jaký zde má být průměr trysek ? Jde o to, že tam mám momentálně o velikosti průměru 2.1 mm a při ustálený lehký jízdě na pětku, kdy jedu při 2600 ot./min cca 90 km/h se mi po cca 7 km pravidelně rozsvecuje kuře s chybou na Vagu - 17560 - Přizpůsobení směsi Oblast 2 Nedosažená mez chudé směsi.
Jinak váha vzduchu nová Bosch, obě nové lambdy Bosch, nový katalyzátor, nové zapalovací trafo NGK včetně kabelů a svíček. Motor po GO bez spotřeby oleje. Readlines OK.
Díky za info.
8.6.2022 7:41:37
Jméno:
RE: Průměr trysekDobrý den, pro tento motor dle tabulek výrobce jsou určeny trysky 2,2 mm. Dávku paliva kromě průměru trysky ovlivňuje též tlak reduktoru a čas otevření plynového vstřikovače. V každém případně je třeba diagnostickým programem zjistit s jakými hodnotami LPG systém pracuje a jak vypadá plynová mapa a případně provést její úpravu. Pokud by bylo nutné trysky vyměnit, musí se upravit plynová mapa v celém rozsahu otáček.
6.6.2022 16:43:15
Jméno:
Jakub Předmět:
UkazatelDobrý den, chtěl jsem požádat o radu mám LPG Magic 3 a na přepínači nefunguje ukazatel stavu LPG v nádrži..
Pokaždé než se přepne na LPG tak svítí všechny čtverečky a když to přepne na LPG tak začnou postupně čtverečky zhasínat a svítí jen poslední čtvereček červeně jako rezerva a je jedno jestli je v nádrži plno nebo jen půlka nevíte prosím po čem jít aby to zase fungovalo jak má? Děkuji za odpověď
7.6.2022 7:56:23
Jméno:
RE: UkazatelDobrý den, tento stav může být způsoben např. tím, že v diagnostickém programu je nastaven jiný typ čidla, než jaký je použit pro s snímání hladiny LPG v nádrži nebo že ukazatel stavu plynu není správně zkalibrován. Pokud byste chtěl vyzkoušet automatickou kalibraci sám, poslal jsem Vám postup mailem. Pokud by se to nezdařilo je třeba navštívit odborný servis a připojením k diagnostickému programu zjistit kde je závada a tu pak odstranit.
6.6.2022 9:15:55
Jméno:
RE: Škoda Octavia 1.8t 20v 110kw - LPG netahneDobrý den, výměna filtrů je limitována nájezdem kilometrů a je samostatným úkonem stejně jako kontrola nastavení LPG systému (plynové mapy). Pod pojmem „revize“ se rozumí kontrola těsnosti plynového systému.
6.6.2022 4:59:15
Jméno:
Patrik Derka Předmět:
Škoda Octavia 1.8t 20v 110kw - LPG netahneDobrý den,
brzy jdu na servisní kontrolu, na kterou mě upozornil sám systém LPG. Jedná se o stag Basic. S panem ze servisu jsem se již domluvil na výměně filtrů. Avšak mě napadla otázka, zda se nedá něco dělat s tím, že je auto na lpg zdechle. Když prepnu auto na benzín, jede to opravdu krásně, ale na lpg je výkon velice snížen. Odhadem tak 25%. Co se s tím dá dělat?
6.6.2022 7:53:53
Jméno:
RE: Škoda Octavia 1.8t 20v 110kw - LPG netahneDobrý den, vámi popsané závady se dají odstranit. Obecně je známo, že snížení výkonu při provozu na LPG je někde okolo 5% oproti benzínu. Troufnu si říci, že u tohoto motoru pocitově nejste schopen rozpoznat tento rozdíl. 25% je příliš. Pro zjištění závad bude třeba připojit LPG systém k diagnostickému programu, zkontrolovat správnou funkčnost komponent LPG systému a provést zkušební jízdu, při které se zkontroluje plynová mapa a případně se provede její úprava.
Přidat záznam