Diskuzní fórum LPG/CNG
30.8.2021 7:36:25
Jméno:
Petr Předmět:
cerpání LPGDobrý den,
je možné že stojan LPG ukazuje načerpaní 25l a do auta nic nedodá?
Dojezd ani stav nádrže se mi po "načerpání"nezměnil, (sandero III 2021).
Děkuji za info
Petr
30.8.2021 11:13:01
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: cerpání LPGDobrý den, zřejmě se jedná o tovární přestavbu na LPG. Pokud jste při čerpání viděl, že LPG do nádrže jde, pak jste načerpal množství zobrazené na stojanu. Pokud po čerpání není zobrazen správný stav paliva v LPG nádrži je třeba se obrátit na značkový servis o zjednání nápravy v záruce.
28.8.2021 9:29:45
Jméno:
Pavel Špaček Předmět:
Dotaz lpgDobrý den. Mám v autě Roomster namontován systém europegas basico 24 4. Do včerejška před stk a měření emisí lpg a benzinu všechno v pořádku. Technik neuměl přepnout lpg na benzín a já taky ne. Auto mám krátce. Požádal mě o pomoc. Jediné co mě napadlo zavřít v nádrži přívod. To vsál nepomohlo. Tak jsem odpojil v nádrži elektroventil a už to jelo na benzin. Udělaný obě emise a technická. Odjíždím na benzin a chci to přepnout na lpg ale při pokusu se rozsvítí všechno jako když je to v pořádku ale při cvaknutí se ty ledky všechny rozblikají a pískají a auto chcípne jako když je prázdná nádrž. Ale na 100% vím že není, včera před stk jsem tankoval do plna. Pak jsem přišel na to jak to přepínat. Podržet 5 vteřin na ukazateli lpg středové tlačítko a nastartovat. Ale závada je pořád stejná. Nějaká rada já to přepnout zpět na lpg prosím. Moc děkuji za pomoc.
30.8.2021 11:07:50
Jméno:
RE: Dotaz lpgDobrý den, neumím dát jinou radu než navštívit servis a připojením k diagnostice zjistit co je špatně.
20.8.2021 18:15:12
Jméno:
Jan Předmět:
LPG/CNG-chudá směsDobrý den, vlastním VW Touran 1,4 originál na CNG. Když natankuji benzín a jezdím na něj chvíli, tak se mi rozsvítí kontrolka motoru, a motor než se zahřeje tak má nepravidelný chod a přes wag je hlášeno příliš chudá směs. Co mám s tím dělat, technik v autorizovaném servise mi řekl, že to nemám řešit dokud nenastane větší problém. Jaký na to máte názor Vy?
Děkuji za radu.
23.8.2021 7:13:06
Jméno:
RE: LPG/CNG-chudá směsDobrý den, je třeba provést důkladnou diagnostiku, a to i za jízdy zkontrolovat parametry CNG systému. Nestačí pouze připojit diagnostiku a přečíst kód chyby. Závada může být např. v tom, že reduktor nedává potřebný stabilní tlak nebo může být závada v některém plynovém vstřikovači atd..
Pokud budete čekat až nastane větší problém, může to být oprava za více peněz.
20.8.2021 14:56:33
Jméno:
René Předmět:
samovolne přepínani z CNG do benzinuDobrý den.Přítelkyně řeší problem na VW Caddy 2.0i CNG(2008) origi zastavba VW.samovolné přepínaní do benzinu z CNG i pří plné nadrži.Auto bylo v servise v Havířově fa GAS Control,při kontrole diagnostikou za jizdy vše v pořadku chyba se neprojevila.Řídicí jednoitka zaslana do německa na kontrolu-vše OK.Mechanik měl jednotku takzvaně na stole simulace diagnostikou vše OK.Přítelkyně najede denně cca 90km a když se chyba projeví je slyšet cvaknuti(nejspíš elektroventil)od láhve,začnou ubyvat dilky na benzínu,lze velice dobře poznat 5 dilku na 9litrovou nadrž.Přestane psat na palubní počitač spotřebu CNG.Mechanik už neví.Ja jako laik,bych se zeptal co nebo kdo(čidlo,snímač) posila signal a odkud řidicí jednotce ,aby přešla do benzínu?Nic jineho mě nenapadá.Děkuji za Vaší odpověd.P.S.Nevite o nějakem CNG servise v moravskoslezkém kraji.
20.8.2021 15:03:52
Jméno:
RE: samovolne přepínani z CNG do benzinuDobrý den, zkuste některý z našich partnerských servisů na našich stránkách zde: https://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-ser visy/moravskoslezsky-kraj/
18.8.2021 14:54:05
Jméno:
Bohumil Zelinka Předmět:
System PrinsMám auto HONDA Civic 1,6 r.v. 2006. Má system Prins LPG. Začlo to hlásit signalizačně pípáním a přeplo se to na benzín. Když to vrátím na plyn,opět po chvíli začne pípat. Vyměnil jsem za novou, nádobku ValveCarel2 500ml .
a stav je stejný.Nechce být přepnuto na plyn!
Jsem z Uh.Hradiště a nikde poblíž není servis s diagnostikou na Prins jen
v Brně a Prostějově. Můžete mi poradit co dál? Děkuji B.Zelinka
19.8.2021 9:15:39
Jméno:
RE: System PrinsDobrý den, bohužel nemám pro Vás jinou radu, než abyste se obrátil na firmu, která systém Prins diagnostikuje.
13.8.2021 14:05:25
Jméno:
Brona Předmět:
zcela nefunkční LPG magic 3Po 9 letech fungování bez větších problémů se ze dne na den na O II FL r.v. 2009, 1,4 MPI pokazila elektrika (nefunkční pravé světlo, stěrače, ostřikovače, PP a LZ směrovka). Po delším pátrání a hledání na internetu závada odstraněna (špatná pojistka v motorovém prostoru, která se tvářila jako nepoškozená, ale byla jemně opálená). Po výměně vše funkční, až na LPG Magic 3, které vůbec nereaguje. Po otočení klíčkem se tváří, jako by do něj vůbec nešel proud. Byla provedena výměna řídící jednotky, bez výsledku (jedna také vůbec nereagovala, druhá vyhazovala pojistku). Test přívodu energie byl proveden a vše se tváří v pořádku. Nenapadá vás v čem by mohl být zakopaný pes??? Děkuji za pomoc, už jsme bezradní.
16.8.2021 8:35:20
Jméno:
RE: zcela nefunkční LPG magic 3Dobrý den, v prvé řadě doporučuji zkontrolovat kostru LPG systému a elektroinstalaci zda je vše správně zapojeno. Zřejmě někde bude přerušený drát nebo nedostatečný kontakt. Pojistka LPG systému má 15 A.
11.8.2021 16:05:56
Jméno:
Milan Předmět:
vstřikovač brcDobrý den. Mám v podstatě stejný problém jako kolega přede mnou, akorát s tím rozdílem, že mám najeto pouze 100 000km. To se mi zdá docela málo (na to, že pravidelně něním fitr a tankuji jen na Benzině), bohužel je to tak. Zajímalo by mne, jestli ho můžu jen vyměnit za nový (měnit všechny se mi nechce), nebo je potřeba ještě dělat diagnostiku?
16.8.2021 8:26:21
Jméno:
RE: vstřikovač brcNevím, který dotaz před Vámi máte na mysli. Pokud se mění vstřikovače, pak doporučuji vyměnit vždy všechny najednou, samozřejmě diagnostikou zkontrolovat plynovou mapu a případně provést její úpravu.
10.8.2021 12:33:31
Jméno:
soukup miroslav Předmět:
landi renzo tn1Dobrý den.Na Felicii 1.3 mám cng od roku 2000,poslední 3roky je na autě závada,že při jízdě ale i zastavení a zařazení neutrálu,motor vypne(za jízdy stačí přepnout na benzin zařadit rychlost a motor ihned naskočí).Opravář pak něco pošteluje auto je v pořádku,po nějaké době se závada opakuje.Snad je unavená membrána?Můžete prosím vyjádřit svůj názor Děkuji
16.8.2021 8:04:22
Jméno:
RE: landi renzo tn1Dobrý den, pro určení a následné odstranění závady je třeba provést diagnostiku. Typoval bych, že může být např. v některém snímači a doporučoval bych také zkontroloval zapalovací soustavu.
5.8.2021 10:48:38
Jméno:
Honza Předmět:
Nepravidelný chod motoruDobrý den. V mém Opel Corsa D, r.v.2014 mám namontovaný systém AutoGas GC01, a to 5let. Již nějakou dobu motor po prvním nastartování ráno několikrát škytne/prskne; a občas se mi při druhé jízdě (např. cestou z obchodu) LPG záhy po zapnutí zase samo vypne. Závažnější problém se ale objevil nedávno jako nejprve výrazné vibrace motoru při jízdě nad cca 100km/h, poté při jízdě v mírně kopcovitém terénu začalo auto znatelně ztrácet výkon a pak se rozsvítila kontrolka závady motoru (Porucha v systému řízení emisí) a kontrolka systému elektronické stabilizace vozidla ESP (kontrolky pak přestaly svítit poté, co jsem zastavil a vypnul na chvíli motor). Od té doby se mi to samé stalo již několikrát. Jakmile ale za jízdy přepnu na benzín, problémy zmizí a auto jede naprosto perfektně. Byl jsem v servise LPG: provedli revizi LPG, vyměnili zapalovací svíčky, zap. trafo, LPG vstřikovače, naprogramovali a seřídili LPG jednotku. Zaplatil jsem 13 tisíc a problém se během dvou dnů objevil znovu. Vrátil jsem se tedy do onoho servisu. Po napojení PC na řídící jednotku prý to vykázalo 17 blíže neurčených chyb. Po kontrolní jízdě (kdy jako na potvoru jelo auto výjimečně vzorově) mi servisák "vypnul autoevaluaci" neb to prý jen působí problémy. O další dva dny později už vím, že to nepomohlo - problém přetrvává. Co s tím? Jen jezdím mezi servisem a plynařema. Jeden říká "je to plynem" a druhý naopak. Děkuji za odpověď.
5.8.2021 13:12:10
Jméno:
RE: Nepravidelný chod motoruDobrý den, pokud Vám nepomohli v servisech, kde auto diagnostikovali, neumím Váš problém vyřešit odpovědí na tomto fóru. Pokud chcete závadu odstranit, musíme provést diagnostiku sami. Zavolejte nám na tel. 606 659 530, kde si upřesníme, o jaký LPG systém jde (uvedl jste zřejmě typové schválení hromadné přestavby) a dohodneme se případně na termínu, kdybyste mohl vozidlo přestavit.
3.8.2021 20:08:22
Jméno:
jiri pochyly Předmět:
zivotnost komponentuDobry den pane.
Tak jsem se dival na to lpg a na bloku motoru je konektor ke vstrikum. Tam jsou 4 draty rozpojene a napajene 4 fialove asi na rj lpg a pak vratka oranzove na ben.vstriky.Ja to rozpojim a spojim zeleny na zeleny atd.
A ted otazky.Pokud bych to lpg vracel nazpet,jsou ty fialove a oranzove draty ocislovane na potrebu stejneho spojeni,nebo je to jedno ktery drat na zeleny atd? A druha,řj lpg je pripojena na baterii? je potreba od baterie odpojit? Pochopil jsem to spravne?
Jeste jednou dekuji za odpovedi.
S pozdravem Pochyly Jiri.
4.8.2021 10:06:37
Jméno:
RE: zivotnost komponentuDobrý den, odpověď na oba dotazy jsem Vám poslal mailem.
3.8.2021 17:55:24
Jméno:
jiri pochyly Předmět:
zivotnost komponentuMoc dekuji za brzkou odpoved. Auto nestartuje.Servis nerozumi plynu,vas plynar nema funkcni SW, tak me nabidnuk predni kit za 14500, pry uz ty komponenty jsou opotrebovane. Tak ja se ted pokousim svepomoci odpojit plyn,abych mohl vyloucit zavadu na benzinu.Pred tim,nez to bylo nepojizdne, tak to na benzin nastartovalo, jelo mozna na 3 valce,na plyn bez problemu.Tak mam domluveny servis na kontrolu benzinovych trysek.
Ale na foru renaultu pise clovek,ze mel stejny problem jako ja,(diagnostika p0303,p0313,p0420) a chyba byla v řj LPG, udajne neotvila benzinovy vstrik. Tak babo rad. Auto pred barakem a nejedu.Nastartuji tak na 2s a zdechne.
Mohu poprosit o radu odpojeni LPG,abych vyloucil,nebo potvrdil zavadu na benzinu a mohl resit lpg? Dalo by se treba emailem, abych mohl poslat foto na upresneni dratu? Dalsi vas smluvni servis je 30km daleko a to je na lane daleko.
Jeste jednou dekuji za vas cas.
3.8.2021 11:12:24
Jméno:
Jan Z. Předmět:
Opel insignia na LpgLze provést přestavbu na LPG Opel Insignia motor 1.5 121KW nebo 2.0 147KW rok výroby 2020-2021 Děkuji
3.8.2021 12:01:44
Jméno:
RE: Opel insignia na LpgDobrý den, v současné době žádný výrobce, které zastupujeme na našem trhu, nemá vhodnou sadu na přestavbu těchto motorů s přímým vstřikováním benzínu.
2.8.2021 21:51:51
Jméno:
jiri pochyly Předmět:
zivotnost komponentuDobry den.Mam zarizeni sequent 24. Stari 9 let,160 000km. Ma cenu opravovat, nebo koupit jine zarizeni? Mate predni set tohoto zarizeni?
Jaka by byla pripadna cena? Moc dekuji za odpovedi a vas cas.
3.8.2021 8:29:18
Jméno:
RE: zivotnost komponentuDobrý den, nepíšete, jaký máte problém máte. Abych mohl posoudit, zda má cenu Vaše zařízení opravovat nebo přemontovat za jiné, musel bych provést diagnostiku a zjistit co je špatně. Běžné náhradní díly na tento systém máme skladem.
2.8.2021 19:25:43
Jméno:
Josef Předmět:
Nízký tlak lpgDobrý den. Volvo 2.5t 154kw, systém magic 2. Na volnoběh mam tlak lpg 1.1bar. Když chci po autě větší výkon, nájezd na dálnici či z křižovatky, LPG vypadne. Na diagnostice to vyhodí chybu nízký tlak či prázdná nádrž. Stane se tak v jakýchkoliv otáčkách, tlak spadne na 0.45bar. v diagnostice nastaveno přepnutí při 0.5bar. filtry údajně měněny před cca 8tis. Můžu tlak nastavit na reduktoru? Na 1.3bar při volnoběhu? Nezpůsobim tím něco? Děkuji, mějte se fajn. Josef
3.8.2021 8:21:46
Jméno:
RE: Nízký tlak lpgDobrý den, neuvádíte, jaký reduktor máte. Reduktor musí být zvolen tak, aby byl schopen zajistit dostatečný tlak plynu i ve špičkovém výkonu u daného motoru. Zvláště u přeplňovaných motorů je třeba zvolit reduktor s dostatečnou výkonovou rezervou. Je třeba vědět, že pokud zvýšíte tlak na reduktoru změní se složení plynné palivové směsi a v důsledku toho se může rozsvítit kontrolka motoru. Navštivte proto odborný servis, kde Váš systém zkontrolují a opraví. Na servis se můžete objednat i u nás na tel. 606 659 530.
29.7.2021 22:53:39
Jméno:
Iva Předmět:
Odmontovani lpgDobrý den, mám dotaz ohledně demontáže. V lednu 2022 je potřeba výměna plynové nádrže, ale jde o to, že v červnu 2022 půjdu na poslední stk a proto nemá cenu jít do nové nádrže. Je potřeba odmontovat lpg před stk. Děkuji za odpověď
2.8.2021 8:30:32
Jméno:
RE: Odmontovani lpgDobrý den, demontáž svěřte odborné firmě, která po demontáži LPG systému zadá informaci o demontáži do systému IS TP Ministerstva dopravy. Po provedené demontáži si pak dojdete na odbor dopravy potvrdit uvedení vozidla do stavu před montáží LPG systému a vyměnit malý technický průkaz, kde budete mít jako palivo zapsaný pouze benzín (BA). Pak můžete jít na STK.
Přidat záznam