Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <30>  <31>  <32>  <33>  <34> ||  <265>     >>   >5x>  

1.6.2022 11:48:59
Jméno: Jan Swoboda Předmět: Citroën Xsara Picasso
Dobrý den, chtěl bych se dozvědět dostupné informace o přestavbě Picassa r.v. 2010 1,6 16v 80kW. Informace zde na fóru jsou poměrně staršího data. Jaký systém by byl v současné době vhodný, který byste doporučil, velikost nádrže, možné problémy s montáží nebo provozem, ochrana ventilů, náklady na servis systému, popř. běžnou údržbu. Předem děkuji.
1.6.2022 14:39:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Citroën Xsara Picasso
Dobrý den, pokud jste měl na mysli Citroen Xara Picasso s benzínovým motorem 1,6, 80 kW, kód motoru NFU, pak pro přestavbu tohoto motoru má vhodný systém každý z našich dodavatelů (výrobců LPG systémů), které zastupujeme na našem trhu. Při přestavbě je třeba použít některý ze způsobů ochrany ventilů viz informace zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .
U těchto vozů se používala LPG nádrž s objemem cca 48 l (lze naplnit na max. 80%). Konkrétní doporučení konfigurace LPG systému včetně systému ochrany ventilů a nákladů na servis jsem Vám poslal mailem.

1.6.2022 2:10:12
Jméno: Jan Muller Předmět: Hyundai 1,0 T-GDI 88 kW
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda-li nabízíte možnost přestavby na LPG pro motor 1,0 T-GDI 88 kW od automobilky Hyundai. Děkuji předem za odpověď
1.6.2022 7:35:32
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Hyundai 1,0 T-GDI 88 kW
Dobrý den, pokud se jedná o motor s kódem G3LC vyrobený do r. 2018, pak Vám přestavbu mohu nabídnout. Pokud se jedná o motor vyrobený později musel bych konzultovat možnost přestavby s technickým oddělením našich dodavatelů.

1.6.2022 0:05:48
Jméno: Josef Předmět: Soudní posudek
Dobrý den
Mám problém s LPG systémem Landi Renzo a mám sním jen samé problémy.
Motor 4 válec atmosféra,sekvenční vstřikování.
První problém byl, že auto mi sežralo na 50 litr.LPG ještě přes 30,litrů benzínu,
Když jsem nechal auto předělavat, tak jsme se o nějakém přívstřiku benzín nebavily, chtěl jsem LPG k vůli úspoře. Po domluvě, že tam žádný přívstřik benzínu nechci, tak mi ho vyply Při jízdě domů, při zešlápnutí pedálu při předjíždění mi auto začalo cukat a hodně zpomalilo,málem byl karambol.
Okamžítě jsem jel zpátky,takže podruhé reklamovat, udělali jen to že vymazali chybu a přívstřik benzínu nastavili jako před tím.
Stále jsem přemýšlel proč tam je takový přívstřik benzínu, zjistil jsem, že vstřikovače nesplńují parametry pro správné fungování motoru,tak jsem tam jel po třetí,zase mi bylo řečeno,že je to v pořádku, tak jsem odjel a nechal auto zkontrolovat u konkurence, výsledek slabé vstřikovače AEB, které nestíhají zásobovat motor. Tak jsem jel reklamovat po čtvrté, zase mi bylo řečeno,že to vstřikovači není a jestli chci tak mi tam dají vstřikovače Landi Renzo GIRLS, ale budu muset doplatit rozdíl ceny,ale zase tvrdily,že to tím není, tak jsem odjel domů. Auto mi do dnešního dne nejede jak má a ještě se pokazilo přepínáni na LPG.
Rozhodl jsem se,že zajedu za odborníkem s 30 letou praxí v oboru montáží LPG panem Hrachovcem ze Zubří.
Po jeho posouzení všech komponentů LPG, namontovaných na automobilu,přišel k závěru, celý systém nesplńujě parametry pro správné fungování motoru, viz. slabé trubky přívodu LPG, Slabý regulátor a špatně vybrané vstřikovače.
Oslovil jsem firmu, která přestavbu provedla, že chci aby si zařízení vymontovala, a dala do původního stavu a žádal jsem o vrácení požadované částky. Podle občanského zákoníku mám na to, ze zákona plné právo.
Je to uvedeno i ve smlouvě.
Odpověděli, že se mám objednat a že to dají do pořádku, já jim už nevěřím,protože furt jenom lžou. Protože je to už po čvrté co jsem to reklamoval a mám vyjádření dvou nezávyslých servysů LPG,že systém LPG nesplňuje parametry pro správný chod motoru, jsem po tomto zjištění oslovil firmu aby do 30 dnů ode dneška, dala vědět kdy mám auto přistavit k vymontování jejího systému LPG a uvedení do původního stavu a k vrácení pořizovací ceny.
Jestli tak neučiní,tak budu potřebovat soudního znalce v oboru soudního posouzení, dozvěděl jsem se o Vás na těchto stránkách a potřeboval bych poradit.
Děkuji Vám za odpověd´
S pozdravem Rajnoch Josef
1.6.2022 7:27:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Soudní posudek
Dobrý den, seznam soudních znalců naleznete zde https://znalci.justice.cz/.

31.5.2022 11:47:10
Jméno: dvořak Předmět: cng
da se u turana s orginalnim cng s tovarny přidat tlakova nadrž aby se zvědšil dojest třeba do kufru nebo sedaček co jsou umistěny v kufru
31.5.2022 12:39:36
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: cng
Dobrý den, technicky by se to vyřešit nechalo, nevím jak by pak fungoval ukazatel množství plynu a samozřejmě by se musela navýšit provozní hmotnost v technickém průkaze o hmotnost nainstalované nádrže a to by mohlo mít též vliv na počet míst k sezení ve voze.

27.5.2022 6:14:08
Jméno: Hanz Předmět: Vrzani v nadrzi pri rozjezdu
Doby den.
Uz pres mesic pozoruji skripave zvuky z okoli nadrze lpg, ktera je misto rezervy. A to pri rozjezdu v pred nebo vzad ve chvili kdy pustim plyn. Je slyset jak lpg napln se v nadrzi hybe a v te chvili to vrze.

https://www.uschovna.cz/zasilka/YPEJWMF5BESM JVU6-TMM/

Setkal se s tim nekdo?
30.5.2022 7:57:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vrzani v nadrzi pri rozjezdu
Dobrý den, pokud není možné LPG nádrž usadit v prostoru pro rezervu tak, aby se nepohybovala, obvykle se používá montážní pěna.

26.5.2022 19:19:11
Jméno: Gabriela Předmět: Fiat 500.r.v.2009 lpg
Dobrý den...jdu si pro radu...dcera dostala Fiat 500 r.v.2008 ..na LPG...u LPG ji svítí jedná kontrolka červeňe a 4 kontrolky modře...teď jí to furt pípa a bliká...plyn má natankovaný ..nevíte čím to může být? Já autům vůbec nerozumím...tak se ptám tady ... děkuji za odpověď.
30.5.2022 7:51:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Fiat 500.r.v.2009 lpg
Dobrý den, neuvádíte, zda se jedná o tovární zástavbu či dodatečnou přestavbu a s jakým LPG systémem. U většiny systému však blikání a pípání je upozornění na závadu systému. Zjistěte, jaký LPG systém ve voze je nainstalovaný a navštivte odborný servis, který provede diagnostiku a závadu odstraní.

26.5.2022 4:57:15
Jméno: Patrik Derka Předmět: LPG Stag Basic pipa
Zdravím, včera když jsem chtěl odjet z práce, tak mi při otevření dveří 3x zapipalo lpg, poté mi zapipalo opět 3x po otočení klíčků v zapalování. Lpg se normálně přepne a jezdí to naprosto v pořádku. Jedná se o servisní interval? Dekuji
30.5.2022 7:47:18
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG Stag Basic pipa
Dobrý den, dvě krátké a jedno dlouhé pípnutí po zapnutí klíčku je upozornění na servisní interval.

23.5.2022 21:48:55
Jméno: Florian Předmět: Hyundai Tucson 2022, 1.6 T-GDI, CNG?
Hello
There is any solution for CNG at this moment for this car/engine ?
Thank you
24.5.2022 7:52:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Hyundai Tucson 2022, 1.6 T-GDI, CNG?
Unfortunately not at the moment.

19.5.2022 22:08:18
Jméno: Jan Vašíček Předmět: Hlučný chod motoru
Dobrý den, máme Opel Meriva 1.4, dodatečná přestavba na LPG. Najeto 100 000 km na lpg. Motor klape jako starý nafťák, jede dobře. Kontrola v servisu bez nálezu. V Opelu nic, jen, že klapou ventily. Projel jsem 2 nádrže 100 oct. benzinu, motor se částečně zklidnil ale při provozu na lpg začal postupně klapat. Je třeba přidávat nějaká aditiva? Nebo je to nějaká závada?
Velmi děkuji za odpověď. J. Vašíček
23.5.2022 7:21:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Hlučný chod motoru
Dobrý den, nevím, jaké klepání máte přesně na mysli. Plyn je dávkován do sání motoru pomocí plynových vstřikovačů. Plynový vstřikovač je elektroventil, ve kterém se, dle jeho typu, pohybuje jadérko nebo membrána a po přepnutí na plyn se projevují klepáním. Nevím, v jaké konfiguraci máte LPG systém namontován, ale u těchto motorů vždy doporučujeme použít některý systém ochrany ventilů.

18.5.2022 17:53:52
Jméno: Patrik Derka Předmět: Aditiva do LPG
Zdravím, na naší LPG čerpací stanici mi prodejce nabízel nějaké "aditivum", které se přidá u tankování a měl by mi nějak pročistit systém LPG. Je to vůbec možné a je to nedoceněné? Díky.
19.5.2022 7:15:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Aditiva do LPG
Dobrý den, existuje celá řada aditiv od různých výrobců. Některá se přidávají do benzínu a to pro pročištění palivového systému a dekarbonizaci, jiná se dávkují speciálními zařízeními pro ochranu venitilů u motorů poháněných LPG. Bližší informace k ochraně ventilů naleznete na našich stránkách zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .

18.5.2022 1:45:13
Jméno: Zdeněk Předmět: změna tlaku v nádobě na vodu
Dobrý den,

mám dotaz nechal jsem dělat na autě Citroen c3 II 1,4 54kw rok 2011 těsnění po hlavou, kontrolu hlavy atd. Na benzín vše funguje naprosto v pořádku.
Problém nastane přepnutí na LPG kdy se začne vytvářet tlak v nádobě na vodu a tlačí se to ven ale přepnu na benzín a ustane to.
Bylo mi řečeno něco o membráně, ale sami nevěděli prý se to dočetli někde na foru. Mám tam system BRC.

Můžete mi poradit zda je to to co mi bylo řečeno nebo to může být něco jiného.

Děkuji za odpověď
18.5.2022 7:25:12
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: změna tlaku v nádobě na vodu
Dobrý den, reduktor neboli výparník je zapojen do chladícího okruhu motoru a dochází v něm k odpařování kapalné fáze LPG na plynnou fázi. V reduktoru je membrána, která odděluje chladící kapalinu od LPG. Pokud je membrána poškozená, dochází k tlakování chladící soustavy a je cítit LPG. Závada se odstraní výměnou, případně repasí reduktoru.

10.5.2022 22:39:20
Jméno: Polák Předmět: Ssangyong lpg
Dobrý den, zajímá mne, jestli se Vám posařilo do toho Ssangyongu T-GDI sehnat přestavbovou dadu LPG. Též o tom uvažuji. Děkuji, Polák.
11.5.2022 7:12:09
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Ssangyong lpg
Dobrý den, bohužel do současné doby nemá žádný z našich dodavatelů v nabídce přestavbovou sadu pro tento motor.

9.5.2022 23:52:53
Jméno: Jarda Sokol Předmět: Prestavba z CNG na LPG
Dekuji za informaci. Je to original prestavba z fabriky. Dokazal byste, prosim, odhadnout cenu? Za dovolenou najedeme standardne kolem 5000 km, LPG je v soucasne dobe za polovinu ceny CNG, tak o tom velmi vazne uvazuji. Zmenily by se nejak vlastnosti motoru? Na CNG taha moc pekne, ale parkrat se mi stalo, ze dosel plyn a na benzin to jede velmi spatne, tak na 70-80% vykonu v plynu…
Dekuji
Jarda Sokol
10.5.2022 8:55:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Prestavba z CNG na LPG
Dobrý den, odpověď jsem Vám zaslal mailem.

8.5.2022 7:29:01
Jméno: Jarda Sokol Předmět: Prestavba z CNG na LPG
Dobrý den,
Mám fiat Ducato 3.0 CNG, který jsem koupil chvilku před válkou na přestavbu na karavan. Vzhledem k cenám CNG a předpokládaném vývoji řeším co s autem dál. Proto můj dotaz: Lze tento motor přestavět na LPG? Jaká by byla přibližně cena?
Děkuji
Jarda Sokol
9.5.2022 7:40:52
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Prestavba z CNG na LPG
Dobrý den, záleží na tom, zda se jedná o tovární přestavbu nebo o dodatečnou přestavbu na CNG.
V případě dodatečné přestavby je přestavba na LPG jednodušší, CNG systém se vymontuje a nainstaluje se LPG systém. Pokud se jedná o tovární přestavbu a benzín i CNG systém je řízen jednou řídící jednotkou je to složitější. V takovém případě by se musela nahradit řídící jednotka za benzínovou řídící jednotku tak, aby vůz jel pouze na benzín a po té provést přestavbu na LPG.

3.5.2022 22:32:17
Jméno: Slávek Předmět: Jaky typ Lpg pro Mercedes s350 2008 200kw
Dobry den,rad bych vedel jaky system bych si mel do vozu nechat namontovat a proc prave ten.Dekuji
4.5.2022 8:45:19
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Jaky typ Lpg pro Mercedes s350 2008 200kw
Dobrý den, dobrá otázka, ale detailní porovnání jednotlivých systémů přesahuje možnosti tohoto fóra. Každý výrobce LPG systémů má dnes několik typů řídících jednotek, disponujících různými funkcemi, výkonově odstupňované reduktory a různé druhy vstřikovačů. Pro správnou funkci LPG je důležité zvolit pro daný motor vhodnou řídící jednotku, vyhovující potřebám daného motoru, reduktor a vstřikovače vhodné pro daný výkon. Neméně důležitou roli pak hraje to, jak je LPG systém namontován a zejména, jak je nastaven. Vše, co jsem uvedl výše má pak vliv na cenu přestavby. Vhodný systém, který bychom pro Vaše vozidlo doporučili my Vám posílám mailem.

<5x<   <<     <1> || <30>  <31>  <32>  <33>  <34> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací