Diskuzní fórum LPG/CNG
4.5.2022 8:45:19
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Jaky typ Lpg pro Mercedes s350 2008 200kwDobrý den, dobrá otázka, ale detailní porovnání jednotlivých systémů přesahuje možnosti tohoto fóra. Každý výrobce LPG systémů má dnes několik typů řídících jednotek, disponujících různými funkcemi, výkonově odstupňované reduktory a různé druhy vstřikovačů. Pro správnou funkci LPG je důležité zvolit pro daný motor vhodnou řídící jednotku, vyhovující potřebám daného motoru, reduktor a vstřikovače vhodné pro daný výkon. Neméně důležitou roli pak hraje to, jak je LPG systém namontován a zejména, jak je nastaven. Vše, co jsem uvedl výše má pak vliv na cenu přestavby. Vhodný systém, který bychom pro Vaše vozidlo doporučili my Vám posílám mailem.
26.4.2022 10:08:47
Jméno:
Ladik Předmět:
neustale startovaniZdravim poradi mě někdo? mam renault megane scenic II. 1,6 benzin.
neustale musim startovat,,pořad mě ton chcipa!! jinak plyn nevynechava když je nastartovano pěkně přede,,ale chyba je ža prostě pořad chcipa mtor..poradte mě prosim,,děkují.
26.4.2022 11:09:05
Jméno:
RE: neustale startovaniDobrý den, uvádíte že motor pořád chcípá, ale neuvádíte, v jakém režimu, zda při studeném startu nebo vždy ve volnoběhu, zda se to děje jen na benzín nebo i po přepnutí na LPG. Pokud chcete závadu odstranit bude třeba použít diagnostiku. Na opravu se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.
25.4.2022 17:04:19
Jméno:
Pavel Předmět:
Peugeot 307 - velikost místa po rezervě na lpgDobrý den.
Mám dotaz ...jestli LPG bpmba-rezervo..z Fordu Mondeo se vejde do místa rezervy -lpg Peugeot a 307?...nejlépe asi změřit.to udělám....u 307 jsou rezervy na spodku podvozku u všech? Díky za odpoved
26.4.2022 7:50:49
Jméno:
RE: Peugeot 307 - velikost místa po rezervě na lpgDobrý den, pokud pominu otázku rozměrů a máte u Mondea vnitřní toroidní nádrž, nelze ji použít jako venkovní nádrž u Peugeota 307.
20.4.2022 11:27:38
Jméno:
Michal Hušek Předmět:
Výměna podtlakového směšovačeDobrý den, chtěl bych se prosím zeptat,jestli mohu starý směšovač BRC AT90P starší model nahradit modelem AT90E? Od pohledu vypadají stejně,jen mě trošku překvapil na novém nápis Elletro-assistito,tak jestli jsou zaměnitelné. Moc děkuji, s pozdravem Hušek Michal.
20.4.2022 12:27:25
Jméno:
RE: Výměna podtlakového směšovačeDobrý den, v zásadě záměna AT90P za AT90E možná není. Nicméně, pokud je reduktor AT90P použit u nasávaného systému, pak je ho možné nahradit reduktorem AT90E.
19.4.2022 12:21:24
Jméno:
Adam Předmět:
Zvlášť přidat přimazáváníDobrý den, chci se zeptat mam Infiniti fx 45 na LPG, ale nemám tam primazavani. LPG je značky magic 2. Otázka zní jestli se tam dá primazavani pridelat, nebo to nepůjde, předem díky za jakoukoliv odpoved.
19.4.2022 12:53:13
Jméno:
RE: Zvlášť přidat přimazáváníDobrý den, přimazávání (aditivace) ventilů lze namontovat i dodatečně. Pro tento motor bych doporučoval elektronický systém dávkování aditiva Valve Protector.
14.4.2022 0:33:09
Jméno:
Adam Předmět:
LPG nepřepínáDobrý den,
mám Octavií 1.6 LPG tovární přestavbu.. auto zpočátku nepřepínalo automaticky, muselo se vždy přepínat ručně.. bohužel teď už to nejde ani ručně hned po startu vyskočí hláška, že plynové zařízení nelze použít..byl jsem s tím v autorizovaném servise a tam mi řekli, že je to vstřikovačemi, přesto že jsem jim řekl, že vstřikovače byli měněny před 5 tisíci tak si trvali na svém tak jsem je vyměnil, samozřejmě nepomohlo dle mého očekávání, no aspoň mám nové do zásoby...nenapada Vás čím by to mohlo byt? Multiventil cvakne v nádrži jako vždy..nefunguje palivoměr LPG, ale ten nejde už cca rok to předpokládám vliv mít nemůže? Z druhého auta elpigaz nejde taky.. Zítra budu znovu volat do Škodovky, ale mám pocit, že si s tím absolutně neví rady dali mi nejaky směšný papír jak z odborného učiliště bod 1. zakaznikovi nepřepíná LPG... řešení špatné palivo nebo vstřikovače, takže jestli dle nich je toto diagnostika, tak nevím zda se má cenu s němi bavit.. kontroloval jsem elektroinstalaci ventil na splynovači všechno se zdá ok.. jediné co mne napadá čidlo zlaku na vstřikovaci liště..?
19.4.2022 9:05:23
Jméno:
RE: LPG nepřepínáDobrý den, vstřikovače na tento typ závady nemají žádný vliv. Může se jednat o závadu čidla tlaku, závadu v některém elektroventilu…. Pokud budete chtít závadu odstranit objednejte se u nás na servis na tel. 606 659 530.
7.4.2022 13:15:56
Jméno:
Zdeněk Předmět:
Problémy po montážiDobrý den, ještě se vracím k předchozímu dotazu a Vaší odpovědi. Kontaktoval jsem montážní firmu, která přestavbu dělala. Jednoznačně je prý problém ve svíčkách, v nastavení lpg ne. Tuto reakci jsem bohužel čekal. Nyní mám originál svíčky Renault, které mají najeto cca 30.tis. km (životnost údajně 60 tis. km), ale neměnil se odtrh. Montážník mi tvrdí sklepnout o 0,1mm (tj. z 0,9 na 0,8mm) svíčku. Zítra namontuji zcela nové originální svíčky (jednobodové s měděnou elektrodou) a sklepnu je. Bohužel mě zaráží už přístup při prvním problému, kdy v nastavení LPG to být nemůže. Otáčky mi nekolísají, ale auto při ne zcela ohřátém motoru cuká/ má prodlevu v plynu/ je neklidné. Pokládám si otázku, proč se tedy "špatné" svíčky projevily až po 100 km ujetých na LPG???? Díky za Vaší odpověď.
7.4.2022 14:17:58
Jméno:
RE: Problémy po montážiDobrý den, zapalovací soustava není tvořena jen svíčkami. Závada též může být v některé ze zapalovacích cívek. Při výměně svíček v žádném případě odtrh neupravujeme. Po výměně svíček případně zapalovacích cívek doporučuji zkontrolovat plynovou mapu.
7.4.2022 6:05:51
Jméno:
Zdeněk Předmět:
Problémy po montážiDobrý den, díky předem za váš názor. Megane 2 1.6 16V 83 kw jel prvních 100 km po přestavbě úplně božsky. Systém Stag 4. Po dalších kilometrech ale už auto začalo mít prodlevu při studeném motoru na benzín a to hlavně po přeřazení. Pak už (po cca 200 km od montáže) začal při chladném motoru cca do 40C cukat motor i na lpg. Ohřátý motor je ok. Svíčky originál, stáří 30.000 km, bez úpravy odtrhu. Motor přepíná docela brzy na lpg, odhadem mezi 20-30C. Není to brzy? Přijde mi, že asi uhýbá adaptace benzínové RJ. Je možné, že se takovou chvilku od montáže rozjede nastavení směsi lpg? Před případným seřízením lpg mam zkusit jezdit jen na benzín, aby byla benzínová mapa adaptovaná správně? Díky za váš názor. Zdeněk Petr
7.4.2022 7:40:30
Jméno:
RE: Problémy po montážiDobrý den, jednou z možných příčin kolísání otáček po studeném startu je špatné složení palivové směsi LPG, což může být způsobeno jak špatným nastavením LPG mapy (to se neprojeví okamžitě), tak i závadou v zapalovací soustavě. Teplota pro přepnutí je snímána teplotním čidlem umístěným na reduktoru. Teplotu přepnutí lze zjistit a případně upravit diagnostickým programem LPG systému. Přestavbu máte v záruce, proto se obraťte na firmu, která montáž prováděla, aby závady odstranila. Bylo by dobré před návštěvou servisu jezdit pár dní na benzín a srovnat benzínovou mapu.
1.4.2022 13:30:52
Jméno:
Pavno Předmět:
Problem s LPGD.den, prosim o radu. Mam Suzuki jimny,. Od pocatku instalace Lpg, kdyz ujedu vice jak 30km, plyn bez cvaknuti skoci do benzinu. Asi minutu jede v benz.,cvakne a je chvili v lpg. A porad do kola. Dale na plyn nelze jet.
Nekolikrat, v servisu, ale kdyz to prave necvaka tak na nic neprijdou.
Dekuji za odpoved.
4.4.2022 8:23:32
Jméno:
RE: Problem s LPGDobrý den, je pravdou, že nahodilé závady se velice těžko identifikují. Bude tedy potřeba zkontrolovat správnost zapojení LPG systému dle schématu, diagnostickým programem pak správnou funkčnost všech jeho komponent a paměť závad. Může být vadný některý sensor, např. čidlo tlaku plynu, čidlo teploty reduktoru…. Též může být závada v zapojení reduktoru nebo chladící soustavě vozidla, která reduktor vyhřívá. Pokud je přestavba v záruce, řešte se servisem, který montáž provedl.
31.3.2022 17:08:41
Jméno:
Aleš Kublák Předmět:
informace k možné přestavběŽádám Vás o informaci k plánované přestavbě peugeotu 207 diesel 1,6 na LPG a to finální cena vč DPH, dojezdová vzdálenost a možnost splátkové platby. S pozdravem Aleš Kublák, prom.práv.
1.4.2022 8:20:23
Jméno:
RE: informace k možné přestavběDobrý den, odpověď jsem Vám poslal mailem.
31.3.2022 15:59:19
Jméno:
Michal Předmět:
jede na lpg i bez ř.j.plynuDobrý den, máme u druhého auta kia shuma 1.5 starší lpg systém - reduktor-elektronický škrtící ventil-přívod do sání před škrtící klapku + v motorovém prostoru ř.j. Lovato Autogas Lov Eco plastová škatulka velikosti cigaret.Tento systém přepínáme otáčkama motoru cca 2500 ne dosažením určité teploty.Nejsem si jistý jestli to tak má fungovat od začátku.Motor začal plynule chcípat na volnoběh i při jízdě na benzín,na plyn jel dobře,po zjišťování všeho kolem motoru jsem odpojil onu ř.j. lpg a na benzín začal jet normálně,ale zjistil jsem že i s odpojenou jednotkou plynu se systém normálně po dosažení otáček přepne na lpg a jede normálně,po přepnutí na benzín taky.. klasické cuknutí motoru při přepínání je znát že jel na plyn a pak naběhl do vstřikovačů benzín.Je možné že ř.j plynu je jen nějaká korekce a to hlavní dělá ř.j. motoru ?
1.4.2022 8:07:45
Jméno:
RE: jede na lpg i bez ř.j.plynuDobrý den, pokud není připojeno teplotní čidlo reduktoru je umožněno přepnutí z benzínu na LPG při jakékoliv teplotě. V takovém případě musí být šedý drát připojen ke kostře, aby se předešlo možnému rušení. Tento systém má kromě řídící jednotky ještě emulátor pro odpojení benzínových vstřikovačů. Pro odstranění závady bude nutná kontrola zapojení a funkčnosti všech komponent LPG systému a kontrola správnosti nastavení.
31.3.2022 11:12:21
Jméno:
Petr Předmět:
cng Opel Astra 1,6Dobrý den.
Opel Astra G r.v. 04, 1,6 - 71KW kod motoru Z 16 YNG´.
Auto fungovalo po koéupi cca 0 tis. km bez problémů.
Začaly postupně zlobit blinkry-výměna relé, dále cukat-svíčky. Nyní po nastartování chcípá....když se rozjede tak vystřelí jak raketa a pak se dusí a cuká a téměř neovladatelné
Je možná spojitost mezi problémem s elektrikou a plynulostí mchodu motoru?
31.3.2022 12:13:24
Jméno:
RE: cng Opel Astra 1,6Dobrý den, ano může tomu tak být, může jít např. o překlepaný některý drát, vadnou kostru atd.. Zkušený autoelektrikář by si s tím měl poradit.
31.3.2022 8:30:30
Jméno:
Petr Šimek Předmět:
LPG vypínáDobrý den, mám polské LPG v oktávce 1,6 MPi, po faceliftu 2009 rok výroby. Jedu a jakmile pustím nohu z plynu, do třech sekund se LPG samo vypne. Jakmile sešlápnu plyn, do 3 sekund se LPG zapne. LPG se rovněž úplně vypne,když prudce sešlápnu plyn. co může být příčinou?
31.3.2022 12:09:56
Jméno:
RE: LPG vypínáDobrý den, řídící jednotky LPG umožňují celou řadu nastavení včetně nastavení volnoběhu na benzín. Tato možnost se používá v případě nestabilního volnoběhu na benzín, kdy po zvýšení otáček dochází k přepnutí do plynu. Přepnutí na benzín při plném sešlápnutí plynu bude zřejmě způsobeno poklesem tlaku plynu, nebo vadným tlakovým čidlem. Chyby související s poklesem tlaku bývají zapsány v paměti plynové řídící jednotky. Připojením k diagnostickému programu lze vyčíst paměť závad, lze zjistit, zda je nastaven volnoběh v benzínu a lze zkontrolovat správnou funkčnost všech akčních členů LPG systému. Navštivte svého plynaře, který závadu zjistí a odstraní.
29.3.2022 18:03:22
Jméno:
Honza Předmět:
Clio 1.2 16v a BRC SQ24 spatny prepinac?Dekuji za predchozi odpoved. Servis mam bohuzel daleko, navic jsem chudy kutil tak vse co jde resim svepomoci. Kdyz je LPG odpojene (tzn. benzinove vstriky jsou naprimo) tak motor startuje hned a jede bez problemu, tak zavadu cehokoliv mimo LPG system mohu vyloucit. Muzete mi prosim jeste napsat, co vse je treba mit zapojene u LPG BRC? Dle dokumentace co jsem nasel na netu jsou veci typu: map senzor, cidlo otacek, lambda sonda...nutne jen pri prvotni kalibraci, pak uz mohou byt odpojene. Menil jsem motor kvuli upalenemu ventilu tak je mozne ze mi nejaky kabel upadl a proto to nefunguje. Diky
30.3.2022 8:28:04
Jméno:
RE: Clio 1.2 16v a BRC SQ24 spatny prepinac?Dobrý den, tím spíše, pokud jste měnil motor, je třeba navštívit odborný servis, kde provedou kontrolu zapojení LPG systému, novou kalibraci LPG systému, zkontrolují, zda všechny komponenty fungují správně, provedou kontrolu plynové mapy a v případě potřeby plynovou mapu upraví. V případě, že neprovedete kontrolu plynové mapy diagnostickým programem hrozí, že palivová směs nebude správná a může dojít k poškození ventilů a katalyzátoru.
29.3.2022 8:56:30
Jméno:
Honza Předmět:
Clio 1.2 16v a BRC SQ24 spatny prepinac?Dobry den,
resim zrovna problem s BRC Sequent 24. Pri otoceni klicku do polohy 2 kratce problikne ukazatel stavu nadrze LPG, zhasne a po chvilce blika zaroven horni LED a 2 spodni. Muze jit o zavadu primo ve spinaci? Auto nestartuje ani na benzin, jen naprazdno toci. Musi se prip. ten spinac (kulaty s 5 LED) nejak parovat s RJ LPG nebo ho staci vymenit kus za kus? Diky
29.3.2022 10:15:27
Jméno:
RE: Clio 1.2 16v a BRC SQ24 spatny prepinac?Dobrý den, tlačítko lze pouze vyměnit. Před výměnou však doporučuji zajet do servisu, kde LPG systém připojí k diagnostickému programu, zkontrolují správnou funkčnost všech komponent LPG systému a dále zkontrolují, proč vozidlo nestartuje, zda z důvodu závady v LPG systému nebo špatné dodávky benzínu (např. poškozené palivové čerpadlo ….) či závady v zapalovací soustavě.
Přidat záznam