Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <32>  <33>  <34>  <35>  <36> ||  <265>     >>   >5x>  

22.3.2022 11:14:12
Jméno: Kryštof Macek Předmět: 1.0 Ecoboost M1DA přímaz ventilů
Dobrý den,

jeden z vašich partnerských servisů mi do focusu 1.0 EB 92kw 2012 M1DA montuje LPG, , u vás to bohužel nebylo možné. Jedná se o sekvenční s přívstřikem 10% benzínu.
Chci se zeptat zda je pro tento motor vhodná dodatečná ochrana ventilů, případně jaký systém a zda ho jste schopni namontovat.
Díky moc!
22.3.2022 13:11:20
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: 1.0 Ecoboost M1DA přímaz ventilů
Dobrý den, možnost instalace elektronického systému ochrany ventilů Valve Protector bychom posoudili po prohlídce motorového prostoru.

20.3.2022 23:36:48
Jméno: Luděk L Předmět: Motor LPG
Dobrý den,
zvažuji přestavbu vozu na LPG. Můžete mi sdělit jaká motorizace je k tomu nejlepší co se týče nákladů na pořízení a provoz LPG pokud budeme uvažovat o objemu do 2 litrů a 4 válce. Mají zvýšenou problémovost koncernové motory typu TSI od r.v. 2015? Jakým způsobem funguje provoz na LPG u dieslu?
Děkuji
21.3.2022 7:49:24
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Motor LPG
Dobrý den, detailní odpověď na Vaše jednoduché otázky přesahuje možnosti tohoto fóra. Pokud budete chtít detailní informace, rád Vám je poskytnu telefonicky. Nejvhodnější motorizace pro přestavbu na LPG jsou motory MPi (benzín se vstřikuje do sání před sací ventily) bez ohledu na to, zda jsou či nejsou přeplňované. Motory TSi, jsou motory s přímým vstřikováním benzínu (benzín se vstřikuje pod vysokým tlakem do spalovací komory válce motoru). Pro posouzení možnosti přestavby přímovstřikových motorů potřebujeme znát výrobce vozidla a model, objem motoru, výkon v kW, kód motoru a většinou též typ použité benzínové řídící jednotky. Jako určité vodítko pro výběr vozu můžete použít naší fotogalerii, kde jsou vozidla, která jsme přestavěli. Informace k přestavbě naftových vozidel naleznete zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/dieselgas/ . Po přestavbě se každé vozidlo nastavuje individuálně a po přestavbě lze nahradit 20 – 30% nafty levnějším LPG.

17.3.2022 18:22:16
Jméno: Patrik Derka Předmět: LPG se vypíná po opravě 5.
Nevím, kde naleznu ten multiventil.
21.3.2022 7:50:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG se vypíná po opravě 5.
Dobrý den, multiventil naleznete v nádrži. Pro odstranění závady navštivte svého plynaře, případně se můžete objednat na servis u nás na tel. 606659530.

17.3.2022 15:01:55
Jméno: Patrik Derka Předmět: LPG se vypíná po opravě 4.
Zavřený ventil? Dobře, ale já normálně na LPG jet mohu, jen se za jízdy vypne. Zkusím se podívat. Servis má volný termín až za půl měsíce.

17.3.2022 13:09:36
Jméno: Patrik Derka Předmět: LPG se vypíná po opravě 3.
Nemůže to být tim, že jedu moc krátkou vzdálenost? Vím, že 15km co jezdím do práce je na zahřátí 110kw motoru asi málo. Nemůže se stát, že mi to vypíná, protože se plyn nestihne přeměnit na plynné skupenství?
17.3.2022 14:13:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG se vypíná po opravě 3.
Dobrý den, odpovím na oba dotazy najednou. Je třeba zkontrolovat správnost zapojení dle schématu (zda jsou správně zapojeny LPG vstřikovače a všechny sensory LPG systému…..) a dále diagnostickým programem zkontrolovat správnou funkčnost všech akčních členů LPG systému, zjistit zda je v paměti závad zapsaná nějaká chyba a zkontrolovat nastavení plynové mapy. Ten kdo prováděl opravu mohl také uzavřít hlavní uzávěr plynu na multiventilu. Zkontrolujte, zda je otevřen, případně ho otevřete.

17.3.2022 13:07:25
Jméno: Patrik Derka Předmět: LPG se vypíná po opravě 2.
Dobrý den, již jsem zde psal. Poradili jste mi, abych se podíval se servisakem na to, co jsme zapojily špatně, v případě vůbec nezapojily. Můžu se zeptat, na jaké místa bych se měl hlavně dívat? Auto opravdu běží normálně a z ničeho nic vypne lpg. Avšak, nemohu zjistit za jakých okolností.

17.3.2022 10:11:29
Jméno: Jaroslav Kyselka Předmět: Studený start
Dobrý den.Mám problém ohledně studeného startu.Nastartuji a motor ihned naskočí jen motor se na volnoběh trochu houpe a jakmile se dotknu pedalu plynu ihned to chcipne.Jinak když to nechám být tak se do minuty chod motoru ustálí a je vše OK.Zkusil jsem jezdit tyden na benzín a dělalo to stále myslite že stejně je to LPG?Děkuji
17.3.2022 10:55:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Studený start
Dobrý den, neuvádíte, o jaké vozidlo se jedná a ani kolik km jste najezdil jen na benzín. U různých vozidel trvá různou dobu navrácení adaptačních hodnot. Pro zjištění závady, která kolísání otáček způsobuje, je nutné provést diagnostiku jak LPG systému, tak i vozidla.

17.3.2022 9:21:44
Jméno: Patrik Derka Předmět: LPG se vypíná po opravě
Dobrý den, byl jsem na opravě těsnění hlavy. Bylo to vše opraveno a zároveň vyměněny rozvody. Bohužel jsem zjistil, že se mi LPG po tomto zásahu vypíná. Dnes jsem jel do práce a jak jsem zastavil, tak se vyplo (kontrolky svítí, akorát indikace zapnuteho lpg bliká a pipa). Pak se to dělo při otáčkách na 2000. Jedná se o systém stag. Auto Octavia 1 1.8T 110kw. Co jsem volal do servisu, tak mi řekli, že diagnostika nic nevyřeší, že je chyba někde v instalaci toho motoru. Co by to mohlo být? Díky.
17.3.2022 9:57:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG se vypíná po opravě
Dobrý den, po opravě nebylo vše zpět zapojeno správně. Navštivte odborný servis, kde zkontrolují správnost nastavení a zapojení LPG systému, případně se můžete objednat na opravu u nás na tel. 606659530.

15.3.2022 22:18:32
Jméno: Nikola Předmět: Lpg stag
Dobrý den chci se zeptat jak je to s plynem stag 300. Jestli multiventil a ventil u reduktoru otevřou hned po zapnutí zapalování nebo až když se reduktor ohřeje. Dekuji
16.3.2022 7:22:49
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg stag
Dobrý den, k otevření elektroventilů dochází po splnění podmínek přepnutí, tedy když má LPG řídící jednotka signál o dostatečném tlaku plynu v systému a je dosažena a překročena nastavená teplota přepnutí na reduktoru snímaná teplotním čidlem. Pokud je tomu jinak, doporučuji navštívit odborný servis, aby provedl diagnostiku, zkontroloval správnost zapojení a nastavení LPG systému a případné závady odstranil.

15.3.2022 12:29:18
Jméno: Ladislav Předmět: eurogas
Dobrý den
JE tento system stale delany s čerpadlem v nadrži, dočetl jsem se že odchází.
Popřípadě cena cca teto opravy.

děkuji
15.3.2022 12:45:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: eurogas
Dobrý den, systémy Eurogas se nezabýváme.

15.3.2022 12:05:59
Jméno: Roman Předmět: Nisan Note 1.6 lpg
Prosím je vhodný na přestavbu LPG nissan Note 1.6 rok 2009 děkuju mějte se
15.3.2022 12:43:25
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nisan Note 1.6 lpg
Dobrý den, motor HR16DE lze přestavět na pohon LPG, ale vzhledem k náchylnosti na poškození ventilů doporučuji použít nejkvalitnější systém ochrany ventilů Valve Protector s dávkováním aditiva za plynové vstřikovače.

13.3.2022 21:20:11
Jméno: Roman Kozel Předmět: Přestavba na lpg
Dobrý den. Mám dotaz , jakou značku lpg je nejlepší namontovat do vozu Honda hrv r.v.2000. Obsah 1600.Předem děkuji.
14.3.2022 7:32:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavba na lpg
Dobrý den, z naší nabídky bych doporučil systém STAG 4 Qbox Basic se zárukou na elekroniku 5 let a systém ochrany ventilů Valve Protector.

10.3.2022 8:16:41
Jméno: kamil wiedner Předmět: VW Caddy 2.0 2006 CNG
Dobrý den ,
při provozu auto cuká a nejede úplně plynule. při vyšších otáčkách se problém neprojeví.Auto mám krátce a s plynem nemám žádnou zkušenost.
CNG je namontován od výrobce.
10.3.2022 9:38:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: VW Caddy 2.0 2006 CNG
Dobrý den, závada může být např. způsobena závadou v zapalovací soustavě (svíčky, kabely zapalovací modul - zkontrolujte případně vyměňte) vadnými plynovými vstřikovači atd.. Pro odstranění závady kontaktujte odborný servis.

6.3.2022 20:11:10
Jméno: Michal Hušek Předmět: Ford S-Max 1,6 ecoboost
Dobrý den,měl bych prosím dotaz- je vhodný na přestavbu LPG Ford S-Max 1,6 ecoboost 118kW,najeto 220 tis. km? Neznám nikoho s tímto typem motoru,proto se dotazuji zde. Moc děkuji,s pozdravem Michal Hušek.
7.3.2022 11:09:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Ford S-Max 1,6 ecoboost
Dobrý den, bohužel od žádného našeho dodavatele (výrobce LPG zařízení) nemáme v současné době vhodnou sadu pro přestavbu tohoto motoru na pohon LPG.

5.3.2022 19:30:04
Jméno: Martin Předmět: revize LPG
Dobrý den. Musí se dělat revize LPG každý rok i u vozidel která jsou systémem vybavena již z výroby. děkuji
7.3.2022 7:22:49
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: revize LPG
Dobrý den, továrně přestavěná vozidla jsou homologována včetně pohonu LPG a podléhají jinému režimu než dodatečné přestavby. Přesný plán údržby a revizí Vám sdělí výrobce Vašeho vozidla.

<5x<   <<     <1> || <32>  <33>  <34>  <35>  <36> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací