Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <34>  <35>  <36>  <37>  <38> ||  <265>     >>   >5x>  

21.1.2022 8:59:21
Jméno: Libor Předmět: Přístroj benzinu
Dobrý den,mám Mondeo 2.5 V6 se systémem KME s přívstřikem benzínu a ještě přímazem JLM. Auto dovezené z Německa. Není ta ochrana sedel přehnaná? Děkuji
21.1.2022 11:01:26
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přístroj benzinu
Dobrý den, pokud máte nainstalovaný podtlakový systém „přímazu“, pak tento systém ne zcela dostatečně chrání ventily ve vyšších otáčkách proto je zřejmě zapnutá i funkce přístřiku benzínu.

18.1.2022 17:43:10
Jméno: Richard Boháček Předmět: Engine P2626
Dobrý den, nechal jsem si namontovat ve Strakonicích nový plyn BRC kit SQ32 OBD. A pořád mi to hází chybu P2626. Můžete mi prosím poradit nebo se kvám mám objednat. Dekuji R.B.
19.1.2022 9:44:06
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Engine P2626
Dobrý den, zavolejte na tel. 606 659 530,

16.1.2022 18:53:48
Jméno: Čeněk Předmět: Problém s přepnutím plynu
Dobrý den, mám Ford Focus 2 1.6i 74kw, koupil jsem ho ojetý již přestavěn na LPG, vše pravidelně servisováno.. já najel bez problému 8tis km, je tam systém Prins s přímazem, dneska se mi poprvé z ničeho nic stalo že po startu při přepínání z benzinu na plyn auto zacukalo, nereagovalo na plynový pedál a LPG jsem vypl a zapl a zas vše fungovalo. Pak jsem zaparkoval, po par hodinách zas nastartoval a při přepínání z benzinu na lpg nádrž začla hlásat prázdno a nechtělo se přepnout (ráno jsem tankoval a neprojel ani třetinu) několikrát jsem zkusil vypnout/zapnout ale vždy se na vteřinu objeví stav paliva (půlka nádrže) a hned se to vypne tím stylem jakoby byla prázdná nádrž… nemáte nějakou radu kde hledat problem? Díky moc
17.1.2022 7:56:52
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Problém s přepnutím plynu
Dobrý den, závada může být v elektroinstalaci nebo v některém komponentu LPG soustavy. Pro zjištění závady je třeba použít diagnostický program. Obraťte se proto na servis Prins.

14.1.2022 14:57:47
Jméno: iviak Předmět: octavia 2 1.6 mpi
Dobry den. Mam problem na mojej octavii s volbobeznymi otackami. Otacky na neutrali skacu, az kym obcas auto nezdochne. Vymenene sviecky, lambda sondy obe(org. NGK), novy reduktor(splynovac), nove vstrekovace. Vymenena skrtiaca klapka z druhej mojej octavky ktora je ok. Tieto veci sa menili koli tomu problemu, no nepomohlo to. A plyn v aute je nakalibrovany. Ked je auto zohriate je to uz ako tak dobre. Cim je viac zima, resp. auto nenahriate tak je to zle a skacu otacky. Problem je iba s neutralom. Dakujem za pomoc..
17.1.2022 7:52:29
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: octavia 2 1.6 mpi
Dobrý den, problémy se studeným startem – kolísání otáček, může být způsobeno špatným seřízením plynu. I když je LPG systém zkalibrován, není to zárukou, že ve všech jízdních režimech je palivová směs LPG správná. Pokud není LPG směs optimální, benzínová řídící jednotka, na základě signálů od lambda sond, provádí i za jízdy na LPG příslušné korekce, aby směs byla optimální. Pokud vypnete motor z režimu plynu, jsou při startu použity tyto korekce, což vede k tomu, že směs benzínu při startu není optimální a dochází ke kolísání otáček případně ke chcípání motoru. Toto snadno ověříte, pokud budete jezdit jen na benzín, případně budete posledních pár kilometrů dojíždět s vypnutým LPG na benzín, mely by být studené starty bez problémů. Bude tedy potřeba navštívit plynaře, který s pomocí diagnostiky za jízdy zjistí stav plynné směsi a provede správné nastavení plynové mapy.

13.1.2022 22:46:07
Jméno: Josef Novák Předmět: Přestavba auta na LPG
Je možné předělat Peugeot 5008 1,6 115kw 5FV r.v. 2011 na LPG Děkuji
14.1.2022 7:08:49
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavba auta na LPG
Dobrý den, tento přímovstřikový motor je možné přestavět na pohon LPG.

10.1.2022 15:43:20
Jméno: Martin Předmět: Lpg nepřepíná
Dobrý den, mám nové nainstalované lpg Landi renzo Škoda 1.8 TSI a po ujetí 1100km nechce přepnout na plyn, jakmile má přepnout pípá jakoby nebyl plyn u bomby ventil cvakne ale nepřepne. Diag ukazuje vše ok. Děkuji
11.1.2022 7:15:32
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg nepřepíná
Dobrý den, je třeba sledovat v diagnostice, co se děje v momentu přepnutí. Typoval bych, že poklesne tlak plynu, a v takovém případě bude třeba zkontrolovat všechny akční členy LPG systému podílející se na dodávce plynu do motoru, včetně související elektroinstalace. Pokud se jedná o novou instalaci měl by závadu opravit servis, který systém montoval.

7.1.2022 19:23:46
Jméno: Josef Předmět: Plyn kontrolky
Vlastním Peguot 307 1.6 16v Jaka kontrolka má svítit když chci jet na plyn svítí mě červena ale benzín ubíva jsem s toho blázen
10.1.2022 7:38:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Plyn kontrolky
Dobrý den, neuvádíte, jaký LPG systém ve voze máte. U většiny LPG systémů je přepínací tlačítko, na kterém je v zapnutém stavu jak ukazatel hladiny LPG – řada, půlkruh nebo kruh diod, tak i stavová LED dioda, která při provozu na benzín svítí červeně nebo bliká zeleně a po přepnutí na LPG buď změní barvu na zelenou nebo zůstane svítit stále zeleně. Navštivte proto svého plynaře, který zjistí proč nedochází k přepnutí a závadu odstraní.

7.1.2022 19:19:01
Jméno: Josef Předmět: Plyn
Dobrý den mám problém.z přepnutí benzín plyn nechce se mí to přepnout na plyn. Mám jen jednu kontrolu a ta buď svítí červeně nebo bliká zelenočervene nevím jaká je správná barva na to abych jel na plyn jednou se mi povedlo že se rosvitila zeleně
10.1.2022 7:39:15
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Plyn
Dobrý den, odpověď viz výše.

6.1.2022 13:40:10
Jméno: Vojtěch Kopkáně Předmět: Přestavba z cng na lpg
Dobrý den, je možné přestavět originál vw turan s cng na LPG nebo i benzín?
6.1.2022 15:03:43
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavba z cng na lpg
Dobrý den, VW vyráběl modely Touran na CNG se dvěma motory a to 1,4 EcoFuel, 110 kW, kód motoru CDGA a 2,0 EcoFuel, 80 kW, kód motoru BSX. V obou případech se jedná o motory s přímým vstřikováním paliva, kde je jedna integrovaná řídící jednotka pro CNG i benzín. Přestavbu těchto vozidel na LPG neprovádíme.

5.1.2022 22:27:51
Jméno: Pavel Předmět: Kontrolka - závada ŘJ - Š.Octavia r.v. 2007 -1,6 l, 75 kW
Dobrý den, mám u Vás instalován Stag 4 po výměně repas. vstřiků najeto 50 000 km , celkem 180 000.Občas se rozsvítí kontrolka - závada ŘJ. Auto jezdí zcela bez problémů. Při dřívějši TK mě na svitící kontrolku upozornili, ale víc to neřešili. Nyní jsem na jiné STK neprošel s tím, že po připojení na diagnostiku jim tato ohlásila závadu ŘJ a proto neměřili emise….Ať přijdu po opravě. Co si o tom myslíte ?Děkuji za odpovéď.
6.1.2022 8:31:13
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Kontrolka - závada ŘJ - Š.Octavia r.v. 2007 -1,6 l, 75 kW
Dobrý den, pokud je při vyčítání závad řídící jednotky zjištěna závada související s tvorbou emisí, jedná se o vážnou závadu a vozidlo je vyhodnoceno jako nevyhovující. K odstranění závady je třeba provést diagnostiku jak benzínové části (může jít o závadu lambda sondy, katalyzátoru atd.) tak i LPG systému. Kromě toho, že montujeme a diagnostikujeme LPG systémy jsme BOSCH CAR SERVIS a Stanice měření emisí a s odstraněním závady Vám můžeme pomoct. Na servis se můžete objednat na tel. 606 659 530.

26.12.2021 17:07:02
Jméno: Mirek Smolák Předmět: špatné starty
Dobrý den,
mám dotaz ohledně startů. Před třemi lety jsem si nechal instalovat LPG u nejmenované firmy, která se od roku 1990 zabývá přestavbou na LPG a následně i CNG. Po třech letech jsem začal mít problémy se startem. Když tlačítkem vyřadím LPG , tak starty na benzin bez problému. Při aktivaci LPG motor chytne a chcípne. Druhý start OK. Přitom motor vždy startuje na benzin a následně při ohřátém motoru přepíná na LPG po 10s., v případě studeného motoru , až po dosažení 30°C. PLG - vstřiky Yeti, řídící jednotka Nano Optima, toroidní nádrž. Ještě ke startu motoru- někdy motor nastartuje a otáčky motoru postupně narůstají, někdy je start , jako když se motor zahltí (otáčky vylítnou) a následně klesnou pod 500 ot/min a pak zase stoupnou na požadovanou hodnotu - dle teploty motoru. Toto se u benzínu neděje.Opravy - po 40 tis. km, nutná výměna vstřiků, při této opravě aktualizace SW jednotky. Jinak pravidelný roční servis, výměna filtru, kontrola těsnosti, kontrola SW.. Motorizace Fabia I, 1,4/16V/55kW, kod motoru BKY. Co může být důvodem špatných startů. Děkuji za rady.
3.1.2022 8:05:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: špatné starty
Dobrý den, převážnou většinu špatných studených startů má na svědomí nesprávné složení LPG palivové směsi. Jde o to, že benzínová řídící jednotka i po přepnutí na plyn provádí na základě signálů od lambda sond příslušné korekce. Tyto korekce jsou pak použity při startování a směs při startu pak není optimální. To potvrzujete tím, že po vynutí LPG systému a jízdě na benzín jsou studené starty OK. Váš problém tedy pomůže vyřešit provedení diagnostiky, kdy se zjistí, zda bude nutná jen úprava plynové mapy nebo zda bude nutné provést opravu či výměnu některého komponentu LPG soustavy.

18.12.2021 12:28:05
Jméno: Mirek Předmět: Čidlo teploty stargas
Zdravím, mám v autě systém Stargas a v poslední době mi i v mrazu auto přepne po ujetí pár metrů přepne, což vede ke ztrátě výkonu a i chcípnutí motoru.
Kamarád mi radí vyměnit čidlo teploty, ale když jsem ho zkoušel hledat, nenašel jsem. Nechci se v tom moc hrabat, proto prosím o radu kde ho hledat.
20.12.2021 8:34:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Čidlo teploty stargas
Dobrý den, teplotní čidlo naleznete na reduktoru. Doporučuji navštívit odborný servis, který připojením k diagnostice ověří, zda se opravdu jedná o závadu v teplotním čidle a závadu opraví.

6.12.2021 9:13:32
Jméno: Jozef Szöke Předmět: Odomknutie R.J.
Dobrý den.potreboval by som odomkúť riadiacu jednotku LPG,auto bolo dovezené z Talianska.Jednotka Sequent plug and drive Fly SF,číslo ešte neviem.ďakujem za každú odpoveď Szöke.
+421 918083936
6.12.2021 12:20:13
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Odomknutie R.J.
Dobrý den, pro bližší informace k odblokování řídící jednotky mě prosím kontaktujte telefonicky na č. +420 602 420 268.

1.12.2021 15:47:51
Jméno: Radek Předmět: Přimazávání LPG-prestava kapat
Dobrý den, mám podtlakové přimazávání s rozdělovačem VSE a chtěl bych se zeptat proč zničehonic přestane dávkovač kapat.Cca týden funguje normálně a pak přestane., občas místo kapek mazivo do trubičky místo kapání stéká.Dekuji
3.12.2021 7:54:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přimazávání LPG-prestava kapat
Dobrý den, na vině může být ucpaný otvor přisávání vzduchu ve víčku nádobky, ucpaná tryska v kapiláře a pokud aditivum někde vytéká je systém netěsný a nemůže fungovat správně. Navštivte proto svého plynaře, aby celý systém aditivace prohlédl a opravil.

29.11.2021 6:45:16
Jméno: RICHARD Boháček Předmět: Dotaz na LPG
Dobrý den,dájí se bud u vás nebo někde jinde sehnat těsnicí sada do vztřikovaču oranžový starý typ.
30.11.2021 7:16:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dotaz na LPG
Dobrý den, bohužel Vámi požadovaný materiál není dostupný.

<5x<   <<     <1> || <34>  <35>  <36>  <37>  <38> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací